Quantcast
Channel: ارسبارانیار / اهریار / ارسباران یار
Viewing all 1140 articles
Browse latest View live

زخم‌های زلزله ارسباران 2 ساله شد/ انجام زایمان و جراحی در مدرسه!

$
0
0
باشگاه خبرنگاران گزارش می‌دهد

زخم‌های زلزله ارسباران 2 ساله شد/ انجام زایمان و جراحی در مدرسه!

 

در حالی 2 سال از زلزله بی‌رحم ارسباران در استان آذربایجان شرقی می‌گذرد که طبق گفته نماینده اهر و هریس در مجلس ،زایمان و عمل جراحی مردم این منطقه همچنان در مدرسه انجام می‌شود.
به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، درست 2 سال پیش در چنین روزی بود که زلزله بی‌رحمی کودکان، زنان، و مردان دیار ارسباران را به خاک سیاه نشاند، زلزله‌ای که اجازه نداد مادر خانه افطاری آن روز را برای فرزندانش آماده کند.

ساعت 4 و 53 دقیقه روز یکشنبه ۲۱ مرداد ماه مصادف با ۲۲ رمضان سال 1391 بود که زلزله‌ای به بزرگی 6.4 در مقیاس ریشتر شهرستان اهر و به فاصله زمانی ۱۰ دقیقه زلزله‌ای دیگری به بزرگای 6.2 در مقیاس ریشتر این شهرستان و شهرستان‌های‌ هریس، ورزقان و روستاهای تابعه را لرزاند.

بر اثر این حادثه زیر ساخت‌های مهم و حیاتی منطقه ارسباران آسیب‌ دیده و طبق آمارهای اعلام شده از سوی مسئولان، حدود ۱۸ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی تخریب شد که از این میزان ۱۴ هزار واحد مسکونی به میزان ۶۰ الی ۱۰۰ درصد تخریب شدند.

اما آمارهای تلفات جانی این زلزله توسط نهادهای مختلف، متفاوت اعلام شد به طوری که رئیس سازمان مدیریت بحران کشور وقت میزان تلفات را ۲۲۶ نفر اعلام کرد و این درحالی بود که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وقت در صحن علنی مجلس میزان تلفات جانی را ۳۰۶نفرعنوان کرد.



اما در این بین هر آنچه در سایر موارد مهم بوده و به شدت نیازمند توجه مسئولان است مسکن و سرپناه امن برای فصل سرما بوده و است.

منطقه ارسبارن به عنوان یکی از مناطق سردسیر کشور در استان کوهستانی آذربایجان‌شرقی قرار دارد.

به محض وقوع زلزله دستگاه‌های ذیربط شروع به آواربرداری و بهبود وضعیت زلزله‌زدگان کردند که در این بین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی متولی ساخت مسکن زلزله‌زدگان شد.

درست 7 روز پس از زلزله شمال‌غرب کشور محمدرضا رحیمی معاون اول وقت رئیس جمهور در حاشیه مراسم با شکوه روز قدس در گفتگو با خبرنگار
باشگاه خبرنگارانوعده داد که مسکن زلزله‌زدگان در مدت 2 ماه تهیه شده و هیچگونه مشکلی در این زمینه نخواهد داشت.

طبق گفته معاون اول وقت رئیس جمهور باید مشکل مسکن زلزله‌زدگان تا ۷ مهر ماه سال 91 مرتفع می‌شد اما امروز بعد از گذشت 2 سال از این زلزله مردم منطقه ارسباران با مشکلات زلزله دست و پنجه نرم می‌کنند!

 از مراحل اولیه وقوع حادثه زلزله در استان آذربایجان‌شرقی بسیاری از مسئولین کشور ضمن حضور در این منطقه و ابراز همدردی با آسیب‌دیدگان،هرکدام دستورات لازم در حوزه وظایف دستگاه‌های مربوطه را صادر کردند که در صورت اجرای این دستورات قطعا مشکلات منطقه به صورت کامل مرتفع می‌شد ولی این امر به هر دلایلی محقق نشده است.



 از جمله حضور شخصیت‌های مهم کشوری در منطقه زلزله‌زده ارسباران به این شرح است:

۱. مقام معظم رهبری

۲. محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور وقت(دو مورد)

۳. محمدرضا رحیمی معاون رئیس جمهور وقت (دو مورد)

۴. مصطفی محمدنجار وزیر کشور وقت (دو مورد)

۵. حسن قدمی رئیس سازمان مدیریت بحران وقت

۶. حسین انواری سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره)

۷. علیرضا تابش رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی وقت

۸. علی نیکزاد وزیر مسکن و شهرسازی وقت

۹. حسن فقیه رئیس جمعیت هلال احمر وقت

۱۰. محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام

۱۱. علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی

۱۲. سید شمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصاد و دارایی وقت

۱۳. محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی وقت

۱۴. مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت وقت

۱۵. مرادی معاون برنامه ریزی رئیس جمهور وقت

۱۶. حجت‌الاسلام سید حسن ابوترافی فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی

۱۷. علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه وقت

۱۸. نوروز کهزادی معاون اداری و مالی قوه قضاییه

۱۹. نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی

۲۰. نمایندگان کمیسیون عمران و سایر کمیسیون‌های تخصصی مجلس



پس از گذشت حدود 1 سال از این زلزله،عباس فلاحی باباجان نماینده اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانیباشگاه خبرنگاران، با انتقاد از توقف فاز دوم بازسازی مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی گفت: درحالی حدود 1 سال از زلزله ارسباران می‌گذرد که وضعیت مناطق زلزله‌زده بهبود نیافته است.

وی افزود: در پی وقوع زلزله سال گذشته ارسباران مسئولان اجرای فاز اول بازسازی مناطق زلزله‌زده را آغاز کردند اما اجرای آن را نیمه تمام گذاشتند.

عضو کمیسیون عمران مجلس خاطر نشان کرد: مسئولان در حالی بازسازی ارسباران را نیمه تمام گذاشتند که وعده اجرای فاز دوم بازسازی را داده بودند ولی تاکنون عملیاتی نشده است.

نماینده اهر و هریس در مجلس اظهار داشت: وضعیت مسکن، آبرسانی، راههای مواصلاتی و زیربناهای مناطق زلزله‌زده نامناسب بوده و نیازمند توجه ویژه مسئولان است.

وی ابراز امیدواری کرد: مسئولان هر چه سریع‌تر نسبت به بازسازی مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی اقدام کنند.



مشکل مسکن وجود ندارد


پس از گذشت دو سال از زلزله ارسباران عباس فلاحی باباجان نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگارانبه تشریح آخرین وضعیت مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی پرداخت و مطالبی مطرح کرد که قابل تامل است.

وی افزود: در جریان این زلزله، ۱۹ هزار واحد مسکونی تخریب شد که به حمدالله در حال حاضر مشکل مسکن وجود ندارد.

فلاحی تصریح کرد: در حال حاضر همه زلزله‌زدگان شهرستان‌های اهر و هریس و روستاهای تابعه از مسکن برخوردارند.

عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: هیچ روستایی در مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی وجود ندارد که از داشتن مسکن بی‌بهره باشد.


بدقولی دولت در دریافت اقساط


وی در ادامه گفت: متاسفانه در مورد پرداخت اقساط وام‌های دریافت‌شده برای ساخت این مسکن‌ها مشکل جدی وجود دارد.

فلاحی اظهار داشت: طبق وعده دولت قبلی قرار بود بازپرداخت وام‌های دریافتی بعد از ۳ سال یعنی از سال ۹۴ شروع شود ولی متاسفانه دولت فعلی اعلام کرده باید پرداخت این وام‌ها آغاز شود.

عضو مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی در ادامه به مشکل دیگر مناطق زلزله ارسباران اشاره کرده و گفت: متاسفانه مسئولان ذیربط تمام هزینه‌های ساخت و تعمیر ۱۹ هزار مسکن تخریب شده را جمع و به صورت مساوی بین مردم تقسیم کرده است که این عادلانه نیست.

وی گفت: برخی از مردم ساختمان‌های کوچک و برخی ساختمان‌های بزرگ ساخته‌اند لذا طبیعی است که هزینه اتمام شده آن‌ها یکسان نخواهد بود.

فلاح اظهار داشت: برخی خانوار‌ها نیز خودشان کارگر ساخت مسکن بودند ولی متاسفانه هزینه کارگر ساختمانی نیز از آن‌ها دریافت شده است.

نماینده اهر و هریس در مجلس در بخش دیگری از سخنان خود به نکته جالبی اشاره کرد و گفت: در جریان زلزله ارسباران شاهد بودیم مردم، شرکت‌ها و نهاد‌ها مختلف مصالح ساختمانی به عنوان هدیه برای ساخت مسکن به مردم ارسباران تقدیم کردند.

وی ادامه داد: متاسفانه دولت در اقدامی تعجب‌برانگیز اقدام به دریافت هزینه این مصالح ساختمانی هدیه داده شده، کرده است.

ساخت 600 کلاس درس

فلاحی تصریح کرد: در طول دو سال گذشته ۶۰۰ کلاس درس در سه شهرستان اهر، هریس و ورزقان ساخته شده که اقدام قابل تقدیری است.

ساخت 50 واحد خانه بهداشت

وی گفت: همچنین ۵۰ واحد خانه بهداشت روستایی در بخش ارسباران ساخته شده که این هم اقدام مثبتی است.

کوتاهی در ساخت مساجد

عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: متاسفانه در ساخت مساجد در مناطق زلزله زده کوتاهی شده است.

وی افزود: اوقاف، ‌کمیته امداد، بنیاد برکت و بنیاد مسکن متولی ساخت مسجد بودندکه اقدام قابل قبولی نداشتند.

عمل جراحی و زایمان در مدرسه!

نماینده اهر و هریس در مجلس با انتقاد از عدم ساخت و تکمیل بیمارستان هریس گفت: متاسفانه در طول ۲ سال گذشته عمل جراحی و زایمان مردم هریس در یک مدرسه انجام می‌شود!

