Quantcast
Channel: ارسبارانیار / اهریار / ارسباران یار
Viewing all 1140 articles
Browse latest View live

ششمین جشنواره ورنی 15 مهرماه برگزار می شود

$
0
0
آرخا: ششمین جشنواره ورنی 15 الی 19 مهرماه در مجموعه تاریخی شیخ شهاب الدین اهری برگزار می شود.
varni

آرخا: ششمین جشنواره ورنی 15 الی 19 مهرماه در مجموعه تاریخی شیخ شهاب الدین اهری برگزار می شود.

این دوره از جشنواره ورنی روز سه شنبه 15 مهرماه برگزار و نمایشگاه آن در سالن تربیت بدنی تا روز جمعه 19 مهرماه دایر می شود.

گفتنی است؛ جشنواره ورنی از سال 1385 در اهر برگزار می شود و تاکنون پنج دوره آن در این شهر برگزار شده است.


اعلام نتایج استخدام شركت صنعتي معدني موليبدن مس آذربايجان

فردا ششمین جشنواره ورنی در اهر برگزار می شود

$
0
0
قاراداغ نیوز: فردا سه شنبه چهاردهم مهرماه ششمین جشنواره ورنی در مجموعه تاریخی شیخ شهاب الدین اهری برگزار می شود.

نمایشگاه ششمین جشنواره ورنی از 14 الی 19 مهرماه ساعت 15 الی 21 در سالن تربیت بدنی دایر خواهد بود.


«ورنی ارسباران» فرصتی که از دست می‌رود

$
0
0
فارس گزارش می‌دهد
«ورنی ارسباران» فرصتی که از دست می‌رود

فرماندار اهر معتقد است تولید ورنی و صنایع دستی برای منطقه ارسباران ارزشی معادل معدن طلا دارد و می‌توان با تدبیر و برنامه‌ریزی برای صادرات و تنوع بخشی این محصول بر ارزش جهانی آن افزود.

خبرگزاری فارس: «ورنی ارسباران» فرصتی که از دست می‌رود

 

به گزارش خبرگزاری فارساز  اهر، هنر ورنی بافی، بومی آذربایجان بوده و هنوز دارای رونق و خواستار فراوان است. ورنی عمدتاً در قشلاق عشایر کوچ رو که حجم کاری کمتری دارند توسط زنان و دختران بافته می‌شود.

ورنی عمدتا در منطقه قره داغ شامل شهرستان‌های اهر و کلیبر توسط عشایر و برخی روستائیان منطقه و منطقه مغان شامل شهرستان‌های گرمی، بیله سوار مغان، پارس آباد مغان، خیاو (مشگین شهر) بافته می‌شود.

رضا صدیقی فرماندار اهر در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهر گفت: تولید ورنی و صنایع دستی برای منطقه ارسباران ارزشی معادل طلا دارد و می‌تواند با تدبیر و برنامه‌ریزی برای صادرات و تنوع بخشی این محصول بر ارزش جهانی آن افزود.

رئیس کارگروه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: صنعت ورنی بافی را می‌توان یکی از صنایع دستی با پیشینه تاریخی برشمرد که سینه به سینه از نسلی به نسل دیگر به یادگار مانده است و این صنعت هویت اصلی خود را از دست نداده و همچنان این صنعت به دست هنرمندان عشایر و روستائیان غیرتمند منطقه به عنوان یکی از مشاغل اصلی زنان و دختران عشایری در اکثر روستاها و مناطق عشایری از رونق ویژه‌ای برخوردار است.

وی گفت: اگر حمایت جدی از این صنعت دستی منطقه صورت گیرد قطعاً در آینده یکی از کالاهای اصلی صادراتی با برند منطقه به کشورهای اروپایی، حاشیه خلیج فارس و آسیای میانه خواهد بود.

این مقام مسئول، گفت: تلاش داریم با راه‌اندازی مستقیم نمایشگاه صنایع دستی در ورودی‌های شهر اهر با همکاری میراث فرهنگی، شهرداری و دانشگاه آزاد و عرضه محصولات صنایع دستی منطقه به خصوص ورنی گام‌های عملی در شناساندن این محصول برداریم.

صدیقی، برگزاری ششمین جشنواره ورنی در شهرستان اهر را نشان از همت والای مسئولان دست‌اندرکار برای شناساندن این محصول در سطح کشور و حتی خارج کشور عنوان کرد و افزود: انتظار داریم سازمان میراث فرهنگی با برنامه‌ریزی مناسب بیش از پیش برای زمینه‌سازی برای افزایش صادرات ورنی، برنامه‌ریزی برای به بافی، تأمین نقدینگی و بازاریابی مناسب و برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای ورنی بافان تلاش‌های اساسی بردارد.

صدیقی گفت: برای معرفی توانمندی‌های منطقه ارسباران در حوزه صنایع دستی عشایری به خصوص صنعت دستی منحصر به فرد ارسباران( ورنی) ششمین جشنواره استانی ورنی پانزدهم مهر ماه سال‌جاری در کنار مجموعه عرفانی و تاریخی شیخ شهاب‌الدین محمود اهری، برگزار می‌شود.

ایجاد فروشگاه‌های عرضه صنایع دستی عشایری از برنامه‌های اداره کل عشایر

مدیرکل امور عشایری استان آذربایجان‌شرقی، با اشاره به اینکه اکثر جامعه عشایری،آذربایجان‌شرقی در منطقه ارسباران سکونت دارند. تولیدات ورنی نیز اکثرا در این منطقه تولید و به بازار فروش عرضه می‌شود.

محمد حسن آل‌هاشم گفت: ورنی یکی از محصولات صنایع دستی عشایر ارسباران به شمار می‌رود که نقش بی‌بدیلی در افزایش درآمد عشایر و یکی از منابع مهم درآمدی آنها به شمار می‌رود.

آل‌هاشم افزود: تلاش داریم از طریق شرکت‌های تعاونی عشایری با قطع واسطه‌ها و دلال‌ها محصولات تولیدی جامعه عشایری را به‌صورت مستقیم به فروش رسانده و عایدات تولید ورنی نصیب خود ورنی بافان شود.

وی با اشاره به نقش جامعه عشایری در عرصه اقتصادی و خودکفایی تأکید کرد: عشایر غیور و تلاشگر این منطقه در تمام صحنه‌های انقلاب اسلامی و عرصه دفاع مقدس حضوری پررنگ داشته و در سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نیز با تلاش مضاعف در عرصه کشاورزی و دامی نقش خود را در تأمین فرآورده‌های گوشتی و لبنی و با افزایش تولیدات خود به خوبی ایفا خواهند کرد.

جامعه عشایر به عنوان جامعه‌ای با ویژگی‌های متمایز از جوامع شهری و روستایی از دیرباز در کشور حائز اهمیت بوده و همواره در زمینه‌های مختلف اقتصادی اجتماعی و سیاسی ایفای نقش کرده‌اند.

استان آذربایجان‌شرقی با دارا بودن اقلیم متنوع مراتع و جنگل‌های سرسبز و نیز کوه‌های مرتفع یکی از استان‌های عشایرنشین کشور محسوب گشته و براساس نتایج سرشماری عشایر کوچنده کشور در سال 1377 ، دارای 8 هزار و 633 خانوار با 52 هزار نفر جمعیت است.

طبق نتایج سرشماری مذکور این استان در فصل ییلاق 46/6درصد و در فصل قشلاق 19/3درصد از کل جمعیت عشایر کشور را در خود جای می‌دهد.

عشایر این استان در قالب 2 ایل ارسباران و ایل سون و 9 طایفه مستقل در دوره ییلاقی و 2 ایل (ارسباران و ایل سون ) 7 طایفه مستقل در دوره قشلاقی تشکیل یافته‌اند. درون کوچ بوده ولی هر ساله در فصل ییلاق این استان، پذیرای عشایر مهمان استان‌های اردبیل و زنجان و آذربایجان‌غربی است.

جامعه عشایری استان به لحاظ جمعیت 2.5 درصد از جمعیت استان را شامل می‌شود اما این جمعیت اندک ولی پرتلاش نقش عمده‌ای در تولیدات خصوصا محصولات استان بر عهده دارند.

ششمین جشنواره ورنی با حضور دست اندرکاران ورنی در اهر برگزار می‌شود

ششمین جشنواره ورنی و نمایشگاه جانبی ورنی از 15 تا 19 مهر ماه سال‌جاری به مدت 5 روز در   شهرستان اهر برگزار می شود.

دبیرکارگروه میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان اهر با اعلام این خبر گفت: تاکنون پنج دوره جشنواره منطقه‌ای ورنی با حضور ورنی بافان و دست اندرکاران این صنعت دستی در این شهرستان برگزار شده که این امر منشاء تلاش‌های ارزشمند و رهاورد مناسب برای توسعه صنعت ورنی دراین منطقه شده است.

حسین باقرپور گفت: امسال نیز با برنامه‌ریزی مدون و حمایت اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و فرمانداری اهر و همکاری ادارات آموزش و پرورش، دانشگاه آزاد اسلامی، شورای اسلامی شهر و شهرداری، اداره صنعت، معدن و تجارت، مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای، معدن مس مزرعه، اتاق اصناف، جمعیت هلال احمر و اداره ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیروی انتظامی تلاش شده با تنوع بخشی بر برنامه‌های این جشنواره بتوانیم بیش از گذشته در معرفی صنایع دستی منطقه به خصوص محصول منحصر به‌فرد ورنی قدم‌های اساس برداریم.

این مقام مسئول هدف از برگزاری و اجرای سالانه این جشنواره را معرفی توانمندی‌های منطقه در حوزه تولید ورنی و سایر صنایع دستی عشایری و روستایی و معرفی تولید کنندگان و صادر کنندگان برتر و طرح و رنگ برگزار می‌شود و با معرفی نفرات اول تا سوم در هر یک از بخش‌ها جوائز نفیسی اهدا می‌شود.

رئیس میراث فرهنگی و گردشگری اهر افزود: شرکت‌کنندگان حداکثر با ارسال دو اثر به دبیرخانه جشنواره مستقر در اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی شهرستان اهر می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند.

وی، شرط حضور در جشنواره را داشتن پروانه صنایع دستی و کارت شناسایی در رشته ورنی بافی اعلام کرد.

جعفر خضوعی، پژوهشگر فرهنگی و تاریخی منطقه ارسباران نیز گفت: خاستگاه ورنی و تنها محل تولید این « هنر صنعت » را عشایر ارسباران می‌دانیم و امروز علاوه بر منطقه ارسباران، مغان نیز سهم بزرگی از این افتخار را دارد و ایل شاهسون حیاتش با ورنی مزین است. می‌گویند ورنی را تجار تبریز به تجار ترکیه می‌فروشند و آنها نیز با مارک ورنی ترکیه و قیمت بالا به اروپا صادر می‌کنند.

ورنی شعری است که شاعرش را خیلی‌ها نمی‌شناسند و یا اشتباه می‌شناسند. برای معرفی ورنی و تنها خاستگاهش در زمین پنج بار در اهر جشنواره ورنی برگزار شد و امسال نیز ششمین پاییز است که ششمین‌اش برگزار می‌شود.

