Quantcast
Channel: ارسبارانیار / اهریار / ارسباران یار
Viewing all 1140 articles
Browse latest View live

تحصیل بیش از 9000 دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی اهر یک امتیاز مهم برای تربیت نیروی متخصص منطقه است

$
0
0
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی: تحصیل بیش از 9000 دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی اهر یک امتیاز مهم برای تربیت نیروی متخصص منطقه است

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر را با 9000 دانشجو یک امتیاز مهم برای تربیت نیروی انسانی متخصص و انجام پروژه های پژوهشی و تحقیقاتی در راستای دومین همایش فرصت های سرمایه گذاری در این شهرستان عنوان کرد.

حجت الاسلام ابوترابی فرد گفت: دانشگاهها و پارک های علم و فن آوری نقش موثر و اساسی را در تولید علم و تبدیل دانش به فناوری ایفاء نموده و راه برای رشد و توسعه شرکتهای دانش بنیان هموار نمایند.

 وی، تأکید کرد موفقیت و توسعه صنعت و سرمایه گذاری در گرو اقتصاد دانش بنیان است و باید تلاش شود ارتباط بین دانشگاه و صنعت بیش از پیش توسعه یابد و یکی از دغدغه ها و تأکیدات مقام معظم رهبری در تولید علم با این امر محقق شود.

 این نماینده مجلس، این منطقه را به جهت مستعد بودن زمین های منطقه و آب مناسب با بهره گیری از روشهای نوین و فناوری های جدید فرصتی فاخر برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی شهرستان اهر عنوان کرد و افزود: کشاورزی مکانیزه و حمایت مناسب و اصولی از سرمایه گذاران این بخش مسیر رشد و توسعه را دراین حوزه در شهرستان اهر و منطقه ارسباران فراهم خواهد کرد.

 وی، همچنین به دیگر فرصت های ارزشمند منطقه در جهت سرمایه گذاری به معادن غنی مس و سنگ های تزئینی اشاره کرد و افزود: توجه ویژه سرمایه گذاران به حوزه معدن در رشد و توسعه منطقه موثر خواهد بود.

 نائب رئیس مجلس شورای اسلامی، افزود: ایران به عنوان یک کشور مهم قدرتمند و فعال در حوزه علم و فناوری جزء 14 قدرت برتر دنیا است که توانسته است در فناوری های نوین و تولید علم. قدرت علمی خود را با اختراعات و ابتکارات جدید در حوزه نانو و سایر فن آوری ها به دنیا نشان دهد.

 وی، تقویت زیرساخت های منطقه خصوصاً پروژه بزرگراه اهر – تبریز را در راستای توسعه منطقه ارسباران مورد تأکید قرار داد و افزود: اجرا و اتمام بیش از نیمی از این پروژه را درپیشرفت و توسعه منطقه موثر عنوان کرد و بر تسریع در اجرای این پروژه تأکید کرد.

 

وی، در پایان اظهار امیدواری کرد منطقه زیبا و سرسبز اهر ارسباران با تلاش و همکاری مردم و مسئولان چون ستاره بدرخشد و هر روز شاهد پیشرفت و توسعه در منطقه باشیم.

دومین همایش فرصت های سرمایه گذاری شهرستان اهر


گزارش اختصاصی تسنیم از آخرین وضعیت دریاچه ارومیه

$
0
0
سرویس: اجتماعی ، تاریخ: ۲۴/خرداد/۱۳۹۳ - ۱۲:۵۹ ، شناسه خبر: ۳۹۷۷۰۵
گزارش اختصاصی تسنیم از آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
 

دریاچه ارومیه

خبرگزاری تسنیم: دو خبر متفاوتی که در هفته‌های اخیر منتشر شد و یکی حاکی از مرگ دریاچه‌ ارومیه و دیگری حیات دوباره‌ آن بود، ما را مجاب کرد تا به دریاچه‌ ارومیه برویم و مرگ یا زندگی آن را از نزدیک قضاوت کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، آیا 50 درصد ارومیه پر آب شده است؟ اخبار منتشر شده درباره پرآب شدن دریاچه‌ ارومیه تا چه اندازه صحت دارد؟ با فاصله‌ حدود دو هفته از زمانی که عیسی کلانتری، دبیر ستاد احیای دریاچه‎ ارومیه از خشک شدن کامل دریاچه ارومیه در چند روز آینده خبر داد و عکس‎هایی منتشر کرد که حاکی از صحت این خبر بود، مسعود باقرزاده کریمی، معاون امور تالاب‌های دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست از افزایش 50 درصدی آب دریاچه‌ ارومیه خبر داد.

