Quantcast
Channel: ارسبارانیار / اهریار / ارسباران یار
Viewing all 1140 articles
Browse latest View live

فتحی پور : اقتصاد کشور فرمانده واحدی ندارد/لزوم توقف تصمیمات سیاسی در اقتصاد

$
0
0

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با یادآوری سرپیچی برخی از بانک ها از نرخ سود بانکی اعلامی از سوی شورای پول و اعتبار، گفت: نبود فرماندهی واحد در اقتصاد کشور، نرخ سودهای بانکی را متفاوت کرده است.

 ارسلان فتحی پور در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت درباره سرپیچی برخی از بانک ها از نرخ سود بانکی اعلامی از سوی شورای پول و اعتبار، گفت: باید پذیرفت اقتصاد کشور فرمانده واحدی ندارد که این موضوع به ایجاد مشکلات مهمی در اقتصاد منجر شده است. نماینده مردم کلیبر، خدا آفرین و بخش هوراند در مجلس شورای اسلامی افزود:  شورای پول و اعتبار مسئول تعیین نرخ سود بانکی است که البته احساس می شود در این زمینه باید کار کارشناسی بیشتری انجام داد که نتیجه آن قابل عملیاتی باشد.این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: ناهماهنگی ها در تصمیم گیری های اقتصادی باعث شده که در برخی بازارها مانند  بورس با رشد حبابی روبرو شویم، که این موضوع به  صلاح اقتصاد نیست.وی گفت: اگر در اقتصاد یک ترکیب مشخص وجود داشته باشد که تصمیمات غیر سیاسی اتخاذ کند بسیاری از مشکلات اقتصادی به وجود نخواهد آمد و مولفه های اقتصادی واقعی و قابل اتکا خواهد شد.    فتحی پور تصریح کرد: شتاب در رسیدگی به تخلفات کلان اقتصادی از بروز فسادهای اقتصادی در آینده جلوگیری خواهد کرد.رییس کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: با توجه به وجود نقدینگی در جامعه یکی از اولویت های فعلی اقتصاد کشور هدایت صحیح نقدینگی ها به سمت تولید است که باید انجام این مهم در تصمیم گیری های لحاظ شود.


جشنواره سراسری تئاترهای کوتاه برگزار می شود

$
0
0

تبریز- ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی از برگزاری سومین جشنواره سراسری تئاتر های خیلی کوتاه همزمان با 21 مرداد سالگرد زلزله ارسباران در شهرستان اهر خبر داد.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی این اداره کل، علی اکبر صفی پور اظهارکرد: در شهرستان اهر به علت پیشینه فرهنگی، تاریخی در حوزه تئاتر، جشنواره تئاتر پنج دقیقه ای در سال های گذشته به صورت منطقه ای برگزار می شد و امسال با پیگیری این اداره کل و موافقت وزارت ارشاد به صورت ملی و سراسری و با شرکت گروه های مختلف تئاتر از 21 تا 23 مرداد به مدت سه روز در شهرستان اهر برگزار می شود.

وی برگزاری این جشنواره را نیازمند همت عمومی و تعامل و همکاری مسوولان شهرستان برشمرد و اظهار امیدواری کرد با تعامل و همفکری بتوانیم گام های عملی در این زمینه برداریم.

صفی پور از موافقت این اداره کل با راه اندازی دبیرخانه دایمی این جشنواره در شهرستان اهر خبر داد و افزود: با اختصاص ردیف اعتباری این دبیرخانه دائمی می شود.

وی نقش هنرمندان را در تبیین اهداف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و دینی در جامعه اسلامی بسیار مهم و تاثیرگذار عنوان کرد و افزود: زبان هنر نافذ و ماندگار است و باید از این ظرفیت برای ترویج فرهنگ غنی اسلامی بیش از پیش بهره بگیریم.

صفی پور بررسی وضع موجود و ارایه راهکارهای مناسب و دستیابی به وضع مطلوب از لحاظ فرهنگی را از اهداف برگزاری این جشنواره برشمرد.

صفی پور گفت: این جشنواره در دو بخش صحنه ای و خیابانی و با موضوعاتی شامل افزایش حس نوع دوستی و مشارکتهای اجتماعی بویژه در بلایای طبیعی (نظیر زلزله) از طریق هنر تئاتر، توجه به محیط زیست و آموزش غیرمستقیم حفظ و نگهداری از آن، آشنایی بیشتر و ملموس تر با حوادث طبیعی، آمادگی رویارویی با آن و مشارکت در ترمیم صدمات و همچنین تقویت روحیه همکاری و همیاری به ویژه در مسایل کلان اقتصادی و فرهنگی بر پایه توصیه های رهبری برای اعتلای ایران اسلامی برگزار می شود.

تأمین اجتماعی شعبه ورزقان افتتاح شد

$
0
0

به گزارش روابط عمومی اداره کل تأمین اجتماعی آذربایجانشرقی، همزمان با 25 تیر ماه،‌ روز تأمین اجتماعی شعبه ورزقان افتتاح شد.

تأمین اجتماعی شعبه ورزقان افتتاح شد


در مراسم افتتاح این شعبه که با حضور مقامات استانی و شهرستانی برگزار شد، ‌رحیم اردلان، مشاور مدیر عامل و  ‌مدیر کل تأمین اجتماعی آذربایجانشرقی،‌ هدف از ایجاد شعب جدید را تسهیل دسترسی مخاطبین به خدمات سازمان دانسته و افزود استان آذربایجانشرقی به لحاظ قدمت و ظرفیتهای موجود باید در کشور سرآمد باشد.
اردلان با اشاره به بودجه 44 هزار میلیارد تومانی سازمان در سال 93،‌ تأکید نمود  این مبلغ نشاندهنده گستردگی خدمات سازمان تأمین اجتماعی است، به طوری که این سازمان برای قبل از تولد تا بعد از فوت افراد برنامه داشته و خدمات 18 گانه خود را ارائه می نماید و حتی کارگران را از اولین روز اشتغال در قبال حوادث ناشی از کار تحت پوشش قرار می دهد.
دهقان، نماینده مردم شریف ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با تأکید بر نقش توسعه ای سازمان تأمین اجتماعی در کشور،‌ معادن و صنایع موجود در منطقه از جمله معادن مس سونگون، مزرعه شادی و اندریان را نیازمند خدمات این سازمان دانسته و اظهار امیدواری کرد با افتتاح این شعبه کارگران شاغل در این منطقه از خدمات سازمان تأمین اجتماعی بیش از پیش بهره مند گردند.
شعبه ورزقان پیشتر به عنوان شعبه اقماری اهر فعالیت می نمود که با پیش بینی پوشش 4200 نفر بیمه شده و مستمری بگیر اصلی  و 300 کارگاه فعال در منطقه،‌ به شعبه اصلی ارتقاء یافت. .

راهپیمایی روز جهانی قدس در اهر برگزار شد

$
0
0
آرخا: امروز جمعه پیش از ظهر راهپیمایی ویژه روز جهانی قدس با حضور گسترده اقشار مختلف مردم اهر در این شهر برگزار شد. مراسم روز جهانی قدس از ساعت ده و نیم صبح در میدان شهرداری آغاز و در مجموعه شیخ شهاب الدین اهری با قرائت قطعنامه به پایان رسید.
DSC_0071

آرخا: امروز جمعه پیش از ظهر راهپیمایی ویژه روز جهانی قدس با حضور گسترده اقشار مختلف مردم اهر در این شهر برگزار شد. مراسم روز جهانی قدس از ساعت ده و نیم صبح در میدان شهرداری آغاز و در مجموعه شیخ شهاب الدین اهری با قرائت قطعنامه به پایان رسید. در طول راهپیمایی شرکت کنندگان با سردادن شعارهای مختلف جنایت های رژیم صهیونیستی در سرزمین اشغالی فلسطین را محکوم کردند.

راهپیمایی روز قدس در شهرستان اهر برگزار شد

$
0
0
اهروصال: روز جهانی قدس روز بیداری اسلامی و روز نمایش اقتدار اسلامی مسلمانان در مقابل استكبار جهانی مانند سایر شهرها و کشورهای جهان در شهرستان اهر نیز برگزار شد.
 