وی، گفت: جشنواره‌های ورنی بُعد فنی و بازرگانی داشته‌اند تا هنری و برای آن از منظر هنر کنکاشی صورت نگرفته است. باید دقیق شد در رنگ‌ها و نمادهای آن. باید روانشناسی کرد رنگ‌های « لاکی، کرم، آبی روشن، سفید و پیازی» را. باید خوب دید « اشکال حیوانات اهلی و وحشی منطقه همچون گوزن، آهو، گرگ، بوقلمون، مرغ و خروس، گوسفند، روباه، سگ گله، عقاب، ببر، شتر، شیر و شغال، پرندگان محلی و امثال آن ‌» را.

این پژوهشگر اهری افزود: برای مطالعه اقلیم ورنی باید به صورت میدانی به مناطق مختلف تولید ورنی رفت و تحقیقات لازم در این خصوص انجام شود که این امر نقش موثری را می‌تواند در حوزه پژوهشی این صنعت داشته باشد.

خضوعی افزود: اشتغال هزاران نفر در ورنی بافی بدون شناسایی بازار فروش جز زیان حاصلی نخواهد داشت و بازار فروش و مشتریان سلایق گوناگونی دارند. می‌توان با حفظ اصالت ورنی سلیقه مشتری را نیز در نظر داشت و نقشه‌ها و طرح‌های جدیدی ارائه داد. محصولات جدید از ورنی و نوآوری در بافت آن می‌تواند، سلیقه‌های متفاوتی را جذب و تولید انبوه آن در منطقه را موجب شود. برای نمونه کیف و کفش از ورنی برای زنان می‌تواند در مدت زمان اندکی مشتریانش را پیدا کند.

هنر ورنی بافی، بومی آذربایجان بوده و هنوز دارای رونق و خواستار فراوان است. ورنی عمدتاً در قشلاق عشایر کوچ رو که حجم کاری کمتری دارند توسط زنان و دختران بافته می‌شود. به همین سبب بیشتر نقوش و رنگ آمیزی ورنی‌ها بافته شده در میان عشایر کاملاً متاثر از فرهنگ، باور و روحیات آنها و در میان روستائیان، متشکل از موفقیت‌های روستایی، ثابت و شناخته شده است که در قالب نقشه‌های شکسته و هندسی متصور می‌شود.

تاریخچه ورنی

ورنی عمدتا در منطقه قره داغ شامل شهرستان‌های اهر و کلیبر توسط عشایر و برخی روستائیان منطقه و منطقه مغان شامل شهرستان‌های گرمی، بیله سوار مغان، پارس آباد مغان، خیاو (مشگین شهر) بافته می‌شود. خاستگاه اصلی این صنعت منطقه عشایری آذربایجان بوده که از آنجا به دیگر مناطق گسترش یافته است. گلیم یک رو یا ورنی در جمهوری آذربایجان و شمال شرق ترکیه را سوماک یا سومه می‌نامند. محل اصلی تولید ورنی منطقه قره باغ آذربایجان شوروی بوده که براثر روابط و علقه‌‌های فرهنگی عشیره‌یی و ترددهایی که در دو کناره رودخانه ارس انجام پذیرفته بتدریج تولید ورنی ابتدا در منطقه ارسباران و سپس در بین ایلات و عشایر دشت مغان رایج شده است.

در حال حاضر تولید ورنی در سطح جهانی منحصر به ایران بوده و در ایران هم فقط در مناطق فوق الذکر وجود دارد.

ویژگی تولید، عمل اقتباس یا مشابه سازی نظیر بسیاری از زیراندازهای دیگر از قبیل قالی و گلیم و… را در سایر نقاط ایران و جهان دشوار و حتی غیر ممکن می‌سازد. ورنی‌های تولیدی آذربایجان معمولا در زمینه رنگ‌های لاکی، سرمه‌ای، کرم، سفید، پیازی و آبی روشن با نقش حیوانات در وسط و حاشیه تولید می‌شود.

محصول ورنی به عنوان نوعی زیرانداز، مفرش یا وسیله حمل اسباب و اثاث منزل عمدتا در منطقه کوچ و استقرار عشایر شاهسون مغان در آذربایجان و برخی نواحی پیرامونی و مرتبط با جمعیت و جوامع مستقر در این نواحی تداوم و تکوین یافته است.

ورنی Varni و معرفی محصول ورنی

ورنی یا سوماک، شاخص ترین صنعت دستی عشایر آذربایجان، نوعی گلیم یک رو یا گلیم فرش نما و بدون پرز است که به سبک پود پیچی یعنی گذراندن پود اصلی از تار و پیچش نخ به دور نخ های تار شکل گرفته و نقش می‌پذیرد. ورنی نه فرش است نه گلیم. بلکه نوعی زیرانداز است که هم سادگی و سبکی گلیم را دارد و هم ظرافت و زیبایی قالی را، ورنی به دلیل عدم استفاده از گره در بافت آن جزو گلیم و از جهت طرح، نقشه و شکل ظاهری آن مشابه قالی به نظر می‌آید.

اجزا تشکیل دهنده ورنی

ورنی از قسمت کناره به سمت داخل به سه بخش اصلی زیر قابل تشخیص است:

- حاشیه: از اجزاء اصلی نقشه ورنی بوده است و همانند چهارچوب یا قابی دور متن اصلی را احاطه کرده است، حاشیه خود از چهار قسمت به نام‌های لور- زنجیره- حاشیه کوچک- حاشیه بزرگ تشکیل شده است. لور بیرونی‌‌ترین قسمت حاشیه بوده و بعد از آن زنجیره و سپس حاشیه کوچک در دو طرف حاشیه بزرگ قرار دارد معمولا چهار قسمت مورد اشاره حاشیه حدود 20 درصد عرض ورنی را به خود اختصاص می‌دهد.

- متن یا زمینه اصلی:به فضای داخلی محصور بین قسمت‌های مختلف حاشیه ورنی متن یا زمینه ورنی گفته می‌شود. متن بیشترین حجم و فضای ورنی را به خود اختصاص می دهد و متناسب با نگاره‌ها و نقوش پیاده شده در آن نقش یا طرح‌های مختلف به خود می‌گیرد.

- ترنج:طرح یا بخش میانی ورنی را تشکیل می دهد و معمولا با اشکال هندسی مختلف مانند دایره، لوزی، بیضی و انواع دیگر ضلعی نقش زده می شود. یک ورنی متناسب با بعد و اندازه و یا نوع طرح یا نقشه ممکن است دارای یک یا چند ترنج باشد در اصطلاح محلی به ترنج وسط ورنی، گول (Gul) گفته می شود که معادل واژه حوض است.

تولید ورنی عموما در نقاط قشلاقی انجام می پذیرد و نقوشی که بر روی این گلیم فرش نما نقش می بندد نشانگر محیط زیست و انعکاس آن در اذهان زنان و دختران عشایر است و نمودار ذهن توانا و استعدادهای بالقوه فکری آنان است.

بیشتر نقوش از اشکال حیوانات و وحوش منطقه تاثیر پذیرفته و نقش عمده حیوانات عبارت است از گوزن، مرغ و خروس،گریه، مار، پرندگان محلی، آهو، گوسفند، ببر، شتر، شیر، روباه، شغال، طاووس، گرگ، سگ گله، عقاب، بوقلمون و غیره است. تولید این صنعت صرفا خانگی بوده و ابزار آن از قبیل دار، دفتین و هاف و کجواست که همگی در محل تهیه می شود و غالبا در همان اطاقی که خانوار عشایری سکونت دارد تولید صورت می‌پذیرد. ساعات کار توسط زنان و دختران به هیچ عنوان تابع شرایط و نظم و ترتیب خاصی نیست، زیرا تنها در زمان‌های فراغت از امور جاری خانه و مشغله های دیگر تولید انجام می‌گیرد.

اندازه ورنی‌های تولیدی به شرح زیر است :

1- ورنی قالیچه با ابعاد120*250 سانتیمتر

2- ورنی کناره با ابعاد125*320 سانتیمتر

3- ورنی کناره بزرگ با ابعاد 150*320 سانتیمتر

4- ورنی پشتی با ابعاد70*100 سانتیمتر و 60*90 سانتیمتر

5- ورنی قالی با ابعاد 200*300 سانتیمتر

6- ورنی زرع ونیم (جفت) با ابعاد115*160 سانتیمتر

به گزارش خبرگزاری فارس،  اشتغال بیش از 20 هزار نفر و تولید سالانه بیش از 14 هزار تخته "ورنی"که اکثر آنها به خارج از کشور صادر می‌شود را نشان از اهمیت محصول است

.............................................

گزارش از: حسن بالاگر

عکس از : مصطفی قربان موحد

لزوم برند سازی محصول ورنی به نام منطقه ارسباران

$
0
0

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی هدف از برگزاری جشنواره ورنی را برند سازی این محصول به نام منطقه و شهرستان اهر ذکر کرد.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، فرزین حق پرست در جشنواره ورنی اهر گفت: همچنانکه در صنایع دستی و سایر حوزه ها، شهرهای مختلف دارای برند اختصاصی در محصولات مختلف هستند، باید تلاش کنیم ورنی که تولید انحصاری و اختصاصی زنان و دختران عشایر زحمتکش و تلاشگر است، به نام منطقه و شهرستان ثبت شود.

 وی افزود: هم اکنون بالغ بر 3100 نفر از هنرمندان صنایع دستی استان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند که از این تعداد بالغ بر یکهزار نفر از بیمه شدگان را ورنی بافان تشکیل می دهند که امید است با همکاری معاونت صنایع دستی و هنرمندان این صنعت بتوانیم در جهت رفاه قشر زحمتکش ورنی باف گام های عملی برداریم.

 وی تأکید کرد: طی یکسال گذشته برای تولیدکنندگان ورنی بالغ بر 12 میلیارد ريال تسهیلات بانکی پرداخت شده است که امیدواریم با اختصاص اعتبارات بیشتر بتوانیم در تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش ورنی بافان قدم های اساسی برداریم.

 حق پرست بافت ورنی را یک هنر منحصربه فرد زنان و دختران عشایری برشمرد که تخیلات ذهنی خود را برروی ورنی های تولیدی ثبت می کنند.

 وی برگزاری ششمین جشنواره استانی ورنی را گامی اساسی و عملی در جهت معرفی توانمندی های صنایع دستی به خصوص ورنی منطقه ارسباران و شهرستان اهر ذکر کرد و افزود: امیدواریم با تداوم این جشنواره ها بتوانیم محصول ورنی را با بازاریابی مناسب، افزایش کیفی به جایگاه اصلی خود برسانیم.

در آئین افتتاحیه جشنواره ورنی اهرعنوان شد:

$
0
0

استانها >شمال >آذربایجان شرقی
در آئین افتتاحیه جشنواره ورنی اهرعنوان شد:
لزوم توجه مسئولان به توانمندسازی صنایع دستی عشایری/ برندسازی ورنی بنام ارسباران هدف اصلی جشنواره
اهر – خبرگزاری مهر: امام جمعه اهر گفت: توانمندسازی صنایع دستی عشایری موضوعی است که باید مورد توجه جدی مسئولان ذیربط قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام جواد حاجی زاده چهارشنبه در ششمین جشنواره استانی ورنی از عشایر و روستائیان منطقه ارسباران و شهرستان اهر به عنوان یکی از اقشار زحمتکش منطقه یاد کرد و افزود: ورنی بافی و صنایع دستی دستباف شغل دوم این قشر زحمتکش این اقشار است که نقشی اساسی در تولیدات کشاورزی و دامی منطقه دارند و ورنی بافی در صورت حمایت مناسب دولت می تواند منبع درآمدی مهم برای عشایر و روستائیان باشد.