با چند نفر از دوستان عکاس و نویسنده راهی ارومیه شدیم‌. جاده‌ها با بی‌صبری تمام، ما را به نگین فیروزه‌ای ایران نزدیک می‌کرد. هر چند سعی می‌کردیم نگرانی در چهره‌مان نمایان نشود اما همه در دل خدا خدا می‌کردیم که خبر اول صحت نداشته باشد و ما دریاچه را پر آب ببینیم.

تابلوی راهنمایی که در جاده نصب شده بود خبر از نزدیک شدمان به اسکله می‌داد، اسکله‎ای که زمانی کشتی‎ها را به پهلو می‌گرفت و عاشقانه غروب‌های دریاچه را به تماشا می‌نشست.

در همین حوالی بود که نشانه‌هایی از آب دیدیم اما نمی‌دانم چرا همه فکر می‌کردیم سراب است‌، فاصله کوتاه‎تر شد و وسعت آب بیشتر. در گوشه‌ای ایستادیم و برای ثبت عکس پیاده شدیم، در لب دریا  تل نمک دیده می‌شد و  آن‌سوتر کامیون‌ها و لودرها کار می‌کردند. کارشان بار کردن نمک دریاچه بود.

به سمت آب رفتیم‌، حوالی ظهر بود و گرمای هوا طاقمان را کم می‌کرد‌، کمی جلوتر، لاشه‌ حیوانی جلب توجه می‌کرد. نزدیک‌تر شدیم، آهو بود، با تنی سالم و سری که از بین رفته بود. به خاطر نمک زیاد دریا، فاسد نشده بود و لاشه بوی تعفن نمی‌داد. این تعجب ما را برانگیخت، آهو در این نمکزار چه می‌کند؟

این را از رضا مجدی، کافه‌دار کنار جاده پرسیدیم‌، گفت: گونه‌های جانوری متعددی در 102 جزیره‌ دریاچه زندگی می‌کنند که با کم شدن آب، بسیاری از آن‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

مجدی اهل ارومیه بود. او از زمان پرآبی دریاچه به مسافران و رانندگان خدمات ارائه می‌کرد. او خاطرات زیادی از آهوهایی داشت که در جزیره‌ اشک زندگی می‌کردند. او می‌گوید تعداد زیادی از آن‌ها به خاطر از بین رفتن پوشش گیاهی، جان خود را از دست داده‌اند. این هم یکی از آن‌هاست که جریان آب، لاشه‌اش را به این‌جا آورده است.

از این آهوی بانمک با ثبت چند عکس گذر کرده و به ساحل رسیدیم. انگار فقط آهو نبود که جان خود را از دست داده بود؛ دسته دسته کفشدوزک و شاپرک بر روی نمک‌های سفید دریاچه نشسته بود. آن‌ها پیشمرگ دریاچه شده بودند. از آن‌ها هم گذشتیم و به آب رسیدیم.

آن حجم از آب که ما دیدیم، خبر دوم یعنی پر آب شدن 50 درصد دریاچه را تصدیق می‌کرد. اما آن‌چه که چشم به ما نشان می‌داد، کافی نبود. نیاز به تحقیق بیش‌تر داشتیم. عکس‌های ماهواره‌ای در این‌باره گواه خوبی هستند؛ از سایت ناسا تصاویر بروز ماهواره‌ای منطقه را دریافت کردیم؛ تقریباً نصف دریا آبی شده بود، البته آبی کم رنگ که نشان از عمق کم آن داشت.

نیمی از دریاچه  با بارش‌های بهاری پر شده اما پرسش اصلی این است؛ این 50 درصد آب را چگونه می‌توان حفظ کرد؟ آیا این آب می‌تواند امید را در دل مردم زنده کند؟ از رئیس مرکز تحقیقات آرتمیا و جانوران آبزی دانشگاه ارومیه خواستیم به این سوال پاسخ دهد.

دکتر ناصر آق می‌گوید‌: افزایش 50 درصدی آب دریاچه صحت دارد اما این آب کم عمق است. این آب کم عمق نمی‌تواند بیش از چند ماه دوام بیاورد. رئیس مرکز تحقیقات آرتمیا و جانوران آبزی دانشگاه ارومیه بارش‌های فصلی را دلیل اصلی افزایش آب دریاچه دانسته و می‌گوید که این آب نیز تا اواخر مرداد سال جاری تبخیر می‌شود.