اهروصال, اهر, اخبار اهر, راهپیمایی روز قدس در شهرستان اهر برگزار شد, اخبار اهر,راهپیمایی روز قدس در اهر

به گزارش «اهروصال»؛مردم شریف شهرستان اهر همزمان با تمام مردم ایران و مسلمانان جهان از ساعت 11 صبح 3 مرداد ماه با سردادن شعارهای ضداستكباری دوشادوش هم به راهپیمایی پرداختند.

 

مردم روزه دار شهرستان اهر در مسیرهای از پیش اعلام شده ضمن اعلام انزجار از حمایت های استكبار جهانی از اعمال جنایتكارانه رژیم جعلی اسرائیل بر علیه مردم فلسطین آمادگی خود را برای ریشه كنی این رژیم اعلام كردند.

 

شعار «مرگ بر اسرائیل»، «مرگ بر آمریكا» و «مرگ بر ضدولایت فقیه» عمده شعارهای انقلابی راهپیمایان اهر را تشكیل داده است.

 

مسیر پایانی راهپیمایی آخرین جمعه ماه مبارك رمضان در اهر به پارک شیخ شهاب الدین اهری ختم شد تا با قرائت قطعنامه روز جمعه 3 مرداد ماه به عنوان برگ زرینی از حماسه حضور مردم شریف و انقلابی اهر در تاریخ اسلام و ایران ثبت شود.

 

رضا صدیقی فرماندار اهر به عنوان سخنران مراسم راهپیمایی در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه، روز قدس را روز بیداری اسلامی عنوان كرد و گفت: با حضور گسترده مسلمین جهان در راهپیمایی ضد استكباری روز قدس نمایشی حماسی از اقتدار اسلامی در برابر استكبار جهانی بوجود آمد.

 

وی با اشاره به تحولات سیاسی منطقه و حمله وحشیانه رژیم اشغالگر قدس به مردم مظلوم و بی دفاع غزه تصریح کرد: خوابی که امریکا و سران بی کفایت برخی از کشورهای عربی برای کشورهای مسلمان سوریه و عراق و مردم مظلوم و بی دفاع غزه دیده اند با همت و اتحاد مردم این کشورها تعبیر نخواهد شد و بحول و قوه الهی آمریکا و اسرائیل نخواهند توانست روابط کشورهای اسلامی را با رژیم صهیونیستی به حالت عادی در بیاورند .

 

گفتنی است برگزاری مسابقه نمایشگاه كتاب، سبک زندگی شهداء، سبک زندگی اسلامی، جاهلیت مدرن و جنایات داعش و النصره در سوریه از طرف فرهنگی اجتماعی سپاه ناحیه اهر و مسابقه نقاشی از طرف اداره آموزش و پرورش اهر از جمله برنامه هایی بود كه مناسبت روز قدس در حاشیه راهپیمایی با شكوه مردم شریف اهر انجام شد.

 

در ادامه نماز پرشور و دشمن شكن جمعه به امامت آیت اله حاجی زاده امام جمعه شهرستان اهر اقامه و مراسم پایان یافت.

 

اهروصال, اهر, اخبار اهر, راهپیمایی روز قدس در شهرستان اهر برگزار شد, اخبار اهر,راهپیمایی روز قدس در اهر

اهروصال, اهر, اخبار اهر, راهپیمایی روز قدس در شهرستان اهر برگزار شد, اخبار اهر,راهپیمایی روز قدس در اهر

انتهای پیام/

تصاویری از پیشرفت فیزیکی ساختمان آموزشی دانشگاه

$
0
0

  

 

 

منبع: نشریه پیام ورزقان

مردم خاروانا با شرکت باشکوه خود در راهپیمایی روز جهانی قدس انزجار خود از استکبار را اعلام کردند

$
0
0

اختصاصی خاروانا نیوز: همزمان با سراسر کشور، راهپیمایی روز جهانی قدس با شکوه هر چه بیشتر در مرکز بخش خاروانا نیز برگزار گردید. در این مراسم که از میدان بسیج (جمهوری) شهر خاروانا آغاز شد، اقشار مختلف از جمله رؤسا و کارکنان ادارات و نهادهای دولتی، خانواده معظم شهدا، دانشگاهیان و دانشجویان، خانواده بزرگ آموزش و پرورش و دانش آموزان، اهالی محترم و فهیم شهر و روستاهای حومه، کارکنان شهرداری، اعضای شورای اسلامی شهر و روستاها، دهیاران و ... شرکت چشمگیری داشتند. با خاتمه راهپیمایی در میدان مسجد جامع شهر، مراسم اختتامیه ای برگزار شد که امن زاده بخشدار خاروانا طی سخنانی مراتب تقدیر خود از شرکت کنندگان را اعلام نموده و برای قدس عزیز آزادای و رهایی از دست صهیونیست های جنایتکار را آرزو نمودند. در ادامه قطعنامه راهپیمایی توسط حسینی رئیس شورای سهر قرائت گردید. این مراسم با آتش زدن پرچم های آمریکا و اسرائیل به پایان رسید.

جاذبه های گردشگری محال دیزمار (با تاکید بر گل آخور)

$
0
0

جاذبه های گردشگری محال دیزمار (با تاکید بر گل آخور)

به قلم: احمد حسن نژاد ارزیل و علی فرهاد

سایت قره داغ (برگرفته از مجله آفتاب آذربایجان): دیزمار یکی از بخشهای تاریخی شهرستان ورزقان است که در منتهی علیه رشته کوه قره داغ واقع شده است. این منطقه در ادوار گذشته به سه قسمت دیزمار خاوری، دیزمار باختری و دیزمار مرکزی تقسیم میشده است. در حال حاضر دیزمار باختری به مرکزیت سیه رود از شهرستان ورزقان منفک و به شهرستان جلفا ضمیمه شده است. همچنین بخشهایی از دیزمار خاوری به شهرستان کلیبر ملحق شده است.
دیزمار به دلیل برخورداری از موقعیت استراتژیک در طول تاریخ مورد توجه حکام و فرمانروایان محلی و کشوری بوده است و تا اواخر دوره قاجار یکی از نقاط آباد آذربایجان محسوب میشده است که وجود آثار باستانی متعدد از قبیل مسجد تاریخی خاروانا، امامزاده «الله الله» کبود گنبد، حمام کردشت، قلعه جوشین و ظهور شخصیتهای مهمی چون کلنل محمد تقی خان پسیان، علامه محمد تقی جعفری، آیت ا… سید یوسف مدنی و دهها شخصیت علمی و دینی دیگر خود دلیل کافی بر این ادعاست.
حمد الله مستوفی در کتاب نزهته القلوب دیزمار را ولایتی در شمال تبریز، با آب و هوایی معتدل نایل به گرمی معرفی میکند که حاصلش غله، پنبه و میوه به همه انواع بوده که نوباوه تبریز از آنجا تامین میشده است. در فرهنگ فارسی دکتر معین نیز آمده است: «دیزمار قلعه است استوار از نواحی آذربایجان، نزدیک تبریز که معدن سرب در انجاست و معدن نوعی لاجورد هم متصل بدانست و آن را لاجورد دیزماری گویند.»

