Quantcast
Channel: ارسبارانیار / اهریار / ارسباران یار
Viewing all 1140 articles
Browse latest View live

مهندس دهقانی: ‌چرا مجلس اجازه ادغام وزارت ارتباطات را ندارد‌

$
0
0
نماینده مردم ورزقان در مجلس مطرح کرد

نماینده مردم ورزقان در مجلس گفت: با وجود اینکه وزارت ارتباطات در ظاهر وزارتخانه کوچکی است ولی اقداماتی که در آن انجام می‌شود به اندازه تمام فعالیت‌های بشر است و به همین دلیل مجلس اجازه ادغام و کوچک‌سازی این وزارتخانه را نداد.

خبرگزاری فارس: ‌چرا مجلس اجازه ادغام وزارت ارتباطات را ندارد‌
 

به گزارش خبرگزاری فارساز تبریز، الهوردی دهقانی عصر امروز در همایش نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در مدیریت بحران که با هدف انتقال تجربیات زلزله ارسباران در این حوزه برگزار شد، اظهار کرد: اینکه در زلزله ارسباران از تمام ظرفیت‌های موجود در حوزه ارتباطات استفاده نشده تقصیر کسی نبود چرا که زیرساخت‌ها در این اندازه بود.

وی افزود: زیرساخت‌های ما ضعیف بود و شاید به همین دلیل بود که نتوانستیم به نحو شایسته‌تری این بحران را مدیریت کنیم.

دهقانی با اشاره به اینکه باید در عرصه‌های مختلف از این فناوری‌های ارتباطی کمک بگیریم، تصریح کرد: دنیا در این بین بی‌حرکت نمانده است و امروز در یک اتاق در بسته کل دنیا را مدیریت می‌کنند و ما هم باید جزیی از این دنیا باشیم و خود را جدا نکنیم.

نماینده مردم ورزقان در مجلس تاکید کرد: باید به فکر این باشیم که از تمام توان و دستاوردهای نوین استفاده کنیم و به دنبال این باشیم که در مدیریت بحران از این دستاوردها استفاده کنیم.

به گفته‌ دهقانی، اگر از فناوری ارتباطات در تمام ابعاد استفاده نکنیم، همین بحران‌های طبیعی تبدیل به بحران‌های دیگری به دست بشر می‌شود که مدیریت آن دشوارتر است.

وی با بیان اینکه از این طریق جلوی سو استفاده و برخی شایعه‌ها نیز گرفته می‌شود، گفت: وقتی در اطلاع‌رسانی و مدیریت بحران از این فناوری‌های ارتباطی استفاده نکنیم، شبکه‌های مخالف در غیاب رسانه‌ها وارد کار می‌شوند و آغاز به سو استفاده می‌کنند.

نماینده مردم ورزقان در مجلس با اشاره به اهمیت به روز رسانی و توسعه شبکه‌های ارتباطی گفت: باید فوریت‌های پزشکی و امداد و نجات را به تکنولوژی‌های روز مجهز کرده و در این زمینه از شبکه‌ها و زیرساخت‌های اطلاعاتی کمک بگیریم.

دهقانی با تاکید بر لزوم تنوع بخشی در حوزه‌های ارتباطی یادآور شد: باید شبکه‌های ارتباطی را طوری ایجاد کنیم که تنوع داشته باشد تا با یک زلزله قطع نشود و تنها به یک شبکه متکی نباشیم و از امکانات مختلفی مثل ماهواره، فیبر نوری و...استفاده کنیم.

وی همچنین به نقش وزارت ارتباطات به عنوان وزارتخانه‌های اثرگذار اشاره کرده و افزود: با وجود اینکه وزارت ارتباطات در ظاهر وزارتخانه کوچکی است ولی اقداماتی که در آن انجام می‌شود به اندازه تمام فعالیت‌های بشر است و به همین دلیل مجلس اجازه ادغام و کوچک‌سازی این وزارتخانه را نداد. 

منبع: ورزقان نیوز ستارخان


تدبیر و امید / اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی

$
0
0

 هدیه نیکوکار فکری جناب آقای مرتضی خضوعی 

نقدی بر کشف اخیر معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی

محمدصادق پورمهدی در مراسم گرامیداشت روز ملی حمل و نقل گفته است:

«در بحث تصادفات محور تبریز - اهر، بسیاری، چهار بانده نبودن این مسیر را عامل اصلی حوادث عنوان می‌کردند؛ این در صورتی است که با بررسی‌های صورت گرفته مشخص شد، نبود دسترسی به ترمینالو سوق‌داده شدن مسافران به سواری‌های غیرایمن، عامل مهم تصادفات این مسیر است.»

این اظهار نظر که از زبان یکی از مسئولین مستقیم وضعیت اسفناک جاده اهر-تبریز بیان شده حاوی نکات جالبی است که می توان از چند منظر به آن پرداخت.

همه منابع علمی معتبر و دستگاههای مسئول چهار عامل انسان،جاده،وسیله نقیله و محیط را بعنوان اصلی ترین عوامل بروز تصادف هاي رانندگي معرفی کرده اند. به گفته سرهنگ علیرضا اسماعیلی رئیس وقت پلیس راه کشور نتایج تحقیقات کارشناسان راهنمایی و رانندگی در سال های اخیر نشان داده است که سهم مشکلات مربوط به جاده ها در تصادفات ایران 30 درصد، سهم اشتباهات انسان 52 درصد و سهم نواقص فنی خودرو 13 درصد است.

و اما اینک معاون عمرانی استاندار مدعی است که « بررسی‌های صورت گرفته » « نبود دسترسی به ترمینال و سوق‌داده شدن مسافران به سواری‌های غیرایمن » را «عامل مهم تصادفات این مسیر» معرفی کرده است.

آیا این ادعای جناب معاون علمی، بر پایه اطلاعات مستند و قابل قبول است؟

بررسی هایی که جناب معاون ادعا می کنند در خصوص جاده اهر-تبریز انجام شده توسط کدام مرکز علمی پژوهشی صورت گرفته است؟ داده ها و مستندات تحلیل شده در این بررسی از کدام مراکز اخذ شده و مربوط به کدام بازه زمانی است؟

جناب معاون ادعا کرده اند که نبود ترمینال و سوق داده شدن مسافران به سمت خودروهای سواری غیر ایمن عامل اصلی تصادف در محور اهر-تبریز است. آیا ایشان می توانند آمار تصادف هایی که این خودروهای سواری عامل آنها بوده اند را اعلام کنند؟ آیا بررسی مورد ادعای ایشان تعداد خودروهای سواری مسافرکشی که روزانه در این جاده تردد می کنند را هم مشخص کرده است؟ آیا ایشان می توانند به ما بگویند از میان 71 کشته در 8 ماه نخست سال جاری چه تعداد در خودروهای سواری مسافر کش کشته شده اند. در این بررسی ها چه تعداد از خودروهای سواری مدنظر مورد بررسی و آزمایش قرار گرفته و غیر ایمن بودن آنها به اثبات رسیده است؟ آیا در این بررسی ایمن بودن اتوبوس ها و سایر وسایط نقلیه عبوری از این محور هم مورد بررسی و آزمایش قرار گرفته اند؟

نبود ترمینال در شرق تبریز قطعاً عامل مهمی برای مراجعه مسافران به خودرهای سواری مسافرکش است اما هیچ عقل سلیم و سالمی نمی پذیرد که این عامل اصلی ترین عامل بروز تصادف در این محور است.