سوال دیگر ما این بود که آیا راکد ماندن آب تبخیر آن را افزایش می‌دهد یانه؟  پاسخ او چنین بود: همه دریاچه‌ها راه ورودی دارند ولی راهی برای خروج آب وجود ندارد‌، پس راکد ماندن آب دلیل مناسبی برای تبخیر آن نیست بلکه تلاطم آب می‌تواند تبخیر آن را افزایش دهد. دکتر ناصر آق غلظت آب و میزان سطح آب را دو عامل اصلی تبخیر آب دانسته و معتقد است که برای این عوامل باید تدبیری اندیشیده شود.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز این آب را دلیلی بر احیای دریاچه نمی‌داند و می‌گوید که برای احیای این دریاچه بیش از 12 سال زمان نیاز است. عیسی کلانتری نیز هم سو با دکتر آق بر این عقیده است که راهکارهای علمی برای احیای دریاچه باید اجرا شود و نمی‌توان به این آب کم عمق دل خوش کرد. کلانتری از برنامه‌های ستاد احیای دریاچه‌ ارومیه خبر داده و می‌گوید: ستاد احیا طرح‌های ویژه‌ای را بررسی کرده است که این طرح‌ها در جلسه مشترک با هیئت دولت ارائه می‌شود و در صورت تصویب در روزهای آتی اجرا می‌شود.

وی همچنین با اشاره به خبرهای گذشته درباره پر آب شدن دریاچه می‌گوید: معاون امور تالاب‌های دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست در مصاحبه‌ خود عنوان کرده که این شرایط ناپایدار است و برای مدت زمان محدودی می‌تواند دوام داشته باشد. ما نیز در سفر خود شاهد این شرایط ناپایدار جوی بودیم‌، هوای گرم و شرجی ارومیه به طرز عجیبی تغییر یافت و این هوای گرم  به یک باره به سردی گرایید و ابرهای سیاه آسمان دریاچه را پوشاندند و ما را غافلگیر کردند. شدت بارش به قدری بود که می‌توانست عبور و مرور خودروها را با مشکل مواجه کند، میدان دید رانندگان بیش‌تر از چند متر نبود.این باران رحمت مرهمی بود بر دردهای دریاچه ارومیه‌، دریاچه‌ای که جمعه‌های تابستانی دوران کودکی را در سواحلش می‌گذراندیم و امروز باکابوس نمک‌هایش شب‌هایمان را.

این گذر کوتاه بر کنار دریاچه، هر چند امیدبخش بود و توانست لحظات خوبی را برایمان رقم بزند اما نکته قابل توجه این است که از این بارش‌های فصلی باید استفاده کرد و مسئولان نباید اندک فرصت باقی مانده را از دست دهند. حال امیدمان به جلساتی است که با عنوان احیای دریاچه ارومیه برگزار می‌ود.

گزارش از ندا فرشباف

عکس از آزیتا اسماعیلی و صابر قاضی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت: دانشگاه آزاد اسلامی یکی از پتانسیل های توسعه برای شهرستان اهر است

$
0
0

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در دومین همایش فرصت های سرمایه گذاری که در مجتمع ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر برگزار شد این دانشگاه را یکی از پتانسیل های مهم برای توسعه شهرستان اهر عنوان کرد.

دکتر سرقینی، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر این شهرستان را به یک شهر دانشگاهی و قطب علمی تبدیل کرده است و می تواند دراین همایش نقش اساسی ایفاء کند.

وی، گفت: دراین شهرستان یکی از محور های مهم سرمایه گذاری بخش معدن می باشد که باید دراین خصوص با تمهیدات وحمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت حساب ویژه روی این بخش باز کرد.

این مقام مسئول، توسعه معدنی را یکی از محورهای مهم توسعه پایدار در منطقه عنوان کرد و افزود: این وزارتخانه آمادگی دارد سرمایه گذاران این بخش را در شهرستان اهر حمایت نموده و در صدور مجوز، مشاوره های فنی و اعطای تسهیلات یاری نماید.