وی ادامه داد: همچنین سالن ارشاد اسلامی اهر تخریب شده و هیچ همتی برای بازسازی آن وجود ندارد.

فلاحی در پایان گفت: در پی زلزله اخیر مسیر رودخانه‌های منطقه تغییر کرده و باید به مسیر قبلی برگردد.



در حالی زلزله ارسباران همچنان در این منطقه خودنمایی می‌کند که تا چند صباح دیگر فصل سرما رخت خود را در این دیار شیرمردان پهن خواهد کرد، فصلی که اجازه هیچ گونه فعالیت عمرانی نخواهد داد؛بنابراین باید منتظر ماند و دید که آیا تا آن‌هنگام دولت تدبیر و امید کاری از پیش خواهد برد یا طبق دولت قبلی صرفا جای پای شعارها در سواحل گوش مردم به جا خواهد ماند!

گزارش از وحید عظیم‌نیا

گروه نمایش سیار کانون پرورش فکری کشور به اهر می آید

$
0
0

مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان اهر خبر داد

گروه نمایش سیار کانون پرورش فکری کشور به اهر می آید

AharNews-Kanoon-Namayesh

اهر نیوز:مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان اهر گفت: گروه نمایش سیار تریلی کانون پرورش فکری کشور به اهر سفر می کند.

سرکار خانم خجسته اهری صبح دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اهر نیوز، افزود : گروه نمایش سیار تریلی کانون پرورش فکری کشور در تاریخ چهارشنبه ۲۹ مرداد میهمان خانواده ها و کودکان اهری هستند.

وی اظهار داشت : این ویژه برنامه با هدف ایجاد فضای شاد و با نشاط و انتقال مفاهیم تربیتی و اجتماعی به کودکان و نوجوانان در قالب نمایش و مسابقه حضوری اجرا می شود.

مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان اهر گفت: این گروه نمایشی صبح ۲۹ مرداد در پارک شیخ شهاب الدین اهری نمایش خود را اجرا می کنند.

خجسته اهری در پایان از عموم خانواده ها و کودکان خواست تا در این ویژه برنامه شرکت کنند.

ورزقان آذربایجان 2 سال پس از زلزله (عکس)

روستای گوراند شدیدا با مشکل آب شرب مواجه است.

$
0
0
وبلاگ دهیاری روستای گوراند: روستای گوراند با اینکه در منطقه نسبتا ییلاقی قرار دارد ولی شدیدا با مشکل آب آشامیدنی مواجه است.

در سال 1373 منبع آب 80 متر مکعبی جهت تامین آب روستای گوراند  احداث شده است. که این منبع تا سال 1380 آب مورد نیاز روستا را به طور مطلوبی تامین می کرد. اما از سال 80 به بعد با اینکه روز به روز جمعیت روستا به علت مهاجرت(که این خود جای بحث دارد. چراکه نه تنها روستای گوراند بلکه اکثر روستا های منطقه به دلایل گوناگون خالی از سکنه می شود.) کم می شود. ولی روستای گوراند هر چه بیشتر تشنه تر می شود. واین امر دلایل زیادی دارد و مهم ترین عامل آن خشکسالی می باشد.به طوری که اکثر چشمه ها رو به خشک شدن گذاشته و حتی بعضی از چشمه های پر آب به طور کامل خشک شده اند. و سایر عوامل دست به دست هم داده تا روستای گوراند با بحران آب مواجه شود.  به طوری که در حال حاضر آب روستا روزی فقط 7ساعت وصل می شود و بقیه ساعات روز جهت ذخیره در منبع ، قطع می باشد.که در این 7 ساعت هم آب کفاف نمی کند.

از مسئولین محترم انتظار داریم که هر چه سریعتر به یاری اهالی روستای گوراند بشتابند. چرا که روستای گوراند بشدت تشنه است.

اتمام بازسازی مناطق زلزله زده ورزقان نیازمند تامین اعتبار است

$
0
0
دهقانی در دومین سالگرد زلزله شهرستان ورزقان:
اتمام بازسازی مناطق زلزله زده ورزقان نیازمند تامین اعتبار است
اتمام بازسازی مناطق زلزله زده ورزقان نیازمند تامین اعتبار است
سرویس: اقتصادی
نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی در دومین سالگرد زلزله این شهرستان با بیان ابنکه باید اعتبارات مالی بیشتری به مردم زلزله زده اختصاص یابد، گفت: باید بازسازی حدود 80 مسجد شهرستان ورزقان به اتمام برسد و راه ها و معبر روستایی این شهرستان بهسازی شود.

الله وردی دهقانی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت، درباره دومین سالگرد وقوع زلزله در شهرستان ورزقان گفت: در زلزله ورزقان حدود 300 نفر از مردم شهرستان جان باختند و بسیاری از خانه ها و تاسیسات زیر بنایی با آسیب جدی روبرو شد.  

نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی، با تسلیت مجدد به خانواده هایی که در زلزله ورزقان نزدیکان خود را از دست دادند، گفت: از تمامی هموطنان و مردم آذربایجان برای کمک رسانی به مردم زلزله زده شهرستان ورزقان تشکر می کنم.

دهقانی درباره اقدامات انجام شده در زمینه بازسازی مناطق زلزله زده گفت: دولت دهم و دولت کنونی در دو سال گذشته خدمات متنوعی برای بازسازی مناطق زلزله زده انجام داده اند اما باید پذیرفت به اعتبارات مالی بیشتر برای تکمیل بازسازی های صورت گرفته نیاز است.

وی درباره اولویت های کاری در تکمیل بازسازی مناطق حادثه دیده از وقوع زلزله در ورزقان گفت: باید بازسازی حدود 80 مسجد شهرستان ورزقان تکمیل شود.

دهقانی افزود: اقداماتی در زمینه رفع نواقص موجود در تاسیسات آب رسانی، برق رسانی و جاده های شهرستان ورزقان که از زلزله دچار آسیب شدند انجام شده اما باید این اقدامات تکمیل شود.

وی گفت: شبکه برق و مخابرات روستاها و شهر ورزقان نیاز به اصلاح دارد و همچنین باید به معابر روستایی این شهرستان رسیدگی شود.

دهقانی افزود: خانه های زیادی در زلزله ورزقان با آسیب روبرو شدند که برای بازسازی کامل نیاز به تسهیلات بانکی دارند که در این رابطه از مسئولان می خواهم شرایطی را فراهم کنند که مردم از صندوق مهر امام رضا علیه السلام وام بگیرند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: در حال حاضر هنگام اخذ پروانه ساخت مسکن، خانوارها پولی به شهرداری نمی دهند که این موضوع باعث کاهش درآمد شهرداری شده این در حالی است که مقرر شده بود ستاد بحران زلزله از طریق بنیاد مسکن انقلاب اسلامی این پول را برای بازسازی خانه ها به شهرداری بدهد بنابراین باید این پول تامین شود./

اهدای کتابخانه‌ های شخصی علما و بزرگان اهر به موسسه الزهرا (س) + عکس

$
0
0

AharNews-Alzahra-Book-00001

مدیر موسسه خیریه الزهرا گفت: کتابخانه‌های شخصی مرحوم صدرایی امام جمعه اسبق اهر، مرحوم آیت‌ الله برقی، مرحوم حجت‌ الاسلام شیخ‌ الاسلامی و دیگر بزرگان شهرستان اهر به این مجموعه اهدا شده تا علاقمندان از کتاب‌های فوق استفاده کنند.

به گزارش اهر نیوز، عباسعلی قیاسی بعد از ظهر امروز در بازدید خبرنگاران این شهرستان از کتابخانه غنی و تخصصی حضرت علی ابن ابیطالب (ع) موسسه الزهرا از عضویت بیش از ۴ هزار نفر از علاقه مندان کتاب و کتابخوانی در این موسسه خبر داد.

مدیر موسسه خیریه الزهرا گفت: هم‌اکنون بیش از ۲۵ هزار جلد کتاب در زمینه‌های مختلف علمی، فرهنگی، اجتماعی، دینی و حوزوی در این کتابخانه نگهداری می‌شود که با تمهیداتی که در این زمینه اندیشیده شده، روزانه این کتابخانه پذیرای ده‌ ها نفر از اساتید، دانشجویان، دانش‌آموزان و آحاد مختلف مردم است.

وی افزود: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی همچنین غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان با ارائه برنامه‌های فرهنگی، قرآنی و کتابخوانی از اهداف این موسسه است.

قیاسی افزود: خوشبختانه اکثر کتابخانه‌ های شخصی چهره‌های فرهنگی و مذهبی که دارفانی را وداع گفته‌ اند به این موسسه اهدا شده است که از بین کتب اهدایی ده‌ها جلد کتاب نفیس و نایاب حتی دست‌نویس وجود دارد که سعی شده از این گنجینه عظیم به نحو شایسته در این کتابخانه نگهداری شود.

وی گفت: به منظور رفاه حال دانشجویان و دانش‌آموزان عزیز کتابخانه این موسسه در ایام امتحانات و کنکور شیفت شبانه‌روزی دارد و مراجعان در طول حضور خود در این مقاطع زمانی از امکانات و فضای لازم بهره‌مند می‌شوند.

قیاسی تصریح کرد: این کتابخانه تنها کتابخانه‌ای است که تمام کتاب‌های کمک آموزشی و ویژه کنکور که در سایر کتابخانه‌ها عرضه نمی‌شود، را دارد که به تعداد مورد نیاز خریداری شده و یا از طریق خیران فرهنگی به این موسسه اهدا می‌شود تا افرادی که استطاعت مالی برای خرید این کتاب‌ها ندارند از امکانات موجود موسسه به صورت رایگان بهره لازم و کافی را در راستای فعالیت‌های علمی و آموزشی خود ببرند.