آبشار گول آخور

از مهمترین و دیدنی ترین مناظر طبیعی و دیدنی منطقه دیزمار میتوان به آبشار «گول آخور» اشاره کرد که در پایین دست روستایی به همین نام و در حدود نیم کیلومتر پایینتر از سرچشمه های اصلی رودخانه «گؤی چای» در قعر یک دره کم عمق و وسط باغات میوه قرار دارد.
آبشار گول آخور در بین اهالی منطقه با نام «چیرنا» معروف است که کلمه آبشار تنها از چند سال پیش و پس از ورود گردشگران رایج و مرسوم شده است. این آبشار در حال حاضر مهمترین قطب گردشگری بخش خاروانا محسوب میشود و سالانه دهها هزار نفر از شهرها و نقاط مختلف استان از آن بازدید میکنند. سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان، طی سال ۸۵ با احداث چندین پله و آلاچیق در ورودی آبشار، اولین قدم در جهت تشویق گردشگران برداشته است .
این آبشار در منطقه ای واقع شده است که شاید بتوان آن را زیباترین منطقه آذربایجان نامید. اما متاسفانه تا به حال آنطور که باید و شاید به آن پرداخته نشده است و در نشریات و در مورد این مکان زیبا مطلبی به ندرت نوشته شده است.
ارتفاع آبشار گول آخیر به ۱۶ متر میرسد. شاید در کنار آبشارهای بلند دنیا، حرفی برای گفتن نداشته باشد اما در داخل ایران و در منطقه آذربایجان یکی از بلندترین هاست. یکی از مشخصه های بارز این آبشار آب سرد و پرفشار آن است. و البته نام اصلی آبشار میتواند “گور آخیر” باشد که در زبان ترکی اشاره به همان فشار و سرعت آب دارد. حتی در وسط تابستان و در گرمترین روزهای سال هم آب این با شدت و سرعت تمام و با فشار زیاد در حال سرازیر شدن و ریختن به رودخانه ای است که سرچشمه آن همین آبشار میباشد.
در گرمترین روزهای سال هم دمای این آب بسیار پایین است. شاید تنها دلیلی که باعث یخ نبستن آب میشود، همین شدت جریان آب باشد. تصور کنید در یک روز بسیار گرم تابستان نشستن کنار این آب چقدر میتواند مفرح باشد. معمولا به علت سرمای آب، نمیتوان بیش از ۳۰ ثانیه پاها را درون آب قرار داد. شما در حدود ۳۰ ثانیه احساس میکنید که پاهایتان کم کم در حال کرخت شدن است و نمیتواند سرمای آب را تحمل کند. اگر به صورت گروهی به این مسافرت میروید میتوانید در این مورد باهم مسابقه داده و رکوردهای خود را ثبت کنید.
بسته به مسیری که برای رسیدن به آبشار انتخاب میکنید، راههای متفاوتی را ممکن است ببینید. رفتن از طرف جلفا و مرند می تواند صفای خاصی داشته باشد. گرچه راه ورزقان نیز راه بسیار زیبایی است. این مسیر تا حدودی پیچ در پیچ است، اما در حدی نیست که شمارا اذیت کند. راه تابستانی نیز از طریق ایوند ولی شما فقط از خرداد تا شهریور از این راه که بیشتر آن خاکی است، میتوانید استفاده کنید.
بطور خلاصه این آبشار در موقعیت جغرافیایی E460724     N383337  داشته و مسیر های دسترسی آن بشرح ذیل است :

مسیر های دسترسی :

۱- جاده تبریز صوفیان – ۶ کیلومتر پس از پلیس راه – جاده امند و امتداد جاده حدود ۵۰  کیلومتر تا روستای ارزیل و ادامه مسیر حدود سه کیلومتر تا گل آخور.
طول جاده کلا آسفالت بوده و مسیر کوهستانی می باشد لذا در رانندگی دقت زیاد می طلبد و فاقد هرگونه تابلو های راهنما جهت رسیدن به گل آخور می باشد لذا پس از روستای امند و گذر از سه راهی ایوند به سه راهی ایری می رسیم که به سمت چپ ادامه مسیر داده و به سه راهی النجق – طرزم میرسیم که در اینجا تابلو شما را به سمت راست هدایت می کند که پس از عبور از روستای قیز کندی و طرزم به روستای ارزیل می رسیم و سمت چپ جاده شما راه به روستای گل آخور هدایت می نماید .
۲- تبریز – اهر – ورزقان – خاروانا -( سه راهی ممد آقا) روستای ارزیل و نهایتا گل آخور بمسافت حدود ۲۱۰ کیلومتر .
۳- تبریز – جاده بابا باغی و ادامه مسیر تا روستای آبخواره و سپس تغییر مسیر به سمت خاروانا – سه راهی ممد آقا – روستای ارزیل و نهایتا گل آخور بطول ۱۳۵ کیلومتر .
و اما مسیر مرند بناب، که پس از عبور از روستاهای الجنق و قینر به روستای ارزیل میرسد. در مسیر این راه نیز بقایای شهر تاریخی «قیصر» که بین مردم به «خارابا قئینر» معروف است، قابل روئیت است. بنا به گفته پرفسور محمدتقی ذهتابی این شهر احتمالا در زمان سلوکیان احداث و در دوره های بعدی در اثر جنگ و یا حوادث طبیعی تخریب شده است.

امکانات رفاهی:

به تازگی چندین آلاچیق در کنار آبشار و پله هایی تا پایین آبشار تعبیه شده است. تعداد آلاچیق ها به قدری کم است که نمیتوان حسابی بر روی آن ها باز کرد.
سرویس بهداشتی نیز در حد قابل قبول وجود دارد
همچنین آب آشامیدنی (بولاق سویو) در نزدیکی وجود دارد.
مغازه و بوفه کوچک نیز جهت خرید وسایل مورد نیاز وجود دارد.

محیط اطراف این آبشار بسیار سرسبز میباشد اما یک محیط جنگلی به حساب نمی آید. بیشتر باغات و زمین های اطراف روستاها این منطقه را احاطه کرده اند. همین باغها به همراه رودخانه با صفایی که همیشه آب آن سرد و خروشان است، جلوه خاصی به این منطقه بخشیده است که ممکن است کمتر بتوانید این نوع جلوه های طبیعی را در جاهای دیگر ببینید.
از اول اردیبیهشت تا آخر شهریور ماه بهترین زمان برای دیدن این آبشار هست. شاید بتوانید با یک برنامه ریزی مناسب تابستان امسال، یک روز را در کنار این آبشار و طبیعت زیبای آن بگذرانید.
گذشته از خود آبشار گول آخور مکانهای باستانی و دیدنی فراوانی در حوالی و مسیر آن وجود دارد که عبارتند از:

آسیاب آبی گول آخور:

وجود رودخانه ای پر آب «گؤی چای» سبب شده تا در ادوار گذشته آسیابهای آبی متعددی در روستاهای ارزیل و گل آخور ایجاد شوند بطوریکه امروز بقایای ۶ آسیاب آبی در این روستا قابل مشاهده است اما متاسفانه فقط یکی از آنها اکنون سالم است. در صورت حمایت سازمان گردشگری استان میتوان از تخریب آن در سالهای آتی جاوگیری نمود.

سنگ قبرها:

در قبرستان های گول آخور و ارزیل سنگ قبرهایی وجود دارند که تاریخ برخی از آنها به قرون چهارم و پنجم هجری قمری میرسد و این نشان دهنده قدمت تاریخی منطقه است.

غار دیزه چال:

این غار مابین روستاهای گول آخور و دوگیجان واقع شده و بزرگترین غار کشف شده در استان به شمار میرود. دره (دیزه چال) نیز با طبیعتی بکر و زیبا، از جلوه های قدرت خداوندی است.

تپه خاکستری آتش خسرو:

این تپه خاکستری در روستای آتش خسرو که فقط یک خانواده در آن سکونت دارند واقع شده و بنا به اعتقاد اهالی منطقه از خاکستر آتشکده ای زرتشتی که در دوران باستان در این منطقه بوده است بوجود امده است.

قلعه های «دئز» و «گؤیرچین لیک»:

قلعه دئز ارزیل که قبرستان روستا در دامنه آن واقع شده است به دلیل برخورداری از موقعیت خاص جغرافیایی در ادوار مختلف بعنوان قلعه ای نظامی برای دفاع از روستاهای منطقه در مقابل غارتگران و چپاول گران مورد استفاده قرار گرفته است.
قلعه گؤیرچین لیک طرزم نیز که بدلیل آشیانه کردن کبوتران در ان به این نام شهره شده است از قلعه های دیدنی منطقه است که عبور رودخانه طرزم از وسطش آن را به دو قسمت مجزا تقسیم کرده است.
گذشته از اینها واقع شدن این روستا در منطقه ای ییلاقی باعث شده تا این منطقه از پوشش گیاهی خاصی برخوردار باشد و تقریبا حالت یک منطقه نیمه جنگلی بخود بگیرد که این امر در جذب گردشگران در فصل بهار بی تاثیر نیست.

