Quantcast
Channel: ارسبارانیار / اهریار / ارسباران یار
Viewing all 1140 articles
Browse latest View live

فرماندار اهر: این شهرستان آماده استقبال از مسافران تابستانی است

$
0
0

تبریز- ایرنا - فرماندار شهرستان اهر ازآمادگی تمام ادارات و نهادهای خدماتی این شهرستان برای استقبال از مسافران تابستانی خبر داد.

رضا صدیقی عصر روز پنجشنبه در جلسه ستاد سفرهای تابستانی این شهرستان افزود: مقرر شده شهرداری و دیگر ادارات خدمت رسان در خصوص زیبا سازی و آماده نمودن مساجد، پارک ها و مراکز گردشگری و خدماتی این شهر اقدام نمایند.

وی گفت: همچنین مقرر شد نمازخانه های بین راهی و نمازخانه های پمپ بنزین و مراکز خدماتی با آمادگی کامل در خدمت مسافرین و گردشگران قرار گیرند.

فرماندار اهر همچنین از آمادگی کمپ گردشگری سد ستارخان که به بخش خصوصی و شهرداری واگذار شده خبر داد و افزود: تمام امکانات و سعی و تلاش خود را بکار می گیریم تا بتوانیم خدمات ویژه ای را برای کسانی که این منطقه را به عنوان محل گردشگری انتخاب کرده اند، ارایه نماییم.

صدیقی منطقه ارسباران را یکی از مناطق مهم و از قطب های گردشگری کشور دانست و گفت: این منطقه با داشتن جاذبه های متنوع گردشگری از جمله جنگل های بکر ارسباران، دامنه های ییلاقی، آثار تاریخی و صنایع دستی منحصر به فرد یکی از کانون های مهم آثار باستانی و گردشگری است که نیازمند توجه بیشتر مسوولان دست اندرکار بوده و امیدواریم امسال در این شهرستان شاهد رونق این صنعت و ساماندهی آن باشیم.

وی همچنین آثار تاریخی این شهرستان را بقعه شیخ شهاب الدین اهری، امامزاده شیخ عماد، موزه ادب وعرفان، مسجد جامع، بازار تاریخی و سرپوشیده اهر، خانه دکتر قاسم اهری، کاروانسرای شاه عباسی گویجه بل، برشمرد و از جاذبه های مهم گردشگری آن پارک جنگلی فندقلوی انداب اهر، ساحل زیبای سد ستارخان عنوان کرد.


روز شهرداری مبارکباد

$
0
0
سعید نیک نژاداهر: 14 تیر  را که مصادف با روز شهرداری و دهیاری ها  است به  تمام شهرداران و دهیاران عزیز بویژه شهرداران و دهیاران سخت کوش مناطق ارسباران تبریک عرض می نمایم.

ورزقان ظرفیت های زیادی برای سرمایه گذاری دارد

$
0
0

استانها >شمال >آذربایجان شرقی
دهقانی:
ورزقان ظرفیت های زیادی برای سرمایه گذاری دارد
تبریز – خبرگزاری مهر: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: شهرستان ورزقان ظرفیتها و پتانسیل های زیادی برای سرمایه گذاری دارد و نمونه آن وجود معادن بزرگ مس و طلا در این شهرستان است.

الله وردی دهقانی شامگاه جمعه در حاشیه بازدید از کارخانجات مس سونگون آذربایجان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه باید به طرح های توسعه صنایع مس کاتد در ورزقان سرعت بیشتری داد، گفت: متاسفانه با وجود ظرفیت های عظیم معدنی در مجتمع مس سونگون این شهرستان، ولی سرمایه گذاران چندان رغبتی برای ایجاد صنایع تولید محصولات مس و طلا در این منطقه ندارند.

وی همچنین از احداث بزرگراه خواجه – ورزقان توسط شرکت ملی مس ایران خبر داد و افزود: این بزرگراه هم اکنون در حال اجراست و شرکت های اجرایی توسط شرکت ملی مس ایران انتخاب شده اند و به فعالیت مشغول هستند.

دهقانی همچنین خواستار پیگیری جدی مسئولان برای تکمیل طرح توسعه معدن مس سونگون شد و ادامه داد: توسعه این صنعت و استفاده درست از معادن موجود از مطالبات بر حق مردم آذربایجان شرقی است.

وی همچنین افزود: بزرگترین واحد تولیدی آذربایجان شرقی مجتمع مس سونگون است که می توان با توسعه و تکمیل فازهای مختلف تحولی در آذربایجان شرقی به وجود آورد و فرصت های شغلی بسیاری برای جوانان ایجاد کرد.

Article 3

$
0
0
تعهد 3 هزار و 200 میلیاردی برای بزرگراه خواجه - ورزقان
مس آذربایجان کلنگ راه‌های ورزقان را بدست گرفت

مدیر عامل شرکت صنایع مس آذربایجان گفت: شرکت مس آذربایجان 3 هزار و 200 میلیارد ریال از اعتبار مورد نیاز بخشی از بزرگراه تبریز ـ ورزقان‌ ‌ـ خاروانا ‌ـ نوردوز را تامین خواهد کرد.

خبرگزاری فارس: مس آذربایجان کلنگ راه‌های ورزقان را بدست گرفت
 
حسین نجاتی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: این میزان اعتبار برای 36 کیلومتر از این مسیر در بخش خواجه ــ ورزقان اختصاص خواهد یافت.

وی در تشریح این موضوع اظهار داشت: 2 هزار و 800 میلیون ریال از این میزان اعتبار برای پروژه و 40 میلیارد ریال نیز برای تقاطع غیرهمسطح مقابل دانشگاه آزاد و تعدیل و نگهداری ماشین‌آلات هزینه می‌شود.

نجاتی پروسه زمان اتمام تعهد مس سونگون را 36 ماه اعلام کرد و گفت: 3 پیمانکار بخش مربوط به مس سونگون نیز انتخاب شده و با آنها نسبت به تجهیز کارگاه‌ها و آغاز عملیات اجرایی هماهنگی لازم به عمل آمده است.

مسیر خواجه تا ورزقان بزرگراه تبریز‌ ـ ورزقان‌ ـ خاروانا‌ ـ نوردوز به طول 45 کیلومتر است که 10 کیلومتر از آن قرار بود توسط ادراه کل راه و شهرسازی و بقیه توسط شرکت مس آذربایجان احداث شود.