آیا در این «بررسی انجام شده» مورد ادعای جناب معاون هیچ اشاره ای به عبور روزانه بیش از 30 هزار خودرو از این جاده نشده است؟ آیا در این بررسی نیامده که این جاده گنجایش این حجم عظیم از ترافیک را ندارد؟ آیا در این بررسی نیامده که این جاده از کمترین استانداردها بهره مند است؟ آیا در این بررسی نیامده که این جاده تنها مسیری است که ارسباران با نیم میلیون جمعیت را به تبریز وصل می کند؟ آیا در این بررسی نیامده که کل امکانات یک استان در یک شهر جمع شده و مردم مابقی شهرها برای خرید یک شیاف هم مجبور به مسافرت به این شهر هستند، چه با ترمینال و چه بی ترمینال؟

به گمان این قلم این ادعای مضحک فقط و فقط برای تحت الشعاع قرار دادن بی توجهی مشهود رواداشته شده در روند احداث بزرگراه اهر-تبریز است. 20 کیلومتر از بزرگراه اهر-تبریز هم اکنون زیر ترافیک قرار دارد آیا «بررسی» جناب معاون می تواند به ما بگوید که چه میزان از تصادف های این محور در این 20 کیلومتر رخ داده است؟ آیا همان خودروهای سواری مسافر کش غیرایمن که این بررسی می گوید عامل اصلی تصادف ها هستند از این 20 کیلومتر عبور نمی کنند؟ آیا در این 20 کیلومتر هم تصادف می کنند؟!

آقای معاون بهتر از هر کسی می داند که با توجه شرایط موجود تنها راه حل بحران جاده مرگ، تکمیل بزرگراه است ولاغیر، اما مثل اینکه ایشان بجای عمل به مسئولیت خود، طفره رفتن از زیر بار مسئولیت را از اسلاف خویش آموخته است.

تدبیر و امید / اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی

$
0
0
 منطقه ارسباران یا قره داغ - شهرستان اهر - شهر اهر 

هدیه نیکوکار فکری جناب آقای جعفر خضوعی  

محقق و پژوهشگر اهری 

فریاد فلاح ترجمه دستان خالی وزیر راه بود

حضور قبلی وزیر راه در اهر را با تیتر « دست خالی وزیر راه در اهر» گزارش کردیم. تیتر و گزارشی که اما آقای فلاح را خوش نیامد و حتی گویا را مورد « مهرورزی» قرار داد و در ادامه کشف خس و خاشاک در کفش ما، ایسم جدیدی را به ما الصاق کرد.

بیست آذر وزیر راه دوباره در اهر بود اما این بار در جلسه شورای اداری این شهرستان نیز حضور یافت. فلاح در این جلسه خطاب به عباس آخوندی گفت؛ « پس از سفر جنابعالی در اوایل امسال انتظار تسریع در عملیات اجرایی این پروژه را داشتیم ولی در این مدت هیچ اتفاقی نیفتاد و پیشرفت قابل ملاحظه ای حاصل نشد». همین سخن فلاح و حتی « فریاد»ش حاکی از درستی تیتر گویا بوده است.

ساعت ده و نیم پیش از ظهر بود. موقعی که وزیر راه با همراهان راهی اهر بود، من راهی تبریز بودم. توفیق حضور در آن جلسه را نداشتم اما دوستان خبر دادند از آنچه در جلسه گفته شده است. از صدای بلند فلاح خبر دادند که بی سابقه بوده است.حتی از این که اگر اقدام بایسته برای بزرگراه اهر ـ تبریز صورت نگیرد، مردم را دعوت به حضور می کنم.

فلاح در آن جلسه گفته است، « این جاده نیاز به یک توجه ویژه و خاص دارد». مسئله همین است. این « توجه خاص» قبل از پایتخت باید در مرکز استان عملی شده باشد. او گفته است؛ « اگر پروژه جاده اهر ـ تبریز به دغدغه اصلی جنابعالی و دولت تدبیر و امید تبدیل نشود وضعیت به همین منوال خواهد بود و با اعتبارات کنونی نتایج فوق العاده ای به دنبال نخواهد داشت». در واقع این پروژه اول باید به دغدغه اصلی استانداری آذربایجان شرقی تبدیل شده باشد.

صدای بلند فلاح در آن جلسه اثری در وزیر راه نداشت و آخوندی همان گفت که دفعه قبل گفته بود. این که وعده بیهوده نمی توانم بدهم.

فلاح از تصادف 22 آبان تا جلسه 20 آذر راه زیادی پیمود. هرچند نتیجه چندانی نداشته است. هرچند وزیر می گوید اعتبار بزرگراه اهر ـ تبریز به طور نجومی افزایش یافته است. اینکه چرا فریاد فلاح در دولت اثر چندانی نمی گذارد، بحث مستقلی می طلبد اما وقتی طی مسیر عادی جواب نمی دهد، راهی جز فریاد نمی ماند. چرا که فلاح قبلا گفته بود فریاد جواب نمی دهد باید با آرامش و تعامل کار را پیش برد. بالاخره او به فاز فریاد رسید. رویه ای که از این پس بیشتر نیز خواهد شد. چرا که نمایندگان ما اغلب در سال آخر عمر نمایندگی خود در خط واقعی نمایندگی می افتند و حتی به زبان مردم حوزه انتخابیه خود حرف می زنند و یاد برخی اصول قانون اساسی همچون اصل 15 و 19 نیز می افتند.

به هر روی وزیر راه و شهرسازی این بار نیز دست خالی به اهر آمد و شاید این بار با دل پر رفت.

برای راه اهر ـ تبریز حتی صدای مشترک از سوی  نمایندگان قره داغ بلند نیست، چه رسد به این که صدای مشترکی از سوی نمایندگان استان و حداقل از سوی نمایندگان تبریز بلند بوده باشد.

عکس از ایرنا

کارگروه تخصصی مسیر گشایی خروجی بهرام آباد برگزار شد

$
0
0
AharNews-1393-10-26-00018

جلسه کارگروه تخصصی مسیر گشایی خروجی بهرام آباد با حضور مسئولان شهری در فرمانداری اهر برگزار شد.

به گزارش اهر نیوز، جلسه کارگروه تخصصی مسیر گشایی خروجی بهرام آباد با حضور معاون فرماندار، بخشدار، شهردار، رئیس اداره راه و شهرسازی، نماینده جهاد کشاورزی و اعضای شورای اسلامی شهرستان در فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

سمندری معاون فرماندار اهر در سخنانی از شوراهای اسلامی روستاهایی که مسیر هایشان از این راه است خواست تا با همفکری و همدلی در این زمینه، مشکل مسیر گشایی را برطرف نمایند.

جعفر ملک زاده رئیس شورای اسلامی شهرستان نیز گفت: این مسیر از حادثه خیز ترین مسیر های داخل شهری است که امیدواریم با تلاش مسئولین ذیربط مسیرگشایی این پروژه، عملیاتی شود.

نعمتی بخشدار مرکزی اهر این مسیر شهری را پرتردد و خطرناک عنوان کرد و افزود: باید اراضی این مسیر تملک گردد و در این زمینه مسئولان و مردم همکاری لازم و جدی داشته باشند.

مسیب زاده رئیس اداره راه و شهرسازی به نبود و کمبود اعتبار و بودجه راه روستایی اشاره کرد و گفت: تقاطع قیز فخری و کمربندی از برنامه های مهم و پیشنهادی اعتبارات بودجه سال آینده است.

مهندس شکری شهردار اهر نیز در ادامه از ارائه خدمات در این مسر اعلام آمادگی و استقبال کرد و از اداره راه و شهرسازی خواست تا وضعیت راه و قانون تملکرا ارائه نماید.

در پایان مقرر گردید از صاحبان باغات و معارضین توسط شورای اسلامی شهرستان دعوت به عمل آید و از آنها موافقط نامه اخذ گردد که در صورتی که به هر عنوان نتوان موافقت نامه اخذ کرد، از طریق مقامات قضائی اقداماتی صورت گیرد و ادارات ذیربط همکاری های لازم را بعمل آورند.