وی تاکید کرد: خوشبختانه هم‌اکنون کتابخانه‌های شخصی مرحوم صدرایی امام جمعه اسبق اهر، مرحوم آیت‌الله برقی، مرحوم حجت‌الاسلام شیخ‌الاسلامی و دیگر بزرگان به این مجموعه اهدا شده تا علاقمندان از کتاب‌ های فوق استفاده کنند.

تصادف در جاده اهر ـ تبریز جان سه نفر را گرفت

$
0
0
آرخا: واژگونی خودروی آردی در جاده اهر ـ تبریز سه کشته برجای گذاشت.
فوریت های پزشکی

آرخا: واژگونی خودروی آردی در جاده اهر ـ تبریز سه کشته برجای گذاشت.

دیروز عصر ساعت ۱۹ و ۳۰ دقیقه واژگونی خودروی آردی در جاده اهر ـ تبریز کیلومتر دو ینگجه جان سه نفر را گرفت و یک نفر دیگر را راهی بیمارستان ساخت.

مسئول مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان آذربایجان شرقی با اعلام این خبر گفت: در پی دریافت خبر این سانحه رانندگی پایگاههای فوریتهای پزشکی شیخ رجب، ینگجه ، هریس ،خواجه و امداد و نجات هلال احمر بیلوردی به محل حادثه اعزام شد.

حبیب حسینقلی زاده با اشاره به این که سه نفر در محل حادثه جان خود را از دست داده بودند، افزود: مصدوم این سانحه رانندگی پس از انجام اقدامات اولیه و پیش بیمارستانی به بیمارستان امام رضا(ع) تبریز انتقال داده شد.

جمعیت روستاهای زلزله زده اهر به بیش از دو برابر رسیده است/ حال شهرستان اهر بعد از دو سال خوب است

$
0
0

فرماندار شهرستان اهر در گفت و گو با آناج مطرح کرد:

جمعیت روستاهای زلزله زده اهر به بیش از دو برابر رسیده است/ حال شهرستان اهر بعد از دو سال خوب است

رضا صدیقی گفت: به خاطر امکانات رفاهی که دولت بعد از وقوقع زلزله در اختیار روستاییان قرار داد، جمعیت روستاهای زلزله به بیش از دو برابر رسیده است.

رضا صدیقی، فرماندار شهرستان اهر به مناسبت فرارسیدن دومین سالگرد زلزله 6.4 ریشتری آذربایجان شرقی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی آناج در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین اخبار از بازسازی خانه ها و دیگر بناهای شهرستان زلزله زده اهر گفت: در رابطه با روستاها، تعداد خانه هایی که بنیاد مسکن برای اهالی زلزله زده وعده داده بود، تحویل داده شده است.

وی ادامه داد: تعهد بازسازی و یا ساخت اماکن دامی نیز به صورت 80 درصد عملی شده است و در تحویل روستاییان قرار گرفته ولی برای تکمیل این بازسازی ها و احداث ها تسهیلاتی نیاز می باشد که باید تزریق شود تا این امور نیز پایان پذیرد.


صدیقی افزود: در رابطه با خود شهرستان اهر نیز 1600 خانه تخریب شده شناسایی شده بود که بازسازی شود.

وی در ادامه گفت: تسهیلاتی برای بازسازی ها در اختیار شهروندان اهری قرار گرفته بود که کفاف بازسازی ها نداده است و هم اکنون نیز در انتظار اعتبارات برای این مورد هستیم.

وی در خصوص اجرای طرح هادی در روستاهای زلزله زده اهر نیز بیان کرد: این طرح در برخی روستاها انجام گرفته ودر برخی نیز در انتظار تخصیص اعتبار برای اجراست.

فرماندار اهر با بیان اینکه بازسازی و تعمیر مساجد در روزهای بعد از وقوع زلزله بر عهده بنیاد برکت و مجلس خبرگان رهبری قرار داده شده بود اظهار کرد: تعمیر تعدادی از مساجد هنوز باقی مانده است که به همت خیرین و مردم نیکوکار اهر انجام خواهد پذیرفت.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار آناج مبنی بر اینکه آیا در شهرستان اهر روستایی وجود داشت که بعد از وقوع زلزله خالی از سکنه شود، تصریح کرد: خیر، چنین چیزی نه تنها وجود نداشت بلکه جمعیت روستاهای اهر بعد از وقوع زلزله به بیش از دو برابر هم رسید.

وی ادامه داد: علت این اتفاق امکانات رفاهی بود که دولت بعد از وقوع زلزله در اختیار ساکنان مناطق روستایی قرار داد و جمعیتی هم که در فصول غیرکاری در روستاها سکونت داشتند به صورت دائمی به روستاها بازگشتند.

رضا صدیقی با اشاره به تخریب 4000 واحد مسکونی در روستاهای اهر خاطرنشان کرد: همین تعداد بازسازی واحدهای مسکونی در روستاها انجام پذیرفت. 1600 واحد مسکونی توسط تسهیلاتی که ستادها در اختیار شهروندان اهری قرار دادند بازسازی شده و 16 هزار تسهیلات تعمیری نیز به آن ها اهدا شد.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر عملکرد امدادرسانی ها و اقدامات بازسازی مناطق تخریب شده در زمان پس از وقوع زلزله نیز ابراز داشت: اقداماتی که برای امدادرسانی در زلزله آذربایجان صورت گرفت از بسیاری جهات بی نظیر بود.

وی افزود: 98 روستای اهر تخریب شده بود که با همراهی مسوولین و مردم منطقه ظرف 4 ساعت افرادی که زیر آوار مانده بودند نجات یافتند و فقط 41 نفر جان خود را از دست دادند.

فرماندار اهر با اشاره به خانه های 80 متری که توسط بنیاد مسکن در مناطق زلزله زده احداث شد، خاطرنشان کرد: داین خانه ها برای خانوارهای با تعداد کم جمعیت مناسب ترین بود و از لحظ مقاومت نیز در سطح خوبی قرار داشت.

وی افزود: در خانوارهای با تعداد جمعیت بالا که چند فرد متاهل همراه با خانواده پدری زندگی می کردند نیز دولت خانه های مجزا در اختیارشان قرار داد.

رضا صدیقی در پایان با بیان اینکه خانه های ساخته شده دارای سرویس بهداشتی و حمام می باشند بیان کرد: هیچ کمبودی در این خانه های وجود ندارد و شهرستان اهر نیز بعد از گذشت دو سال از آن حادثه تلخ با مشکل جدی و حادی مواجه نمی باشد.


خانه هاي ساخته شده براي زلزله زدگان قوطي كبريتي است

$
0
0

فرماندار «ورزقان» در گفت وگو با «شرق»: خانه هاي ساخته شده براي زلزله زدگان قوطي كبريتي است


شرق: فرماندار شهرستان «ورزقان» کار خود در اين سمت را از يکشنبه 27بهمن 1392 آغاز کرد، علي وفادار متولد سال1341 در شهرستان کليبر است و آنگونه که در وب سايت هاي محلي درباره سوابق کاري اش آمده؛ 26سال سابقه اجرايي دارد که شامل بخشداري مهربان، شندآباد و شبستر و همچنين شهرداري شندآباد است. او همچنين پيش از اين به عنوان کارشناس امور اجتماعي استانداري آذربايجان شرقي فعاليت مي کرد. در سالگرد وقوع زلزله «ورزقان» به سراغ علي وفادار رفتيم تا از او درباره وضعيت روستاهاي تخريب شده و شهر «ورزقان» که در آن حادثه بيشترين آسيب را ديد، بپرسيم. مشروح اين گفت وگو در ادامه مي آيد.
    
    جناب فرماندار! دو سال از زلزله «ورزقان» گذشت، وضعيت بازسازي خانه ها و ديگر بناهاي تخريب شده شهر «ورزقان» و روستاهاي آسيب ديده به کجا رسيد؟
     خوشبختانه همه ساخت و سازها انجام شده و تقريبا همه مردم آسيب ديده صاحب مسکن هاي مقاوم سازي شده که مطابق با استانداردهاي بنياد مسکن و نظام مهندسي بود، شده اند، يعني به همه مردم آسيب ديده خدمات آب و برق و گاز و بقيه امکانات داده شده است البته هنوز براي برخي از آسيب ديده ها ساخت وساز کامل انجام نشده که مشکل از طرف خودشان بوده است، يعني يا مشکل بانکي داشتند يا زمين نبوده و مواردي از اين دست. همين طور برخي روستاها را نيز به ناچار بايد جابه جا مي کرديم که طبيعتا به طرح هادي جديد و برق رساني و آب رساني و زيرساخت هاي جديد به صورت کامل نياز داشتند.
    
    آيا در شهرستان «ورزقان» هيچ روستايي بوده که بعد از زلزله خالي از سکنه شده باشد؟
     نه هيچ روستايي به اين شکل نداشتيم، البته حالت برعکس اين مورد را داشتيم، يعني روستاهايي بوده که بعد از زلزله جمعيتشان بيشتر از زمان پيش از زلزله شده است، مثلاروستاهايي داشتيم که پيش از زلزله خالي از سکنه دايمي بودند اما الان طبق آمار 20 خانواري شده اند.
    
    اين جمعيت از کجا آمده اند؟
     اهالي همين روستا بودند که به دلايل مختلف اينجا را ترک کرده بودند و به شهرهاي ديگر مثل تهران يا تبريز رفته بودند، برخي افراد خانه هاي کلنگي داشتند و رفته بودند اما بعد از زلزله برگشتند و ما به آنها تسهيلات داديم، يعني با فراهم شدن شرايط براي بازسازي خانه ها با کمک تسهيلات و... به بازگشت و بازسازي خانه هاي خود ترغيب شدند.
    