وی با تأکید نقش تأثیرگذار عشایر در طول تاریخ بر تولید کشاورزی و خودکفایی کشور خواستار حمایت اصولی و عملی مسوولان ذیربط شده و برگزاری جشنواره ورنی را موجب معرفی بیشتر صنایع دستی عشایری و روستایی دانست و گفت: تداوم این جشنواره بصورت ملی در سالهای آتی می تواند زمینه های ایجاد بازار مناسب برای تولیدات عشایری در حوزه صنایع دستی را فراهم کند.

برندسازی ورنی بنام منطقه هدف اصلی جشنواره ششم است

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز هدف از برگزاری ششمین جشنواره ورنی را برند سازی این محصول به نام منطقه و شهرستان اهر عنوان و تصریح کرد: شهرهای مختلف دارای برند اختصاصی در محصولات گوناگون در صنایع دستی و سایر حوزه ها هستند و ورنی و ورنی بافی نیز به عنوان تولید انحصاری و اختصاصی زنان و دختران عشایر زحمتکش و تلاشگر ارسباران و اهر می تواند بنام منطقه و شهرستان ثبت شود

فرزین حق پرست در ادامه با اشاره به قرار گرفتن سه هزار و یکصد نفر از هنرمندان صنایع دستی استان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی گفت: سهم ورنی بافان استان از این تعداد یکهزار نفر است که امیدواریم با همکاری معاونت صنایع دستی و هنرمندان این صنعت اقدامات عملی تری را برای تامین رفاه قشر زحمتکش ورنی باف انجام دهیم.

دبیر کارگروه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان از پرداخت 12 میلیارد ريال تسهیلات بانکی به تولید کنندگان ورنی آذربایجان شرقی در یکسال گذشته خبر داد و افزود: ورنی بافی هنر منحصر به فرد زنان و دختران عشایری است که تخیلات ذهنی خود را برروی ورنی های تولیدی ثبت می کنند و امیدواریم با اختصاص اعتبارات بیشتر بتوانیم در تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش این قشر قدم های اساسی برداریم.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان برگزاری جشنواره ورنی را گامی اساسی و عملی برای جهت معرفی توانمندی های ورنی بافان منطقه ارسباران و شهرستان اهر دانست و تصریح کرد: تداوم برگزاری چنین  جشنواره هایی می تواند بسترهای مناسبی برای بازاریابی، افزایش سطح کیفی و رسیدن صنعت ورنی بافی به جایگاه اصلی خود شود.

معرفی توانمدی های صنایع دستی شهرستان اهر در جشنواره ورنی

فرماندار اهر نیز در این آئین افتتاحیه که در مجموعه فرهنگی تاریخی شیخ شهاب الدین اهری برگزار شد، جشنواره ورنی و صنایع دستی را گامی عملی در راستای توانمندی های صنایع دستی عشایری و روستایی شهرستان اهر و منطقه ارسباران  عنوان و خاطر نشان کرد: این منطقه همواره به عنوان مرکز تولید ورنی و سایر صنایع دست باف عشایری مانند کلیم و جاجیم مطرح بوده و بافت ورنی یکی از مشاغل اصلی عشایر و روستائیان اهر و منطقه ارسباران پس از دامداری است.

رضا صدیقی در ادامه با اشاره به نقش ورنی بافی به عنوان یکی از صنایع مهم زنان و دختران عشایر در درآمدزایی این قشر گفت: تأمین مواد اولیه مرغوب و ارزان، خرید مستقیم تولیدات، اعطای سرمایه در گردش با تسهیلات کم بهره،  تداوم بیمه ورنی بافان و برگزاری دوره های آموزشی در جهت رفاه حال این قشر ساعی از جمله موضوعاتی هستند که باید برنامه ریزی مناسب و تدوین راهکارهای عملی و اصولی در خصوص آنها صورت گیرد.

وی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه هم اکنون بیش از 70 درصد محصولات تولیدی ورنی در منطقه به کشورهای اروپایی، حاشیه خلیج فارس و آسیای میانه صادر می شود، تصریح کرد: 30 درصد از این تولیدات نیز به مصرف داخلی می رسد که امیدواریم با برنامه ریزی های مناسب، درآمد ورنی بافان از طریق رشد صادرات این محصول هنری افزایش یابد.

گفتنی است درپایان مراسم افتتاحیه ششمین جشنواره ورنی آذربایجان شرقی، از شش فعال صنعت ورنی بافی و نفرات برتر در حوزه طرح و رنگ، بافت، تولید و صادرات این محصول تجلیل شد.

مصوبه کمیسیون شوراها برای افزایش نمایندگان مجلس و الحاق هوراند به حوزه انتخابیه اهر و هریس

$
0
0

سهمیه آذربایجان شرقی به مراغه و عجب شیر رسید/ مصوبه کمیسیون شوراها برای افزایش نمایندگان مجلس و الحاق هوراند به حوزه انتخابیه اهر و هریس

کمیسیون امور شوراهای مجلس، طرح افزایش تعداد نمایندگان مجلس را تصویب کرد و در رقابت بین حوزه های تبریز، مرند و جلفا، آذرشهر، مراغه و عجب شیر، تک سهمیه اختصاص یافته به آذربایجان شرقی به حوزه انتخابیه مراغه و عجب شیر رسید.

به گزارش اعتدال پرس، کمیسیون امور شوراهای مجلس طرح افزایش تعداد نمایندگان به ۳۱۰ نفر در خانه ملت را به تصویب رساند که متن آن به شرح ذیل است:

طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آنها

ماده واحده ـ تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی از ۲۹۰ نفر به ۳۱۰ نفر افزایش افزایش می‌یابد و تعداد حوزه‌های انتخابیه به شرح بندهای زیر اصلاح می‌شود:

تبصره ۱ـ وزارت کشور فهرست اسامی استان‌ها و حوزه‌های انتخابیه آنها را بر اساس حروف الفبا با ذکر نام مرکز استان در ابتدا حوزه انتخابیه هر استان، تنظیم و اعلام می‌کند.

تبصره ۲- این قانون از تاریخ تصویب لازم‌الاجرا است.

الف ـ استان آذربایجان شرقی:

۱- با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه مراغه و عجب شیر، تعداد نمایندگان این حوزه به دو نماینده افزایش می‌یابد.

۲- بخش هوراند تابع شهرستان اهر از حوزه انتخابیه کلیبر و خداآفرین و هوراند متزع و به حوزه انتخابیه اهر و هریس الحاق می شود.

خبرگزاری فارس: طرح افزایش تعداد نمایندگان مجلس به ۳۱۰ نفر

ب ـ استان آذربایجان غربی:

حوزه انتخابیه میاندوآب و شاهین دژ و تکاب به دو حوزه مستقل زیر تقسیم می‌شود:

۱- حوزه انتخابیه میاندوآب شامل: شهر میاندوآب ـ بخش مرکزی ـ بخش باروق ـ بخش مرحمت‌آباد به مرکزیت شهر میاندوآب با یک نماینده

۲- حوزه انتخابیه شاهین دژ و تکاب متشکل از: شهرستان شاهین دژ شامل شهر شاهین‌دژ ـ بخش مرکزی ـ بخش کشاورز و شهرستان تکاب شامل: شهر تکاب ـ بخش مرکزی ـ بخش تخت سلیمان به مرکزیت شهر شاهین دژ با یک نماینده

پ ـ استان اصفهان:

اول ـ با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه کاشان و آران و بیدگل این حوزه به دو حوزه انتخابیه زیر تقسیم می‌شود:

۱- حوزه انتخابیه کاشان و بخش نیاسر شامل: شهر کاشان- بخش مرکزی_ بخش برزک بخش نیاسر به مرکزیت شهر کاشان با یک نماینده

۲-۰ حوزه انتخابیه آران و بیدگل شامل: شهر آران و بیدگل ـ بخش مرکزی ـ بخش کویرات به مرکزیت شهر آران و بید‌گل با یک نماینده

دوم ـ شهر ایدز‌خواست از شهرستان آباده منفک و به حوزه انتخابیه شهرضا الحاق می‌شود.

ت ـ استان البرز:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه کرج شامل: شهرستان‌های کرج، فردیس، اشتهارد تعداد نمایندگان این حوزه به سه نفر افزایش می‌یابد.

ث ـ استان بوشهر:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه بوشهر، گناوه و دیلم این حوزه به دو حوزه انتخابیه زیر تقسیم می‌شود:

۱- حوزه انتخابیه «بوشهر» شامل شهر بوشهر و بخش‌های مرکزی و خارک به مرکزیت شهر بوشهر با یک نماینده

۲- حوزه انتخابیه گناوه و دیلم متشکل از شهرستان گناوه شامل: شهر بندر گناوه و بخش‌های مرکزی و ریگ و شهرستان دیلم شامل شهر بندر دیلم و بخش‌های مرکز ی و امام حسن به مرکزیت شهر بندر گناوه با یک نماینده.

ج- استان تهران:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه «شهریار، قدس و ملارد» تعداد نمایندگان این حوزه به دو نماینده افزایش پیدا می‌کند.

ج- استان چهار‌محال و بختیاری:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه اردل و فارسان و کوهرنگ و کیار این حوزه به دو حوزه زیر تقسیم می‌شود:

۱- حوزه انتخابیه اردل و کیار: متشکل از شهرستان اردل شامل: شهر اردل- بخش‌های مرکزی – بخش میان کوه و شهرستان کیار شامل: شهر شملزار- بخش مرکزی – بخش ناغان به مرکزیت شهر اردل با یک نماینده

۲- حوزه انتخابیه فارسان و کوهرنگ متشکل از شهرستان‌های فارسان شامل: شهر فارسان- بخش مرکزی – بخش بابا حیدر- بخش جون‌قان و شهرستان کوهرنگ شامل: شهر چلگرد- بخش مرکزی – بخش بازفت- بخش دو آب صمصامی به مرکزیت شهر فارسان با یک نماینده

ح- استان خراسان جنوبی:

اول- با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه فردوس، طبس، بشرویه و سرایان این حوزه به دو حوزه انتخابیه زیر تقسیم می‌شود:

۱- حوزه انتخابیه فردوس و سرایان متشکل از شهرستان‌های فردوس شامل: شهر فردوس- بخش مرکزی و شهرستان سرایان شامل شهر سرایان- بخش آبیک- بخش سه قلعه به مرکزیت شهر فردوس با یک نماینده

۲- حوزه انتخابیه طبس و بشرویه متشکل از شهرستان طبس شامل: شهر طبس- بخش مرکزی- بخش دست گردان- بخش دیهوک- و شهرستان بشرویه شامل: شهر بشرویه – بخش مرکزی- بخش ارسک به مرکزیت شهر طبس با یک نماینده

دوم- حوزه انتخابیه نهبندان و سربیشه به شرح زیر اصلاح می‌شود:

دوم_ حوزه انتخابیه نهبندان و سربیشه به شرح زیر اصلاح می‌شود:

حوزه انتخابیه نهبندان و سربیشه متشکل از شهرستان نهبندان شامل: شهر نهبندان- بخش مرکزی- بخش شوسف و شهرستان سربیشه شامل شهر سربیشه – بخش مرکزی – بخش مود به مرکزیت شهر نهبندان با یک نماینده

خ- استان خراسان رضوی:

۱- شهر کلات تابع استان خراسان رضوی از حوزه انتخابیه مشهد و کلات متزع و به حوزه انتخابیه درگز ملحق می‌شود.