بافت 928 تخته فرش دستباف توسط مددجويان کميته امداد شهرستان اهر

$
0
0
اهروصال: مدير کميته امداد امام خميني(ره) شهرستان اهر از بافت 928تخته فرش به متراژ 4 هزار و 993 متر و نيم توسط مددجويان اين شهرستان در 7ماهه سال جاري خبر داد.

به گزارش «اهروصال»ارسلان طهماسبي با اعلام اين خبر افزود: ارزش فرش هاي بافته شده 17 ميليارد و252ميليون ريال مي باشد.

 وي با اشاره به اينکه بخش قابل توجهي از توليد فرش ايران توسط کارآفرينان کميته امداد تهيه مي گردد اظهار داشت: توليد و بافت فرش توسط خانواده هاي تحت حمايت، زمينه ايجاد اشتغال واقتصاد پايدار را براي آنها فراهم مي نمايد.
 

 طهماسبي تصريح کرد: اين نهاد با تامين مواد اوليه مرغوب و مطمئن نظير رنگ و ريس و نقشه قالي، پرداخت تسهيلات، مشاوره شغلي و همچنين فروش توليدات در بازارهاي معتبر، سعي نموده خانواده ها را از حداکثر سود ممکن بهره مند سازد.

باخطه سر سبز ارسباران بیشتر آشنا شویم

$
0
0

ای خوشا خاک قراداغ که خلد آئین است  بوسه گاه ملک ومهبط حورالعین است

عرش باآن عظمت بوسه کند برخاکش       زانکه آرامگه شیخ شهاب الدین است

 

با ارسباران بیشتر آشنا شویم

اهرنما،در راستای بهره مندی علاقه مندان به تحقیق وپژوهش در خصوص ارسباران وبه  روز کردن این اطلاعات در خصوص منطقه  با بهره گیری از منابع متعدد وکمک دوستان نوشته زیر  تهیه شده که امید است مورد استفاده دوستان قرار گیرد انتظار داریم دوستان ومحققان وپژوهشگران عزیزبا ارائه  اطلاعات جدید و غنای آن بیفزایند ،  تا بتوانیم گامی هرچند کوچک در جهت شناساندن خطه دلاور خیز ارسباران برداریم .

به گزارش اهرنما،در دل ناحيه آذربايجان ( شمال شرقي استان آذربايجان شرقي)،منطقه ای زیبا وسرسبز به نام ارسباران يا قره داغ شكل گرفته است كه به خاطر ويژگي هاي فرهنگي و اجتماعي و طبيعي اش، ناحيه به حساب مي آيد.

اهرارسباران در دوره های مختلف تاریخ حاکم نشین بوده است

مركز قره داغ يعني اهر از پیشینه وقدمت بالاييبرخوردار بوده  و در برخي از دوره هاي تاريخي حاكم نشين بوده است و عنوان ارسباران در سال 1314 به اين منطقه اطلاق شده و قبل از آن ( از دوره صفوي به بعد ) عنوان قره داغ يا قراجه داغ به آن اطلاق مي شده است.

این منطقه در دوره صفوی “ارازبار”وارسبار” نیز استفاده شده

در برخي منابع قديم و حتي دوره صفويه از اسامي « آراز بار» و « ارسبار» نيز استفاده شده است و یونانیان به منطقه‌ای که پیرامون رود ارس قرار داشت، به تقلید از پارسیان آراکسینا می‌گفتند.

بیش از چهار صدهزارنفر درمنطقه ارسباران زندگی می کنند

ارسباران با جمیتی بالغ برچهارصد هزار نفر   و به مساحت بيش از 12 هزار كيلومتر مربع شامل 18 محال با يك هزار روستا ( بايبوردي، 1341) مي شود و امروزه شهرستان هاي اهر، كليبر، ورزقان، هريس، خداآفرين و هوراند را شامل مي شود.

ارسباران منطقه کوهستانی وجنگلی است

اين منطقه یک ناحیه كوهستاني و جنگلي و دشت مي باشد و رودخانه هاي مهمي چون اهرچاي و آجي چاي، ايلگنه چاي و كليبرچاي و ارس در آن جريان دارند.

164هزار هکتار جنگل در ارسباران واقع شده است

دو رشته كوه بزرگ يعني قره داغ و قوشاداغ نيز تماماً در اين منطقه كشيده شده اند و جنگل هاي بکر وطبیعی ارسباران كه در فهرست ميراث جهاني قرار گرفته، با 164 هزار هكتار تماماً در اين منطقه واقع است.

اکثر عشایر غیور آذربایجان در ارسباران سکونت دارند

همچنین اكثر جمعيت عشاير استان آذربايجان شرقي که نماد شجاعت وافتخار کشورمان در طول تاریخ بوده اند نيز در  منطقه ارسباران (اهر کلیبر ،ورزقان،خدافرین،هوراندوورزقان وقسمتی از مغان سكونت دارند.

کشاورزی،معدن و گردشگری پتانسیل های مهم ارسباران هستند

كشاورزي، دامداري، باغداري، معدن و گردشگري از توانمدیهای  هاي مهم محيطي منطقه ارسباران به حساب مي آيدو درآمد اقتصادی اکثر اهالی این منطقه از این محل تامین می شود.

آثارتاریخی منحصر بفرد از جاذبه های گردشگری ارسباران است

منطقه ارسباران از نظر تاريخي بسيار غني است و گورستان ها و تپه ها و محوطه ها و شهرهاي باستاني بسياري مانند قوبول دره سي، ميدان هوشنگ شاه، تپه شتربان، اژدهاداشي، لاريجان، گونجيك، زردخانه، ورگهان، چئراغلي،‌ زرنق و…، كتيبه هاي اورارتويي مانند سغندل ورزقان و شيشه اهر، همچنان قلعه هاي بسياري مانند بابك، پشتو، جوشين، آوارسين، قهقهه، آغجاقلعه،‌ نودوز، كردشت و… مساجد قديمي چون مسجد جامع اهر و خاروانا، بازار تاريخي اهر، كاروانسراهاي قديمي چون گويجه بئل و گورادره در اهر، خانه هاي قديمي چون خانه دكتر قاسم خان اهري و اميرارشد قراجه داغي،در این منطقه قرار دارد.

ارسباران یکی از مناطق مهم گردشگری دینی است

ارسباران یکی از مناطق مهم معنوی ودینی است که امامزاده هایی هم چون امامزاده سيدلر در اهر، امامزاده سيد ابراهيم در ورزقان، امامزاده سيدمحمد در نوجه مهر، امامزاده شاه قاسم در كليبر و امامزاده زین الدین  در اهرو امامزاده های متعدد ديگراز نماد های معنوی وتوسعه گردشگری دینی میباشند که سالانه پذیرای هزاران نفر جهت زیارت آنها می باشد

قدیمی ترین پلهای کشور (پلهای خدافرین)درارسباران واقع شده اند

پل هاي تاريخي چون دو پل قديمي خداآفرين كه گفته مي شود قديمي ترين پل هاي ايران هستند، پل ونيار ( صفوي اهر)، حمام هاي قديمي مانند حمام كردشت و بناهاي قديمي به ويژه بقعه شيخ شهاب الدين اهري و برج دوزال از جمله آثار تاريخي مهم اين منطقه هستند.