درباره نام گل آخور

هر چند در اسناد رسمی و کتب تاریخی از این روستا با نام گل آخور یاد شده است اما بنا به دلایلی میتوان ادعا کرد که کاربرد این اسم عاری از اشکال نیست. چرا که اولا خود روستائیان و حتی مردم منطقه نام این روستا را «گورئییل» Güreyil تلفظ میکنند نه گل آخور. در ثانی اگر اندک تاملی در ریشه و معنی کلمه گل آخور داشته باشیممتوجه خواهیم شد که کاربرد این اسم در مورد این روستا بی معنی است.
شایان ذکر است از نظر ساختاری اسامی شبیه به گورئییل در این نواحی به وفور به چشم میخورند. برای مثال میتوان به «باتمارئییل» Batmareyil که نام کوهی در جنوب روستای ارزیل است، «کامارئییل» Kamareyil کوهی واقع در جنوب شرقی ارزیل و نوهرئییل Nühreyil نام باغات واقع در جنوب غربی ارزیل (یک نهر به همین نام از وسط این باغات جاریست) اشاره کرد. بنابراین مجبوریم از قاعده زبان شناسان استفاده نموده و به شکل شفاهی آن توجه کنیم که در آن صورت میتوان نام روستا را برگرفته از دو کلمه «گور» Gur به معنی خروشان و «آخیر» به معنی سرازیر شدن و حرکت کردن دانست که با گذشت زمان بصورت «گورئییل» درآمده است. بر همین اساس با توجه به سرچشمه گرفتن رودخانه «گؤی چای» از این روستا و جریان آن از مقابل روستا و مهمتر از همه واقع شدن آبشار در پایین دست روستا، میتوان ادعا کرد که نام اصلی این روستا «گور آخیر» به معنی «آنچه خروشان سرازیر میشود» بوده است و در حقیقت تا حدودی نام روستا مرهون وجود رودخانه و آبشار است.

منبع: http://www.aharri.com


راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر

$
0
0
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
 
پايگاه خبري نداي کليبر: راهپیمایی روز قدس همزمان با سراسر کشور از میدان لاله کلیبر با حضور پورشور آحاد مردم به طرف مسجد جامع شهرستان انجام شد.
 
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر
راهپیمایی پورشور روز قدس در کلیبر

تصویری/ راهپیمایی روز قدس در شهرستان اهر (1)

$
0
0
اهروصال: روز جهانی قدس روز بیداری اسلامی و روز نمایش اقتدار اسلامی مسلمانان در مقابل استكبار جهانی مانند سایر شهرها و کشورهای جهان در شهرستان اهر نیز برگزار شد.
 

شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر

$
0
0
هریس پویا گزارش می‌دهد
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
 
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
 
مردم ولایت‌مدار و روزه‌دار و همیشه در صحنه هریس امروز با حضور گسترده و با شکوه خود در راهپیمایی روز قدس بار دیگر با آرمان‌های والای رهبرکبیر انقلاب و امام خامنه ای (ره) تجدید عهد و پیمان کردند.
 
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر
شکوه اقتدار در راهپیمایی روز قدس در هریس به روایت تصویر

استاندار آذربایجان شرقی به مشکلات مردم رسیدگی کرد

$
0
0
در جلسه ملاقات مردمی با حضور مسوولان؛
سایت استاتداری آذربایجان شرقی: استاندار آذربایجان شرقی به مشکلات مردم رسیدگی کرد
ششمین جلسه ملاقات مردمی استاندار آذربایجان شرقی پیش از ظهر امروز (پنج‌شنبه)‌ با حضور جمعی از مدیران استانی برگزار شد.

در این دیدار مردمی مسایل و مشکلات مطرح شده از سوی مراجعان مورد بررسی استاندار آذربایجان شرقی قرار گرفت و دستورات لازم برای رسیدگی به درخواست‌های آنان صادر شد.

معاونان سیاسی و امنیتی و هماهنگی امور عمرانی استاندار، مشاور امور ایثارگران استانداری، سرپرست بانک ملی و صندوق مهر امام رضا(ع)، مدیران کل بنیاد شهید و کمیته امداد و معاونان اداره کل کار و رفاه اجتماعی، بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز استاندار آذربایجان شرقی را در رسیدگی به مشکلات مردم همراهی کردند.

در این جلسه 60 نفر از مراجعان مشکلات خود را در زمینه‌های مختلف مانند اشتغال، درمان و کمک مالی با استاندار آذربایجان شرقی و مسوولان حاضر در میان گذاشتند.

تبریک عید سعید فطر

ششمین جشنواره ورنی در اهر برگزار می شود

$
0
0

آرخا: ششمین جشنواره ورنی در اهر برگزار می شود. براساس اعلام مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی در جلسه ستاد هماهنگی خدمات سفر استان، این دوره از جشنواره ورنی اواخر مردادماه برگزار می شود.

IMG_0199

آرخا: ششمین جشنواره ورنی در اهر برگزار می شود. براساس اعلام مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی در جلسه ستاد هماهنگی خدمات سفر استان، این دوره از جشنواره ورنی اواخر مردادماه برگزار می شود.

جشنواره ورنی از سال ۱۳۸۵ در اهر برگزار می شود و تاکنون پنج دوره آن در این شهر برگزار شده است.

استقبال چاله‌های حادثه‌خیز از گردشگران روستاهای هدف گردشگری و جنگل‌های ارسباران

$
0
0
فارس گزارش می‌دهد

چاله‌های حادثه‌خیز از گردشگران روستاهای هدف گردشگری و جنگل‌های ارسباران استقبال می‌کنند.

خبرگزاری فارس: استقبال چاله‌های حادثه‌خیز از گردشگران روستاهای هدف گردشگری و جنگل‌های ارسباران
 
به گزارش خبرگزاری فارساز ورزقان، به دنبال وقوع چند مورد تصادفات تلخ در مسیر جاده پرخطر ورزقان - خاروانا که روزانه خودروهای 80 روستا با جمعیتی 21 هزار نفری و قرار گرفتن جاده در مسیر روستاهای هدف گردشگری و جنگل‌های ارسباران که در طول روز در این فصل‌ها صدها نفر گردشگر از نقاط مختلف استان و کشور از آن رفت و آمد می‌کنند تردد در مسیر جاده خاروانا ـ ورزقان بسیار دشوار بوده و در حال حاضر دست‌اندازهای این جاده تبدیل به چاله‌هایی بزرگ شده که برای رانندگان بسیار خطرآفرین است.

*جاده پرخطر ورزقان - خاروانا به زودی آسفالت می‌شود

فرماندار ورزقان امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ورزقان گفت: جاده پرپیچ و خطرآفرین ورزقان – خاروانا که شهرستان ورزقان را به نوار مرزی وصل می‌کند به زودی اصلاح و آسفالت‌ریزی می‌شود.

علی وفادار اظهار کرد: وزیر راه و شهرسازی در سفر اخیر خود به استان در بازدید از این مسیر محروم دستور اختصاص 120 میلیارد ریال را برای ترمیم نقاط کور، اصلاح شانه جاده و نصب گاردریل در نقاط پرخطر این جاده داد که به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه زمستان این شهرستان با برف و کولاک شدید همراه است و این جاده جوابگوی رانندگان در این فصول سال نیست خواستار احداث جاده اصلی در این مسیر هستیم.

حسین اقبالی مسئول فوریت‌های پزشکی و اورژانس 115 ورزقان میزان تصادفات رانندگی این جاده را در چهار ماه نخست سال 93، 24 نفر مصدوم و سه نفر فوتی اعلام کرد.


فتحی پور: مجلس با طرحی جدید به کمک دولت می‌رود

$
0
0
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تقدیم طرح 31 ماده ای خروج از رکود به هیات رئیسه مجلس گفت: این طرح کمیته ای برای تعیین تکلیف مطالبات معوق پیش بینی کرده است که در لایحه دولت وجود ندارد و در پایان طرح و لایحه خروج از رکود برای ارائه به صحن مجلس تلفیق می شوند.

ارسلان فتحی پور  با اشاره به رایزنی های کمیسیون اقتصاد با وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی کشور گفت: قوانین بانکی و پولی ما قدیمی است و باید بازسازی شود.

نماینده مردم کلیبر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در صورتی که مجلس برای اصلاح نظام بانکی طرحی را تهیه کند هم امکان دارد به دلیلی بار مالی و یا مخالفت های دولت در پایان توسط دولت اجرایی نشود بنابراین بهتر است که دولت برای اصلاح نظام بانکی کشور لایحه ارائه دهد.