در حال حاضر استان آذربایجان‌شرقی در مجموع با 13 هزار و 331 کیلومتر راه اصلی، فرعی، آزادراه، بزرگراه و راه روستایی جزو یکی از راهدارترین استان‌های کشور محسوب می‌شود، این حجم راه به عنوان 220 کیلومتر آزادراه، 299 کیلومتر بزرگراه، یک‌هزار و 30 کیلومتر راه اصلی، یک‌هزار و 723 کیلومتر راه فرعی محسوب می‌شود که 10 هزار و 60 کیلومتر راه روستایی را باید به تفکیک‌های اشاره شده اضافه کرد و با تقسیم‌بندی 4 هزار و 378 کیلومتر راه روستایی آسفالته، یک‌ هزار و 696 کیلومتر راه روستایی شوسه و 3 هزار و 986 کیلومتر راه روستایی احداث شده مشخص می‌شوند.

نماینده تبریز: توسعه مس سونگون اولویت مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی است

$
0
0

تبریز - ایرنا - رییس مجمع نمایندگان مردم آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی گفت: توجه به توسعه و رونق مجتمع مس سونگون پس از موضوع دریاچه ارومیه اولویت دوم این مجمع در دوره جدید است.

ˈ میرهادی قره سید رومیانی ˈ ، پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به نشست اخیر نمایندگان استان با مدیر عامل صنایع مس ایران در خصوص وضعیت مس سونگون، اظهار کرد: در این نشست مباحث مختلفی پیرامون توسعه و تجهیز این مجتمع انجام و نتایج مناسبی برای استان داشت و مقرر شد نشست دوم هفته آینده در تهران برگزار شود.

وی با تاکید بر اهمیت وجود مس سونگون در آذربایجان شرقی به لحاظ اقتصادی و صنعتی افزود: این صنعت مهم کشور نه تنها در آذربایجان شرقی بلکه در منطقه شمال غرب از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و توسعه آن یکی از مطالبات مهم و به حق مردم منطقه است.

قره سید رومیانی انتقال فرآوری معدن مس سونگون به کرمان را یکی از مهمترین ایرادات نمایندگان و مردم استان بیان و یادآوری کرد: اینکه طی سال های اخیر اقدامی درخور و عملی در ایجاد صنایع فرآوری و ذوب در مجتمع سونگون صورت نگرفته است، جای تامل و سووال دارد.

به گفته وی این در حالی است که ایجاد صنایع فرآوری و پایین دستی درکنار معدن مس سونگون برای تولید کنسانتره می تواند زمینه ساز اشتغال بیش از 10 هزار نفر در آذربایجان شرقی شود.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصمیم شرکت صنایع مس ایران برای سرمایه گذاری هفت هزار میلیارد ریالی در سه منطقه سرچشمه، خاتون آباد و سونگون، اظهار کرد: اما بنا به اظهار مدیرعامل شرکت صنایع مس ایران بهره وری در مس سونگون در این زمینه بر عکس دو منطقه دیگر مناسب نبوده است.

قره سید رومیانی دلیل چنین بهره دهی پایین را مربوط به بازار جهانی مس بیان و اظهارکرد: در حال حاضر تناسبی بین عرضه و تقاضای مس در بازارهای جهانی وجود ندارد و این وضعیت مازاد بر تقاضا تا سال 2021 ادامه خواهد داشت.

وی پیگیری تولید 200 هزارتن کاتد مس در مجتمع مس سونگون از سهمیه 700 میلیون تنی صنایع مس ایران را از جمله موضوعات مورد بحث در نشست روز گذشته نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی و مدیران صنایع مس ایران برشمرد.

قره سید رومیانی گفت: در این رابطه تلاش می کنیم مس استخراجی از معدن سونگون ورزقان تا حد امکان برای فرآوری به کرمان منتقل نشود.

وی توجه به حفظ محیط زیست را از دیگر محورهای نشست دیروز بیان کرد و افزود: در این جلسه معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در این زمینه تاکید فراوان داشت تا مراحل مختلف توسعه مجتمع مس سونگون در چارچوب قوانین و مقررات انجام شود.

رییس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی راکد ماندن طرح های توسعه ای مجتمع مس سونگون را ضررده به اقتصاد منطقه عنوان و خاطرنشان کرد: تمام نمایندگان آذربایجان تلاش و همیت جدی و مسوولانه برای توسعه و رونق این مجتمع دارند.

قره سید رومیانی از قول مساعد مدیرعامل صنایع مس ایران برای توسعه فازهای دو، سه و چهار مجتمع مس سونگون خبر داد و گفت: البته باید توجه داشت که این طرح ها زمان بر بوده و مستلزم پیگیری های نمایندگان و مسوولان اجرایی استان و مدیران صنایع مس کشور است.

وی یادآوری کرد: بدون تردید با پیگیری های نمایندگان مجلس شورای اسلامی نفس تازه ای در مس سونگون دمیده می شود.

نشست روز گذشته بررسی وضعیت مس سونگون با حضور احمد مرادعلیزاده مدیرعامل صنایع مس ایران و معاونان وی، مدیران صنایع مس آذربایجان، رضا رحمانی رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، محمد اسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو، شهروز افخمی نماینده مردم ملکان، علی علیلو نماینده مردم شبستر، الله وردی دهقانی نماینده مردم ورزقان و نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی به همراه معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی برگزار شد.

معدن مس سونگون در شهرستان ورزقان در شمال غرب ایران و آذربایجان شرقی و در 30 کیلومتری شمال ورزقان قرار دارد.

طرح استخراج مس از معدن سونگون با هدف استخراج به روش نوین و تولید کنسانتره مس با عیار 30 درصد جهت تغذیه صنایع مولد کشور و رسیدن به ارزش افزوده بالاتر انجام گرفته است.

حجم کل ذخیره قطعی این معدن 796میلیون تن، حجم کل ذخیره اکسید 7/6 میلیون تن و حجم مواد قابل استخراج آن 388 میلیون تن است.