“قانلی گول”منطقه ای در اهر که شاهد رشادت وازجان گذشتگی مردم این دیار در مواجهه با اشغالگران  روس می باشد

اين منطقه همواره شاهد جنگ هاي خونين بوده است. چه در دروه صفوي كه عثماني ها در شهر اهر « قانلي گؤل » ـ‌ بركه خون ـ راه انداخته بودند و چه در دوره فتحعلي شاه قاجار كه جنگ هاي ايران و روس اتفاق افتاد و عهدنامه هاي گلستان و تركمانچاي منعقد گرديد و بخشي از سرزمين ايران مان از دست رفت و چه در جريان جنگ هاي جهاني اول و دوم كه اين منطقه از ايران به اشغال روسها درآمد. در جنگ جهاني دوم كه شوروي به اشغال ايران دست زد، ابتدا از منطقه ارسباران با نيروهاي زميني وارد شد و همزمان هواپيماهاي آن شهر اهر را بمباران كردند و بيش از 90 نفر از مردم اين شهر كشته شدند.در واقع اهر اولين شهر ايران بود كه در جنگ جهاني دوم و دقيقاً سوم شهريور سال 1320 توسط شوروي ـ متفقين ـ بمباران شد

اسداله سلطان اولین ارسبارانی بود که برای  عهدنامه ترکمانچای صفت ننگین بکار برد

در جريان جنگ هاي ايران و روس كه عباس ميرزا ـ وليعهد فتحعي شاه ـ فرمانده جنگ بود،، اين منطقه و شهر اهر مدتى‌ مركز فرماندهى‌ عباس‌ ميرزا بود و مردم مبارز ارسباران در جنگ با روسها رشادت هاي بسياري بروز دادند. وقتي هم كه عهدنامه هاي تركمانچاي منعقد شد، اسد اله سلطان از ايل حاج عليلوي قره داغ كه 9 فرزندش در راه ميهن شهيد شده بودند، نزد عباس ميرزا رفت كه در 12 تن از فرزندان و نوادگانش نيز با او بودند. اسد اله سلطان به عباس ميرزا اعلام كرد كه حاضرم خود و اين 12 تن نيز در دفاع از كشور شهيد شوند ولي عهدنامه تركمانچاي منعقد نشود. اسد اله سلطان اولين كسي بود كه از اين عهدنامه با صفت « ننگين » نام برد.

 تقدیم 1200شهید در8سال دفاع مقدس افتخار مردم ارسباران

منطقه ارسباران در جريان جنگ تحميلي 8 ساله و دفاع مقدس 1200 شهيد تقديم دين و ميهن كرده است. از سال 1390 هر سال در اين منطقه يادواره شهداي ارسباران برگزار مي شود كه ابتدا در اهر و سپس در كليبروسال گذشته در ورزقان برگزار شد . در يادواره اول و در پيامي كه از آيت الله نوري همداني قرائت شد، نام اسداله سلطان نيز در این پیام امده بود.

ارسباران زادگاه فرهیختگان،اندیشمندان وعالمان دینی

شخصيت هاي بزرگي چون شيخ شهاب الدين اهري، علامه محمد تقی جعفري، ستارخان، ميرزا طاهر خوشنويس، آيت الله حجت كوه كمري، قطبي اهري، كلنل محمد تقي خان پسيان، حكيم ابوالقاسم نباتي، عندليب قراجه داغي، ساري عاشيق،‌آيت الله برقي، آيت الله نجفي، آیت اله شیخ احمد اهری ،ميرزا جعفر قراجه داغي، محمد طاهر قراجه داغي از شخصيت هاي بزرگ اين منطقه هستند. از شخصيت معاصر اين منطقه مي توان؛مرحوم پرفسوردکتر عیسی بایبوردی پزشک برجسته در رشته سرطان شناسی بخصوص سرطان خون،سرهنگ بایبوردی، پرفسور محمود آخوندي ( نخستين پرفسور حقوق و پدر دادرسي ايران )، عليرضا مدقالچي ( چهره ماندگار و رئيس انجمن رياضي كشور) را نام برد.

ارسباران قطب علمی آموزشی

ارسباران یکی از مناطقی است که خوشیختانه در حوزه علمی ،پژوهشی وفرهنگی از جایگاه خاصی برخوردار بوده بطوریکه امروز بیش از یک سوم مدیران استانی به دیار سرسبز ارسباران تعلق داشته واکثر فرهنگیان وقضات دادگستری  استان بزرگ شده در این منطقه بوده اند وامروز افتخار دیگر ارسباران اینکه  این منطقه هم اکنون بیش از 15هزار دانشجو در مراکز اموزش عالی مشغول تحصیل هستند وهم اکنون دانشگاه ازاد اسلامی واحد اهر به عنوان دومین واحد دانشگاهی استان بعد از واحد تبریز بشمار می رود که با تلاش دکتر علی رضایی رئیس اسبق واحد اهر ورئیس فعلی واحد تبریز به جایگاه ویژه ای دست یافته هم اکنون بیش از نه هزار دانشجو وبالغ بریکهزار نفر هیئت علمی ،استاد مدعو وکارمند دارد که بعنوان بزرگترین مرکز اموزش عالی دولتی،وغیردولتی افتخاری بزرگ برای منطقه است .

ارسباران از مناطق 20گانه معدنی کشور وخصوصا معدن مس ،طلا

كوهستان هاي « قره داغ » در نيمه ي شمالي و « قوشاداغ» در نيمه ي جنوبي آن كشيده شده و قله هاي بلندي چون « كيامكي » با ارتفاع 3314 متر و « قوشاداغ » با ارتفاع 3150 متر در اين رشته كوه ها واقع اند. گوشه ي شمال شرق اين منطقه « گوراديز» تنها 140 متر ارتفاع دارد. در نتيجه ي فعاليت هاي آتش فشاني دوران سوم زمين شناسي، رشته كوه قره داغ از معادن مس سرشار است و معادن قابل توجه ديگري همچون طلا، سرب،‌ روي،‌ نفلين سينيت، آهن و… در آن وجود دارد. از معادن مهم مس در اين زون كه يكي از زون هاي 20 گانه ي معدني كشور به حساب مي آيد، مس سونگون و مزرعه و از معادن مهم آهن در آن، معدن جويبند مي باشد.

جنگلهای ارسباران میراث جهانی ثبت شده در سازمان بین المللی یونسکو

جنگل هاي ارسباران كه ميراث جهاني شناخته مي شود و در سازمان يونسكو ثبت نيز شده است، يكي از مناطق جنگلي مهم كشور به حساب مي آيد. اين منطقه از تنوع گونه هاي گياهي و جانوري قابل توجهي برخوردار است. از برنج و انار و پنبه و زعفران و سماق تا گيلاس، زغال و ذرت و چغندرقند و گندم و لوبيا و عدس و از سيب و انگور و توت و هندوانه و تمشك و گلابي و زالزالك و انجير در آن مي رويد.

نام افتخار آمیز ارسباران در پایتخت ایران اسلامی

نام ارسباران در اقصی نقاط کشورمان طنین انداز است .نام ارسباران حتي نام خيابان و فرهنگسرايي را در پايتخت كشورمان  به خود اختصاص داده است و با جنگل هاي هميشه سبزش جهاني نيز شده است.