    در زلزله «بم»، خبرهايي از اين دست منتشر شد که افرادي بي ارتباط با محل حادثه ديده؛ با هدف گرفتن زمين و امکاناتي که براي مردم زلزله زده اختصاص داده شده، رفتند، آيا در «ورزقان» هم چنين مواردي وجود داشت، براي شناسايي افراد مرتبط و بي ارتباط به چه شکل اقدام شد؟
     به اين شکل نه، اما مواردي که بود برخي افراد اهل همين روستاها بودند که از اينجا کوچ کرده بودند، يعني از اهالي اين روستاها هستند و تعلقاتي داشتند، زمين داشتند، فاميل داشتند و... اما بعد از زلزله برگشتند. براي اينکه بفهميم اين افراد واقعا از اهالي روستاها بودند به آمار خانه هاي بهداشت، آمار سرشماري و دهياري مراجعه مي کرديم البته چندان سختگيري اي هم در زمينه بازگشت اين افراد و گرفتن تسهيلات نشد يعني اگر زمينه فراهم باشد براي «کوچ برعکس»، از شهرها به روستاها مشتاقيم آنها برگردند.
    
    آيا برگشت اين افراد جديد براي اهالي دايمي روستاهاي آسيب ديده در زلزله؛ مشکلاتي ايجاد نکرد، مثلااينکه خدمات رساني به آنها دچار وقفه يا مشکل شود و...؟
     بله، چنين مواردي هم داشتيم، وقتي افراد محدود و مشخص باشند، خدمات رساني راحت است و با نگاهي به آمارهايي که از قبل داشتيم، مي توانستيم به راحتي خدمات رساني کنيم، اما وقتي افراد جديد به روستا آمدند و توقع خدمات داشتند، مشکلاتي ايجاد مي شد. در اين وضعيت مردم آسيب ديده واقعي به فکر افراد از بين رفته، زخمي ها يا مشکلات خودشان هستند، اما افراد جديد بدون داشتن اين مشکلات به راحتي در پي گرفتن خدمات بودند. آسيب روحي و جسمي و ملکي هم نديده اند، اين براي افراد آسيب ديده اصلي مشکلاتي را به وجود آورده بود.
    
    در مجموع در شهرستان «ورزقان» چه تعداد روستا و چه تعداد خانه مسکوني از بين رفت و تاکنون چه تعداد خانه بازسازي شده است؟
     در روستاهاي شهرستان «ورزقان» در مجموع 104روستا خسارت ديدند. تعداد خانه هاي احداثي تا امروز در روستاهاي شهرستان در مجموع شش هزارو196واحد است، در شهر «ورزقان» نيز 901واحد ساخته شد، اين تعداد واحد مسکوني به صورت کامل ساخته شده اند. همين طور در مجموع در شهر 50مورد و در روستاها 713مورد نيز مقاوم سازي شد.
    
    شما روز وقوع زلزله کجا بوديد و چه سمتي داشتيد؟
     من تبريز بودم. اما چون کارمند استانداري بودم و حوزه کاري ما با زلزله مرتبط بود به «ورزقان» و اهر و هريس سر مي زدم.
    
    در آن ايام شما سمتي غير از فرمانداري داشتيد، وقتي براي بازديد از مناطق زلزله زده به منطقه آمديد، وضع بازسازي و خدمات رساني چطور بود؟ اين سوال را به اين دليل مي پرسم که در آن دوران انتقاداتي از وضعيت بازسازي و کمک رساني مطرح مي شد، آيا به نظرتان آن انتقادها درست بود؟
     به نظر من در مجموع کمک ها خوب بود، مردم و مسوولان آن روزها حضور داشتند و همه کمک مي کردند.
    
    اما به عنوان مثال يکي از مسوولان بلندپايه کشوري در دولت قبل، همان روزها گفته بود مناطق تخريب شده ظرف دوماه بازسازي مي شود، حال آنکه اينطور نشد و بيشتر مردم زمستان سرد اينجا را در چادر گذراندند.
    قبول دارم، اينکه گفته شد دوماهه بازسازي مي شود واقعا درست نبود، شايد اين مدت براي اسکان موقت کافي بود اما براي بازسازي نه، در دوماه نهايتا مي شد آوار برداري کرد، در حالي که ما روستاهايي داشتيم که بايد همه چيزش را از صفر مي ساختند، نقشه ريزي و انتخاب پيمانکار و تهيه مصالح و... در مجموع زمان زيادي را مي طلبد. از طرفي زمان و وضعيت آب و هوا در اين مناطق به شکلي است که بعد از مردادماه تا زمان فرارسيدن فصل هاي سرد مدت زيادي باقي نمي ماند، بايد مراحلي طي مي شد که اين ساخت وسازها انجام مي شد، اما اولويت نظام و مسوولان اين بود که ساخت و سازها در اسرع وقت انجام شود.
    
    و آيا اين اتفاق افتاد؟
     اين اتفاق افتاد ولي مي توانست بهتر و برنامه ريزي شده تر رخ دهد و ساماندهي انجام شود. حضور همه مسوولان بلندپايه مملکتي در مناطق زلزله زده نشان مي دهد همت همه مسوولان اين بود که اين مناطق هرچه سريع تر بازسازي و مشکلات مردم حل شود، در اين راه، کارهاي زيادي هم شد، اما قطعا در اين راه مشکلاتي هم وجود داشت. به هر حال تعداد روستاها و پراکندگي و وسعت مناطق زلزله زده مشکلاتي را ايجاد کرد. اما در نهايت الان روستاها خوشبختانه آباد شده است.
    
    به صورت معمول پس از زلزله ها بيشتر به جنبه هاي مالي و مادي حادثه مثل بازسازي خانه هاي تخريب شده و... توجه مي شود اما به وضعيت روحي و رواني مردم آسيب ديده، آنهايي که والدينشان را از دست داده اند، خانواده هايي که بي سرپرست شده اند يا افرادي که دچار نقص عضو و مشکلاتي از اين دست شده اند، توجه نمي شود، از اين لحاظ آيا آماري داريد که چه مقدار افراد دچار مشکلاتي شدند و چه کارهايي براي آنها انجام شد؟
     در مجموع کمي بيشتر از 306نفر در کل زلزله کشته شدند که از اين تعداد 76نفر در شهرستان «ورزقان» بودند. طبق آمارهاي ما در مجموع 44نفر والدين خود را از دست داده اند که اين تعداد در روستاهاي مختلف ساکن بوده اند. البته ما کساني را نداشتيم که هردو والدين خود را در «ورزقان» از دست داده باشند. براي حل مشکلات روحي -رواني مردم آسيب ديده هم برخي خدمات مشاوره اي انجام شد و سازمان هايي براي اين کار وجود داشت، مثلايکي از اقدامات اعزام روحانيون به مناطق زلزله زده بود، همين طور سازمان تبليغات اسلامي و حوزه هاي علميه و سازمان هاي فرهنگي -هنري نيز براي کاهش آلام مردم به منطقه آمدند، مراسم ها و جشن هايي برگزار شد تا بچه ها را شاد کنند که از نظر روحي زياد آسيب نبينند.
    
    در زمان زلزله خبرهاي زيادي منتشر شد که خيريه ها، افراد خير، يا دستگاه ها و سازمان هاي دولتي و حکومتي به مناطق زلزله زده آمدند و وعده هايي براي کمک به مردم دادند، نتيجه آن کمک ها چه شد؟
     حقيقت ماجرا اين است که بيشتر آن وعده ها محقق نشد، خيلي از قول هايي که آن روزها داده شد بعد از فروکش کردن اخبار زلزله فراموش شد، به عنوان مثال در همان روزها مسوولان شهرداري تهران به «ورزقان» آمدند و قول دادند در اين شهر يک پارک براي اهالي بسازند و همين طور مسجدجامع شهر را بازسازي کنند، اين خبر آن روزها هم خيلي منتشر شد به اين شکل که گفته شد در مجموع يک ميلياردتومان براي اين کارها اختصاص داده خواهد شد. اما بعد از آن هيچ اقدامي براي ساخت پارک انجام نشد و فقط بخشي از کار مسجد را که آن هم مرحله پيش سازي بود، انجام دادند و کمي بعد رها شد. يعني از نظر ما رها کرده اند. مسجد در مرحله پيش سازي باقي مانده و حدود سه ماه مي شود که کار تعطيل شده است. قول هايي از اين دست به مردم زياد داده شد اما اغلبشان بي نتيجه بود.
    
    وضعيت ساخت خانه ها به چه شکل است، يعني متراژ و مدل خانه ها و... بر چه اساسي بود؟ گفته مي شود خيلي از مردم از خانه هايي که ساخته شده راضي نيستند، بسياري از اين خانه ها مشکلاتي دارند، شما در جريان اين مسايل هستيد؟
     بله، واقعيت اين است که خانه هاي ساخته شده مطابق وضعيت فرهنگي مردم ساکن روستاهاي تخريب شده نيست، يعني اين خانه ها مثل قوطي کبريت کنار هم ساخته شده اند و با بافت فرهنگي و زندگي مردم روستا هيچ سنخيتي ندارد، مردم روستاها به زندگي در خانه هاي بزرگ با حياط عادت دارند که بتوانند احشام و مرغ و خروسشان را در آن نگهداري کنند، اما متراژ همه خانه هاي ساخته شده 64متر است، همه اين خانه ها هم يک شکل هستند، شامل يک اتاق پذيرايي، يک آشپزخانه اپن و يک اتاق خواب. مشکل فقط اين نيست، مثلادر يک مورد براي بازسازي روستاي «بهره بيگ» که بر اثر زلزله کاملاتخريب شده بود، زميني کنار روستا که جزو منابع طبيعي بود را صاف کردند و درست شبيه يک کوچه شهري هشت خانه در يک طرف و هشت خانه در طرف ديگر به هم چسبيده ساختند؛ شبيه قوطي کبريت. من اتفاقا در جلسه اي هم گفتم آدم روستايي عادت دارد در خانه اش راحت باشد بلند صحبت کند، اما در اين خانه هاي قوطي کبريتي چسبيده به هم حتي صداي عادي مردم هم از ديوارها عبور مي کند. اين اصلابا فرهنگ روستايي اين مناطق نمي خواند. به نظر من اين موارد، يعني توجه به فرهنگ مردم آسيب ديده بايد از قبل پيش بيني شود تا اگر جايي ديگر دچار مشکلاتي از اين دست شد چنين خطاهايي رخ ندهد.
    