زیبایی های اطراف اهر (شیورداغی)

$
0
0
برگرفته از وبلاگ ادبی آذربایجان / حمید انباز

جشن گلریزان برای بازسازی مساجد آسیب‌دیده در زلزله ورزقان

$
0
0
همزمان با سالگرد زلزله (21مرداد) ورزقان صورت می‌گیرد
جشن گلریزان برای بازسازی مساجد آسیب‌دیده در زلزله ورزقان

امام جمعه شهرستان ورزقان گفت: همزمان با سالگرد زلزله (21مرداد) ورزقان جشن گلریزان برای بازسازی مساجد آسیب دیده ورزقان برگزار می‌شود.

خبرگزاری فارس: جشن گلریزان برای بازسازی مساجد آسیب‌دیده در زلزله ورزقان

به گزارش خبرگزاری فارساز ورزقان، حجت‌الاسلام مسعود مهدوی ظهر امروز در جلسه شورای فرهنگ عمومی این شهرستان از برگزاری جشن گلریزان با هدف بازسازی مساجد آسیب دیده از زلزله اخیر ورزقان خبر داد.

وی اظهار کرد: زلزله 21 مرداد ورزقان به 90 مسجد در ورزقان و روستاهای اطراف این شهرستان آسیب وارد کرده که از آن تعداد تنها 12 باب تعمیر و یا احداث شده است و بقیه به علت محدود بودن اعتبارات دولتی نیمه تمام مانده است.

مهدوی افزود: به بازسازی مساجد زلزله‌زده در شهرستان کم توجهی شده است که باید در اولویت بازسازی قرار می‌گرفت و در این خصوص اعتبارات دولتی محدود بوده و کفاف نمی‌دهد و در این باره باید تشکل‌های غیردولتی ایجاد شده و مجمع خیران با محوریت مساجد تشکیل شود.

وی اضافه کرد: برای صرف اعتبارات دولتی باید ضرورت رعایت شده و تخصیص اعتبار از طریق اولویت‌بندی مساجد انجام پذیرد و در این باره باید اداره کل اوقاف و امور خیریه برای توزیع مناسب اعتبارات مساجد رعایت ضروری را بکند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان ورزقان گفت: به علت بازسازی مجدد مساجد آسیب دیده در شهرستان ورزقان 4.5 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

مرمت 70 درصد آسیب‌های داخلی خانه امیر ارشد ورزقان

$
0
0

155-37.jpg

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی اظهار کرد: مرمت آسیب‌های داخلی خانه تاریخی امیر ارشد ورزقان بیش از 70 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، فرزین حق‌پرست در جمع خبرنگاران افزود: مرمت بخش‌های داخلی بنا از اردیبهشت سال 93 آغاز شده بود که پیش‌بینی می‌شود تا پایان تیرماه به اتمام برسد.

وی با اشاره به مرمت‌های انجام گرفته در بخش داخلی بنا گفت: گچ‌کاری، مرمت دیوارهای داخلی، کف‌سازی، مرمت شیروانی و نیز مرمت پنجره‌ها از جمله اقدامات مرمتی است.

حق‌پرست اعتبار سال 93 این بنا را یک میلیارد ریال اعلام و اظهار امیدواری کرد با تخصیص کامل اعتبارات، کارهای تاسیساتی و محوطه سازی بنا نیز طی چند ماه آینده به اتمام رسیده و شاهد بهره‌برداری کامل از خانه تاریخی امیر ارشد ورزقان باشیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به آسیب 40 درصدی خانه امیر ارشد از زلزله سال 91 ارسباران، یادآور شد: پیش از این در سال 92 مرمت نمای بیرونی ساختمان انجام گرفته بود.

حق پرست با اشاره به مشخصات این خانه دو طبقه قاجاری خاطرنشان کرد: بدنه ساختمان سنگی، سقف طبقه همکف آجری با طاق­‌های آهنگ متقاطع و سقف طبقه اول چوبی بوده و ساختمان دارای دو بال در جانبین شمالی و جنوبی و ایوانی در سمت غربی است.

وی وسعت این خانه را 1100 متر مربع اعلام کرد و گفت: بنای این ساختمان سنگی یا همان «داش عمارت» مشهور به کاخ امیر ارشد قراجه داغی از بناهای زیبا و منحصر به فرد شهرستان ورزقان است که در روستای آبخواره به فاصله 12 کیلومتری غرب ورزقان قرار داشته و با بهره‌گیری از شیوه معماری تاریخی منطقه و سبک ویژه ابنیه قاجاری طراحی و ساخته شده است.

یادآور می‌شود، خانه امیر ارشد ورزقان، در آذرماه سال 1378 با شماره 2522 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.


نماینده مجلس بر راه اندازی معدن مس مسجد داغی جلفا تاکید کرد

$
0
0

تبریز- ایرنا- نماینده مردم جلفا و مرند در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر بهره برداری از معدن مس مسجد داغی در شهرستان جلفا گفت: راه اندازی این معدن چهره این شهرستان را دگرگون می کند.

محمد حسن نژاد شامگاه چهارشنبه در جمع اهالی سیه رود اظهار کرد: مطالعات اولیه و گمانه زنی برای استخراج طلا و مس در این معدن به اتمام رسیده و به زودی با برطرف شدن مشکلات زیست محیطی بهره برداری از آن آغاز می شود.

وی با اشاره به توان بالای اشتغالزایی این طرح افزود: عملیاتی شدن استخراج از معدن مس مسجد داغی برای بیش از 10 هزار نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کرده و توسع و آبادانی شهرستان را به دنبال خواهد داشت.

نماینده مردم در مجلس خاطرنشان کرد: طرح اکتشاف از معدن مس مسجد داغی در حوالی سیه رود با سرمایه گذاری مستقیم ده هزار میلیارد ریالی در حال نهایی شدن است.

حسن نزاد وجود پاره ای مشکلات و قوانین دست و پاگیر زیست محیطی بر سر راه اجرای این پروژه را یادآور و بر ضرورت رفع این موانع تاکید کرد.

وی در عین حال بر لزوم ایجاد صنایع جانبی از جمله کارخانه ذوب آهن در جوار این معدن همزمان با استخراج مس را مورد تاکید قرار داد و از مسوولان شرکت مس ایران خواست ماجرای انتقال مواد معدنی معدن مس سونگون را در این معدن تکرار نکنند.

وی اضافه کرد: با راه اندازی کامل این طرح مرزنشینان جلفا در کنار بهره مندی از مزایای منطقه آزاد ارس از این ظرفیت توسعه ای نیز بهره مند خواهند شد.