ارسباران منطقه شجاعت است

اما زلزله سال 1391 ارسباران باعث شد كه ارسباران با نگاهي تازه جهانی شد . زلزله 21 مرداد ابتدا با نام « اهر، هريس و ورزقان» خوانده مي شد اما طولي نكشيد كه عنوان ارسباران و قره داغ در محافل علمي و خبري مطرح شد. زلزله در منطقه مياني ارسباران رخ داده بود و حدود 5 هزار كيلومترمريع از اين منطقه را تحت تأثير قرار داده بود. عنوان ارسباران وقتي زنده تر شد كه پس از وقوع زلزله رهبر معظم انقلاب در سفري به اين منطقه و بازديد از روستاهاي تخريب شده و ديدار با مردم زلزله زده ي اين منطقه فرمودند؛ « مردم مؤمن ارسباران كه اكنون اين منطقه دچار حادثه زلزله شده همواره به رشادت و شجاعت مشهور بوده اند». پس از آن بود كه توجه به اين منطقه از سوي مسئولان ابعاد تازه اي پيدا كرد و پس از آن بنرها هاي بسياري با عبارت « ارسباران سرزمين شجاعت است» و « منطقه ارسباران، منطقه شجاعت است»، به نقل از مقام معظم رهبري در ميادين شهرهاي اين منطقه در برابر ديدگان قرار گرفت .باتشکر از دوست عزیز وبرزگوارم جناب آقای جعفر خضوعی که در تهیه این نوشته ما را یاری کردند

واین نوشته را با اشعاری بسیار شیوا از حكيم ابوالقاسم نباتي شاعر و عارف بزرگ قرن سيزدهم كه مدتي را در بقعه شيخ شهاب الدين اهري بيتوته كرده است، منطقه قراجه داغ ( ارسباران) و مقام شيخ شهاب الدين اهري را چنين به شعر آورده است به پایان می بریم:

 

 ای خوشا خاک قراداغ که خلد آئین است  بوسه گاه ملک ومهبط حورالعین است

عرش باآن عظمت بوسه کند برخاکش       زانکه آرامگه شیخ شهاب الدین است

(حسن بالاگر کارشناس ارشد تاریخ ایران) 

فرماندار اهر بازنشسته شد

$
0
0

آناج: به گزارش آناج به نقل از زیتون، رضا صدیقی که از معدود فرمانداران بجا مانده ی دولت قبلی بود با سررسید موعد بازنشستگی با فرمانداری شهرستان اهر وداع خواهد کرد و طبق شنیدها محمد عابدی فرماندار سراب به عنوان فرماندار اهر به این شهرستان رحل اقامت خواهد گزید.در مورد بازنشستگی رضا صدیقی گمانه زنی های مختلفی مطرح می باشد اما به نظر می رسد مدیران ارشد اجرایی استان از همان ابتدای شروع به فعالیت دولت یازدهم، از موعد بازنشستگی وی با خبر بوده اند که ترجیح داده اند دست به تغییر وی نزنند تا بصورت محترمانه و با بازنشستگی راه را برای مردان جدید در دولت یازدهم باز کند.

معارفه فرمانداران جدید خداآفرین و اهر امروز برگزار می شود

$
0
0
خداآفرین به روز : امروز پنج شنبه فرمانداران جدید خداآفرین و اهر با حضور استاندار آذربایجان شرقی حکم خود را دریافت می کنند.

امینیان معاون فرماندار کلیبر  از امروز فعالیت خود را به عنوان فرماندار خداآفرین آغاز خواهد کرد.

استاندار آذربایجان شرقی پس از شرکت در جلسه شورای اداری و برنامه‌ریزی شهرستان خداآفرین بعد از ظهر در جلسه شورای اداری شهرستان اهر حضور پیدا کرده و سید محمد عابدی را به عنوان فرماندار جدید اهر معرفی خواهد کرد.


سید محمد عابدی فرماندار اهر شد

$
0
0

قاراداغ نیوز: امروز عصر آیین تودیع و معارفه فرماندار سابق و جدید اهر با حضور استاندار آذربایجان شرقی و معاونان برنامه ریزی و عمران وی در سالن فرمانداری اهر برگزار شد.

در این مراسم که در قالب جلسه شورای اداری شهرستان اهر و با حضور مسئولان شهرستان برگزار شد، از زحمات رضا صدیقی فرماندار سابق اهر تقدیر و سیدمحمد عابدی به عنوان فرماندار جدید شهرستان اهر معرفی شد.

مراسم تودیع و معارفه فرماندار شهرستان اهر برگزار شد

$
0
0

AharNews-1393-10-04-00007

مراسم تودیع و معارفه فرمانداران سابق و جدید شهرستان اهر با حضور استاندار آذربایجان شرقی برگزار شد.

به گزارش اهر نیوز، مراسم تودیع و معارفه فرمانداران سابق و جدید شهرستان اهر بعد از ظهر امروز با حضور استاندار آذربایجان شرقی در جلسه شورای اداری این شهرستان برگزار شد.

دکتر اسماعیل جبارزاده در اولین سفر رسمی به شهرستان اهر و در جلسه شورای اداری این شهرستان، سید محمد عابدی را به عنوان فرماندار اهر معرفی کرد.

وی از خدمات و تلاش‌ های رضا صدیقی در مدت ۵ ساله تصدی فرمانداری اهر قدردانی کرد.

استاندار آذربایجان شرقی اتمام بزرگراه اهر – تبریز را از دغدغه های اصلی استانداری عنوان کرد و گفت: امیدواریم با تلاش و همکاری مسئولان زیربط بتوانیم این پروژه را تا پایان کار دولت دهم به اتمام برسانیم.

سید محمد عابدی فرماندار جدید اهر نیز مردم این شهرستان را مردمی مومن و فرهنگ ساز عنوان کرد و افزود: مردم در توسعه همه جانبه شهرستان نقش مهمی دارند و امیدواریم با هماهنگی آحاد مردم قدم های بسیار بزرگی برای توسعه شهرستان برداریم.

اعلام برنامه‌های فرماندار جدید شهرستان اهر

$
0
0

فرماندار جدید اهر گفت: توجه به خواسته‌های مردم و تعامل با مسئولان برنامه این فرمانداری است.

خبرگزاری فارس: اعلام برنامه‌های فرماندار جدید شهرستان اهر 

به گزارش خبرگزاری فارس/a>از اهر، سیدمحمد عابدی بعد از ظهر امروز در جلسه شورای اداری شهرستان اهر که با حضور استاندار آذربایجان‌شرقی به منظور تودیع و معارفه فرماندار شهرستان اهر تشکیل یافته بود با تشکر از اعتماد مسئولان استان به خصوص استاندار آذربایجان‌شرقی معرفی اینجانب برای مسئولیت جدید اظهار داشت: توجه به خواسته‌های مردم، همراهی و همکاری و تعامل با مسئولان ارشد استان و شهرستان و ارتباط مستمر با مردم از برنامه‌های اینجانب در خدمت به مردم منطقه خواهد بود.

در پایان این مراسم با حضور استاندار اذربایجان‌شرقی، معاونان عمرانی و برنامه ریزی استاندار و مسئولان ارشد شهرستان با تقدیر از خدمات رضا صدیقی فرماندار سابق اهر سیدمحمد عابدی به عنوان فرماندار جدید این شهرستان معرفی و حکم وی برای تصدی این سمت ابلاغ شد.

گزارش فارس حاکی است، فرماندار جدید اهر متولد 1344 شهرستان قم و اصالتاً متعلق به شهرستان خوی بوده و دارای 25 سال سابقه خدمت در وزارت کشور می‌باشد که در سمت‌های فرماندار سراب، چالدران و معاون فرماندار مشگین‌شهر، اهر، شبستر و بخشدار مشکین‌شهر انجام وظیفه کرده است.

انتصاب رضا صدیقی فرماندار سابق اهر به عنوان مشاور عالی فرمانده سپاه عاشورا

$
0
0
اهروصال: رضا صدیقی، فرماندار سابق اهر که در روزهای گذشته به دلیل برخی فشارهای جریانی خاص استعفا داده بود، در حکمی به عنوان مشاور عالی فرمانده سپاه عاشورا منصوب شد.  

به گزارش «اهروصال»به گزارش اهروصال، سردار غلام عسگر کریمیان فرمانده سپاه عاشورا در گفتگو با خبرنگار اهروصال اظهار داشت: رضا صدیقی فرماندار سابق اهر با توجه به سوابق فرماندهی و فعالیتهای شایان وی در دوران فرماندهی و تصدی گری فرمانداری شهرستان اهر بویژه در زمان زلزله دلخراش سال 91 ارسباران به عنوان مشاور عالی فرمانده سپاه عاشورا در امور اقتصادی و سازندگی به خدمت خود ادامه خواهد داد.