    روستايي که اشاره کرديد، تنها موردي بود که به اين شکل ساخته شد؟
     نه خيلي هست، من اين يکي را مثال زدم.
    
    آيا شش هزارواحد روستايي که بازسازي شده همه در همين اندازه ها ساخته شده اند؟
     بله؛ متراژ همه اين واحدها 64متري است، چون بر اساس يک الگوي واحد که «بنياد مسکن» تعيين کرده بود، ساخته شدند. البته اگر کسي مي خواست و پول داشت، مي توانست در اندازه بزرگ تر بسازد مشکلي نداشت، ولي اين متراژ براي ميزان تسهيلات تعيين شده بود.
    
    طبق گفته هاي اهالي و وضعيتي که در روستاها مشاهده مي شود، براي هيچ خانه اي سرويس بهداشتي و حمام ساخته نشد اين مساله نيز مشکلات زيادي را در پي داشته است.
    بله، يکي ديگر از مشکلات اين خانه ها اين بود که هيچ کدام سرويس بهداشتي نداشتند. قرار بود مردم خودشان اقدام به ساخت دستشويي کنند، بر اساس آمارهاي مراکز بهداشت؛ شاخص دسترسي به سرويس بهداشتي در روستاهاي مناطق «ورزقان» قبل از زلزله، 75درصد بود و الان به 50درصد رسيده است. 
     
 روزنامه شرق ، شماره 2085 به تاريخ 21/5/93، صفحه 8 (جامعه)

آنچه بر سر آبگرم متعلق آمده است

$
0
0

اهالی منطقه باغیر قانونی خواندن قرارداد فیمابین سازمان آب استان با سرمایه گذار خصوصی که به استناد قراردادهای قبلی هنوز تعهد سهم بیست درصدی در آمد حاصله از آبگرم متعلق را به دهیاری روستا پرداخت نمی کند، لغو آن را خواستار شده اند.

سرویس اجتماعی آناج؛ هنوز سال1386 فرا نرسیده بود که مردم روستای متعلق و قلعه کندی، از یک سو محل مورد نظر احداث مجتمع آبدرمانی متعلق کلیبر را تعرض به منابع ملی و طبیعی دانسته و از سوی دیگر به قراردادآبان ماه سال 1385 ( واگذاری 50 ساله آبگرم متعلق) به شرکت آذرسئلین ارس ( سرمایه گذار کنونی) را که بدون آگهی عمومی واگذار میگردد انحصاری خوانده و مخالفت خودشان را اعلام کرده بودند.

البته اهالی این منطقه با اظهاراتشان نه تنها مخالف توسعه نبوده، بلکه با رعایت رفاه حال مردم منطقه با تشکیل شرکت تعاونی، آماده سرمایه گذاری و ارائه خدمات به گردشگران داخلی و خارجی نیز میباشند. بارها نیز اعتراضات کتبی خود را به استانداری آذربایجان شرقی تقدیم نموده و شورای دهها روستای منطقه آبگرم متعلق نیز در مخالفت به طرح واگذاری آبگرم متعلق، اعتراض نامه خودشان را علاوه بر مسئولین شهرستانی و استانی، با ارسال نامه سرگشاده ای به ریاست محترم جمهوری اسلامی وقت ، شفاف سازی طرح واگذاری را خواستارشده اند.

اهالی منطقه باغیر قانونی خواندن قرارداد فیمابین سازمان آب استان با سرمایه گذار خصوصی
که به استناد قراردادهای قبلی هنوز تعهد سهم بیست درصدی در آمد حاصله از آبگرم متعلق را  به دهیاری روستا پرداخت نمی کند
، لغو آن را خواستار شده اند.

علاوه بر 50ساله بودن مدت قرارداد، دو موضوع اساسی نیز در آن قابل تامل است:

1- طرف معامله با سازمان آب استان،  شخص حقیقی است که شخصیت حقوقی ایشان در حین معامله بعنوان مدیر عامل یا نماینده قانونی شرکت قابل کشف نیست، طوری که درقسمت دیگر قرار داد آمده است، ایشان می توانند (مفاد قرارداد را) به  موسسه و یا شرکتی که تشکیل شده و یا بعدا تاسیس خواهد شد انتقال دهد.

2 – در قرارداد یاد شده محل حمام قدیم که اهالی از آن به عنوان یادگار حضرت امام (ره) یاد می کنند بدون هیچ وجه مقابلی در اختیار سرمایه گذار کنونی قرار می گیرد درحالی که اهالی معتقد هستند خود آبگرم و زمین حمام قدیم، متعلق به اهالی روستای متعلق و قلعه کندی بوده و ساختمان حمام قدیم هم ازجهت مصالح ساختمانی بکار رفته( سنک و ماسه) و هم ازجهت تامین نیروی انسانی کاری درحین ساخت با مشارکت اهالی، توسط جهاد سازندگی کلیبر ساخته شده است. که برمبنای ادعاهای اهالی، سازمان آب استان بعنوان متولی آب به نمایندگی از دولت ، تنها مالکیت تکلیفی امورات آبگرم را عهده دار بوده است. سازمان هم، به جای ایفای وظیفه قانونی (نقش نظارتی)، آبگرم متعلق را به متقاضی انحصاری واگذار می نماید.

مسئولین وقت به جای ارائه پاسخ قانع کننده و تدبیر مسئولانه، مصر بر ابقاء قرارداد، باقی می مانند طوری که سال نود و یک فرا می رسد و سرمایه گذار برای انتقال آبگرم به مجتمع جدید اقدام به تخریب حمام قدیم می نماید. ولی اهالی روستای قلعه کندی و متعلق اصرار میدارند که حمام قدیم به دلیل ساخته شدن با بودجه دولتی و مشارکت عمومی، سرمایه گذار حق تخریب آن را ندارد.

اما سرمایه گذار مدعی میشود که حق انحصاری بهره برداری از آبگرم متعلق را به مدت 50 سال از سازمان آب استان آذربایجان شرقی دریافت نموده است.دیدگاه های متفاوت مردم و مسئولین هم، تنش های اجتماعی منطقه را شعله ورتر و تجمعات و تحصن های مردمی را در آبگرم متعلق بوجود می آورد.

درنهایت  با مداخله ی سازمان بازرسی استان ، سازمان آب منطقه ای، فرمانداری کلیبر را ملزم به ارائه پاسخ می نماید که فرمانداری کلیبرضمن بررسی موضوع در شورای تامین شهرستان، بدون اینکه از متولی مربوطه( خود سازمان آب ) نامی برده باشد، واگذاری آبگرم متعلق را متوجه شهرداری آبش احمد و سازمان کردشگری استان میکند. با این حال که واگذاری آبگرم از حوزه مسئولیتی گردشگری خارج بوده و آن سازمان در قبال ادعای فرمانداری سکوت اختیار می نمایند ولی شهرداری غیرقانونی بودن طرح را تایید نموده است.

اما تقدیر به گونه ی دیگرورق خورده و مسئولین بجای تدابیر مسالمت آمیز برای حل بحران آبگرم متعلق ، استقرار نیروی های ویژه در آبگرم را به مصلحت خویش دانسته و دو سرمایه عظیم وبزرگ نظام ( مردم و نیروی انتظامی ) در آبگرم متعلق روی در روی همدیگر قرارمی گیرند.

از سوی دیگر اداره آب شهرستان برای مهار اختلافات ، ظاهرابا مصوبه شورای تامین شهرستان، چشمه  آبگرم را مجددا به حمام قدیم واگذار کرده و با مسئولیت شورای اسلامی آبش احمد نسبت به بهداشتی نگه داشتن حمام قدیم موافقت میکند.

با این حال بعد از یکماه اداره آب شهرستان به همراه سرمایه گذار با عنوان تصرف عدوانی علیه چند نفر از افراد مورد نظر شکایتی را طرح و به جای رسیدگی به مطالبات مردمی، پرونده های متعددی را به بارمی آورند که اکثر افراد روستای متعلق و قلعه کندی و حومه اعم از زن و مرد به اتهام  رودررویی با نیروی انتظامی و  تصرف عدوانی و تخریب حمام قدیم آبگرم متعلق به حبس محکوم میگردند. درحالیکه اهالی ادعا میکنند، تخریب توسط سرمایه گذار انجام گرفته است. البته هنوز هم مردم روستای منطقه بخصوص محکومین و محبوسین ،نتیجه نهایی  قانونی را به نفع خویش میدانند.

از طرفی هم بعد از درگیریها، شورای محترم تامین شهرستان به ریاست فرماندار، به حداقل برخورداری عموم از نصف چشمه آبگرم معدنی متعلق مبنی بر استفاده در حمام قدیم را در حق مردم منطقه تایید و ملزم گردیده است.

درحالی که عدم اجرای آن توسط فرماندار همچون گذشته به قوت خود باقی است. طوری که چرائی عدم اجرای آن افکار عمومی را قانع نساخته است و در مطالبه ی شورای قلعه کندی و متعلق به فرماندار آمده است.


اما انچه که در افکار عمومی بعنوان سئوال مطرح میشود، عبارت است از:

1 -ماجرای آبگرم متعلق، کی حل و فصل خواهد شد؟
 
2- آیا شهرداری و گردشگری بر اساس قانون، صلاحیت واگذاری آبگرم را دارا هستند که فرمانداری به آن استناد نموده است؟ با کدام ماده قانونی؟

3- اگر بپذیریم که مردم و شوراهای منطقه و اداره منابع طبیعی و شهرداری، معارض با طرح آبگرم هستند، پس موافقت نامه اصولی چگونه صادر شده است؟

4- آیا واگذاری آبگرم به بخش خصوصی  به مدت 50 سال آنهم بدون آگهی و رعایت مواد قانونی مزایده و مناقصه بهره برداری انحصاری محسوب نمی شود؟

5- اگر بخش تعاون اصل 44 قانون اساسی معبرترین قانون میباشد، چرا در قضیه آبگرم مردم منطقه را فدای شخص خاص نموده اند؟

6- چرا فرماندار دولت تدبیر و امید در اجرای مصوبه شورای تامین که به تایید دستگاه قضا نیز رسیده، سکوت اختیار کرده است.