حسن نژاد در ادامه بر ضرورت تکمیل طرح های نیمه تمام از جمله تونل های سه گانه محور جلفا – سیه رود و بازنگری در قانون میله های آبی حریم بستر رودخانه ارس برای رونق کشاورزی تاکید کرد.

رایزنی برای استانی کردن تردد خودروهای ارس پلاک

$
0
0

AharNews-Aras-Car

مدیر عامل منطقه آزاد ارس خبر خوشی به متقاضیان خودروهای ارس پلاک در سطح استان داد و گفت: رایزنی، مکاتبات و مذاکرات با مقامات کشوری برای امکان تردد خودوهای ارس پلاک در سطح استان آذربایجان‌شرقی صورت گرفته است.

به گزارش اهرنیوز، محسن خادم عرب‌باغی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: منطقه آزاد ارس در بخش پلاک‌گذاری در مناطق آزاد کشور رتبه نخست را در بین مناطق آزادی نظیر قشم، کیش، اروند، ماکو، چاه بهار و … دارد.

وی در پاسخ به اینکه دیدگاه منطقه آزاد درباره سیاست واگذاری خودرو به این روش چیست از عنوان کاملا موافق هستیم استفاده کرد و افزود: با استفاده از این ظرفیتی که در مناطق آزاد به وجود آمده آحاد جامعه می‌توانند از خودروهایی با قیمت و کیفیت مناسب استفاده کنند.

عرب باغی خبر خوشی هم به متقاضیان این نوع خودروها در سطح استان داد و گفت: رایزنی، مکاتبات و مذاکرات با مقامات کشوری برای امکان تردد خودروهای ارس پلاک در سطح استان آذربایجان‌شرقی صورت گرفته است.

این فعال اقتصادی درباره نظر و دیدگاه مسئولان کشوری در این رابطه گفت: فعلا نظری دریافت نکرده‌ایم و منتظر اعلام نظر از سوی مسئولان مربوطه هستیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس گفت: هم‌اکنون ۲۱ شرکت مجاز واردات خودروهای خارجی در این منطقه در حال فعالیت هستند.

منطقه آزاد ارس در شمال‌غرب ایران در نقطه صفر مرزی در مجاورت با کشورهای ارمنستان، آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان استقرار یافته است.

بر اساس مصوبه هیئت وزیران در تاریخ ۷/۴/۱۳۸۴ به شماره ۲۰۷۰۸/ت۵۳۰۸۲۰ محدوده منطقه آزاد ارس شامل ۹۷۰۰ هکتار از اراضی منطقه می‌شد که بر اساس مصوبه جدید این هیئت محترم در ۱۴/۹/۱۳۸۷، محدوده این منطقه به ۵۱ هزار هکتار شامل بخش‌هایی از ۲ شهرستان جلفا و خداآفرین افزایش یافت.

بر اساس مصوبه هیئت دولت تردد خودروهای ارس پلاک از محدوده منطقه آزاد ارس تا مرکز استان آذربایجان‌شرقی یعنی تبریز مجاز است.

چه شهردار خوبیست این شهردار....

$
0
0

یک شهردار می شناسم مدیر یک شهر بزرگ !!!!!

 شهری که مدیریتش آنقدرها هم سخت به نظر نیمرسد ولی با این همه آسانی باز هم اگر بیشتر دقت کنی می بینی که این شهر را شهردار اداره نمی کند خودش به خودی خود اداره میشود  آیا واقعا هم این گونه است ؟؟؟ من که فکر نکنم چنین باشد.

 آخر بی انصافی هم دیگر حدی دارد به تمیزی و زیبایی شهر رسیده نمی شود که میشود فقط نمیدانم چرا وقتی صبح ها از خیابان ها گذر می کنم یک قدم به یک قدم راهم  را تغییر می دهم که فضولات دام ها را .........

 بگذریم پیاده رو های سنگفرش نداریم که داریم فقط این را هم نمی دانم که چرا از همان ورودی شهر ارتفاع نیمکت هایش آنقدر پایین است که برای نشستن باید پاهایت را دراز کنی کف پیاده رو

 یک شهردار میشناسم چه شهردار خوبی . مردم که می گویند بودجه خوبی دارند بودجه های میلیاردی گفتم که شهر بزرگی نیست بودجه ی میلیاردی هم نمی خواهیم ولی باهمان بودجه های معمولی هم کارهای زیادی میشد انجام داد. میلیاری جای خود دارد ولی مشکل اینجاست که ما هیچ چیزی ندیدیم نه پیشرفتی و نه آبادی

 چه شهردار خوبیست این شهردار 

    منبع: برگرفته از وبلاگ اخبار ورزقان - حقیقت ورزقان - اجتماعی/ ۲۹/۱۰/۹۰

هم علم، هم ثروت

$
0
0

استفاده بهینه از دانشگاه‌ها از منظر اقتصادی و علمی

هم علم، هم ثروت

چند سال پیش تحقیق گسترده‌ای با مشارکت تعداد زیادی از مراکز تحقیقاتی و اندیشکده‌ها در خصوص مقایسه وضعیت اقتصادی انگلستان، ولز، اسکاتلند و ایرلند و دلیل رشد ضعیف اقتصادی ولز و ایرلند در مقابل انگلستان انجام گرفت. با وجود شرایط نسبتاً یکسان نظام مالیاتی، قوانین اقتصادی، شاخص دخالت دولت و حتی تعداد کارخانه‌های تولیدی وضعیت اقتصادی این مناطق با یکدیگر کاملاً متفاوت بود. عاملی که شاید کمتر در معادلات اقتصادی کشورها در نظر گرفته می‌شد، یعنی تعداد دانشگاه‌ها و جذب دانشجو، به عنوان یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار در اقتصاد کشورها شناخته شد.
سالانه صدها هزار دانشجو برای تحصیل علم راهی دانشگاه‌های سایر کشورها می‌شوند. کشورهایی که جذب کننده این دانشجویان هستند از جنبه‌های مختلف سود می‌کنند. اغلب دانشجویان علاوه بر شهریه‌ای که برای تحصیل خود می‌پردازند، مبلغ قابل توجهی برای زندگی خود هزینه می‌کنند. در کنار این هزینه‌ها دانشجویان به عنوان نیروی کار ارزان قیمت در کشور مقصد به کار گرفته می‌شوند.
دانشجویان نخبه که توانایی علمی بالاتری دارند برای کارهای دانشگاهی و پژوهشی اقدام می‌کنند که از یک سو با هزینه پایین به محققین دانشگاهی کمک می‌کنند و از سوی دیگر خود دانشجو فرصتی می‌یابد تا دانش نظری خود را به صورت عملی به معرض ظهور بگذارد. دانشجویانی که از نظر دانش در سطح پایین‌تری طبقه‌بندی می‌شوند برای کارهای دانشجویی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
در نهایت به وفور دیده می‌شود که با پایان دوره تحصیلی، دانشجویان نخبه و موفق جذب بازار کار در کشور مقصد می‌شوند و در خدمت اقتصاد آن کشور در می‌آیند. این الگو در ابتدا توسط کشورهای ایالات متحد، کانادا، انگلستان، استرالیا و فرانسه مورد استفاده قرار گرفت و اکنون بسیاری از کشورها مانند مالزی، آلمان، کشورهای حوزه اسکاندیناوی و ترکیه به همین روش روی آورده‌اند.