وی با تاکید بر لزوم بازنگری در قوانین مادر اقتصادی کشور مانند قانون مالیات بر ارزش افزوده، قانون نظام صنفی، قانون گمرکات و نظام پولی و بانکی کشور گفت: شفاف سازی در قوانین پولی و بانکی کشور ضروری است باید قوانین پولی کشور به گونه ای باشد که نظارت بانک مرکزی بر بازار پولی کشور افزایش یابد.

فتحی پور تاکید کرد: با بخشنامه نمی توان مملکت را اداره کرد، همه بدبختی ما از این بخشنامه هاست که کشور را به چالش کشیده و ثبات را از اقتصاد گرفته است در صورتی که اگر قوانین ثابت و جامع در زمینه اقتصادی وجود داشته باشد این بی ثباتی ها از بین خواهد رفت.

رئیس کمیسیون اقتصاد با اشاره به بررسی طرح 31 ماده ای خروج از رکود در این کمیسیون گفت: این طرح به هیات رئیسه مجلس تقدیم شده است، البته لایحه دولت را هم دیده ام ایراداتی داشته که در طرح ما دیده شده است.

وی ادامه داد: نکته مهمی که در طرح ما برای خروج از رکود وجود دارد و در لایحه دولت وجود ندارد تعیین تکلیف بدهکاران بانکی است، بر اساس این طرح کمیته ای متشکل از وزارت صنعت،جهاد کشاورزی، دادگستری،دادستانی،یک نفر از نمایندگان مجامع استانی و استانداری بدهی های بانکی را بررسی کرده و بدهی های تولیدی و غیر تولیدی را جدا خواهند کرد.

وی با تاکید بر اینکه بدون تعیین تکلیف معوقات بانکی  نمی توان ارز رکود خارج شد، گفت: برای بررسی این طرح جلسات طولانی با کار آفرینان و تولید کنندگان و مسئولان دولتی داشته ایم.

فتحی پور در پایان تاکید کرد: طرح مجلس برای خروج از رکود با لایحه 34 ماده ای دولت تلفیق خواهد شد و در قالب لایحه ای جامع به صحن علنی مجلس ارسال می شود.

به گزارش مهر ، روز گذشته  لایحه "سیاستهای اقتصادی خروج غیرتورمی از رکود"در جلسه فوق العاده هیات دولت  تصویب شد.

این لایحه در راستای اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و به منظور مهم‌ترین راهکارها در خصوص مشکلات احصاء شده بخش‌های تولیدی کشور براساس دیدگاه فعالان بخش خصوصی، صاحبنظران اقتصادی و دستگاه‌های اجرایی، تنظیم شده است.

ایجاد تحرک اقتصادی، رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری، بهبود فضای کسب و کار، تقویت ابزارهای تشویقی برای توسعه صادرات، تسهیل زمینه‌های تشویق سرمایه‌گذاری‌های خارجی، اصلاح برخی مقررات مخل کسب و کار در صنعت حمل و نقل و نیز تقویت فرآیند توسعه طرح‌های عمرانی دارای اولویت، تقویت بخش‌های خدماتی و از جمله گردشگری و صنایع دستی، از اهداف این مصوبه است.

بر اساس این گزارش پیش از این احمد پورفلاح رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با انتقاد از بسته دولت برای خروج از رکود به مهر گفته بود: به نظر می رسد به دلیل پارامترهایی که در این بسته در نظر گرفته شده، اجرایی شدن آن ظرف 18 ماه عملیاتی نیست و بنابراین باید اولویت ها را در این بسته مشخص کرد.

وی افزود: در این بسته به نظر می رسد برخی اهداف با سیاست ها تطبیق ندارد و باید اولویت بندی در این زمینه صورت گیرد، ضمن اینکه دولت در این بسته برای استمهال بدهی واحدهای تولیدی فکری نکرده و مشخص نیست دولت برای این موضوع چه برنامه ای دارد. در همین حال، منابع ناشی از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها نیز برای استفاده در این بسته مشخص نشده است.
منبع: مهر

دهقانی : 3 هزار نفر در ورزقان و خاروانا بیکارند

$
0
0
نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس،گفت:متأسفانه شهرستان ورزقان و خاروانا در خصوص توسعه راه های روستایی با مشکلات عدیده ای مواجه است به طوری که این شهرستان در سال جاری شاهد اجرای پروژه آسفالت راه های روستایی نخواهد بود.
 

اله وردی دهقانی درگفت و گو با خبرنگار حوزه انتخابیه‌ خبرگزاری خانه ملت، درخصوص مشکلات بخش عمرانی شهرستان ورزقان و خاروانا در استان آذربایجان شرقی،گفت: متأسفانه تا به امروز شهرستان ورزقان و خاروانا در بخش راه های مواصلاتی با مشکلات عدیده ای مواجه است.

نماینده مردمورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی،با اشاره به عبور دو بزرگراه از شهرستان ورزقان و خاروانا،تصریح کرد: یکی از بزرگراه های شهرستان ورزقان و خاروانا با حمایت شرکت ملی صنایع مس در حال ساخت است.

این نماینده مردم در مجلس نهم،اظهارداشت:متأسفانه دولت تاکنون هیچ گونه اقدامی در خصوص احداث راه های بین شهری از جمله ساخت بزرگراه انجام نداده است.

دهقانی،افزود:متأسفانه شهرستان ورزقان و خاروانا در خصوص توسعه راه های روستایی با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کند به طوری که این شهرستان در سال گذشته و امسال هم شاهد اجرای پروژه آسفالته راه های روستایی نخواهد بود.

3 هزار نفر در ورزقان و خاروانا بیکارند

نماینده مردمورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی ،تصریح کرد: متأسفانه علی رغم وجود بزرگترین معدن مس در شمال غرب کشور نرخ بیکاری در شهرستان ورزقان و خاروانا بسیار بالا است به طوری که بیش از 3 هزار نفر بیکار در شهرستان ورزقان و خاروانا وجود دارد.

این نماینده مردم در مجلس نهم، با انتقاد از عدم اجرای بومی گزینی در صنایع شهرستان ورزقان و خاروانا، اظهارداشت:متأسفانه مسئولان اجرایی به جای استفاده از نیروهای متخصص بومی از نیروهای غیر بومی در معدن مس شهرستان ورزقان و خاروانا استفاده کرده اند به همین جهت در حال حاضر بیکاری در این شهرستان بیداد می کند.

تسریع در تجهیز بیمارستان ورزقان و خاروانا

نماینده مردمورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی، در خصوص مشکلات بخش بهداشت و درمان حوزه انتخابیه خود گفت: دولت گذشته برای ساخت بیمارستان شهرستان ورزقان و خارونا میلیاردها تومان اعتبار هزینه کرد اما متأسفانه این بیمارستان در حال حاضر بدون کارد پزشکی و نیرهای پرسنلی متخصص و تجهیزات پزشکی است.

 عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: درحال حاضر اصلی ترین خواسته مردم شهرستان ورزقان و خارونا از دولت راه اندازی کامل بیمارستان این شهرستان است به همین جهت وزارت بهداشت و درمان باید هر چه سریعتر تجهیز بیمارستان شهرستان ورزقان و خارونا را در دستور کار خود قرار دهد.

Article 9

$
0
0

استانها >شمال >آذربایجان شرقی
گزارش مهر/
مردادی تلخ برای ارسباران/ روایت شاهدان عینی زلزله آذربایجان شرقی
تبریز – خبرگزاری مهر: 21 مرداد بود که وقتی مردم آذربایجان شرقی خود را برای حضور در آخرین شب قدر در سال 91 مهیا می کردند، زمین لرزه ای سهمگین لرزه بر جان و دل ساکنان شهرستان های اهر، هریس و ورزقان انداخت تا از آن روز به بعد، مرداد هر سال تداعی گر روزهای تلخ و ناگوار در منطقه ای بنام ارسباران باشد و ترس و واهمه آن روزها هیچگاه از حافظه تاریخی مردم آذربایجان پاک نشود،

به گزارش خبرنگار مهر، دو سال پیش در چنین روزهایی که تمامی مسلمانان خود را برای آخرین شب قدر 1433 هجری قمری و طلب مغفرت و آمرزش از بارگاه الهی آماده می کردند، مردمان خطه ارسباران نیز به سان دیگر هموطنان خود، برای استقبال از چنین شبی مهیا می شدند که ناگهان اتفاقی ناگوار افتاد.