۲- بخش‌های احمد‌آباد و رضویه از حوزه فریمان و سرخس متزع و به حوزه انتخابیه مشهد ملحق می‌شود

۳- با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه شهرستان مشهد تعداد نمایندگان این حوزه به شش نفر افزایش می‌یابد.

د- خراسان شمالی:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه بجنورد و مانه و سملقان و گرمه و جاجرم این حوزه به دو حوزه مستقل زیر تقسیم می‌شود:

۱- حوزه انتخابیه بجنورد شامل: شهر بجنورد- بخش مرکزی- بخش گرمخان- شهرستان رازو جرگلان به مرکزیت شهر بجنورد با دو نماینده

۲۰ حوزه انتخابیه مانه و سملقان و جاجرم و گرمه متشکل از شهرستان‌های مانه و سملقان (شامل: شهر آشخانه- بخش مرکزی- بخش مانه- بخش سملقان، جاجرم شامل: شهر جاجرم- بخش مرکزی- بخش جلگه سنخواست- بخش جلگه شوقان و گرمه شامل: شهر گرمه- بخش مرکزی، به مرکزیت شهر آشخانه با یک نماینده

ذ- استان خوزستان:

۱- شهرستان باغملک از حوزه انتخابیه ایذه و باغملک و شهرستان هفتگل از حوزه انتخابیه مسجد سلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا متزع می‌شود.

۲- با افزایش یک نماینده، حوزه انتخابیه جدید باغملک و هفتگل متشکل از شهرستان باغملک شامل: شهر باغملک- بخش های مرکزی- صیدون میداود و شهرستان هفتگی شامل: شهر هفتگل و بخش مرکزی و ریقوه به مرکزیت شهر باغملک ایجاد می‌شود.

ر- استان زنجان:

دهستان‌های بوغداکندی و قلتوق از حوزه انتخابیه ماهنشان، ابجرود و دهستان‌های بوغداکندی و قتلوئق متزع و به حوزه انتخابیه زنجان و طارم ملحق می‌شود.

ز_ استان سیستان و بلوچستان:

۱- شهرستان فنوج و بخش‌های لاشار و بنت، تابع شهرستان نیکشهر از حوزه انتخابیه ایرانشهر و سرباز و دلگان متزع و به حوزه انتخابیه چابهار و نیک‌شهر و کنارک الحاق می‌شود.

۲-۰ بخش آثار تابع شهرستان مهرستان از حوزه انتخابیه ایرانشهر و سرباز و دلگان متزع و به حوزه انتخابیه سراوانف سیب و سوران مهرستان ملحق می‌شود.

۳۰- حوزه جدید نیک‌شهر و سرباز متشکل از شهرستان‌های نیک‌شهر شامل: شهر نیک‌شهر- بخش مرکزی- شهرستان قصر قند- بخش بنت- شهرستان فنوج- بخش لاشار و شهرستان سراباز شامل: شهر راسک- بخش مرکزی – بخش سرباز- بخش پیشین- بخش پارود به مرکزیت شهر نیک‌شهر با یک نماینده ایجاد می‌شود.

ژ- استان فارس:

با اضافه شدن یک نماینده به حوزه انتخابیه شیراز تعداد نمایندگان این حوزه به پنج نفر افزایش می‌یابد.

س- استان قزوین:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه قزوین، آبیک و البرز تعداد نمایندگان این حوزه به سه نماینده افزایش می‌یابد.

ش- استان گرمان:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه کهنوج، منوجان، رودبار جنوب، قلعه گنج و فاریاب تعداد نمایندگان این حوزه به دو نفر افزایش می‌یابد.

ص_ استان کرمانشاه:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه کرمانشاه تعداد نمایندگان این حوزه به چهار نفر افزایش می‌یابد.

ض- استان گلستان:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه مینودشت این حوزه به دو حوزه مستقل به شرح زیر تفکیک می‌شود:

۱- حوزه انتخابیه مینودشت و گالیکش به مرکزیت مینودشت شامل شهرستان‌های مینودشت و گالیکش با یک نماینده

۲- حوزه انتخابیه کلاله و مراوه تپه به مرکزیت کلاله شامل شهرستان‌های کلاله و مراوه تپه با یک نماینده

ط- استان لرستان:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه سلسله و دلفان این حوزه به دو حوزه زیر تقسیم می‌شود:

۱- حوزه انتخابیه سلسله و بخش مرکزی با یک نماینده

۲-۰ حوزه انتخابیه دلفان و بخش مرکزی با یک نماینده

ظ- استان هرمزگان:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه میناب و رودان و جاسک و سیریک و بشاگرد تعداد نمایندگان این حوزه به دو نماینده افزایش می‌یابد.

ع- استان همدان:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه بهار و کبودرآهنگ این حوزه به دو حوزه انتخابیه زیر تقسیم می‌شود:

۱- حوزه انتخابیه بهار شامل: شهر بهار و بخش های مرکزی، صالح‌آباد و لالچین به مرکزیت شهر بهار با یک نماینده

۲- حوزه انتخابیه کبودرآهنگ شامل شهر کبودرآهنگ و بخش های مرکزی، گل‌تپه و شیرین سو به مرکزیت شهر کبودر‌آهنگ با یک نماینده

غ- استان یزد:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه یزد تعداد نمایندگان این حوزه به دو نفر افزایش می‌یابد.

قضاوت با خوانندگان

$
0
0
تاریخ : پنجشنبه 24 مهر 1393    |     کد : 17231
پيام تبريك فرماندار ورزقان به مناسبت روز جهانی استاندارد
فرماندار شهرستان ورزقان به مناسبت 22 مهر ، روز جهانی استاندارد، پیامی صادر کرد و این روز را به دست اندرکاران این عرصه تبریک گفت. در متن پیام علي وفادار آمده است:

دنیای مدرن و مناسبت های آن نیازمند ضروریاتی است که بر اساس آن اعتبار روابط نیز تعیین می گردد. یکی از ضروریاتی که در کیفیت روابط نقش بسزایی دارد، استاندارد است.

استاندارد مفهومی گسترده است که از روابط انسانی تا تولید مصنوعات بشری را در بر می گیرد و به یک مفهوم، سطح کیفیت تولیدات و خدمات را تعیین می کند.

توجه به استاندارد در ابعاد گوناگون، مسئله ای است که نسبت ما با جهان پیرامون را مشخص می کند و هر اندازه در مسیر توسعه و ارتقاء استان به لحاظ کیفی به سمت استاندارد حرکت کنیم یقینا در راه رسیدن به قلل رشد و تعالی موفق خواهیم بود.

استان آذربايجان شرقي، استانی که ایرانی کوچک را در مرزهای خود جای داده است و برشی از سرزمین کهن آریایی به لحاظ جغرافیا، پراکندگی جمعیت، اقلیم های گوناگون، مذاهب و غیره است؛ نیاز به آن دارد که در افق توسعه و بهره وری خود نیز به استانداردی مطابق با رشد و ارتقاء ملی بدل شود.

در مسیر استاندارد سازی تولیدات، خدمات، نیازهای اساسی جامعه و حتی دانش و علم باید استان ما به مدلی مختص به خود دست یابد چرا که برای سرزمینی منحصر به فرد، مدلی منحصر به فرد نیاز است.

ما بر این باوریم که در مسیر استانداردسازی تولیدات و خدمات، آنچه که در کنار تخصص، راهگشای جامعه خواهد بود، تعهد است.

زن و مرد متعهد، تولید کننده متعهد و در یک کلام جامعه متعهد می تواند در کنار تخصص خود، افق استاندارد سازی جامعه را ایجاد و تحقق بخشد.

در شرائطی که تحریم های بین المللی روح اقتصاد کشور را آزار می دهد، درایت مقام معظم رهبری در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی راهگشای جهان بینی و فعالیت های اقتصادی و فرهنگی جامعه ایرانی شده است و به یقین در مسیری که عزم ملی و مدیریت جهادی نصب العین رفتارهای مردم و مسئولان قرار گرفته، توجه به استانداردهای لازم، سبب ایجاد نتایج معقول و ملموس خواهد شد.

توجه به مقوله استاندارد، توجه به یک مسئله ملی و فرا ملی است. اگر تولیدات و خدمات ما در استان دارای استاندارد لازم باشد، آنگاه فرصت رقابت در سطح ملی و بین المللی را پیدا خواهد کرد و گرنه تولیدی که فاقد کیفیت لازم باشد در بازارهای محلی نیز حرفی برای گفتن نخواهد داشت.

دولت تدبیر و امید از آغازین روز فعالیت خود تا به امروز ثابت کرده است که کیفیت و توجه به استاندارد چه در مسائل بین المللی و رفتارهای فرا ملی و چه در تولیدات و خدمات ملی برایش حائز اهمیت بوده و هست.

لذا افق نگاه دولت و مسئولان استانی توجه به استاندارد در مسیر توسعه و ویژه بینی این امر اساسی در رسیدن به پیشرفت و تعالی است. لذا اين روز را به همه اندر كاران اين عرصه تبريك و تهنيت عرض نموده و اميدوارم پيش از پيش موفق و مويد باشيد

منبع: وب سایت استانداری آذربایجان شرقی

..............

پیام استاندار گلستان به مناسبت روز جهانی استاندارد

  • تاریخ : 22 مهر 1393
  • موضوع : اخبار ویژه, اخبار حوزه استانداری

 استاندار گلستان به مناسبت 22 مهر ، روز جهانی استاندارد، پیامی صادر کرد و این روز را به دست اندرکاران این عرصه تبریک گفت.

در متن پیام حسن صادقلو آمده است:

دنیای مدرن و مناسبت های آن نیازمند ضروریاتی است که بر اساس آن اعتبار روابط نیز تعیین می گردد. یکی از ضروریاتی که در کیفیت روابط نقش بسزایی دارد، استاندارد است.

استاندارد مفهومی گسترده است که از روابط انسانی تا تولید مصنوعات بشری را در بر می گیرد و به یک مفهوم، سطح کیفیت تولیدات و خدمات را تعیین می کند.

توجه به استاندارد در ابعاد گوناگون، مسئله ای است که نسبت ما با جهان پیرامون را مشخص می کند و هر اندازه در مسیر توسعه و ارتقاء استان به لحاظ کیفی به سمت استاندارد حرکت کنیم یقینا در راه رسیدن به قلل رشد و تعالی موفق خواهیم بود.

استان گلستان، استانی که ایرانی کوچک را در مرزهای خود جای داده است و برشی از سرزمین کهن آریایی به لحاظ جغرافیا، پراکندگی جمعیت، اقلیم های گوناگون، مذاهب و غیره است؛ نیاز به آن دارد که در افق توسعه و بهره وری خود نیز به استانداردی مطابق با رشد و ارتقاء ملی بدل شود.

در مسیر استاندارد سازی تولیدات، خدمات، نیازهای اساسی جامعه و حتی دانش و علم باید گلستان به مدلی مختص به خود دست یابد چرا که برای سرزمینی منحصر به فرد، مدلی منحصر به فرد نیاز است.

ما بر این باوریم که در مسیر استانداردسازی تولیدات و خدمات، آنچه که در کنار تخصص، راهگشای جامعه خواهد بود، تعهد است.