برخلاف جریان
ایران علیرغم داشتن دانشگاه‌های فراوان و اساتید بزرگ به عنوان یکی از بزرگترین صادر کنندگان دانشجو به سایر کشورهای جهان شناخته شده است. کشوری که می‌تواند پذیرای دانشجویان حداقل از سوی کشورهای منطقه و مسلمان باشد، هر ساله شاهد پدیده فرار مغزها از مرزهایش است.
حل این مشکل احتیاج به اراده مقامات بالای دولتی دارد، اما حتی یک منطقه کوچک استانی این توانایی را دارد که به تنهایی از این الگو استفاده نماید. با این رویکرد منطقه آزاد ارس اقدام به ایجاد چند دانشگاه بین‌المللی در این محدوده نموده است.
در حال حاضر دانشگاه‌های تهران، تبریز، علوم پزشکی تبریز، آزاد و پیام نور، پردیس‌های خود را در شهر جلفا راه انداخته‌اند که در این میان پردیس‌های دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تبریز و تبریز بین‌المللی محسوب می‌شوند و از خارج کشور دانشجو جذب می‌کنند.
ارس با شناخت نیاز دانشجویان دست به ابتکاری جالب در خصوص جذب دانشجو زده است. اکثر دانشگاه‌های این منطقه کلاس‌های خود را در روزهای پایانی هفته تشکیل می‌دهند. با این حساب بسیاری از کارمندان دولتی و شرکت‌های خصوصی که در طول هفته توانایی شرکت در کلاس‌های درسی دانشگاه‌ را ندارند، در انتهای هفته به دانشگاه‌های منطقه آزاد ارس آمده و از امکانات این دانشگاه‌ها استفاده می‌نمایند. در سال ۹۰ حدود ۴ هزار و ۶۰۰ دانشجو در این منطقه به تحصیل پرداخته‌اند که در این بین بیشترین سهم را دانشگاه آزاد اسلامی دارد. این دانشجویان باعث بهبود شرایط طرف تقاضا و پویایی در اقتصاد منطقه می‌شوند. خطری که مناطق آزاد را از دیدگاه اقتصادی تهدید می‌کند، فزونی عرضه بر تقاضا است که با این استراتژی حل می‌شود.
البته هدف اصلی ایجاد دانشگاه و جذب دانشجو قبل از آن که کسب درآمد باشد، استفاده از دانش این افراد و جذب نیروی کار متخصص به این منطقه بوده است. گفتنی است به دلیل رشد چشمگیر تعداد دانشجویان جذب شده در منطقه در دو سال اخیر محصول ناخالص داخلی ایجاد شده توسط بخش دانشگاهی بیش از ۳۵۵ درصد رشد داشته است.
با تمام این تفاسیر هنوز سهم دانشگاه‌ها در اقتصاد منطقه از معیارهای جهانی فاصله زیادی دارد. شایسته است که منطقه آزاد ارس با سرمایه‌ گذاری در بخش دانشگاهی در جذب دانشجوی خارجی خصوصاً از کشورهای همسایه مانند آذربایجان، نخجوان و ترکیه بکوشد. تجربه منطقه ارس می‌تواند یک تجربه موفق برای اجرای این سیاست در کل کشور باشد.

منبع: ماهنامه اقتصادی و مالی بین الملل اقتصاد ایران-۱۴/۰۲/۹۲

هرکس به خاک آذربایجان ایران چپ نگاه کند، چشمش را درمی‌آوریم

$
0
0
قاضی‌پور در واکنش به توهمات مسعود بارزانی:

هرکس به خاک آذربایجان ایران چپ نگاه کند، چشمش را درمی‌آوریم

نماینده ارومیه در واکنش به توهمات بارزانی در مورد تشکیل کشور کردستان گفت: هرکس به خاک آذربایجان ایران چپ نگاه کند، چشمش را در می‌آوریم.

بلاغ-"نادر قاضی‌پور"  نماینده مردم ارومیه در مجلس به توهمات "مسعود بارزانی"مبنی بر تجزیه کردستان عراق و تشکیل کشور جدید، که بخشی از آذربایجان ایران در آن لحاظ شده واکنش نشان داد.

 
عضو مجمع نمایندگان آذربایجان غربی افزود: به آقای مسعود بارزانی اعلام می‌کنیم هرکس به خاک آذربایجان ایران چپ نگاه کند، چشمش را در می‌آوریم.
 
وی افزود: آذربایجان ایران که متشکل از کرد و سنی و اقلیت‌های مختلف است، با صمیمیت و آرامش در کنار هم زندگی می‌کنند و اینکه بخشی از خاک آذربایجان ایران را در قلمرو توهمات بارزانی گنجانده شود، غیر قابل قبول بوده و امکانپذیر نخواهد بود
 
قاضی پور خاطرنشان کرد: بارزانی آرزوی تحقق چنین توهماتی را با خود به گور خواهد برد./

اسعفا از سمت مشاور فرهنگی شهردار اهر

$
0
0

یوخا: برگزاری هفته نکوداشت ارسباران در مردادماه امسال به نقل از شهردار محترم خردادماه امسال در گویا منتشر شد. پیش و پس از آن بحث های اولیه صورت گرفت که مختصری از آن در شماره جدید گویا ( 18 تیر) ذیل عنوان « هفته نکوداشت ارسباران؛ فرصتی برای تورق تاریخ فرهنگ ارسباران» به شرح درآمد.استعفا از این سمت حداقل کاری است که می شود در اعتراض به مخالفت با برگزاری نکوداشت ارسباران کرد. حال باید بنشینیم و با هر بار انتشار خبر هفته نکوداشت تبریز در شهریورماه امسال به حال خود تأسف بخوریم.