مردم آذربایجان به ویژه تبریزی ها به خوبی یاد دارند که در همین روزها و بطور دقیق در 21 مرداد 91، زمین چندین بار به صورت هولناکی غرشکنان لرزید و ترس و هراس را بر تنشان نشاند، اما غافل از آنکه در همین حوالی، شاید در چند کیلومتری بیخ گوش آنها، فاجعه ای تاریخی به وسعت ارسباران رخ داده است.

فاجعه ای که شاید تلفات جانی آن به دلیل رخداد در ساعات کاری روستاییان و شرایط منطقه ای، به مراتب کمتر از زلزله بم بود ولی دو زمین لرزه هولناک که حوالی ساعت 17 آن روز تلخ مردادی رخ داد، کافی بود تا بیش از 300 روستای شهرستان های اهر، هریس و ورزقان در منطقه ارسباران آذربایجان شرقی با خاک یکسان شود و بیش از 300 نفر کشته و پنج هزار نفر مجروح به جای گذارد که بیشترشان را زنان و کودکان تشکیل می دادند.

دو زمین لرزه 6.4 و 6.3 ریشتری باعث شد تا مردم استان های آذربایجان غربی، گیلان، زنجان، اردبیل و حتی پایتخت کشور همسایه یعنی باکو نیز شدت آن را احساس کند. اما شدت و عمق تلخی این واقعه را مردمانی احساس کردند که در چراگاه ها مشغول چرای گوسفندان خود بوده و پس از بازگشت شاهد ویرانی خانه و کاشانه هایشان و بدتر از آن زخمی و کشته شدن عزیزانشان بودند.

اما نخستین لحظات حضور عکاسان و خبرنگاران برای انعکاس فاجعه رخ داده، صحنه های اندوهگین و غیرقابل تحملی را در اذهان آنان و مردم ایران زمین نشاند تا موجی از کمک های مردمی از همان روز به سمت ارسباران سرازیر شود و دولت نیز اقداماتی را آغاز کند.

با این حال چند ماهی سپری شد و فصل سرما در این منطقه کوهستانی به عنوان مهمان ناخوانده در همان اواسط فصل پاییز سررسید و برف و کولاک مهمان مردم رنج دیده ای شد که بیشتر آنان همچنان زندگانی خود در چادر بسر می کردند و هر روز بر اندوه و نومیدی آنها افزوده می شد ولی احداث مساکن توسط دولت با کمک و همدلی ملت ایران در روستاهایشان امید را به آنان بازگرداند.

دوربینی خیس از اشک هایی به وسعت رنج رنجدیدگان و برای ثبت برش هایی تلخ از تاریخ ارسباران

عکاس خبرگزاری مهر در خصوص حضورش در نخستین ساعات وقوع زمین لرزه در منطقه ارسباران اظهار داشت: پس از نخستین ساعات وقوع این فاجعه به اتفاق گروه های عکاسی به سمت منطقه حرکت کردیم، این در حالی بود تمام حواسمان را پیش خانواده مان در تبریز جا گذاشته بودیم چرا که وضع و اوضاع تبریز کمی از اوضاع منطقه نداشت.

مهسا جمالی افزود: لحظات به دلیل بی خبری از عمق فاجعه برایمان سخت و بحرانی می گذشت، پس از گذر از پلیس راه تبریز و نخستین روستاها که خسارت کمی به آنها وارد شده بود، رفته رفته به روستاهایی قدم گذاشتیم که تلفات جانی در آن بیش از سایر روستاها بود.

وی در ادامه با بیان این اینکه لنز دوربین در یک دست و چراغ قوه در دست دیگر، آغاز به عکاسی کردم، ادامه داد: گرما و تاریکی از یک سو و گرد و غبار از سوی دیگر کار را برایمان سخت کرده و قدم به قدم که در منطقه راه می رفتیم با شنیدن صدای آه و ناله هموطنان آذری زبان کنترل خود را از دست می دادیم به طوریکه در حال عکاسی از چشمانم اشک سرازیر می شد و لنز دوربین از اشک هایم خیس شده بود.

وی با بیان اینکه کار برای عکاسان آذری زبان به مراتب سخت تر از سایر عکاسان بود، افزود: همزبانی با آسیب دیدگان و شنیدن آه و ناله هایشان و همچنین صدای آسیب دیدگان از زیر آوارها، کار را برای ما دشوار می کرد و گاهی دستمان روی شاتر دوربین نمی رفت ولی با این وجود پس از عکاسی، عکس ها را فرستادیم و آن شب تنها دو ساعت خوابیدیم.

جمالی در ادامه با بیان اینکه کمک های مردمی در نخستین روزهای وقوع زلزله موجب ترافیک سنگین جاده شده بود، ادامه داد: همه مردم ایران به ویژه مردم آذربایجان با به همراه داشتن آب، نان و غذا فضای صمیمی و تسکین بخشی را ایجاد کرده بودند که این کمک رسانی موجب ترافیک سنگین جاده شده بود و یکبار پنج کیلومتر پیاده مشغول عکاسی از جاده شدیم.

اولین عکس ها از بیمارستانی مملو از پیکرهای بی جان سانحه دیدگان

عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص نخستین ساعات وقوع این زمین لرزه اظهار داشت: دقایقی پس از وقوع این زمین لرزه که شدت آن در تبریز نیز احساس شد با همکاران به سوی منطقه حرکت کردیم و هنگامی که هوا کم کم رو به تاریکی می کرد به بیمارستان شهرستان اهر وارد شدیم.

سیدکاظم یوسفی افزود: پس از مشاهده مصدومان در داخل حیاط، یکی از مسئولان بیمارستان مرا به سمت اتاقی برد، هنگامی که درب اتاق را باز کرد با خیل جنازه های کودکان، زنان و مردان از آوار درآمده روبرو شدم، چند دقیقه ای شوکه شده بودم و نمی توانستم عکاسی کنم ولی بعد از دقایقی شروع به عکاسی کردم که نخستین گزارش تصویریم را از همان بیمارستان ارسال کردم.

وی در خصوص آواربرداری در یکی از روستاهای ورزقان نیز افزود: در یکی از روستاها همه مردم و نیروهای امدادی سخت مشغول آواربرداری بودند و دنبال یک پیرمرد خادم مسجد می گشتند؛ همه مردم به گوشی این پیرمرد زنگ می زنند و گوشیش زیرآوار صدا می کرد که پس از چندین دقیقه توانستند گوشیش را پیدا کنند ولی آن پیرمرد در کنار گوشیش نبود و کمی آن طرفتر پس از ساعت ها گشت بالاخره جنازه آن را خارج کردند.

یوسفی در خصوص کمک رسانی مردم به مناطق زلزله زده نیز اظهار داشت: پس از گذشت روزها از این واقعه در روستای باجه بان وقتی که کمک های مردمی به این روستا رسیده بود، کودکی را مشاهده کردم سه کفش زنانه، دخترانه و پسرانه با خود به همراه دارد، از آن پرسیدم این کفش ها را برای چه کسانی میبری، جواب داد به مادرم، خواهرم و خودم؛ گفتم پس پدرت چی شد گفت پدرم زیرآوار مرده است که این صحنه هیچ گاه از ذهنم فراموش نمی شود چراکه این پسربچه 9 ساله از همان کودکی نسبت به خانواده اش احساس مسئولیت می کند.

عکاس چشم بسته دکمه شاتر را فشار می داد

یکی از خبرنگاران استان که در همان ساعات نخست این سانحه طبیعی در مناطق زلزله زده حضور داشت، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پس از گذر جاده های ورزقان، با مشاهده  دیوارهای فرو ریخته خانه ها، تیرهای چراغ برق کج شده و آجر پاره و خرده شیشه خانه ها و مغازه ها و خودروهای له شده زیر آوار، عمق فاجعه را درک کردم.

رامین فرهودی افزود: ریزش کوه و تاریکی مطلق همه جا فرا گرفته بود و در همان حین یک وانت نیسان را دیدم که چند مصدوم را در باربندش گذاشته و به شتاب به سمت ورزقان می رود، داخل روستا که شدم و سرم را بر گردانم اهالی هر یک به سمتی می دوند، یکی سرش را گرفته، یکی بچه اش را در آغوش دارد و به سمت آمبولانس هلال احمر می دوید، دیگری با اینکه یکی از دستانش یارای کار کردن نداشت اما با دست سالم خود زیر بغل دیگری را گرفته و به کناری می کشید.