زن و مرد متعهد، تولید کننده متعهد و در یک کلام جامعه متعهد می تواند در کنار تخصص خود، افق استاندارد سازی جامعه را ایجاد و تحقق بخشد.

در شرائطی که تحریم های بین المللی روح اقتصاد کشور را آزار می دهد، درایت مقام معظم رهبری در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی راهگشای جهان بینی و فعالیت های اقتصادی و فرهنگی جامعه ایرانی شده است و به یقین در مسیری که عزم ملی و مدیریت جهادی نصب العین رفتارهای مردم و مسئولان قرار گرفته، توجه به استانداردهای لازم، سبب ایجاد نتایج معقول و ملموس خواهد شد.

توجه به مقوله استاندارد، توجه به یک مسئله ملی و فرا ملی است. اگر تولیدات و خدمات ما در استان دارای استاندارد لازم باشد، آنگاه فرصت رقابت در سطح ملی و بین المللی را پیدا خواهد کرد و گرنه تولیدی که فاقد کیفیت لازم باشد در بازارهای محلی نیز حرفی برای گفتن نخواهد داشت.

دولت تدبیر و امید از آغازین روز فعالیت خود تا به امروز ثابت کرده است که کیفیت و توجه به استاندارد چه در مسائل بین المللی و رفتارهای فرا ملی و چه در تولیدات و خدمات ملی برایش حائز اهمیت بوده و هست.

لذا افق نگاه دولت و مسئولان استانی توجه به استاندارد در مسیر توسعه و ویژه بینی این امر اساسی در رسیدن به پیشرفت و تعالی است. به همین جهت تلاش داریم با عنایت حضرت حق، گلستان را به سطحی از استانداردهای لازم برسانیم و در این راه از تک تک هم استانی های عزیز امید یاری و همراهی داریم.

حسن صادقلو

استاندار گلستان

منبع: وب سایت استانداری گلستان

جنگل‌‌های ارسباران نخستین پرونده میراث طبیعی ایران برای ثبت در یونسکو

$
0
0
معاون میراث فرهنگی کشور خبر داد
جنگل‌‌های ارسباران نخستین پرونده میراث طبیعی ایران برای ثبت در یونسکو

معاون میراث فرهنگی کشور گفت: ایران تاکنون هیچ پرونده‌ای در زمینه میراث فرهنگی، برای ثبت در میراث جهانی معرفی نکرده و جنگل‌های ارسباران در صورت تکمیل، نخستین پرونده میراث طبیعی کشور خواهد بود.

محمدحسین طالبیان امروز در گفت‌وگو با فارس در تبریز اظهار کرد: جنگل‌های ارسباران و بیابان لوت، دو پرونده ایران در زمینه میراث طبیعی هستند که هر کدام سریع‌تر به نتیجه رسید، به یونسکو ارائه خواهند شد.

طالبیان ادامه داد: میراث طبیعی ارسباران از نظر وسعت و گوناگونی جانوری و گیاهان، منطقه منحصر به فردی است که 72 هزار هکتار ذخیره‌گاه زیست کره را در خود جای داده است.

گشایش موزه فرش در اولویت سازمان میراث فرهنگی

معاون میراث فرهنگی کشور، در ادامه با اشاره به کمبود اعتبارات این سازمان خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت‌های اعتباریی که داریم، پروژه‌های با پیشرفت بیش از 50 درصد در اولویت کاری ما قرار دارند.

طالبیان افزود: موزه فرش تبریز، به عنوان پروژه‌ای بسیار ارزشمند که بیش از 50 درصد هم رشد داشته به‌زودی افتتاح خواهد شد.

وی ادامه داد: نهضت بسیار خوبی در زمینه توسعه موزه‌ها در آذربایجان آغاز شده که از نظر حفظ میراث فرهنگی، جذب گردشگر و توجه به میراث فرهنگی، سه هدف عمده سازمان را تامین می‌کند.

برای ثبت جهانی ربع رشیدی، اوقاف همکاری کند

محمدحسین طالبیان سه پروژه رصدخانه مراغه، روستای تاریخی کندوان و ربع رشیدی را از جمله پروژه‌های آذربایجان برای ارائه به یونسکو برشمرد و گفت: برخی از املاک حریم ربع رشیدی املاک وقفی هستند و با توجه به اهمیت موضوع ثبت جهانی این اثر، لازم است که سازمان اوقاف برای تملک آنها و تسریع در امر تکمیل پرونده ربع رشیدی، با سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به صورت تنگاتنگ همکاری کند.

مجوز تردد خودروهای ارس پلاک در اهر و هریس اخذ می شود

$
0
0
فلاحی در گفت‌وگو با اهروصال عنوان کرد
مجوز تردد خودروهای ارس پلاک در اهر و هریس اخذ می شود
اهروصال: نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی گفت: هماهنگی‌ها و رایزنی‌هایی با نیروی انتظامی و در راس آن سردار مومنی فرمانده راهنمایی و رانندگی برای اخذ مجوز تردد خودروهای ارس پلاک در سطح شهرستان اهر در حال پیگیری است.

به گزارش «اهروصال»عباس فلاحی باباجان در گفت‌وگو با خبرنگار اهروصال با اشاره به اینکه تردد خودروهای ارس پلاک در اهر و هریس صورت نمی گیرد، گفت: اواخر سال ۹۰ بود که از پلاک خودروی منطقه آزاد ارس رونمایی شد، این پلاک بر روی خودروهایی خارجی که بدون پرداخت عوارض وارد محدوده منطقه آزاد ارس شده و تا شعاع ۱۳۵ کیلومتری و مرکز استان آذربایجان شرقی یعنی شهر تبریز امکان تردد دارند، نصب می‌شد، اما گویا قرار است تردد این خودروها در محدوده استان آذربایجان‌شرقی آزاد شود.

 فلاحی افزود: هماهنگی‌ها و رایزنی‌هایی با نیروی انتظامی و در راس آن سردار مومنی فرمانده راهنمایی و رانندگی برای اخذ مجوز تردد خودروهای ارس پلاک در سطح شهرستان اهر در حال انجام است.

 نماینده مردم اهر و هریس در مجلس همچنین گفت: راهنمایی و رانندگی آذربایجان‌شرقی همراه با منطقه آزاد ارس تمهیداتی را در دست اقدام دارد تا مجوز تردد خودروهای ارس پلاک در محدوده آذربایجان‌شرقی را کسب کند.

 عضو کمسیون عمران مجلس اظهار کرد: مسئولان شهرستان به نوبه خود در تلاش هستند تا این مجوز که امکان آسایش و راحتی شهروندان را به دنبال خواهد داشت، تردد خودروهای ارس پلاک برای اهر اخذ شود.

داشتن یک نماینده مستقل در مجلس حق مردم شهرستان هریس است

$
0
0
محرم فرزانه در نشست مشترک شوراهای اهر، هریس و هوراند
داشتن یک نماینده مستقل در مجلس حق مردم شهرستان هریس است
اهروصال: نماینده شورای شهرستان هریس در شورای استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه داشتن یک نماینده مستقل حق مسلم مردم شهرستان هریس است گفت: برخی از مسئولین الحاق این حوزه انتخابیه به تبریز را نیز بر نمی تابند.

به گزارش «اهروصال»محرم فرزانه عضو شورای اسلامی شهر هریس و در نشست مشترک شوراهای اسلامی شهرهای اهر، هریس و هوراند به آسیب های تصمیم اخیر کمیسیون شوراهای مجلس با انتقاد از از طرح الحاق هوراند به حوزه انتخابیه اهر و هریس که توسط کمسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی تصویب شده است، گفت: این یک طرح غیرکارشناسی بودن وغیرمنطقی است که با این تصمیم نه تنها شهرهریس بلکه شهرستانهای اهر و هوراند نیز از این تصمیم آسیب خواهند دید چون یک حوزه انتخابیه با بیش از 300 هزار نفرجمعیت، با 7100 کیلومتر مربع مساحت، 515 روستا و وسعت جغرافیایی از ارس تا تبریزازعهده یک نفرنماینده خارج است و قطعا"بر مسائل و مشکلات هر سه شهرستان افزوده خواهد شد.

 

نماینده شورای شهرستان هریس در شورای استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه داشتن یک نماینده مستقل حق مسلم مردم شهرستان هریس است گفت: در عین حالی که مردم شهرستان هریس و شهرهای تابعه از این حق خود عدول میکنند برخی از مسئولین الحاق این حوزه انتخابیه به تبریز را نیز بر نمی تابند.

 

فرزانه ضمن اعلام خطر در خصوص موضع تحریک آمیز برخی از مسئولان گفت: پاسخگویی در مقابل مردم جزو وظایف مسئولان اجرایی است و کسانی که حرمت حتی خانواده شهداء را نگاه نمی دارند و باعث جریحه دار شدن احساسات ایثارگران می شوند باید واقف به این مسئله باشند و از ایجاد تنش خودداری نمایند.

 

وی همچنین خواستار برگزاری جلسه ای فوری با استاندار آذربایجان شرقی در این خصوص با حضور شوراهای اسلامی شهرستانهای اهر، هریس و هوراند شد.

 

در ادامه این جلسه شهبازی رئیس شورای شهر کلوانق هریس، جعفر ملک زاده رئیس شورای اسلامی شهرستان اهر، سیفعلی قرطاسی و امیر نشاطی عضو شورای شهر اهر و شورای اسلامی شهرستان اهر، فاطمه پاشاپور، علی نجفی، و مهدی آبیاری عضو شورای شهر اهر نظرات خود را در خصوص مسائل مورد بحث مطرح کردند.

دوران تحصیل را بهترین دوران در زندگی یک دانشجو عنوان کرد

$
0
0

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر

دوران تحصیل را بهترین دوران در زندگی یک دانشجو عنوان کرد

جشن 1
اهرنما،دکتر نادر اسدی، گفت: دانشگاه ازاد اسلامی واحد اهر به عنوان اولین و بزرگترین واحد دانشگاهی شمالشرق کشور و منطقه ارسباران توانسته است با امکانات و تجهیزات پژوهشی و تحقیقاتی و فضاهای مناسب آموزشی و بهره مندی از اساتید خبره و با تدبیر توانسته است گامهای اساسی در جهت ارتقاء کمی و کیفی علمی و آموزشی بردارد.
به گزارش اهرنما،وی، گفت: این دانشگاه هم اکنون با بیش از 9 هزار دانشجو توانسته از مقطع فوق لیسانس تا مقطع دکتری نسبت به راه اندازی رشته های مختلف علوم انسانی، علوم پایه و فنی و مهندسی اقدامات اساسی انجام دهد.
این مقام مسئول، گفت: با پیگریهای انجام شده در جهت توسعه تحصیلات تکمیلی و ایجاد رشته های جدید در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد گامهای اساسی در ایجاد این رشته برداشته شده و خوشبختانه موافقت سازمان مرکزی و شورای گسترش 4 رشته دکتری تخصصی و 13 رشته ارشد تأسیس و راه اندازی شده است.
وی، افزود: تاکنون از این دانشگاه 16935 نفر از مقطع کاردانی، کارشناسی ارشد و دکتر ا فارغ التحصیل شده اند.