 وی در ادامه با تاکید بر لزوم استفاده از تجارب مدیران باسابقه و عدم برخورد جناحی بیان داشت: اینگونه نیست که زمانی مدیری از عرصه ای کنار می رود تجارب آن مدیر بلا استفاده بماند و ما تلاش خواهیم کرد از تجارب این مدیر باسابقه در عرصه های مختلف بهره لازم را ببریم.

 صدیقی از معدود فرماندارانی که به دلیل سوابق درخشان در عرصه سازندگی، اجتماعی و مدیریتی در دولت یازدهم نیز در همین پست ابقا شد اما در روزهای اخیر به دلیل فشارهای یک جناح خاص استعفای خود را تقدیم جبارزاده، استاندار آذربایجان شرقی کرد که مورد موافقت وی قرار گرفت و سید محمد عابدی به جای وی به عنوان فرماندار اهر منصوب شد. 

  پایگاه اطلاع رسانی اهروصال این انتصاب شایسته را به وی تبریک عرض نموده و آرزوی توفیقات روز افزون را برای خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در عرصه ای دیگر از درگاه ایزد منان مسئلت می نماید.

جدل بر هبه 100 میلیون تومانی تبریز/ حق ورزقان را خوردند

$
0
0
فارس گزارش می‌دهد
جدل بر هبه 100 میلیون تومانی تبریز/ حق ورزقان را خوردند

شورای شهر تبریز امروز در حالی به تصویب نسخه اصلاح شده لایحه هبه 100 میلیون تومانی شهرداری تبریز برای ساخت پارک در شهر ورزقان دست زد که نسخه اولیه لایحه به جهت ایراد قانونی یک‌بار از سوی فرمانداری برگشت خورده بود.

خبرگزاری فارس: جدل بر هبه 100 میلیون تومانی تبریز/ حق ورزقان را خوردند

به گزارش خبرگزاری فارس/a>از تبریز، شورای شهر تبریز امروز در حالی به تصویب نسخه اصلاح شده لایحه هبه 100 میلیون تومانی شهرداری تبریز برای ساخت پارک در شهر ورزقان دست زد که نسخه اولیه لایحه به جهت ایراد قانونی یک‌بار از سوی فرمانداری برگشت خورده بود. چرا که فرمانداری معتقد است بودجه شهرداری تبریز نمی‌تواند در شهر دیگری هزینه شود. همچنین بنابر اظهار بعضی اعضای شورا و تایید شهرداری تبریز در 9 ماه ابتدایی سال 93 سقف مبلغ شهرداری برای هبه هزینه شده و بودجه‌ای جهت تامین این مبالغ در 3 ماه آینده وجود نخواهد داشت.
اگر برای شهرهای کوچک کاری نکنیم تبریز دچار مشکل می‌شود
احتشام حاجی‌پور عضو شورای شهر تبریز و رئیس شورای اسلامی استان آذربایجان‌شرقی از اولین نمایندگانی بود که در موافقت این لایحه گفت: شاید این مبلغ برای تبریز کاری نکند اما می‌تواند چهره شهرهای کوچک را تغییر دهد و تاکید کرد: اگر برای حل مشکلات شهرهای کوچک کاری نکنیم تبریز دچار مشکل خواهد شد.
بر این اساس حاجی‌پور خواستار اصرار بر تصویب لایحه اولیه شد و مراجعه به «شورای حل اختلاف» را به عنوان راه حل اختلاف نظر با فرمانداری در مورد قانونی نبودن هزینه کرد شهرداری تبریز در شهرهای دیگر عنوان کرد.
نباید قانون را دور بزنیم
با این حال علی باغبان عضو کمیسیون بودجه شورای شهر تبریز خواستار راه کار قانونی برای حل این مشکل شد و تاکید کرد: دور زدن قانون راه حل این مشکل نخواهد بود.
شهرداری به روش قانونی عمل کند
جواد ششگلانی هم در این میان با تاکید بر اینکه به لحاظ قانونی شهرداری تبریز نمی‌تواند در شهرهای دیگر هزینه کند گفت: هیچ کس مخالف کمک نیست اما شهرداری تبریز باید به روش قانونی عمل کند.
ششگلانی از سازمان همیارهای شهرداری تبریز و استانداری آذربایجان‌شرقی به عنوان دو سازمان نام برد که شهرداری به واسطه آنها می‌تواند به ورزقان کمک کند و افزود: اصرار به تصویب لایحه‌ای که به لحاظ قانونی به مشکل برخورده است روش درستی نیست.
نباید اجازه دهیم که این پول برای مردمی غیر از مردم تبریز هزینه شود
با این حال رسول درسخوان عضو شورای شهر با انتقاد از اختصاص دادن درآمدهای شهرداری تبریز به شهرهای دیگر گفت: بودجه شهرداری تبریز باید برای خود این شهر هزینه شود نه برای شهرهای دیگر.
وی با تاکید بر اینکه پولی که شهرداری تبریز گاه با توسل به سخت‌ترین روش‌ها از مردم شهر می گیرد حق‌الناس است گفت: در دین ما تاکید شده است که حق‌الناس مهم‌ترین مسئله است و حتی از حق‌الله نیز بالاتر است و ما نباید اجازه دهیم که این پول برای مردمی غیر از مردم تبریز هزینه شود.
درسخوان همچنین با اشاره به اینکه وقتی از بودجه شهر تبریز در مناطق دیگر هزینه می‌کنیم در واقع وظیفه دولت را انجام داده‌ایم، گفت: مگر نیاز تبریز رفع شده است که ما وظیفه دولت در قبال شهرهای دیگر را بر عهده بگیریم؟
درسخوان همچنین خطاب به اعضا شورا گفت: اگر استدلال دوستان این است که به خاطر زلزله به ورزقان کمک می‌کنیم این سئوال برای ما پیش می‌آید که وقتی در هریس و اهر هم زلزله آمده است پس چرا برای ورزقان هزینه می‌کنیم؟ وقتی بیشتر تخریب‌ها در روستاهای مناطق قره‌داغ بوده چرا این مبلغ را در شهر هزینه می‌کنیم؟
در زمان زلزله حق ورزقان را خوردند
از طرف دیگر اصغر عابدزاده دیگر عضو شورای شهر تبریز با اشاره به تصمیم شورای سوم برای اختصاص مبلغی به زلزله‌زدگان ورزقان در همان زمان وقوع زلزله گفت: به خوبی به یاد دارم که آن‌زمان نگذاشتند این مبلغ به زلزله‌زده‌ها برسد و حق ورزقان را خوردند.
وی تاکید کرد: یکی از راه‌های تجدید نظر ابقای نظر قبلی است و من می‌خواهم مصوبه‌ای که پیش نویسش را خود من با سه فوریت نوشته بودم در این مورد عملی شود.
هبه تا پایان سال غیرقانونی است
جعفر مدبر اما بر بعد دیگری از ماجرا تاکید کرد. این عضو شورا با اشاره به اینکه شورا و شهرداری در سال 93 سقف مبلغ مجاز در ماده 16 و 17 را هزینه کرده است گفت: تصویب مبلغ در این راستا خلاف قانون است چون بنده اطلاع دارم که مبلغ اختصاص یافته برای این هزینه‌ها تا پایان سال به صفر رسیده است.
مدبر همچنین با انتقاد از تصمیم شهرداری تبریز برای ساخت پارک در ورزقان است گفت: وقتی ورزقان شهری با فضای بسیار باز و جنگل است ساختن پارک در این فضا چه موضوعیتی دارد.
این عضو شورای شهر تاکید کرد که شهرداری می‌تواند با این هزینه کتابخانه یا محل فرهنگی ایجاد کند.
نجفی: چرا شورای شهر تهران می‌تواند در ورزقان مسجد بسازد اما ما نمی‌توانیم؟
با این حال شهردار تبریز با تاکید بر اینکه رقم درخواستی برای کمک به ورزقان 200 میلیون تومان بوده است، گفت: وقتی شورای شهر تهران در ورزقان مسجد می‌سازد چرا ما نمی‌‌توانیم در این شهر هزینه کنیم.
صادق نجفی با تاکید بر اینکه در تمام دنیا کشورهای بزرگ به سرمایه‌گذاری در شهرهای کوچک می‌پردازند، افزود: شهرهای بزرگ برای جلوگیری از مهاجرت به سرمایه‌گذاری در شهرهای کوچک می پردازند و حتی گاه استفاده از این خدمات نیز رایگان است.
نجفی تاکید کرد: همین که می‌گوییم تبریز شهر اولین‌هاست باید بدانیم که همین افراد از ورزقان و بستان‌آباد و... در اولین شدن تبریز موثر بوده‌اند و ما باید نسبت به این افراد مسئول باشیم.
لایحه برای بار دوم و با تغییراتی تصویب شد
در نهایت شورای شهر تبریز نسخه دوم لایحه مبنی بر هبه 100 میلیون تومانی شهرداری تبریز به ورزقان برای کمک به انجام پروژه‌های مورد نیاز از طریق سازمان همیاری شهرداری تبریز را تصویب کرد.