وی همچنین در ادامه اظهار داشت: بوی گرد و خاک به محض پیاده شدن از ماشین مشاممان را به میهمانی مرگ برد و صدای فریاد، ناله و شیون از هر سو به گوش می رسید، صدای ناله از زیر آوار بلند بود، برخی کمک می خواستند تا دستی دست مأیوسشان را در زیر آوار بگیرد، کمی آن سوتر اهالی روستا جنازه های چندین زن و مرد و کودک را در کنار هم رو به قبله ردیف کرده و رویشان را با چادر سیاه زنانه و پتوهای پاره پوشانده بودند.

وی در خصوص روستای میرزاکندی که 70 درصد آن تخریب شده بود، افزود: اهالی با دست خالی خاک ها و آوارها را کنار می زدند تا عزیزان خود را بیرون بکشند و زن ها و بچه هایی که زنده مانده بودند، در گوشه ای امن اسکان داده شده و گریه بچه هایی که دنبال مادرشان می گشتند دل هر سنگی را آب می کرد.

فرهودی همچنین ادامه داد: یکی از همکاران عکاس که لنز دوربینش را به سمت جنازه ها برگردانده بود، چشمانش را بست و دکمه شاتر را فشار داد و با چشمانی بسته و غمبار و صدای پشت سرهم شاتر صحنه را در چند فریم متوالی ثبت کرد.

یک فانوس روشن بر سردر بقالی تنها نشانه از ورود به شهر ورزقان

سرپرست خبرگزاری مهر آذربایجان شرقی نیز با اشاره به نخستین ساعات وقوع زلزله و حضور گروه خبری مهر در منطقه اظهار داشت: بلافاصله پس از اطلاع از این حادثه تلخ به عنوان یکی از نخستین گروه های خبری برای پوشش سانحه به منطقه عزیمت کردیم و تا پاسی از نیمه شب با وجود وضعیت نامطلوب ارتباطی  به هر نحوی بود سعی در پوشش خبری داشتیم اما از سوی دیگر داغ هموطنان سانحه دیده نیز کار را بسیار دشوار می کرد.

اسد بابایی در ادامه خاطر نشان شد: هنگامی به همراه آقایان صابر علی نژاد و علی عباسپور دو تن از عکاسان خبرگزاری وارد ورزقان شدیم که تنها علامت وجودی این شهر، فانوسی بود که بر سردر مغازه ورودی شهر سوسو می زد و حتی چادرهای امداد و نجات نیز برپا نشده بود و مردم در مناطقی چون روستای باجه باج که با خاک یکسان شده بود، با دست خالی و همان امکانات روستایی مشغول آواربرداری و خارج کردن اجساد و مجروحان بودند و همین صحنه ها باعث منقلب شدن گروه شد و هرچند که برای تهیه خبر و گزارش های تصویری تحت فشار بودیم اما یک لحظه متوجه شدیم که هر کدام بیل و کلنگی در دست مشغول کمک رسانی به زلزله دیدگان هستیم.

وی در ادامه با بیان برخی از لحظه های تلخ آن روزها گفت: اکنون که به آن ساعات فکر می کنم با خود می گویم در آن زمان که گویی جهنم بر روی برخی روستاها برگشته بود، با چه منطقی به سمت مناطق زلزله زده حرکت کردیم چرا که شاید یکی از همان دیوارهای خشتی یا تیرهای برق نیز بر روی اتومبیل ما واژگون می شد اما همواره به خود اینگونه پاسخ می دهیم که در آن حادثه تلخ تنها به فکر همراهی با زنان و کودکانی بودیم که در سیاهی محض آن شب غمبار ناله ها و فریادهای کمک خواهی آنها دل هر انسانی را به در می آورد.

بابایی در پایان خاطر نشان شد: در همان ساعات اولیه به چندین روستا رفتیم که برخی از آنها کاملاً با خاک یکسان شده بودند و هر کس به هر صورتی که بود برای کمک به سانحه دیدگان تلاش می کرد و ما نیز در کنار کار خبری که رسالت ما برای اطلاع رسانی درست از وضعیت زلزله زدگان در آن روزها بود، ناخودآگاه به هر شیوه ای که از دستانمان برمی آمد تلاش می کردیم باری از دوش مردم داغ دیده آن مناطق برداریم، مردمی که دیدن اشک ها و ناله های پر از سوزشان کار خبری را با دشواری صد چندانی روبرو می کرد.

اکنون دو سال از واقعه تلخ و ناگوار زلزله ارسباران در شهرهای اهر، هریس و ورزقان سپری می شود و هر ثانیه آن روزها هر چند برای مردم آسیب دیده این مناطق پر از لحظات سخت و دشوار بود اما با این وجود همه مردم ایران زمین آن روزها دست به دست هم دادند تا بار دیگر اتحاد ملی ایرانیان را در کاهش الام و دردهای یکدیگر در چنین شرایطی را به خوبی به نمایش گذارند.

.......................................

گزارش از شاهین بدرحیدری

ورزقان همچنان در دست تعمیر است

$
0
0
2 سال پس از یک زلزله
ورزقان همچنان در دست تعمیر است

فرماندار ورزقان در ارتباط با آخرین آمارها از روند ساخت و ساز خانه‌ها می‌گوید: تقریباً همه مردم آسیب‌دیده صاحب مسکن‌های مقاوم‌سازی شده‌اند البته هنوز برای برخی از آسیب‌دیده‌ها‌ ساخت‌وساز کامل انجام نشده است.

خبرگزاری فارس: ورزقان همچنان در دست تعمیر است

به گزارش خبرگزاری فارساز تبریز، از حوالی ساعت پنج بعدازظهر 21 مردادماه 91 جاده منتهی به شهرهای ورزقان و اهر فقط یک جاده معمولی نبود؛ حالا محل حادثه بود. جایی که زمین شوخی‌اش گرفت و آدم‌ها را تاب داد، دفن کرد، دور کرد، سقف‌ها را زمین‌گیر کرد و خانه‌ها را خاطره.

این بار جاده خلوت است و دیگر خبری از آن سیل بی‌وقفه‌ای نیست که می‌خواستند خود به طور مستقل کمک‌ها و اقلامشان را به دست مردم منطقه برسانند؛ حالا جاده ساکت است و حتی از آن ترک خوردگی آسفالتی که انگار میراث زلزله بود هم نشانی نیست.

از همان آغاز راه و کمی که از «خواجه» رد می‌شوی، کانکس‌های رنگی در روستاهای کنار جاده نشان می‌دهد که اینها جزئی جدا نشدنی از زندگی مردم منطقه شده‌اند. کانکس‌هایی که بخشی از آن برای نگهداری احشام است و خیلی از آنها هنوز هم محل زندگی مردم.

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی دیروز در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه در روستاهای زلزله‌زده مشکل خاصی وجود ندارد، چراکه در ماه‌های اول حادثه بخش اعظمی از کارها انجام گرفت و در حال حاضر به میزان 30 درصد مسکن احداث شده در روستاهای زلزله‌زده اضافی هستند، گفت: 21 هزار و 300 واحد مسکونی تعمیر شدند که از این تعداد 17 هزار مورد واحد مسکونی شهری بودند.

وی اضافه کرد: در مجموع 43 هزار و 400 واحد مسکونی در منطقه بازسازی و نوسازی شدند.

این مسئول تصریح کرد: برای این منظور 433 میلیارد تومان تسهیلات، 138 میلیون تومان کمک بلاعوض و 150 میلیون تومان وام از محل تسهیلات صندوق مسکن مهر بنیاد ارائه شد و در کل 720 میلیارد تومان به مردم پول داده شد تا مساکن خود را بازسازی، نوسازی و احداث کنند.

محمدی با بیان اینکه با اعتباری برابر هفت میلیارد تومان در 21 روستای زلزله‌زده طرح هادی روستایی را به مورد اجرا گذاشته‌ایم، گفت: برای اجرای طرح هادی در 300 روستای زلزله‌زده استان 160 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

*ورزقان همچنان در دست تعمیر است

بدون دیدن روستاها اول راهی شهر ورزقان می‌شویم تا حرف‌های مسئولان را بشنویم و بعد با خیال راحت پای درد دل مردم منطقه که انگار برخلاف تصور عمومی که خانه‌دار شدن برای آنها را اصل قرار داده بودیم، دردهای فراتری دارند، می‌نشینیم.