درادامه این مراسم پس از اجرای برنامه متنوع فرهنگی ومیان پرده کمدی از 45 فارغ التحصیل در مقطع کاردانی و کارشناسی با اهدای لوح سپاس وهدایای تجلیل  شد

رییس حوزه هنری آذربایجان شرقی: مستند'عاشیق رسول قربانی'ساخته شد

$
0
0

تبریز - ایرنا - رییس حوزه هنری آذربایجان شرقی از اتمام کار ساخت مستند زندگی عاشیق رسول قربانی توسط حوزه هنری این استان خبر داد.

به گزارش روز شنبه روابط عمومی حوزه هنری آذربایجان شرقی 'حسن میلانی'با اعلام این خبر افزود: واحد هنرهای تصویری حوزه هنری استان کار تولید و ساخت مستند عاشیق رسول قربانی را که از خانه و محل زندگی این استاد مسلم موسیقی در رشته عاشیقی در روستای عباس آباد تصویربرداری شده بود، تولید کرد.

میلانی همچنین اضافه کرد: در این مستند قطعات برجسته ای که عاشیق رسول تا کنون کار کرده با صدای خودش ضبط و ثبت شده است.

وی اظهار کرد: کارگردان مستند عاشیق رسول قربانی، 'امیر اطمینان'می باشد و نیز صابر قاضی دستیار کارگردان، میلاد رنجبر دل آسا دستیار تصویربردار، جواد کریم نژاد کارشناس موسیقی و ناظر کیفی و مهدی خاکپور گرافیست این مستند می باشند.

میلانی گفت: ولی در عین حال او بیش از سه هزار بیت در مضامین اجتماعی، اخلاقی، آیینی و عرفانی شعر سروده است و همه آنها در سینه این هنرمند محفوظ می باشد.

وی خاطرنشان کرد: حوزه هنری استان همچنین مجموعه اشعار و سروده های عاشیق رسول قربانی را روی کاغذ آورده که در آینده نزدیک شاهد چاپ دیوان شعر وی نیز خواهیم بود.

وی همچنین اظهار کرد: عاشیق رسول در بیش از 15 جشنواره بین المللی در کشورهایی نظیر فرانسه، آلمان، هلند، انگلستان، ژاپن، چین، چک، اسلواکی، اتریش، استرالیا، جمهوری آذربایجان (باکو)، مجارستان، یوگسلاوی و ترکیه حضور داشته و به اجرای موسیقی عاشیقی پرداخته است.

عاشیق رسول قربانی در سال 1314 در روستای عباس آباد شهرستان کلیبر به دنیا آمده و از 16 سالگی به این هنر روی آورده است.

جاده مرگ همچنان در کمین مسافران

$
0
0

گزارش مهر/ جاده مرگ همچنان در کمین مسافران/ تکمیل بزرگراه اهر – تبریز مطالبه جدی مردم منطقه ارسباران است

 

اهر – خبرگزاری مهر: بزرگراه در حال احداث اهر – تبریز که بیشترین آمار کشته شدگان تصادفات شمال غرب کشور را به خود اختصاص داده یکی از پروژه های مهم و حیاتی است که از سال 1387 عملیات اجرایی این پروژه آغاز شده اما با وجود اعلام متعدد از سوی مسئولین در خصوص قرار گرفتن این پروژه در زمره پروژه های مهر ماندگار و با گذشت بیش از شش سال هنوز در پیچ و خم مشکلات زمین گیر شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، وعده های متعدد مسئولان برای بهره برداری سریع از این پروژه محقق نشده و با وجود اینکه فصل کاری منطقه ارسباران که یک منطقه سرد و کوهستانی است در حال اتمام است هنوز حتی یک قطعه از سه قطعه این پروژه به بهره برداری نرسیده و علیرغم قول مسئولین که قرار بود قطعه اول این پروژه در هفته دولت به بهره برداری برسد، عملیاتی نشده است.
این جاده یکی از جاده های پرتردد و پر حادثه استان آذربایجان شرقی است که روزانه بیش از سه هزار خودرو از این مسیر عبور و مرور می کنند که این تعداد در روزهای آخر هفته بخصوص در فصل تابستان و بهار به دو برابر افزایش می یابد که این امر باعث شده روزانه شاهد تصادفات جاده ای منجر به فوت در این مسیر باشیم.
اهتمام جدی وزارت راه و شهرسازی برای تسریع در اجرای بزرگراه اهر - تبریز
دراین ارتباط مدیرکل راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی به خبرنگار مهر گفت: تسریع اجرای جاده اهر – تبریز یکی از اولویت های اصلی اداره کل راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی بوده و اهتمام جدی در وزارت راه و شهرسازی نیز وجود دارد که در ساخت این بزرگراه تسریع شود.
محمد اخلاقی همچنین افزود: با هماهنگی های انجام شده در جلسه ای که در معاونت راهبردی ریاست جمهوری و در حضور مسئولان ارشد شهرستان های اهر و هریس و اداره کل راه و شهرسازی و مسئولین وزارتی در تهران برگزار شد با گزارش اساسی و عملی از این پروژه تلاش داریم تا اعتبارات لازم و کافی برای سال 94 اختصاص یابد تا شاهد سرعت بخشی به این پروژه و تزریق اعتبارات لازم به آن باشیم.

وی گفت: برای این پروژه اعتبارات مصوب مبلغ 157 میلیارد ريال می باشد که اختصاص کامل نیافته و از مبلغ مصوب تنها 38 میلیارد ريال جذب شده که آن هم صرف پرداخت قسمتی از مطالبات پیمانکاران شده است.
این مقام مسئول افزود:  خوشبختانه این پروژه با همت و تلاش بسیجی وار شرکت های پیمانکار در حال اجراست و پیمانکاران هم اکنون بالغ بر 160 میلیارد ريال مطالبات معوقه از اداره کل راه و شهرسازی دارند که امیدواریم با جذب مابقی اعتبارات سال جاری بتوانیم با پرداخت مطالبات پیمانکاران سرعت پیشرفت اجرای قطعات اول و سوم را دو چندان کنیم.
کمبود اعتبار مانعی بزرگ برای تکمیل قطعات مختلف بزرگراه اهر - تبریز


مديريت ساخت و توسعه اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه 12 کیلومتر از این مسیر زیر ترافیک رفته و 5 کیلومتر آن در حال احداث به خبرنگار مهر گفت: این پروزه در سه قطعه شامل مسیر اهر تا گردنه گویجه بئل به عنوان قطعه اول، مسیر گویجه بئل تا خواجه به عنوان قطعه دوم و مسیر خواجه تا تبریز به عنوان قطعه سوم انتخاب شده که قطعات اول تا ورودی شهرک صنعتی به طول دو نیم کیلومتر در گذشته انجام شده و مابقی این قطعه به پیمانکار واگذار شده که پیمانکار اول به جهت عدم توانایی لازم خلع ید و به پیمانکار جدید که یکی از شرکت های توانمند کشور می باشد واگذار شده که بزودی شاهد بهره برداری از قطعه اول خواهیم بود.
فيروز بي مقدار همچنین گفت: برای قطعه دوم نیز، اهتمام و همت و اراده مسئولان براین است تا با نظارت این اداره کل مسیر قدیمی جاده اهر – تبریز با زیرسازی مناسب و ساخته ابنیه های استاندارد به مرحله اجرا درآید و مسیر خواجه تا تبریز نیز بزودی 9 کیلومتر زیرسازی می رود و مابقی نیز با سرعت لازم در دست اجراست.
بی مقدار  کمبود اعتبار را یکی از موانع تسریع در اجرای این پروژه عنوان کرد و اظهار امیدواری کرد که با اهتمام ویژه مسئولین ذیربط و حمایت مسئولان محلی شاهد تسریع در اجرای این پروژه باشیم.

تکمیل بزرگراه اهر – تبریز مطالبه جدی مردم منطقه است


فرماندار اهر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: هیچ پروژه ای به اولویت پروژه بزرگراه اهر – تبریز نبوده و باید این پروژه به عنوان یکی از مطالبات اصلی مردم منطقه ارسباران و شهرستان اهر مورد توجه ویژه دولت تدبیر و امید قرار گیرد.
رضا صدیقی گفت: پی گیری موضوع بزرگراه اهر – تبریز بر تمامی امورات شهرستان اشرافیت دارد و انتظار داریم مسئولان استانی و کشوری با عنایت ویژه خود این خواسته بحق مردم و مسئولان منطقه را مورد عنایت خاص خود قرار دهند.
وی اظهار داشت: با بازدیدی که جناب دکتر آخوندی وزیر راه و شهرسازی از منطقه داشتند از نزدیک ترافیک جاده ای و عدم پاسخگو بودن این جاده را مورد تأکید قرار دادند و حتی پیگیری ها و درخواست متعدد مردم و مسئولان منطقه و تصادفات مکرر دراین جاده باعث شده تا آیت اله مجتهد شبستری نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی که بر مشکلات این جاده واقف هستند در دیدار مدیرکل جدید تأکید کنند که جاده اهر – تبریز یکی از اولویت های اساسی آن اداره کل باشد.
رئیس کمیته برنامه ریزی شهرستان اهر تأکید کرد با هماهنگی های انجام شده و پیگیری های مسئولین ارشد شهرستان های اهر و هریس یک صد میلیارد ريال از محل ماده 180 از محل اعتبارات شهرستان های اهر و هریس به این بزرگراه با تأیید معاونت راهبردی ریاست جمهوری اختصاص یافته که امیدواریم تا با تسریع در پروسه اداری شاهد جذب این مبلغ برای پروژه بزرگراه اهر تبریز باشیم.

صدیقی سپس گفت: همه مسئولان به این امر اذعان دارند که جاده اهر تبریز به جهت تصادفات متعدد و دلخراش دراین جاده مورد توجه جدی مسئولان ذیربط قرار گیرد که این امر نشانگر اهمیت و ضرورت توجه به این پروژه می باشد.
وی در پایان همچنین اذعان داشت: انتظار داریم سال 94 سال اتمام این پروژه مهم و حیاتی برای منطقه باشد تا مردم ولایتمدار این منطقه شاهد از دست دادن عزیزان خود در تصادفات جاده ای نباشند.
جاده فعلی اهر – تبریز یکی از موانع توسعه منطقه به شمار می رود


یک کارشناس اقتصادی نیز از منظری دیگر این بحث را مورد واکاوی قرار داد و به خبرنگار مهر گفت: جاده استاندارد یکی از آیتم های مهم توسعه مناطق مختلف بشمار می رود و پیش نیاز و پیش زمینه سایر زیر بخش های توسعه است.
علی اکبر بالاگر گفت: متأسفانه جاده اهر – تبریز یکی از موانع توسعه منطقه به شمار می رود و اکنون با وجود اینکه منطقه ارسباران و شهرستان های اهر و کلیبر، خداآفرین و ورزقان با امکانات متعدد خدادادی و پتانسیل بالقوه در زمینه های مختلف گردشگری معدن و کشاورزی است اما عدم امنیت جاده ای مناسب باعث شده سرمایه گذاران رغبتی به سرمایه گذاری در این منطقه نداشته باشند.
وی افزود: با وجود اینکه اکثر سرمایه گذاران ارسبارانی که مقیم مرکز استان هستند و عرق ویژه به زادگاه خود دارند اما فراهم نشدن زیرساختها بخصوص در حوزه راه و ارتباطات باعث شده سهم منطقه ارسباران با وجود استعداد کم نظیر برای سرمایه گذاری از اقبال مناسبی برخوردار نشود.