7- با الهام از فرمایش مقام معظم رهبری که: "همه مسئولین بدون استثنا باید پاسخگو باشند."چه کسی و کدام مسئول ارشد، مسئولین ادارات مربوطه را جهت اقناع افکار عمومی به پاسخگویی فرا خواهند خواند؟

آثار زلزله از معابر ورزقان برچیده می‌شود

$
0
0
شهردار ورزقان:
آثار زلزله از معابر ورزقان برچیده می‌شود

شهردار ورزقان گفت: تا پایان فصل کاری مردم ورزقان دیگر آثار زلزله را در معابر عمومی و خیابان‌ها لمس نمی‌کنند.

خبرگزاری فارس: آثار زلزله از معابر ورزقان برچیده می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارساز ورزقان، کامران رحمتی بعد از ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: مردم شهر زلزله‌زده ورزقان تا پایان فصل کاری امسال دیگر آثار مخرب زلزله را در معابر عمومی و خیابان‌های این شهر احساس نمی‌کنند.

وی افزود :خیابان‌ها و معابر عمومی و زیر‌ساخت‌های شهری ورزقان بیشترین آسیب را در زلزله اخیر دیده است که برای حل این مشکل و برگرداندن چهره شهر به زمان قبل از زلزله هزینه زیادی می‌طلبد که این شهرداری مصمم شده تا آثار کلی زلزله را امسال از چهره شهر بزداید.

شهردار ورزقان در ادامه از 2.5 برابر شدن بودجه شهری امسال ورزقان خبر داد و گفت: افزایش بودجه سالانه شهرداری با هدف ارائه خدمات مطلوب و حداکثری به شهر و شهروندان از سوی این شهرداری در دستور کار قرار گرفته و با تکیه بر این بودجه تلاش خواهیم کرد خدمات مطلوب‌تری به شهروندان ارائه کنیم.

وی در بخش دیگر سخنان خود از تخصیص 40 میلیارد ریال اعتبار از سوی صنایع مس ایران به این شهر خبر داد و افزود: این میزان کمک بلاعوض خواهد توانست تاثیر بسزایی در تسریع روند عمران و آبادانی شهر و تغییر چهره معابر ایفا کند.

بعد از گذشت دو سال مساجد روستاهای زلزله اهر هنوز به اتمام نرسیده است

$
0
0
آیت اله حاجی زاده از زلزله 21 مرداد 91 می گوید؛
بعد از گذشت دو سال مساجد روستاهای زلزله اهر هنوز به اتمام نرسیده است
اهروصال: آیت اله حاجی زاده امام جمعه اهر از خاطرات زلزله مردادماه سال 1391 و از حضور مقام معظم رهبری در مناطق زلزله اهر و ناتمام ماندن تعدادی از مساجد روستاهای زلزله برایمان می گوید.
 

اهروصال, اهر, اخبار اهر, مساجد روستاهای زلزله اهر هنوز به اتمام نرسیده است, دومین سالگرد زلزله ارسبارن, آیت اله حاجی زاده امام جمعه اهر

به گزارش «اهروصال»امروز دقیقا دو سال از زلزله دلخراش ارسباران می گذرد برخی از مسئولان شهرستان اهر که در آن زمان مسئولیتی برعهده داشتند اکنون به مکان یا پست دیگری منتقل شده اند ولی برخی دیگر مانند آیت اله جواد حاجی زاده امام جمعه اهر در کنار مردم این خطه در کسوت امام جمعه انجام وظیفه می کند؛ پایگاه اطلاع رسانی اهروصال به مناسبت دومین سالگرد زلزله تاسف بار ارسبارن گفتگویی با وی انجام داده که شما را به خواندن آن دعوت میکنیم.

 اهروصال - لطفاً برای ما بفرمایید که هنگام وقوع زلزله مشغول چه کاری بودید؟

 همانطور که مستحضر هستید زلزله در 21 مردادماه سال 1391 و مقارن با ماه مبارک رمضان بود. بنده در خانه بودم و استراحت می کردم که آمادگی پیدا کنم برای شب احیاء و مراسمی که داشتیم. خلاصه این اتفاق افتاد و ما هم به دنبال کارهای زلزله رفتیم.

 اهروصال - نخستین واکنش شما به زلزله چه بود؟

 من بعد از اینکه دومین پسلرزه شدید تمام شد بلافاصله به فرمانداری رفتم و در کنار مسئولان شهر به این فکر افتادیم که اطلاعی از شهر و روستاها پیدا کنیم. در رابطه با مصدومین و تلفاتی که داشتیم این ها را جمع و جور بکنیم که خدای نکرده کسی زیر آوار نماند. بعد چندین لحظه چون که مخابرات و وسائل ارتباطی مختل شده بود با کوشش فرماندار افرادی با موتورسیکلت ها به روستاها رفته و خبر آوردند. تعدادی از مصدومان را به بیمارستان اهر منتقل کردند و ما نیز برای بررسی وضعیت مصدومین به بیمارستان رفتیم که اگر احیاناً تلفات زیاد شود آنها را به تبریز منتقل بکنند. هم این که مصدومان را مورد تفقد قرار دادیم و عیادت کردیم. مسائلی که لازم بود با مدیریت بیمارستان و مسئولین بهداشت و درمان با آقایانی که مجروحین را مداوا می کردند، مطالبی را برای آنها بیان کردیم.

 اهروصال - هنگام وقوع زلزله باید مثل همه شهروندان به خانواده خود نیز می رسیدید و آنها را اسکان می دادید. با این وجود از همان لحظه وقوع زلزله مدیریت بحران نیز شروع شد و همه انتظار داشتند که مسئولان مشکلات را برطرف کنند. آیا انجام مسئولیت دولتی مانع از همراهی با خانواده تان می شد؟

 البته همانطور که سال قبل گفتم خوب خانواده ما هم اینجا بود و منزل مسکونی ما کلنگی بود و در زلزله هم آسیب دید. با این همه چون ما هم مسئول بودیم  و امام جمعه باید در بحران ها در صف اول قرار بگیرد خانواده خود را رها کردیم و دنبال کارهای مردم رفتیم و این هم خوب است که شما سوال کردید تا من بگویم. بنده در دوران زلزله در دو و سه  روز اول اصلاً یک روز یا یک شب اهر را ترک نکردیم و حتی یکی از اقوام ما در تبریز فوت کرده بودند من در زمان اندکی به مراسم ختم ایشان رفتم و برگشتم، نماندم و آنها پرسیدند چرا نمی مانید، گفتم چون وضعیت ما بحرانی است و زلزله زده هستیم. صلاح نیست که بمانم و حتی خانواده خودم را به چادرهم منتقل نکردیم و در همان منزل خودمان ماندیم. سحری شبی که زلزله شده بود ما بعد از مراسمی که در پارک شیخ شهاب الدین اهری برگزار کردیم برگشتیم منزل و حتی نماز صبح ها را ترک نکردم و همواره به کار خود مشغول بودیم. نماز هم برگزار می کردیم و در خانه که بودیم زلزله را تحمل می کردیم و در عین حال مانعی برای ما نبود حتی خانوم بنده نیز کمی مریض احوال بود و عمده وظیفه ما مردم بود که به نحوی این وظیفه را انجام دادیم.

 اهروصال - با تجاربی که در زلزله ارسباران داشتید، اگر خدای ناکرده زلزله مشابهی رخ بدهد، چه کارهایی را انجام می دهید که در زلزله 21 مرداد سال 91 نکردید و کدام کارها را انجام نمی دهید که پس از آن زلزله انجام دادید؟

  من البته وقتی حرف می زنم سعی می کنم منصفانه باشد. برمی گردم به همان دوران زلزله و بعد را هم مرور می کنم. فکر می کنم هیچ اشتباهی نکردیم یعنی اگر خدای ناکرده همچون مسئله ای پیش آید همان کارهایی که در سال 91 کردم تکرار می کنم منتهی اونی که خیلی مهم است من توصیه می کنم شاید در سوال های شما هم باشد من جواب می دهم بحث آمادگی است. مسئله آمادگی خیلی مهم است از نظر آموزشی و مانورهایی که در مدارس برای دانش آموزان می دهند بسیار مهم است که در مواقع بحران مردم دست و پای خود را گم نکنند. وقتی آموزش ببینند دیگر اینطور نخواهد بود فنی عمل می کنند و تلفات کمتر می شود و به سادگی می شود که از کنار قضیه گذشت و از نظر دیگر مسئله امکانات است مثل چادر، مواد غذایی که خوب الحمداله در نظام جمهوری اسلامی توسط هلال احمر در انبارها بود منتهی در آن مناطقی که زلزله خیز است دولت اسلامی و مسئولین استان عنایت بیشتری بکنند و همیشه قبل از آنی که یک حادثه ای انجام بگیرد قبل از وقوع باید پیشگیری کرد یعنی امکانات کمی بیشتر شود. موقع زلزله مردم زیاد دنبال گرفتن چادر بودند که به همت مسئولین مدیریت بهتری شد و خیلی مشکل ندیدیم شکر خدا که افراد دیگری که خودشان اعتراف می کنند اینجا خوب مدیریت شد چادر هم خوب توزیع شد و ما جاهایی را تعیین کردیم تا مردم اسکان شوند و یکی از کارهایی که خیلی جالب است این بود که قبل از اذان غروب کسی در زیر آوار نمانده بود و این خیلی مهم بود و شب بگذرد و قضیه به لطف خدا مهار شد و تعدادی هم از عناصر ضد انقلاب و از ستون پنجم می خواستند کارهایی را انجام دهند و شایعه پراکنی می کردند. ما هم در مقابل آنها تبلیغاتی داشتیم در رابطه با اینکه شایعه شده بود که سد شکسته است و ما در شب احیاء گفتیم این خبرها کذب محض است و هیچ اتفاقی نیافتاده و مردم را آرام کردیم و چندین نماز آیات و جماعت خواندیم و برنامه های شب احیاء را برگزار کردیم تا آرامش ایجاد شد و فردای صبح آن روز به روستاها رفتیم و آنهایی که از دنیا رفته بودند با سازمان تبلیغات صحبت کردیم تا در تدفین اینها هم خودمان شرکت کردیم و هم علما را اعزام کردیم و از هر طرف خوب مدیریت شد لذا خدای نکرده اگر همچنین اتفاقی بیافتد همین کارهایی که کردیم انجام می دهیم و تجارب خودم را برای سیاستگذاری ائمه کشور فرستادم و گفتم اگر یک زمانی شد برای مناطق دیگر از تجربه ها استفاده شود. فکر می کنم تا جایی که در توان داشتیم بهتر عمل کردیم.

