احمدي نژاد كه هشتم ارديبهشت ماه امسال با عنوان سفر استاني چهارم به آذربايجان شرقي سفر كرده بود « از اعلام پايان بازسازي روستاهاي زلزله زده استان در اين سفر خبر داد». خبرگزاري ايسنا به نقل از رئيس جمهور نوشت: « در جريان اين سفر از برخي مناطق زلزله زده در اين استان بازديد به عمل خواهيم آورد و ان شاءالله پايان بازسازي روستاهاي زلزله زده در اين استان اعلام خواهد شد». اين در حالي است كه بنا به گفته استاندار آذربايجان شرقي و مديركل بنياد مسكن كشور بازسازي مناطق زلزله زده قره داغ در سالگرد وقوع زلزله ـ ۲۱مردادماه ـ تمام خواهد شد. البته برخي مقامات دولتي از پايان بازسازي در پايان دولت دهم نيز خبر داده اند كه در اين صورت عقربه بازسازي در ۱۲مردادماه امسال خواهد ايستاد. در واقع آن ها اعلام كرده اند كه پايان بازسازي را همزمان با سالگرد زلزله قره داغ در 21 مردادماه امسال جشن مي گيرند.
امروز نماينده اهر و هريس در صحن علني مجلس به رئيس جمهور در خصوص « اعلام پایان کار عملیات بازسازی مناطق زلزلهزده اهر و هریس با عنایت به شرایط موجود تذکر داد». فلاح گفت: «در سفری که اخیرا رئیسجمهور به منطقه اهر و هریس داشت، اعلام کرد که بازسازی مناطق زلزلهزده اهر، هریس و ورزقان تمام شده است ». به گزارش فارس، عضو كميسيون عمران مجلس تصريح كرد: «مانامهای به رئیسجمهور دادیم و در آن نوشتیم که 2 هزار و 500 واحد شهریاهر و هریس، 3 هزار واحد روستایی و 4 هزار واحد دامی هنوز دست نخورده باقیمانده است؛ این وضعیت موجب ناراحتی مردم شده است». نماينده اهر و هريس همچنين گفت: «به رئیسجمهور تذکر میدهیم که عنایت داشته باشد تا وضعیتی که در آنجا پیش آمده درست شود و مطلب ذکر شده را تصحیح کند».فلاح افزود: «در حال حاضر پیمانکاران در حال خروج از منطقه هستند و تسهیلاتیهم واگذار نمیشود لذا لازم است زودتر برای این موارد چارهاندیشی شود».
اعلام پايان بازسازي از سوي رئيس جمهور و آن هم پيش از وعده گاه هاي رسمي اعلام شده از سوي مقامات دولتي در واقع رها كردن زلزله ارسباران و بازسازي آن است و اين در حالي است كه هنوز تمام واحدهاي آسيب ديده از زلزله در مناطق شهري و روستايي و اماكن دامي بازسازي نشده اند. همچنين خطوط ارتباطي آسيب ديده، بناهاي تاريخي، ساختمان هاي دولتي، بيمارستان ها، مدارس و... هنوز مورد بازسازي قرار نگرفته اند. از طرفي رهبر معظم انقلاب در سفر خود به منطقه زلزله زده اعلام داشتند كه اين زلزله مي تواند به سكوي پرش منطقه زلزله زده تبديل شود و پيرو آن مقامات دولتي در اعلام تلاش براي تحقق اين امر از يكديگر سبقت مي گرفتند. زلزله قره داغ پرده از غفلت ها و بي توجهي ها و بي عدالتي هاي صورت گرفته در حق اين كنار كشيد و مسئوليت اساسي مسئولان دولتي و نمايندگان را كه همانا جبران غفلت ها با تبديل مخاطره ي پيش آمده به زمينه اي براي جهش به آن ها گوشزد كرد. جهش يعني طي طريق قابل توجه در مدت كم و اين محقق نمي شود مگر با ايجاد زيرساخت و زمينه هاي عمراني اساسي. حال دولت و استانداري آذربايجان شرقي به عنوان نماينده عالي دولت در استان هنوز مشخص نكرده اند كه كدام اقدامات اساسي را در راستاي جهش ارسباران انجام داده اند.
پس بهتر است رئيس جمهور محترم به جاي اعلام پايان بازسازي از اقدامات و تصميمات بزرگ اتخاذ شده در دولت براي تحقق زمينه هاي جهش ارسباران براي مردم منطقه بگويد. در واقع پايان بازسازي بايد با آغاز جهش همراه باشد و اين چيزي نيست كه مشهود و ملموس براي مردم منطقه نباشد.
منبع: برگرفته از وبلاگ یوخا-۲۴/۰۲/۹۲