این مدیر اقتصادی یادآور شد اگر بزرگراه اهر – تبریز به بهره برداری برسد و ارتباطات جاده ای منطقه از استاندارد لازم برخوردار شود قطعاً شاهد حضور سرمایه گذاران در منطقه، رونق صنعت گردشگری، توسعه زیربنایی و سرمایه گذاری لازم در شهرستان اهر و شهرهای همجوار خواهیم بود.
وی افزود: کانون ارسبارانیان مقیم مرکز نیز آماده همکاری با مسئولان شهرستان و منطقه در این رمینه می باشد.
مدیرعامل شرکت پیمانکار قطعه اول جاده اهر تبریز نیز کندی عملیات اجرایی این پروژه را کمبود اعتبار و عدم تخصیص اعتبار لازم و کافی به این طرح عنوان کرد و به خبرنگار مهر افزود: این شرکت با تجهیزات و ماشین آلات پیشرفته و به روز توانایی لازم را دارد که در صورت تأمین نقدینگی لازم این پروژه را در کمترین زمان ممکن به اتمام رساند.
محمدزاده اظهار داشت: به جهت کمبود اعتبار حتی نتوانسته ایم حقوق ماهیانه کارگران و دست اندکاران فعال در این پروژه را در زمان لازم پرداخت کنیم که امیدواریم با تزریق منابع مالی جدید مشکلات این پروژه مرتفع شود.
باهمه این اوصاف امیدواریم تا با جذب اعتبارات لازم و همت مسئولان اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی و نیز پیمانکاران پروژه شاهد اتمام احداث این پروژه قدیمی باشیم و بالاخره این بزرگراه که می تواند باعث تحول بزرگی در توسعه منطقه شود، به بهره برداری برسد.
............................................
گزارش: حسن بالاگر
عکس: مصطفی قربان موحد

نمایشگاه گروهی آثار هنرهای تجسمی در اهر گشایش یافت

$
0
0
آرخا: امروز پیش از ظهر طی آیینی با حضور جمعی از هنرمندان و مسئولان اهر نمایشگاه گروهی آثار تجسمی در سالن کتابخانه عمومی آیت اله نجفی گشایش یافت.
DSC_2377

آرخا: امروز پیش از ظهر طی آیینی با حضور جمعی از هنرمندان و مسئولان اهر نمایشگاه گروهی آثار تجسمی در سالن کتابخانه عمومی آیت اله نجفی گشایش یافت.

در این نمایشگاه گروهی تعداد 60 اثر از مهسا اسکندری، زهرا طباطبائی و شیما ایمنی در سبک رئال با تکنیک های رنگ و روغن، مداد رنگی، سیاه قلم و اکریلیک به نمایش گذاشته شده است.

این نمایشگاه از 30 مهرماه الی 8 آبان ماه از ساعت 9 تا 18 برای بازدید عموم دایر خواهد بود.

عکس ها: سعید قاسمی

 

DSC_2310DSC_2357DSC_2377DSC_2365DSC_2409DSC_2443DSC_2221DSC_2331

DSC_2319DSC_2347DSC_2449DSC_2415


نقدی بر طرح افزایش تعداد نمایندگان مجلس

$
0
0
ولی اله دینی: کمیسیون امور شوراهای مجلس طرح افزایش تعداد نمایندگان به 310 نفر در خانه ملت را به تصویب رساند این طرح به زودی در صحن علنی مجلس بررسی می‌شود، بر اساس این طرح تعداد نمایندگان مجلس از 290 نفر به 310 نفر افزایش می‌یابد به عقیده نگارنده ، طرح مذکورتوجه کمتری به موضوع […]
Dini

ولی اله دینی: کمیسیون امور شوراهای مجلس طرح افزایش تعداد نمایندگان به 310 نفر در خانه ملت را به تصویب رساند این طرح به زودی در صحن علنی مجلس بررسی می‌شود، بر اساس این طرح تعداد نمایندگان مجلس از 290 نفر به 310 نفر افزایش می‌یابد به عقیده نگارنده ، طرح مذکورتوجه کمتری به موضوع ساختار جامع تقسیمات کشوری و توزیع عادلانه و منطقی نمایندگان در سطح کشور نموده است و در مقام اجرا نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند بلکه منجر به ایجاد مشکلات جدید نیز می شود.

به عنوان مثال بخشی از یک شهرستان که قریب به دو سال است به فرمانداری ارتقا پیدا کرده  و انتخاباتش با شهرستان دیگری بوده بدون توجه به شرایط ارتقا در طرح مذکور با«عنوان بخش »به همان شهرستان اول الحاق گردیده است . یا برخی از شهرستان ها باجمعیت کمتر از 50000 نفر دارای یک کرسی مستقل هستند این درحالی است خیلی از حوزه های انتخابیه با دو یا چند شهرستان با جمعیتی بیش از 200000 نفر دارای یک کرسی می باشند و در این طرح به آن توجه نشده است.

پیشنهاد می‌شود برای اینکه موضوعاتی مانند شرایط تبدیل روستا ها به شهر  ، ارتقا یک منطقه به بخش و یا شهرستان ، توزیع نمایندگان به نسبت جمعیت و… از حالت روز مره گی ، اعمال فشار و سلایق گوناگون به دور باشد و به صورت جامع و کامل و برای یک افق بلند مدت حل و فصل گردد ، مجلس محترم طرحی را با عنوان «الزام دولت به ارائه لایحه نظام جامع تقسیمات کشوری» تهیه و ارائه کند که درآن علاوه بر شاخص جمعیت و مساحت به شاخص های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، منطقه ای و محلی نیزلحاظ شود، به طوری که توسعه متوازن در کشوردر همه ابعاد آن  محقق گردد.

البته گویا این طرح هم‌اکنون در هیئت محترم دولت در دست بررسی است ، امید است در صحن علنی مجلس نمایندگان محترم این طرح شتابزده را از دستور کارخارج نموده وارائه لایحه جامع را از دولت مطالبه نمایند.

منبع: آرخا

رؤیاهای کاغذی برای معلولان در معماری شهر اهر

$
0
0

 حمایت از معلولان را به معنای ساده می‌توان در گسترش امکاناتی دید که فرد معلول را برای زندگی همسان با دیگران توانمند می‌کند با توجه به محدودیت‌هایی که افراد معلول در گروه‌های متفاوت با آن روبه‌رو هستند.

خبرگزاری فارس: رؤیاهای کاغذی برای معلولان در معماری شهر

به گزارش اهرنما به نقل از خبرگزاری فارساز اهر، آیینه تمام نمای حقوق افراد یک جامعه توسعه یافته در زمینه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و علمی و پژوهشی را ابتدا باید در زندگی روزمره و عمومی آنها جستجو و کاوش کرد.

با وجود اینکه دولت‌های مختلف در دوران مسئولیت‌شان اعتبارات کلان و درخور توجهی را در ابعاد مختلف در کشور هزینه کرده‌اند اما سهم معلولان در استفاده از این امکانات بسیار ناچیز بوده و این امر دغدغه‌های معلولان را برای فعالیت‌های روزمره زندگی بیشتر کرده است که از جمله این دغدغه‌ها می‌توان به مشکل اشتغال، مسکن، حضور در فعالیت‌های اجتماعی، فراهم نبودن زیرساخت‌های عمومی و اداری برای عادی‌سازی فعالیت‌های روزمره معلولان، ناکافی بودن مستمری‌های پرداختی، عدم حمایت اساسی نهادهای حمایتی، وضعیت تحصیلی معلولان، عدم رعایت سهمیه سه درصد جذب معلولان در استخدام و ده‌ها مورد مسائل و مشکلات را از دیگر دغدغه‌های معلولان برشمرد.

*با جذب کارگر معلول 23 درصد حق بیمه توسط بهزیستی پرداخت می‌شود

رئیس اداره بهزیستی اهر در خصوص ارائه خدمات به معلولان گفت: کارفرمایانی که تمایل به جذب کارگر معلول داشته باشند سهمیه حق بیمه 23 درصد کارفرمایان توسط اداره بهزیستی پرداخت می‌شود.

حسین پاشازاده، اشتغال را یکی از دغدغه‌های مهم معلولان ذکر کرد و افزود: تلاش شده با اعطای تسهیلات کم بهره از محل اعتبارات مشاغل خانگی و کارگاه‌های زودبازده و خود اشتغالی برای معلولانی که توان کار کردن دارند قسمتی از دغدغه  اشتغال این عزیزان را برطرف کرد.

وی گفت: هر یک از افراد تحت پوشش معلول این اداره که دارای پرونده هستند اگر بیمه تأمین اجتماعی نداشته باشند در صورت احراز شرایط لازم بیمه تأمین اجتماعی آنها از محل هدفمندی یارانه پرداخت می‌شود.

*هزینه تحصیل معلولان و زنان سرپرست 100 درصد پرداخت می‌شود

این مقام مسئول، به ادامه تحصیل معلولان نیز اشاره کرد و افزود: برای ادامه تحصیل دانشگاهی تا مقطع دکتری هزینه تحصیل خود معلول و زنان سرپرست خانوار تحت پوشش تا سقف صددرصد پرداخت می‌شود که این امر نشان از اهتمام جدی سازمان بهزیستی و دولت برای ارتقاء تحصیلی معلولان است.

 

*3600 معلول در شهرستان اهر

رئیس اداره بهزیستی اهر افزود: هم اکنون بیش از 3 هزار و 600 نفر معلول در سطح شهرستان اهر تحت پوشش این اداره پرونده معلولیت داشته و از خدمات مختلف بهره‌مند هستند که علاوه بر مستمری، سبد غذایی برای تأمین امنیت موادغذایی با ارائه کارت‌های یارانه به فروشگاه‌های طرف قرارداد بهزیستی بسته غذایی در یافت کرده‌اند.

پاشازاده گفت: امسال به هر یک از معلولان بهزیستی در مناطق روستایی که در زلزله ارسباران واحدهای مسکونی شان آسیب دیده بود علاوه بر بازسازی اماکن آنها مبلغ 10 میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت شده است.

*مناسب‌سازی محیط شهری و معابر عمومی برای معلولان ضروری است

فرماندار اهر مناسب سازی محیط شهری و معابر عمومی را برای رفت و آمد معلولان و حضور آزادانه آنها بسیار ضروری عنوان کرد.

رضا صدیقی گفت: برای مناسب‌سازی ادارات و نهادها با پیگیری‌ها و تأکیدات انجام شده اکثر ادارات جدیدالاحداث مجهز معابر و مکان‌های تعبیه شده ویژه‌ای برای معلولان و جانبازان هستند.

وی گفت: باید ادارات، نهادهای خدماتی، بانک‌ها و مجتمع‌های اداری، تجاری و خدماتی مجهز به امکانات، تجهیزات و مکان‌ها و مسیرهای ورودی و خروجی معلولان باشد و در این خصوص با نظارت و بازرسی‌هایی که انجام می‌شود با متخلفان برخورد لازم صورت می‌گیرد.

*ادارات سهمیه 3 درصد معلولان را رعایت کنند

این مقام مسئول گفت: معلولیت، محدودیت نیست و اراده و پشتکاری که در افراد معلول جامعه وجود دارد نه تنها کمتر از افراد عادی نیست بلکه در بعضی مواقع نیز از افراد عادی جامعه بیشتر است و ما نیز تلاش می‌کنیم با برنامه‌های حمایتی بتوانیم در حد وسیع و توان دغدغه فکری آنها را برطرف کنیم.