 اهروصال - اگر از شما بپرسند مهم ترین درسی که زلزله ارسباران برای دولت و شهروندان داشت، چه بود؟ پاسخ تان چه خواهد بود؟

 مهمترین درس همان آمادگی است که مسئولان همیشه اینها را در نظر بگیرند. این بحث مقاوم سازی بسیار مهم است اینکه دولت هم پافشاری می کند مخصوصاً برای روستائیان که بیایند و خانه های خود را مقاوم سازی بکنند. خداوند به  انسان عقل داده اگر کسی در مسیل خانه بسازد فردا سیل خانه او را بر می دارد و می رود لذا که در مسیل خانه نمی سازند. یا یک منطقه ای بر روی گسل است باید آنها در برابر زلزله مقاوم باشد و خانه ای که اگر با خشت و گل بنا شده باشد حتماً که با زمین لرزه از بین خواهد رفت، این زلزله باعث شد که بافت شهر و روستا کلاً عوض شد چون تمامی خانه ها خراب شده بود و دوباره بازسازی و مقاوم سازی شد و این برای ما یک تجربه است و در بحث بحران زلزله باید از تجارب کسانی که در اینگونه حوادث مدیریت داشتند، استفاده شود.

 اهروصال - بهترین و بدترین صحنه و منظره ای که در ایام پس از زلزله شاهدش بودید، چه بود؟

 اینکه پس از زلزله صبوری مردم و تلاش مسئولان منظره خوبی داشت و مقام معظم رهبری به این منطقه تشریف آوردند و فرمودند که این زلزله یک سکوی پرشی برای منطقه ارسباران خواهد بود و همچنین که سکوی پرشی هم شد و شهرستان اهر شناخته شد و مسئولان کشوری آمدند و از نزدیک وضعیت را مشاهده کردند و یک تجربه و صحنه ای جالب برای ما بود. برای اولین بار بود که چنین تجربه ای داشتیم و باید به بدترین اتفاق ها هم تن دهیم و بعضی از افرادی که توقع زیادی داشتند که باید به فکرمردم باشند به فکر نفع و منفعت خودشان بودند.

 اهروصال - عملکرد دولت در روند بازسازی منطقه ارسباران را چگونه ارزیابی می کنید؟

 ما مانند همیشه که توقع داشتیم دولت بخوبی در میدان حاضر شد و آنچه که در توان داشت گذاشت و خیّرین در امر بازسازی نقش خوبی را از خود بجا گذاشتند و بعضی ها که توسط سازمان ها و ارگان ها ساخته شده همانطور که گفتیم بعضی از مساجد ما که در روستاهای مناطق زلزله زده ارسباران هنوز هم مشکل داریم چنانکه در نوبت اول بازسازی منازل در اولویت بود ساخت مساجد بعد از اتمام خانه ها آغاز شد که این برای من خوشایند نیست و باید طوری برنامه ریزی شود که مثل منازل کار مساجد نیز همانطور جلو برود و طوری نباشد که مسجد برای آخر بماند و از نظر بنده در ساخت مساجد در منطقه زلزله زده کوتاهی شده است ولی بعدها کمی جبران کردند اما هنوز با مشکل مواجه شده اند و این بخاطر بی برنامه گی بود و امیدوارم که در سایر مناطق تکرار نشود.

نمایشگاه عکس زلزله آذربایجان دایر می شود

$
0
0
همزمان با هشتمین جشنواره سراسری تئاتر اهر

نمایشگاه عکس زلزله آذربایجان دایر می شود

آرخا: نمایشگاه عکس از آثار معصومه فریبرزی در موضوع زلزله آذربایجان ( زلزله 21 مرداد ارسباران) همزمان با برگزاری هشتمین جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران دایر می شود.
fariborzi005

آرخا: نمایشگاه عکس از آثار معصومه فریبرزی در موضوع زلزله آذربایجان ( زلزله ۲۱ مرداد ارسباران) همزمان با برگزاری هشتمین جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران دایر می شود.

این نمایشگاه در سالن کتابخانه عمومی شیخ شهاب الدین اهری از ۲۶ الی ۲۹ مردادماه برای بازدید دایر می شود.

فریاد العطش در روستای توسعه یافته ورزقان

$
0
0

رضا سعادتپور علویق: علویق روستایی که آبهای چشمه و قناتش زبانزد محافل بود ولی اینک با این همه امکانات رفاهی وحمل ونقل از این نعمت الهی بی بهره ایم آبی که از روستاهای زیادی از مرکز لنبران می گذرد تا درمان درد تشنگی باشدهروز یک ساعت آب است وبقیه روز نه.چطور میشود بااین مشکل براه آمد.کودک و پیر در برابر نبود آب چگونه طاقت بیارند. با شوراهای روستا و دهیار که صحبت می کردیم ادعا داشتند که مراتب به اطلاع مسئولین رسیده و حتی برای احداث چاه عمیق مکان مشخص شده است ولی کو رسیدگی کننده به مشکل ما.مسئولین محترم شهرستان و استان ما را دریابید که عضو جامعه اسلامی ایران هستیم و علویق بخشی از این سرزمین کهن است.وآخر اینکه خوشا به حال آنانکه در طاعت خالقند و در خدمت مخلوق.

از رحیم ترابی و علیرضا کارگر تجلیل می شود

$
0
0
در اختتامیه هشتمین جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران

از رحیم ترابی و علیرضا کارگر تجلیل می شود

آرخا: از رحیم ترابی و علیرضا کارگر در اختتامیه هشتمین جشنواره سراسری تئاتر ارسباران تجلیل می شود.
کارگر ترابی

آرخا: از رحیم ترابی و علیرضا کارگر در اختتامیه هشتمین جشنواره سراسری تئاتر ارسباران تجلیل می شود.

همزمان با برنامه اختتامیه هشتمین جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران که ۲۹ مردادماه در اهر برگزار می شود، از رحیم ترابی و علیرضا کارگر تجلیل به عمل می آید. ترابی و کارگر از پیش کسوتان هنر تئاتر در اهر هستند.

رحیم ترابی متولد سال ۱۳۳۶ در اهر از سال ۱۳۵۶ وارد عرصه هنر تئاتر شده است. ترابی در صدها میان پرده و نمایش به ایفای نقش پرداخته است.

علیرضا کارگر متولد سال ۱۳۳۴ در اهر است و حداقل در بیش از یکصد نمایش به ایفای نقش پرداخته است. کارگر از سال ۱۳۶۱ به عرصه هنر تئاتر وارد شده است.

عکس شاخص ( بالا): به ترتیب از راست: علیرضا کارگر ـ رحیم ترابی ( عکس از: سعید قاسمی)

عکس پایین: از راست نفر دوم رحیم ترابی ـ نفر سوم علیرضا کارگر

ترابی و کارگر


مدیرعامل مس آذربایجان معرفی شد

$
0
0

استانها >شمال >آذربایجان شرقی
طی مراسمی/
مدیرعامل مس آذربایجان معرفی شد
تبریز- خبرگزاری مهر: طی مراسمی با حضور مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، حاجی آقازاده به عنوان مدیرعامل مس آذربایجان معرفی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراد علیزاده ظهر پنج شنبه در این مراسم اظهار داشت: هم اکنون با تشکیل شرکت ملی مس آذربایجان این شرکت به صورت هولدینگ اداره می‌شود و به عنوان سهامدار در کارهای توسعه‌ای شرکت می‌کند.

وی ادامه داد: سونگون دارای ظرفیت های بالایی است که با اندکی برنامه ریزی و مدیریت صحیح می توان از آن بهره برداری های بالایی کرد.

علیزاده از بهره برداری فاز دو تغلیظ در این مجموعه تا پایان تابستان خبر داد و گفت: در آینده‌ای نزدیک تولید کنسانتره مس در سونگون به 300 هزار تن در سال می‌رسد.

وی با اشاره به ضرورت بازنگری در برخی پروزه های این مجموعه گفت: به منظور کار کارشناسی شده و همچنین برنامه ریزی های لازم برای توسعه این شرکت، احیای بعضی از پروژه های این شرکت و به تعویق انداختن بعضی از آنها ضروری است.

مدیرعامل جدید شرکت مس آذربایجان نیز در این مراسم گفت: به منظور بالا بردن اعتبار این مجموعه باید نسبت به افزایش جنبه های مادی و اعتباری این شرکت تلاش کرده زیرا هم اکنون که کشور با مشکلات اقتصادی روبرو شده است باید تمامی مجموعه ها در پی درآمد زایی باشند.

حاجی آقازاده در خصوص اولویت های فعالیت های این شرکت گفت: اولین اولویت کاری ما راه‌اندازی فاز دو تغلیظ بوده و سپس اجرایی کردن سایر پروژه ها در دستور کاری ما قرار دارد.

وی ادامه داد: اولین بحث شرکت خصوصی بحث اقتصادی و علت وجودی شرکت است یعنی باید تولید، هزینه‌ها، مخارج، قطعات خریداری شده، فروش و حتی استفاده از پرسنل، تکنولوژی و توانایی افراد روی حساب و کتاب باشد.