در ادامه متن استعفای اینجانب را می خوانید.

 

به نام خدا

 جناب آقای مهندس شکری شهردار محترم شهر تاریخی و فرهنگی اهر

با سلام و ادای احترام؛

ضمن تشکر از جنابعالی به خاطر انتخاب اینجانب به عنوان مشاور فرهنگی تان، معروض می دارد؛ زمینه های فعالیت فرهنگی در شهرداری اهر موجود نیست و اساساً به نظر می رسد هنوز شهرداری اهر؛ انگیزه، اراده، آمادگی و استقلال لازم را برای فعالیت های فرهنگی ندارد. چنانکه حتی یک کارمند و یک میز برای فرهنگ شهر در آن نمی توان یافت. همچنین نگاه فرهنگی در عمران و توسعه شهر در جنابعالی و حتی شورای محترم شهر به چشم نمی خورد.

به ویژه مخالفتی که با برگزاری هفته نکوداشت ارسباران در اهر شد و آن ذوق و شوق شکل گرفته در شهرداری را عقیم گذاشت، نشان داد که انگار خانه فرهنگ در این مُلک از پای بست ویران است.

از طرفی احساس می کنم، با توجه به حساسیت اولیه ای که با انتخاب اینجانب به عنوان مشاور فرهنگی بروز یافت، حتی ممکن است برخی مخالفت ها و عنادها ( بخصوص از سوی کسانی که حتی معنای اهر را هم نمی دانند) با برنامه های محدود فرهنگی که از سوی شهرداری مطرح می شود، به سبب حضور نام بنده باشد.

علی رغم تدوین رویکردها، راهبردها و برنامه های فرهنگی برای شهرداری اهر در سه فصل؛ « هویت فرهنگی اهر»، « فعالیت های فرهنگی و هنری» و « فرهنگ شهرنشینی و شهروندی» و ارائه نظر و  پیشنهاد بر این اساس، امیدی برای تأثیرگذاری ندارم.

از مسئولانی که قبل از آغاز مسئولیت شان در اهر این دیار را نمی شناختند و تازه نام مفاخر ما را به سختی هُجی می کنند انتظاری نیست اما از شما که نان و آب این خاک را خورده اید، انتظار بالاست. قطعاً می دانید که شهر جان هم دارد و چاله های فرهنگی نیز هم و رسالت شهرداری تنها در پر کردن چاله های معابر محدود نیست.

شرح بیشتر موضوعِ فرهنگ ستیزی در این دیار را به فرصت بهتری موکول می کنم و حداقل در اعتراض به مخالفت با اجرای هفته نکوداشت ارسباران، بدینوسیله از سمت مشاور فرهنگی جنابعالی استعفا می دهم اما هرگاه انگیزه و توان و مجال برای اجرای برنامه های فرهنگی یافتید و بر ضرورت بازتاب فرهنگ غنی اهر در فضای در حال گسترش آن واقف شدید، بنده به عنوان شهروند دلسوز این دیار از هیچ کمکی دریغ نمی کنم.

تلاش جنابعالی در تغییر سیمای شهر، امید را در شهروندان زنده ساخته است، پس سعی تان را می ستایم و از خداوند متعال برای شما و مجموعه کارکنان شهرداری در خدمت به شهر اهر و شهروندان آن، موفقیت آرزو می کنم.

با تشکر؛ جعفر خضوعی

بیست و ششم تیرماه سال 1393

تسلیت

$
0
0

شهادت یگانه مرد عالم،مولای متقیان حضرت امیرالمومنین علی (ع)تسلیت باد



جناب آقای شریفی مدیر عامل محترم مس سونگون ورزقان

$
0
0

[جناب آقای شریفی حتماً این مثل را چندین بار شنیده اید: اول مسجدین ایچی سورا اشیی!

ضمن عرض سلام خدمت شما بزرگواران عزیز، به استحضار میرساند که در اخبار ساعت 23 مورخه 91/12/3 شنیده شد که مس سونگون مبلغ سی میلیارد ریال برای اجرای کمربندی غربی شهر اهر اختصاص داده شد، اما شهر ورزقان با یک خیابان اصلی که مرکز رفت و آمد خودروهای مخرب و تریلی های مس سونگون می باشد با تمام چاله و چوله ها ،خسارت های زیادی به خودروهای همشهریان وارد می شود و هرموقع که خواستیم که توسط مس آسفالت ریزی شود فرمودید نمی شود.حال جای این سوال مطرح است که علت این بی توجهی به شهر ازکجا نشعت گرفته،چرا مردم تاوان تخریب تریلی ها ی معدن مس را بدهند. چرا با وجود معدنی به این نام آوری، شهرداری تهران برای ما مسجد بسازد! من اگر به جای حضرتعالی می بودم نمی گذاشتم قدمی برای ساخت و ساز و کمک رسانی به شهرستان بگذارند!! ما نمی گوییم چرا به شهر اهر کمک کرده اید ما می گوییم چرا ملت تاوان تخریب های شما را بدهند. امید است فکری به حال این مردم غیور این شهر کرده باشید. 