رئیس کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری شهرستان اهر گفت: در بحث اشتغال و استخدام معلولان به تمام ادارات به صورت کتبی و هم در شورای اداری اعلام شده که در جذب نیرو به ادارات سهمیه 3 درصد معلولان حتماً رعایت شود و مشاغلی که معلولان توان کاری آنها را دارند حتماً مورد توجه جدی قرار گیرد.

*اولویت‌بندی مشکلات جامعه معلولان

رئیس شورای شهر اهر نیز با اشاره به ضرورت رسیدگی به مسائل و مشکلات و نیازهای معلولان شهرستان گفت: مشکلات جامعه معلول در حوزه‌های مختلف اولویت‌بندی شود.

حسنعلی قهرمانی گفت: شورای شهر اهر آمادگی دارد برای کمک به رفاه عمومی و خدمات لازم به معلولان پیشنهادات و نظرات و خواسته‌های آنها را مورد توجه قرار داده و اگر نیاز به مصوبه شورای شهر در این خصوص باشد آمادگی دارد اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهد.

وی در خصوص درخواست معلولان برای مناسب‌سازی شهر و تمهیدات لازم برای رفت و آمد معلولان گفت: ضمن هماهنگی لازم با شهرداری اقدامات اساسی برای عمران آبادانی شهر از اول سال‌جاری آغاز شده و در این زمینه تلاش خواهد شد که شورای شهر و شهرداری خواسته‌های جامعه معلولان را در معابر عمومی و تسهیل درآمد و شد معلولان مورد توجه جدی قرار دهد.

* ضرورت مناسب‌سازی رفت و آمد معلولان در معابر عمومی

شهردار اهر نیز در خصوص خدمات ارائه شده برای مناسب‌سازی رفت و آمد معلولان در معابر عمومی و مجتمع‌های اداری، خدماتی و تجاری گفت: شهرداری اهر همت خود را معطوف داشته تا نسبت به مناسب‌سازی معابر عمومی و پیاده‌روها و مکان‌هایی که به نحوی مورد استفاده معلولان قرار می‌گیرد در برنامه‌های اولویت‌دار خود قرار دهد.

مصطفی شکری گفت: در سال‌جاری مناسب سازی اکثر پیاده‌روها و جداول خیابان‌های اصلی و معابر عمومی آغاز شده و برنامه داریم تا با اتمام هر یک از معابر پل‌های معلولان بر روی جداول مکان‌های شلوغ و پرتردد ایجاد کنیم تا زمینه برای عبور و مرور فراهم شود.

وی، افزود: با تمهیدات انجام شده همه ادارات و نهادها، مجتمع‌های اداری و تجاری، مراکز بهداشتی و درمانی موظف هستند در نقشه‌های احداثی خود رمپ معلول را رعایت کرده و هر اداره و نهاد و مجتمعی که این تسهیلات را برای معلولین فراهم نکنند پایان کار صادر نخواهد شد.

این مقام مسئول، گفت: برای مکان‌های مختلف، معابر عمومی و خیابان‌های اصلی شهر برای توقف و پارک معلولین تابلوهای ویژه‌ای نصب شده که معلولان بتوانند در این مکان‌ها خودروهایشان را پارک نمایند.

 

*ایجاد بازارچه‌های خود اشتغالی برای معلولان ضروری است

مسئول جامعه معلولان شهرستان اهر ایجاد بازارچه‌های خود اشتغالی را برای عرضه محصولات و تولیدات اعضای جامعه معلولان شهرستان اهر ضروری برشمرد و از شهرداری و شورای شهر اهر خواست برای تحقق این خواسته به حق معلولان شهرستان اهر قدم‌های اساسی بردارند.

سهیلا برزگر گفت: با وجود اینکه معلولان دارای استعدادهای ویژه هنری و مهارتی هستند اما مکانی مناسب برای عرضه محصولات تولیدی خود ندارند.

*متأسفانه معلولان در دریافت وام از بانک‌ها با مشکل ضمانت بانکی روبه‌رو هستند

وی از دیگر مشکلات معلولان علاقمند برای کار را مشکل نقدینگی و سرمایه در گردش برای خرید مواد اولیه تولیدات آنها در حوزه صنایع دستی عنوان کرد و افزود: متأسفانه معلولان در دریافت وام از بانک‌ها با مشکل ضمانت بانکی روبه‌رو هستند و این امر سبب شده تا نتوانند از تسهیلات بانکی بهره‌مند شوند.

این مدیر معلول از مسئولان ذیربط خواست در این خصوص با کمک بلاعوض زمینه را برای کار و فعالیت معلولان فراهم کنند.

کم لطفی شورای شهر و شهرداری اهر به معلولان

وی با انتقاد از کم لطفی شورای شهر و شهرداری گفت: با وجود پیگیری‌ها و نامه‌نگاری‌های متعدد جامعه معلولان زمین و دفتری مناسب برای ارائه خدمات به معلولان را ندارد و با وجود قول‌های متعدد از سوی شورای شهر و شهرداری اهر تاکنون موفق به دریافت زمین برای ساخت محلی مناسب برای مراجعات معلولان نشده‌ایم.

برزگر، از خیران خواست با توجه به نیازهای اساسی معلولان منطقه این دفتر را برای حل مسائل و مشکلات معلولان نیازمند کمک کنند.

براساس این گزارش، دستگاه‌های خودپرداز، پله‌های داخل ساختمان‌های عمومی و شخصی و دستشویی‌ها به گونه‌ای طراحی نشده‌اند که همه معلولان بتوانند از آنها استفاده کنند البته مشکلات در این زمینه، محدود به این موارد نیست و با نگاهی به گوشه و کنار شهرستان اهر شاهد مناسب‌سازی نشدن بسیاری از فضاها برای تردد معلولان هستیم.

شعار دادن و تکالیف را به گردن دیگران انداختن در این زمینه، فایده‌ای ندارد و هر دستگاهی باید به ضرورت‌های لازم برای تحقق مناسب‌سازی توجه کند و به سهم خود در این خصوص بکوشد.

مناسب سازی در این زمینه نباید محدود به خیابان‌ها و معابر باشد و باید همه ساختمان‌ها از جمله ساختمان‌های عمومی مثل ادارات و ساختمان‌های مسکونی و شخصی بر اساس توجه به ضرورت مناسب سازی برای تردد و استفاده معلولان احداث شوند.

************************

گزارش از: حسن بالاگر

عکس از : مصطفی قربان موحد

فردا سفیر ژاپن به اهر سفر می‌کند

$
0
0

ثبت رکورد کوتاه‌ترین زمان برای مدرسه‌سازی در اهر + تصاویر

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌شرقی گفت: فردا با حضور سفیر ژاپن در ایران نخستین مدرسه ژاپنی‌ها در ایران در اهر به بهره‌برداری می‌رسد.     محمدرضا عیدی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: فردا پنجم آبان مدرسه 9 کلاسه شهید دایلاری اهر که در جریان زلزله سال 91 ارسباران (زلزله 6.2 ریشتری ورزقان و اهر) آسیب‌دیده بود با مشارکت مالی دولت ژاپن افتتاح می‌شود. وی ادامه داد: این مراسم با حضور سفیر ژاپن در ایران، دبیرکل جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران، معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور و سایر مقامات ملی و استانی افتتاح می‌شود. مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌شرقی افزود: دولت ژاپن برای این مدرسه 9 کلاسه که 2 میلیارد و 100 میلیون تومان هزینه در برداشته یک میلیارد و 400 میلیون تومان پرداخت کرده و ایران نیز 700 میلیون تومان مابقی آن را پرداخت کرده است. عیدی با بیان اینکه پیمانکار این مدرسه ایرانی بوده است، گفت: این مدرسه در کمتر از 4 ماه احداث شده که رکوردی در امر مدرسه‌سازی کشور است. وی اضافه کرد: مدرسه شهید دایلاری در دو طبقه به صورت هوشمند ساخته شده و دارای سالن اجتماعات، آزمایشگاه، کارگاه و دستگاه‌های ورزشی است. مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌شرقی اظهار داشت: این مدرسه 9 کلاسه برای مقطع ابتدایی در زمینی به مساحت یک هزار و 370 متر مربع طی مدت زمان 110 روز به اتمام رسید. عیدی خاطرنشان کرد: اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌شرقی از لحاظ اجرایی طبق آخرین ارزیابی صورت گرفته از طرف معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمور رتبه اول را در بین تمام دستگاه‌های اجرایی کشور کسب کرده است.               

معاون جدید فرماندار اهر منصوب شد

$
0
0

اهروصال: طی حکمی از سوی دکتر جبارزاده استاندار آذربایجان شرقی، مدد سمندری به عنوان معاون فرماندار اهر انتخاب شد.

 

به گزارش «اهروصال»مدد سمندری 49 ساله، دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی از متولد شهرستان ورزقان است.

دهیاری اردلان، شهردار شربیان و زرنق هریس، معاون فرمانداری هریس، بخشدار مرکزی اسکو، مدیر امور اجتماعی شهرستان تبریز و 25 سال کارمندی وزارت کشور از جمله سوابق و کارنامه کاری سمندری است.

مدد سمندری جایگزین مهدی نظامی فرید شد که پیش از این سوایقی چون عضو شورای اسلامی شهر هوراند، بخشدار هوراند، بخشدار بخش مرکزی اهر و معاونت فرمانداری اهر مشغول خدمت بود.

گفتنی است، مراسم معارفه روز شنبه 4 آبان ساعت 9 صبح در محل فرمانداری اهر و با حضور رضا استاد رحیمی مدیرکل جدید سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری برگزار شد.

تجمع بزرگ حسینیان اهر برگزار شد/ فریاد ندای یا حسین (ع)

$
0
0
اهروصال: به همت ستاد برگزاری مراسم عزاداری شهرستان اهر، تجمع بزرگ عاشورائیان، با حضور پر شور حسینیان این شهرستان عصر جمعه در پارک شیخ شهاب الدین اهری برگزار گردید.

به گزارش «اهروصال»  عصر جمعه تجمع عظیم حسینیان اهر با حضور گسترده و عزداری پرشکوه بیش از دو ه زار نفر از شهروندان این شهرستان در پارک شیخ شهاب الدین اهری برگزار شد.

خیابان های اهر امروز شاهد شورعزادارن حسینی از محله های مختلف و حرکت دستجات عزاداری هزاران دلسوخته ای بود که در سوگ جانگداز حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران با وفایش، اشک ماتم ریختند .

حال و هوای تجمع حسینیان اهر شور خاصی داشت، بطوریکه دستجات عزاداری محلات این شهر با وجود عظمت و شکوه لرزه بر اندام عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) می‌انداخت.

همچنین ندای یکپارچه یا حسین در میان مردم عزادار، ولایی و حسینی اهر طنین انداز می شد تا بار دیگر با آرمانهای اسلامی و حسین (ع) پیمان ببندند.

طبق اعلام صدا و سیمای مرکز استان (شبکه سهند)، این مراسم شنبه ظهر و شب و یکشنبه ظهر از شبکه استانی سهند و همچنین این مراسم در برنامه های ماه محرم شبکه اول صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز پخش خواهد شد.

Viewing all 1140 articles
Browse latest View live