سماق؛ طلای سرخ ارسباران با خواص درمانگر ارزشمند

$
0
0
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان هوراند گفت: جنگل‎های ارسباران را می توان به عنوان قطب تولید سماق در شمال غرب کشور اعلام کرد.
به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، تاج الدینی ضمن با بیان این مطلب افزود: هر چند این منطقه از لحاظ شهرستان شدن سابقه زیادی در شناسنامه خود ثبت نکرده است اما به لحاظ ذخیره گاههای طبیعی دارای منابع غنی جنگلی و مرتعی است.

وی سماق را ازگونه های مهم و اقتصادی در منطقه برشمرد با بیان اینکه این منطقه دارای رویشگاههای طبیعی بالغ بر 400 هکتار است افزود: از گونه های جنگلی دیگر می توان به سرخدار، بلوط، ممرز، افرا، فندق و زغال اخته اشاره کرد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان هوراند ادامه داد: از این میان گونه سماق به لحاظ اقتصادی تاثیر فراوانی در اقتصاد منطقه و معیشت اهالی آن داشته است بطوریکه با اقبال خوب مردم هوراند و با تلاش کارشناسان و مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی بالغ بر 200 هکتار سماق به صورت دست کاشت از سال 1388 تاکنون در این منطقه غرس شده است.

وی اضافه کرد: در راستای اهداف سازمانی تمهیداتی در نظر گرفته شده است تا با تهیه و توزیع نهال این گونه و کاشت آن توسط اهالی منطقه، زمینه لازم جهت درآمدزایی و ایجاد اشتغال،جنگلکاری و جلوگیری از فرسایش خاک فراهم گردد.

لازم به ذکر است؛با کشت هر 2 هکتار تعداد یک شغل برای هر نفر ایجاد می گردد و سالانه مبلغ 100 میلیون ریال برای هر نفر درآمدزایی دارد که این خود گویای ظرفیت اشتغال زایی این گونه در منطقه است و می توان با تمرکز بر کاشت این گونه و سایر گونه های اقتصادی منطقه، شیب روند تخریب جنگل‎ها را کاهش داد.

شایان ذکر است؛ در منابع علمی به مقداری از خصوصیات داروئی و مهعم گیاه سماق اشاره شده است.

هر روستا یک مجموعه تولیدی بی نام و نشان

$
0
0

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: براساس اعلام مرکز آمار ایران نرخ رشد اقتصادی در سال 1392 منفی 2.2 درصد بوده ولی بخش کشاورزی از نرخ مثبت 1.2 درصد برخوردار بود.  

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه آذربایجان شرقی، کریم مهری در حاشیه سومین جشنواره عدس در روستای زلزله زده لجین ورزقان با بیان اینکه نرخ مثبت رشد کشاورزی نشان از پتانسیل بالای آن در کشور دارد، افزود: بخش کشاورزی در کشور ما در جایگاه ویژه ای قرار دارد و از سه بخش کشاورزی، صنعت و خدمات در شش ماهه دوم سال گذشته تنها گروه کشاورزی با رشد مثبت مواجه بوده است.

 وی تشریح کرد: هر روستا یک مجموعه تولیدی شناخته می شود که بی نام و نشان در خودکفایی اقتصاد کشاورزی تلاش ویژه دارند.

  مهری ادامه داد: جشنواره های تولیدی همچون جشنواره عدس به منظور تقدیر از زحمات کشاورزان و تولیدکنندگان در این مجموعه های تولیدی برگزار می شوند.

 رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به تلاش برای معرفی ارقام پرمحصول درخت صنوبر و نیز توسعه جنگل کاری و صنوبرکاری یادآور شد: با توجه به وجود اراضی مستعد و مناسب صنوبر کاری در منطقه باید تلاش کنیم با همکاری و مشارکت کشاورزان به سطح صنوبر کاری های استان اضافه شود.

  وی یکپارچه سازی اراضی را هدفی بزرگ قلمداد کرد و افزود: از عموم علمای دینی و روحانیون تقاضا داریم این سازمان را در یکپارچه سازی اراضی کمک و یاری کنند تا از خرد شدن اراضی جلوگیری شده و با سهام بندی کردن اراضی افراد، قدرالسهم هر فرد معلوم شود تا از طریق خرد شدن اراضی آسیبی به امنیت غذایی مردم وارد نشود.

 رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: تخصیص کارت سوخت به صاحبان تراکتور وماشین آلات کشاورزی وهم چنین تامین اعتبارات آبیاری تحت فشار را می توانیم به صورت درخواستی از نماینگان مجلس خواستار بود.

  مهری از حمایت این سازمان از سرمایه گذاران در بخش بسته بندی و فرآوری عدس در ورزقان گفت و تاکید کرد: هر سرمایه گذاری که بخواهد صنعت بسته بندی عدس و حبوبات را عملی نماید به شرط اجرای این کار در ورزقان، حمایت می کنیم.

ورنی بافی در محدوده خداآفرین توسعه می یابد

$
0
0
با آغاز دوره آموزشی؛

ورنی بافی در محدوده خداآفرین توسعه می یابد

در زمان حاضر حجم بالایی از زیرانداز ورنی یا سوماک استان آذربایجان شرقی در منطقه خداآفرین تولید می شود.

 
قائم مقام مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ارس در مرکز خداآفرین از آغاز دوره آموزش ورنی بافی با هدف توسعه صنایع دستی بومی منطقه در بین بانوان ساکن خداآفرین خبر داد.
به گزارش خبرگزاری برنا در تبریز به نقل از اداره امور رسانه های روابط عمومی و بین الملل منطقه آزاد ارس، جعفر ملکی با بیان این خبر افزود: هنرآموزان این دوره پس از دو ماه آموزش، گواهینامه پایان دوره دریافت کرده و مجوز شرکت در دوره های پیشرفته و عرضه مستقیم ورنی در نمایشگاه صنایع دستی خداآفرین را خواهند داشت.
به گفته وی توسعه بخش صنایع دستی در سایه تجاری سازی فعالیت های بانوان و هنرآموزان میسر بوده و فعالیت مرکز نمایشگاهی صنایع دستی خداآفرین اقدام موثری در همین راستا و محلی برای عرضه و فروش مستقیم محصولات تولیدی هنرآموزان می باشد.
وی افزود: این دوره آموزشی در محل آموزش صنایع دستی مرکز خداآفرین در محدوده منفصل 3 این سازمان (جانانلو) تا زمان استقبال هنرجویان ادامه خواهد داشت.
در زمان حاضر حجم بالایی از زیرانداز ورنی یا سوماک استان آذربایجان شرقی در منطقه خداآفرین تولید می شود و ورنی بافی شاخص ترین صنایع دستی این محدوده به شمار می رود.
سازمان منطقه آزاد ارس علاوه بر یک محدوده متصل در جلفا دارای یک محدوده منفصل در مرز ارمنستان (نوردوز) و دو محدوده منفصل در خداآفرین (جانانلو و قلی بگلو) می باشد.

۱۲ روستای شهرستان ورزقان به مدار مصرف گاز طبیعی متصل شد

$
0
0

 گازرسانی جاجرم

به مناسبت هفته دولت/

۱۲ روستای شهرستان ورزقان به مدار مصرف گاز طبیعی متصل شد

خبرگزاری تسنیم: آیین افتتاح پروژه گازرسانی به ۱۲ روستای شهرستان ورزقان با حضور معاون عمرانی استانداری و مدیرعامل شرکت گاز استان و جمعی از مقامات استانی و شهرستانی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیمازتبریزبه نقل از روابط عمومی شرکت گاز آذربایجان‌شرقی،ولی الله دینی مدیرعامل شرکت گاز استان آذربایجان‌شرقی در این آیین با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دولت به تشریح این پروژه پرداخت و اظهار کرد: 12 روستای ورزقان با تحت پوشش قرار دادن 550 خانوار روستایی و صرف اعتباری بالغ بر 30 میلیارد ریال به مدار مصرف گاز طبیعی متصل شده است.

وی با اشاره به پروژه های گازرسانی به مناطق زلزله دیده ورزقان افزود: لزوم تعمیرات و در برخی موارد جابجایی شبکه های گازرسانی و تامین جریان گاز  به تناسب ساخت و ساز خانه‌های مسکونی در شهرستان ورزقان تلاش هر چه بیشتر و پیش‌بینی طرح‌های گازرسانی را می طلبید که خوشبختانه با اتمام گازرسانی به 12  روستای این شهرستان پروژه‌های جدیدی نیز در مرحله اجرا قرار دارد.

دینی در توضیح سایر پروژه‌های اجرایی شهرستان ورزقان تصریح کرد: گازرسانی به 12 روستا در مرحله انتخاب پیمانکار مجری قرار داشته و پروژه خط انتقال صادراتی ارمنستان به ورزقان که دارای پیشرفت 30 درصدی است نیز در حال اجرا قرار داشته که با به ثمر رسیدن این پروژه علاوه پایداری گاز طبیعی در اقصی نقاط استان، زیرساخت‌های انرژی بخش‌های تولید و صنعتی ورزقان و همچنین روستاهای مسیر و مناطق جنگلی  فراهم شده و علاوه بر بهبود شرایط تولید نقش فزاینده‌ای در کاهش آلایندگی زیست محیطی دارد.

وی با اشاره به نقش استراتژیک مناطق جنگلی و معادن شهرستان ورزقان در جلب سرمایه‌گذاری اظهار کرد: با توجه به رویکرد دولت تدبیر و امید در بخش گاز مبنی بر تامین پایدار و جایگزینی سوخت پاک در بخش‌های تولیدی و صنعتی به منظور ایجاد ارزش افزوده، این شرکت نیز به عنوان مجری سیاست‌های دولت  نسبت به رشد و توسعه شبکه گاز در این بخش‌ها اقدام و برای تامین پایدار گاز با طراحی پروژه‌های جدید  تلاش می‌کند.

Viewing all 1140 articles
Browse latest View live