                     با احترام: نصیری عضو شورای شهر ورزقان

برگرفته از وبلاگ ورزقان نوا- 91/12/05

همه باهم بخاطر فرهنگ و هنر شهرستان اهر / ارسال شده توسط یک شهروند اهری با نام کاربری هنرمند

$
0
0

بسمه تعالی
همه باهم بخاطر فرهنگ و هنر شهرستان اهر
شهرستان اهر ازدیرباز بعنوان مرکز منطقه ارسباران جایگاه دانشمندان،جنگاوران،پزشکان ...و هنرمندان بسیاری بوده وهست.ازتمام مشاهیر درگذشته که همگان با آنها آشنایند می گذریم .مگر امروز اهر کم هنرمند دارد؟استاد حسن عزتی بعنوان تنها خوشنویسی که قرآن را به نستعلیق نوشته سرآمد این هنرمندان است.مگر سیامک دستمالچی و دوستانش در موسیقی سنتی حرفی کمتر از مرکزنشینان دارد؟مگر رحیم ترابی در نمایش خوش ندرخشیده؟مگر شعرای پیشکسوت وجوانی همچون انبازها واسلامی هاوقنبرزاده و.....در ردیف شعرای کشوری نبوده ومقامهای ممتاز کشوری را ازآن خود نکرده اند؟مگر.......؟؟؟
پس چرا وضعیت هنر این شهر اینچنین اسفبار است؟چرا هیچیک از هنرمندان مجال و حوصله ای برای درخشیدن در اهر ندارند؟چرا هیچ شب شعری و کنسرت موسیقی و نمایشگاه و....در این شهرستان برگزار نمیشود( ؟مگر یکی دومورد آنهم به زور ویا رابطه از مرکز!)مگر نه اینست که هنرمندان شهرستان بدلیل وجود ضعف مدیریت در ساختار فرهنگ وهنر اهر همگی گوشه عزلت گزیده و عطای ارائه آثارشان را به لقای آن بخشیده اند و تنی چند نیز در جاهایی غیر ازاهر به ارائه آثار میپردازند؟
دوستان هنرمند اکنون که باروی کار آمدن دولت تدبیر وامید و حرکت مجدانه نماینده محترم منطقه جناب آقای فلاح مبنی بر تغییر وضعیت فعلی ، رسیدن به روزهای درخشان گذشته امکانپذیر شده است خواهشمندیم باحضور موثر خود درجلسه ای که با مدیرکل محترم فرهنگ وارشاداسلامی استان جناب آقای دکتر صفی پور گذاشته میشود تمام اعتراضات خود را به وضعیت موجود اعلام نماییم. باورکنیم که قهر و گوشه نشینی جز به تداوم افسردگی در جامعه ودربین هنرمندان نخواهد انجامید. پس همه باهم بخاطر فرهنگ وهنر شهرستان اهر در این جلسه شرکت نماییم و از این موقعیت بدست آمده برای تغییر وضعیت استفاده نماییم.
زمان ومکان جلسه متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.

ارسلان فتحی پور : بانک‌ها با تولیدکنندگان مدارا کنند

$
0
0

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش بانک‌ها در تحقق اقتصاد مقاومتی، گفت: بانک‌ها باید با بنگاه‌های تولیدی مدارا کنند تا تولیدکنندگان نیز بتوانند چرخه اقتصاد و تولید ملی را به حرکت در بیاورند.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت به نقل از ایسنا؛ارسلان فتحی‌پوربا اشاره به تاثیر سیاست‌های پولی و مالی در اقتصاد کشور، خاطرنشان کرد: این بانک‌ها هستند که با استفاده از سرمایه و سپرده‌های مردم، منابع مالی بنگاه‌ها را تامین می‌کنند و می‌توانند با ارائه تسهیلات با سودهای متناسب در تحقق اقتصاد مقاومتی نیز موثر باشند.وی افزود: در حال حاضر بسیاری از بنگاه‌های تولیدی به بانک‌ها بدهکار هستند. در این شرایط بانک‌ها باید با آنها مدارا کنند تا چرخه اقتصاد و تولید ملی به حرکت در بیاید، اما در غیر این صورت قطعا رشد اقتصادی و خروج از رکود را شاهد نخواهیم بود.رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بر اساس قانون پولی و بانکی، بانک‌ها با ظرفیت تا 40 درصد می‌توانند در بنگاه‌های شریک باشند، خاطرنشان کرد: در واقع بانک‌ها می‌توانند تا 40 درصد از منابع‌شان در این راستا استفاده کنند اما در حال حاضر سهم بنگاه‌داری بانک‌ها بیش از اینهاست و این خلاف قانون است و باید در رابطه با آن تجدیدنظر شود.وی به وجود شکاف بین بانک‌ها و تولیدکنندگان نیز اشاره کرد و گفت: کسی که امروز در بخش تولید و برای تولید ملی فعالیت می‌کند به خاطر رکودی که ایجاد شده نمی‌تواند پول بانک را بدهد و بانک‌ها هم برای این تولیدی‌ها جریمه‌های هنگفت پیش‌بینی می‌کنند یا بعضا تسهیلاتی که با ارز 800، 900 یا هزار تومان گرفته شده را با ارز به قیمت روز تسویه حساب می‌کنند و جرایم را گردن تولید ملی می‌اندازند که این آفتی به جان تولید است.فتحی‌پور استهلاک ماشین‌آلات، افزایش دستمزد کارگران و افزایش عامل‌های انرژی را از جمله مصادیق افزایش هزینه‌های تولیدکنندگان عنوان و خاطرنشان کرد: با این وضعیت بخش تولید نمی‌تواند تقویت شود و اگر بانک‌ها هم بخواهند جرایمی برای تولیدکنندگان در نظر بگیرند این بزرگ‌ترین شکافی خواهد بود که بین بانک‌ها و بخش تولیدی وجود دارد.

واژگونی پراید در جاده مرزی خداآفرین ۶ مصدوم برجای گذاشت

$
0
0
آرخا: ظهر دیروز واژگونی خودروی پراید در جاده مرزی خداآفرین شش مصدوم برجای گذاشت.
فوریت های پزشکی

آرخا: ظهر دیروز واژگونی خودروی پراید در جاده مرزی خداآفرین شش مصدوم برجای گذاشت.

مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان از واژگونی یک دستگاه پراید در ساعت ۱۳:۵۰ ظهر روز گذشته (۲۸ تیرماه) در جاده اسکانلو ـ جانانلو خبر داد. حبیب حسینقلی زاده گفت: در این حادثه ۴ نفر بصورت سرپایی درمان شدند و ۲مصدوم دیگر توسط فوریتهای پزشکی خمارلو به بیمارستان کلیبر منتقل شدند.