فلاح : خسارتی که فتنه گران به کشور و نظام وارد کردند جبران نشدنی است/ فتنه گران باید مجازات شوند

$
0
0

نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی گفت: فتنه 88 دسیسه و برنامه دشمنان و استکبار جهانی علیه ایران بود و اگر مردم حماسه 9 دی را خلق نمی کردند، آمریکا انقلاب رنگین و مخملی خود را در ایران اجرایی می کرد.

عباس فلاحی باباجان در گفتگو با خبرنگار سیاسی آناج در خصوص سران فتنه و فتنه 88 اظهار کرد: گناه فتنه گران شخصی نبود که بشود به راحتی از آن گذشت، این گناه که فتنه گران هرگز از آن توبه نکردند، خسارتی به ملت ایران، نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی وارد کرد که جبران نشدنی بود.وی با بیان اینکه بعد از فتنه 88، دشمن امیداوار شد که از راه تحریم نظم جمهوری اسلامی را سرنگون کند، تصریح کرد: مردم ایران خون دل خوردند  و از نظام صیانت کردند و حتی در زمان تحریم دشمن گرسنگی کشیدند و از نظام و کشور خود در برابر حیله های دشمن دفاع کردند.وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا رأفت اسلامی شامل حال فتنه گران می شود، اعلام کرد: اگر تاکنون نظام جمهوری اسلامی نسبت به مجازات فتنه گران اقدام نکرده است، این نشان رأفت اسلامی است و نظام از حداکثر رأفت اسلامی برای این افراد بهره گرفته است.نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی در خصوص مجازات فتنه گران اظهار کرد: باید طبق قانون فتنه گران مجازات شود و مجازات آنها نه فراتر و نه کمتر از چهارچوب قانون باشد، چرا که هزینه فتنه جبران نشدنی است.وی تصریح کرد: آمریکا و استکبار جهانی با طراحی فتنه 88 درصدد اجرایی کردن انقلاب مخملی و رنگین در ایران بودند چرا که این انقلاب مخملی یکی از دکترین اساسی آمریکا در دنیا است.وی با بیان اینکه آمریکا می خواست با استفاده از غفلت مردم ایران در فتنه 88، انقلاب رنگین را اجرایی کند، اعلام کرد: بصیرت و آگاهی مردم ایران در 9 دی، نقشه ها و دسیسه های دشمنان را نقش برآب کرد و اگر این بصیرت و ولایت مداری مردم نبود، انقلاب رنگین آمریکا در ایران اتفاق می افتاد.فلاحی در خاتمه گفت: فتنه 88، تدابیر خارجی طراحی شده از سوی استکبار جهانی، پنتاگون و کشورهایی چون انگلیس بود.

معادن مس، جنگل های ارسباران را تهدید می کند

$
0
0

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به تهدیداتی که جنگل های ارسباران را در معرض نابودی قرار داده است، گفت: وجود معادن مس و ریزگردها و پساب ها و مواد شیمیایی حاصل از استخراج فلزات زنگی و طلا و مس نابودی این جنگل ها شده است. 

 به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، عبداله  رسولی در گفت و گو با خبرنگاران، خواستار همکاری بیشتر شرکت مس سونگون با اداره کلحفاظت محیط زیست آذربایجانشرقی در زمینه حفظ جنگل های ارسباران شد.

 وی گفت: منطقه ی حفاظت شده ی ارسباران با وجود احاطه ی حدود یک درصدی وسعت جنگل های ایران، دارای تنوع گونه های گیاهی بوده و رویشگاه منحصر به فردی است که 20 درصد تنوع گونه های گیاهی ایران را در بر می گیرد که به  علت تلاقی چند آب و هوایی تنوعی بومی داشته و جزو ذخیره گاه های زیست کره ای و بین المللی است.

 رسولی افزود: پوشش گیاهی خودرو از جمله نعنا، رزماری،کاکوتی، پولک،مرزه و میوه هایی مانند انار وحشی، تمشک، انواع آلوچه، ازگیل، فندق و توت فرنگیاز جمله میوه هایی است که به سهولت در این جنگل یافت می شود.

 رسولی گفت: در مجموع تعداد 48 گونه پستاندار،215  گونه پرنده، 29 گونه خزنده، 5 گونه دو زیست و 17 گونه ماهی در زیست گاه های منطقه ارسباران شناسایی شده  و این منطقه زیستگاه حیواناتی نظیر مارال،شوکا،سیاه خروس،پلنگ،خرس قهوه ای،کله بز وحشی است و سیاه خروس در ایران تنها در این منطقه موجود است.

 وی علت جاذبه های گردشگری این منطقه را پوشش جنگلی عنوان کرد و افزود: این مناطق مانند شمال کشور، هوای شرجی و آزار دهنده  ندارد و ییلاق و قشلاق، اسب دوانیمردان و زنان، وجود آثار تاریخی مانند قلعه بابک و مهمتر از همه  طرح احیای مارال در ارتفاعات آینالو از ویژگی های بکر و گردشگر پسند این مناطق می باشد.

 وی افزود: ساکنان این دیار به فعالیت های مدرن خدماتی- تولیدی- اقتصادی که قدمت 2000 ساله دارد و اکنون با روش های  جدید تکنولوژی انجام می گیرد، مشغول هستند و این توان و قابلیت قومی – فرهنگی یک ملت را می رساند.

 معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان با اشاره به گویش اصیل و ادبیات فولکلور، لهجه ی شیرین آذری را مهمترین شاخصه ی مردمان این سرزمین در حوزه فرهنگی آنان عنوان کرد.

 رسولی از مهمترین اقدامات اداره کل در دهه های اخیر به طرح احیای مارال و کل و بز با 10 درصد افزایش نسبت به  سالهای قبل جلوگیری از فعالیت های مخربانه در منطقه ی دیزمار(ارسباران غربی)،جلوگیری از نابودی شوکا و مارال با گزارش های مردمی و دوربینهای مدار بسته، ارتقای سطح حفاظتی پارک ملی آنزا، رونق بحث زمین و جلوگیری از تعرضات افراد سودجو برای تصاحب زمین های ملی اشاره کرد.

 به گفته ی وی هم اکنون پرونده های متعددی  برای زمین خواران در جنگل های ارسبارانتشکیل شده است و در صف جریان های قضایی هستند.