ورزقان هنوز شهری در حال احداث است. گواه این امر هم خانه‌هایی است که همه در مرحله ساخت هستند و وقتی از مردم منطقه می‌پرسیم چرا اینقدر دیر؟ می‌گویند: تازه بعد از دو سال توانستیم کمی پول جمع کنیم و از عهده مخارج بر بیاییم.

علی وفادار، فرماندار ورزقان در ارتباط با آخرین آمارها از روند ساخت و ساز خانه‌ها می‌گوید: تمام ساخت‌و‌سازها انجام شده و تقریباً همه مردم آسیب‌دیده صاحب مسکن‌های مقاوم‌سازی شده و مطابق با استانداردهای بنیاد مسکن شده‌اند، یعنی به همه مردم آسیب‌دیده خدمات آب، برق، گاز و بقیه امکانات داده شده است؛ البته هنوز برای برخی از آسیب‌دیده‌ها‌ ساخت‌وساز کامل انجام نشده که مشکل از طرف خودشان بوده است، یعنی یا مشکل بانکی داشتند یا زمین نبوده و مواردی از این دست.

وفادار ادامه می‌دهد: در روستاهای شهرستان ورزقان در مجموع 104 روستا خسارت دیدند؛ تعداد خانه‌های احداثی تا امروز در روستاهای این شهرستان در مجموع 6 ‌هزار و196 واحد است؛ در شهر ورزقان نیز 901 واحد ساخته شده است این تعداد واحد مسکونی به صورت کامل ساخته شده‌اند. همین‌طور در مجموع در شهر 50 مورد و در روستاها 713 مورد خانه مقاوم‌سازی شده است.

روایت آقای فرماندار که تمام می‌شود اول تصمیم می‌گیریم به یکی از روستاهای دور از مرکز شهر که جاده فرعی دارد، برویم. «برون درق» جایی است که هنگام زلزله به طور کامل تخریب شد و مردمش روزهای سختی را سپری کردند.

زینب یکی از اهالی این روستا با اشاره به روز حادثه می‌گوید: ساعت زلزله طوری بود که اهالی روستا در خانه‌ها نبودند و با وجود تخریب کامل روستا، کسی زیر آوار نماند و کشته نشد؛ ولی چون روستای ما از شهرستان دور بود، کسی برای کمک نیامد تا اینکه پدر شوهرم ساعت 12 شب به ورزقان رفت و کمک آورد. ماه رمضان هم بود، گرسنه بودیم و چیزی نداشتیم.

وی ادامه می‌دهد: روزهای سختی را گذراندیم. زمستان آمده بود و ما در چادر زندگی می‌کردیم. برف بارید باز هم در چادر بودیم؛ تا اینکه کانکس‌ها آمد و یکسال هم در آنجا زندگی کردیم شاید تازه 10 ماهی باشد که زیر سقف خانه‌ها آمدیم.

وارد یکی از همان خانه‌هایی می‌شویم که می‌گویند بنیاد مسکن گفته 64 متر است ولی آن‌طور که مردم منطقه می‌‌گویند با هر تراز و معیاری که اینجا را متر کنی به این عدد نمی‌رسد. خانه‌های یک شکل، بی‌حمام و دستشویی در همان ابتدای کار توی ذوق می‌زند و انگار کاملاً از روی اجبار و رفع تکلیف ساخته شده‌اند.

بنیاد مسکن تمام خانه‌ها را با گچ سیاه تحویل داده و آن‌طور که آشپزخانه خانه‌ها نشان می‌‌دهد تنها با گذاشتن یک شیر آب بدون سینک ظرفشویی، از مردم خواسته شده است خودشان هزینه کنند و هر طور می‌خواهند داخل خانه را کامل کنند.

یکی دیگر از اهالی این روستا نیز می‌گوید: کاش همان خانه‌های خودمان را داشتیم. هر قدر هم ساده و روستایی بود ولی باز هم بهتر از این خانه‌های کوچک نفس‌گیر بود.

*جان تازه روستای باجاباج؛ جایی که تلفات جانی‌اش رکورد زد

باجاباج از روستاهای ابتدایی کنار جاده است که در زمان زلزله تقریباً تمام کسانی که وارد منطقه می‌شدند، سری به آن می‌زدند. این روستا که با 28 کشته بیشترین تلفات روستایی در زلزله را به نام خود ثبت کرد این روزها هیچ شباهتی به آن روستای ویران شده ندارد.

هر چند از بالای تپه که به روستا نگاه می‌کنی، باجاباج سرزنده و با سقف‌های رنگی جلوه زیبایی پیدا کرده است ولی انگار نباید به این رنگ‌های ساده دوست داشتنی اعتماد کرد و برای قضاوت باید از مردم روستا شنید.

باجاباج هم هنوز پر از کانکس است و حتی خانه‌هایی هم به چشم می‌خورد که همان کانکس ‌است و کنارش با پارچه و چوب محلی برای دستشویی علم کرده‌اند.

یکی از مردم این روستا از نبود سرویس بهداشتی برای خانه‌های احداثی گلایه کرده و می‌گوید: برای ساخت این خانه‌ها ما باید از سال آینده آغاز به بازپرداخت وام کنیم. خانه‌هایی که گفته‌اند 20 میلیون هزینه ساخت آن شده است. واقعاً یک ماشین آجر مگر چقدر هزینه دارد؟

یکی دیگر از مردم روستا می‌گوید: اگر آن مبلغ را به خودمان می‌دادند خیلی بهتر بلد بودیم خانه‌ای مطابق با فرهنگ روستایی خود بسازیم نه مثل این خانه‌های فعلی.

...................................

نگارنده: سحر فکردار

پیگیری روزمره پروژه بزرگراه اهر - تبریز

$
0
0
معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی تاکید کرد
پیگیری روزمره پروژه بزرگراه اهر - تبریز

معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی در بازدید از بزرگراه اهر - تبریز، پیگیری روزمره این پروژه‌ را یکی از اولویت‌های استانداری در زمینه تسریع در عملیات اجرایی این بزرگراه برشمرد.

خبرگزاری فارس: پیگیری روزمره پروژه بزرگراه اهر - تبریز

به گزارش خبرگزاری فارساز اهر، محمدصادق پورمهدی ظهر امروز در بازدید از بزرگراه اهر - تبریز در خصوص کمربند شرقی اهر گفت: این پروژه با اختصاص اعتباری معادل 20 میلیارد ریال برای اتصال مسیر ‌مشگین‌شهر به کلیبر به پیمانکار واگذار شده است.

وی تصریح کرد: کمربند غربی اهر نیز با مشارکت شرکت مس و شهرداری با اعتباری معادل 30 میلیارد ریال در حال اجراست و با اتمام این پروژه نیز خودروهای حامل کنسانتره و مواد معدنی که در حال تردد از مس‌مزرعه و انجرد هستند از این کمربندی رفت و آمد خواهند کرد.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی در ادامه به تعریض و چهار خطه کردن دو کیلومتر مسیر ورودی جاده اهر به کلیبر تا قبرستان برقی اشاره کرد و افزود: با تأمین آسفالت از سوی اداره راه و شهرسازی و زیرسازی از سوی شهرداری، عملیات آسفالت این مسیر نیز آغاز شده است و تا هفته دولت به بهره‌برداری می‌‌رسد.

فرماندار اهر نیز در این بازدید تسریع در اجرای قطعات اول و سوم و انعقاد پیمان برای اجرای قطعه دوم را از خواسته‌های مردم و مسئولان در منطقه عنوان کرد.

رضا صدیقی با اشاره به تصادفات متعدد در این جاده، خواستار توجه ویژه و اختصاص اعتبارات کافی به این پروژه مهم و حیاتی منطقه شد.

وی با اشاره به اینکه گام‌های اساسی و قابل توجهی برای نوسازی اماکن روستایی انجام شده است، تصریح کرد: انتظار داریم با اهتمام دولت و مجلس همچنین اختصاص اعتبارات ویژه، طرح‌های نیمه‌تمام در اجرای طرح‌های هادی مکان‌های عمومی مورد توجه جدی قرار گیرد.

Viewing all 1140 articles
Browse latest View live