مصاحبه با محمد رحماني، رئيس اداره كتابخانه هاي عمومي شهرستان هريس

$
0
0

آقاي محمد رحماني در همايش تجليل از خادمان كتاب و كتابخواني استان در سال 89 به عنوان رئيس نمونه اداره شهرستان انتخاب شده اند، مصاحبه اي با ايشان انجام شده كه شما را به مطالعه اين گفتگو دعوت مي نماييم.

لطفاً خودتان را معرفي بفرماييد:
بسم ا... الرحمن الرحيم. من محمد رحماني، متولد سال 1362 هستم و در شهر اهر بدنيا آمدم. داراي مدرك كارشناسي علوم كتابداري و اطلاع رساني پزشكي هستم. از مرداد ماه سال 1386 به استخدام نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور درآمدم و از ابتداي خدمتم به عنوان كتابدار در شهرستان هريس انجام وظيفه نموده‌ام و از ارديبشهت ماه سال 89، مسئوليت اداره كتابخانه هاي عمومي شهرستان هريس را به عهده دارم.
چه شد كه وارد عرصه كتاب و كتابخانه شديد؟
بصورت كاملا اتفاقي در اين رشته قبول شدم و عليرغم اينكه در ابتدا هيچ علاقه‌اي به آن نداشتم ولي با راهنمايي و توصيه آشنايان و مربيان شروع به تحصيل در اين رشته نمودم و به تدريج به اين رشته علاقمند شدم بطوريكه اكنون در مقطع كارشناسي ارشد اين رشته مشغول تحصيل هستم.
به نظر شما كتابدار چه نقشي در ميزان جذب مخاطب به كتابخواني مي تواند ايفا كند؟
فرآيند جذب مخاطب به كتابخانه مي تواند ناشي از عواملي همچون : ارائه اطلاعات دقيق، خدمات دهي آسان، پاسخگويي سريع به خواسته‌هاي مراجعه كننده، خوشرويي كتابداران و وجود حس همدلي باشد.
كتابدار مي تواند با ايجاد پويايي در كتابخانه و ايجاد فضاي شاداب ، دل انگيز و آرامش بخش براي مخاطبان، آنها را مجذوب كتاب و كتابخواني نمايد.
از نظر شما كتابخانه ها در ارتقاء سطح فرهنگ جامعه چه جايگاهي دارند؟
ارائه خدمات اطلاع رساني و فرهنگ سازي از اهداف مهم كتابخانه‌هاي عمومي است، اين كتابخانه‌ها با تمام اقشار جامعه در ارتباط هستند و افراد از هر سن، نژاد، طبقه اجتماعي، تحصيلات و … به كتابخانه مراجعه مي‌كنند به همين دليل كتابخانه‌هاي عمومي نقش آموزشي و تربيتي بزرگي در قبال جامعه خود دارد و بايد براي اين ايفاي نقش هر چه بيشتر تلاش كنند.
يك كتابدار خوب داراي چه ويژگي هايي است؟
كتابدار خوب، علاوه بر داشتن مهارتهاي تخصصي و علمي كتابداري، بايد از خصوصيات والاي انساني و اخلاقي برخوردار باشد. عشق و احترام به مردم اساس حرفه كتابداري است و بر پايه آن، اعتقاد و ايمان به كار بوجود مي‌آيد.
كتابدار خوب بايد خوشرو، شوخ طبع، متعهد، مشتاق، مبتكر، دقيق، با پشتكار بوده، انتقاد پذيري و تواضع را از ياد نبرد و خود را بجاي مراجعه كننده بگذارد، تا بتواند خدمتي كارآمد انجام دهد.
راهكار پيشنهادي شما براي توسعه كتابخواني در جامعه چيست؟
وظيفه همه افراد فرهيخته و همه نهادهاي فرهنگي كشور است كه در اشاعه، گسترش و تقويت هرچه بيشتر مسأله كتاب و كتابخواني اهتمام ورزند و براي گسترش فرهنگ كتاب و كتابخواني بپا خيزند تا زماني فرا رسد كه هيچ كس در هيچ جا بهانه اي براي كتاب نخواندن نداشته باشد.
 
عامل ديگري كه كمتر به آن توجه مي‌شود تبليغات است. در جامعه اي كه براي همه چيز تبليغ مي‌شود جاي تاسف است كه جاي خالي كتابخانه‌ها و كتابخواني در ميان تبليغات رنگارنگ رسانه‌ها احساس مي‌شود. تبليغات مناسب مي تواند سبب تشويق مردم به مطالعه و عامل مهمي در ارتباط آنها با كتابخانه‌ها باشد.
شما به عنوان يك كتابدار، وضعيت كتابخواني در استان را چگونه ارزيابي مي كنيد؟
وضعيت كتابخواني استان، با توجه به سابقه فرهنگي و تاريخي آن، آنچنان كه انتظار ميرود شايسته نيست و علت آنهم اين است كه ما ملت كتابخواني نيستيم و آنچنان كه به نيازهاي جسمي خود از قبيل خوراك و پوشاك اهميت مي‌دهيم به نيازيهاي روحي و فكري خود اهميت چنداني قائل نيستيم و در نتيجه علاقمندي به كتاب و مطالعه در كشور ما در وضعيت مناسبي قرار ندارد.
يك كتابخانه عمومي خوب بايد داراي چه شرايطي باشد؟
كتابخانه خوب و موفق، در وهله اول داراي كتابداراني متخصص و علاقمند است؛ كتابداراني كه از كتابدار بودن خود خشنود هستند. همچنين خدمات رساني در آن بايد متنوع و فراگير باشد، تا كتابهاي مجموعه‌اش، بجاي آنكه در قفسه ها باشند، بيشتر در امانت باشند.
رفت و آمد در آنها جريان داشته باشد؛ مراجعين بيايند و بروند و يك لحظه جريان زندگي در آنها متوقف نشود. حتي وقتي مراجعين در كتابخانه حضور فيزيكي ندارند، دسترسي آنان به منابع و خدمات كتابخانه قطع نشود. در يك كلام كتابخانه خوب پيوسته دستخوش تغيير و تحولهاي سازنده است.
در پايان اگر سخني است كه مي خواهيد با مخاطبين در ميان بگذاريد بفرماييد:

اگر باز جويي خطا از صواب **** نيابي يكي همنشين چون كتاب

منبع: پورتال اداره كل كتابخانه هاي عمومي استان آذربايجان شرقی- 19/11/1389

Viewing all 1140 articles
Browse latest View live