 رسولی تشریح کرد: استراحت گاه های پارک جنگلی مکیدی، تفرجگاه آینالو و قلعه دره سی  از لحاظ پتانسیل جزیی هستند و  این منطقه را در جذب گردشگران خارجی با مشکل جدی مواجه ساخته که این مهم نیازمند سرمایه گزاری و توجه بیش از این است.

 جنگل ارسباران با وسعت بیش از ۷۰ هزار هکتار سرزمین پهناوری است که از شمال به رود ارس و از مشرق به مشکین شهر و مغان و  از جنوب به  سراب و اوجان واز مغرب به مرند و تبریز محدود است و شهرستان اهر را در بر می گیرد و با مدیریت شهرستان کلیبر اداره می شود.


پیام تبریک حامیان دولت تدبیر و امید به سید محمد عابدی

$
0
0

AharNews-1393-10-04-00046

حامیان دولت تدبیر استان آذربایجان شرقی و شهرستان اهر در پیامی به سید محمد عابدی، انتخاب وی را به عنوان مدیر ارشد اجرایی دولت تدبیر و امید در شهرستان اهر تبریک گفتند.

به گزارش اهر نیوز، متن کامل این پیام به شرح زیر می باشد:

 

بسمه تعالی

ذَلِکَ فَضْلُ اللَّهِ یُؤْتِیهِ مَن یَشَاء وَاللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِیمِ

سپاس و حمد خدایی را که هر چه تدبیر و تقدیر نماید به صلاح ملک و امور است و شکر خدایی را که هر چند بعد از تاخیری نسبتا زیاد، نسیم اعتدال در منطقه ارسباران الخصوص در شهرستان اهر وزیدن گرفت و سیدی جلیل القدر همچون سید محمد عابدی، ردای فرمانداری را بر تن کرد و به عنوان مدیر ارشد اجرایی دولت تدبیر و امید پرچمدار و پیگیر اهداف عالی نظام ولایت و خواسته مردم شد.

والحق که مردم اهر شایسته چنین فردی فرهیخته، آگاه، دلسوز و متدین هستند.

سوابق ارزشمند جنابعالی در جایگاههای مختلف مدیریت استان، نوید بخش حرکتی نو و تلاش مضاعف و با شتاب بیشتر در خدمت به مردم فهیم، فرهیخته، شهید پرور و ولایتمدار شهرستان اهر است.

رجای واثق دارد حضور شما در این مسئولیت به عنوان خادمی صدیق و ولایتمدار با کوله بار گرانی از تجربه، نوید بخش نشاط و تحرک بیش از پیش در سالی که با تدبیر مقام معظم رهبری مد ظله العالی سال «اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی» نام گذاری گردیده است، خواهد گردید.

حامیان دولت تدبیر و امید

حضور چند هزار نفری مردم ورزقان در همایش مردمی مهندس دهقانی

$
0
0

ورزقان نیوز( ستارخان):این اولین و بزرگترین همایشی بود که از طرف دفتر نماینده در تاریخ ورزقان برگزار شد. این یک گزارش تصویری است خودتان قضاوت کنید. جای سوزن انداختن هست؟؟؟حدود سه هزار نفر به دعوت مهندس دهقانی لبیک گفته بودند.  

 

IMG_1652 

 

12 هزارساکن بخش خاروانا تحت پوشش خدمات بهداشتی و درمانی قرار گرفتند

$
0
0
  

تبریز- ایرنا- با بهره برداری از ساختمان مرکز بهداشتی و درمانی بخش خاروانا، 12 هزار ساکن این بخش تحت پوشش قرار گرفتند.

به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای احداث این مرکز در 750 مترمربع مساحت هشت میلیارد ریال هزینه کرده است.

ساکنان منطق شهری و روستایی این منطقه از خدمات شبانه روزی این مرکز بهداشتی استفاده خواهند کرد.

بخش خاروانا از توابع شهرستان ورزقان با 12 هزارنفر جمعیت در 140 کیلومتری شمال تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی قرار دارد.

آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر برای برگزاری کرسی های آزاد اندیشی

$
0
0

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر از آمادگی این دانشگاه برای برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری به منظور روشنگری قشر دانشجو و توسعه فعالیت های فرهنگی در این دانشگاه اعلام کرد. 

 

           
دکتر نادر اسدی گفت: خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر پیشتاز در در این عرصه ها بوده و آمادگی دارد متناسب با نیازهای جوانان دانشجو برنامه ریزی نمایند.
وی، اهداف اصلی دانشگاه را ارتقاء کمی و کیفی در حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی و علمی و آموزشی اعلام کرد و افزود: از پیشنهادهای سازنده دانشجویان دراین ارتباط استقبال می شود.
این مقام مسئول، بااشاره به اینکه فرهنگ، زیربنای توسعه تمامی بخش هاست گفت: تنوع در برنامه های فرهنگی و لحاظ نظرات دانشجویان و متناسب با نیازها و تقاضای دانشجویان رئوس برنامه های شورای فرهنگی دانشگاه بوده و از هر ایده و نظری که بتواند پویایی و شور و نشاط دانشجویان با برنامه های متنوع کمک کند حمایت می کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر از همراهی و همگامی ادارات و نهادهای فرهنگی شهرستان در جهت مشارکت در برنامه های این دانشگاه قدردانی کرد. 

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر

شهرستان ورزقان مرکز نگهداری معلولان و ترک اعتیاد ندارد

$
0
0
 فرماندار شهرستان ورزقان:

به گزارش خبرگزاری فارس/a>از ورزقان، علی وفادار صبح امروز در جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی شهرستان ورزقان در بخش خاروانا، نبود مرکز ترک اعتیاد و محل نگهداری معلولان در شهرستان را یکی از نیازهای اساسی شهرستان عنوان کرد.

وی با بیان اینکه برای ترک، معتادان به مرکز ترک شهرستان‌های همجوار انتقال می‌دهند، اظهار داشت: هزینه زیادی برای خانواده‌های این عزیزان برای ایاب و ذهاب شامل می‌شود و باید دو مرکز در این شهرستان ایجاد شود.

الهوردی دهقانی نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی خواستار کمک و مساعدت مس سونگون به بیماران خاص این شهرستان شد.

وی از مدیران و مسئولان مس آذربایجان خواست نسبت به تعهد خودشان در راه‌اندازی بیمارستان ورزقان اقدام کنند.

افتتاح و راه‌اندازی ساختمان مرکز بهداشتی درمانی خاروانای ورزقان

گزارش فارس حاکی است، ساختمان مرکز بهداشتی درمانی خاروانای ورزقان با مساحت یک‌هزار و 600 متر با زیر بنای 750 متر مربع با اعتبار بالغ بر 8 میلیارد ریال با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، نماینده و فرماندار ورزقان به بهره‌برداری رسید.

 با بهره‌برداری از این مرکز جمعیت 12 هزار نفری این بخش  از این نعمت  برخوردار شدند.

بیمارستان 24 تختخوابی علامه جعفری ورزقان که اردیبهشت سال گذشته افتتاح شد تا به امروز تنها با انتقال درمانگاه ورزقان به این بیمارستان این بخش ارائه خدمات می‌دهد و از ارائه خدمات بیمارستانی خبری نیست.

شهرستان ورزقان با وسعت 2 هزار و 368 کیلومتر مربع (5.2 درصد مساحت استان) در 75 کیلومتری تبریز واقع شده و بیش از 45 هزاتر نفر جمعیت دارد.

شهرستان ورزقان مرکز نگهداری معلولان و ترک اعتیاد ندارد  

خبرگزاری فارس: شهرستان ورزقان مرکز نگهداری معلولان و ترک اعتیاد ندارد

 فرماندار ورزقان نبود مرکز ترک اعتیاد و محل نگهداری معلولان در شهرستان را یکی از نیازهای اساسی شهرستان عنوان کرد.
Viewing all 1140 articles
Browse latest View live