وی، آغاز عملیات اجرایی کارخانه آهک هیدراته و گلوله های فولادی را در شهرستان اهر گامی عملی در تحقق اهداف سرمایه گذاری در حوزه معدن عنوان کرد و افزود: این طرح ها علاوه بر تأمین مواد اولیه مجتمع مس سونگون زمینه ای مناسب برای اشتغال جوانان منطقه نیز می باشد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به دیگر طرح های بزرگ معدنی فعال در شهرستان اهر نیز اشاره کرد و افزود: پروژه مس انجرد بزرگترین کارخانه مس بخش خصوصی در کشور می باشد که با سرمایه گذاری آقای مقیمی سرمایه گذار خوش فکر و فعال صنعتی استان دراین شهرستان در حال اجراست که با بهره برداری از این طرح زمینه برای اشتغال بیش از سیصد نفر فراهم می گردد.

وی، تأکید کرد در راستای دومین همایش فرصت های سرمایه گذاری شهرستان اهر ستاد ویژه ای همزمان صنعت، معدن و تجارت استان و محل وزارتخانه تشکیل می شود تا سرمایه گذاران که در دومین همایش فرصت های سرمایه گذاری تفاهم نامه همکاری و سرمایه گذاری امضاء کرده اند در صدور مجوز، پیگیری امورات اداری و اختصاص تسهیلات بانکی مساعدت لازم انجام شود.

این مقام مسئول، به حضور حجت الاسلام ابوترابی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی دراین همایش نیز اشاره کرد و افزود: این حضور نشان از اهتمام ویژه مجلس به مناطق کمتر توسعه یافته و توجه به امر اشتغال و سرمایه گذاری می باشد که امیدواریم این تلاش ها و فعالیت ها بتواند گامی مثبت و عملی در تحقق منویات مقام معظم رهبری در بحث شعار سال و اقتصاد مقاومتی باشد.

وی، تعامل مثبت و سازنده ما بین مسئولین ارشد شهرستان را نکته ای مهم و کارآمد در توسعه منطقه برشمرد و این امر را یک امتیاز مثبت و اساسی برای شهرستان ذکر کرد.

دومین همایش فرصت های سرمایه گذاری شهرستان اهر

ارسباران در یک نگاه

$
0
0

در دل ناحيه آذربايجان ( شمال شرقي استان آذربايجان شرقي)، ناحيه ي كوچك تري به نام ارسباران يا قره داغ شكل گرفته است كه به خاطر ويژگي هاي فرهنگي و اجتماعي و طبيعي اش، ناحيه به حساب مي آيد. مركز قره داغ يعني اهر قدمت بالايي دارد و در برخي از دوره هاي تاريخي حاكم نشين بوده است. عنوان ارسباران در سال 1314 به اين منطقه اطلاق شده و قبل از آن ( از دوره صفوي به بعد ) عنوان قره داغ يا قراجه داغ به آن اطلاق مي شده است. در برخي منابع قديم و حتي دوره صفويه از اسامي « آراز بار» و « ارسبار» نيز استفاده شده است. یونانیان به منطقه‌ای که پیرامون رود ارس قرار داشت، به تقلید از پارسیان آراکسینا می‌گفتند.

ارسباران با قريب چهارصد هزار نفر جمعيت و به مساحت بيش از 12 هزار كيلومتر مربع شامل 18 محال با يك هزار روستا ( بايبوردي، 1341) مي شود و امروزه شهرستان هاي اهر، كليبر، ورزقان، هريس، خداآفرين و هوراند را شامل مي شود. اين منطقه داراي مناطق كوهستاني و جنگلي و دشت مي باشد و رودخانه هاي مهمي چون اهرچاي و آجي چاي، ايلگنه چاي و كليبرچاي و ارس در آن جريان دارند. دو رشته كوه بزرگ يعني قره داغ و قوشاداغ نيز تماماً در اين منطقه كشيده شده اند. جنگل هاي ارسباران كه در فهرست ميراث جهاني قرار گرفته، با 164 هزار هكتار تماماً در اين منطقه واقع است. اكثر جمعيت عشاير استان آذربايجان شرقي نيز در اين منطقه سكونت دارند.

كشاورزي، دامداري، باغداري، معدن و گردشگري از توان هاي مهم محيطي منطقه ارسباران به حساب مي آيد.

منطقه ارسباران از نظر تاريخي بسيار غني است و گورستان ها و تپه ها و محوطه ها و شهرهاي باستاني بسياري مانند قوبول دره سي، ميدان هوشنگ شاه، تپه شتربان، اژدهاداشي، لاريجان، گونجيك، زردخانه، ورگهان، چئراغلي،‌ زرنق و...، كتيبه هاي اورارتويي مانند سغندل ورزقان و شيشه اهر، همچنان قلعه هاي بسياري مانند بابك، پشتو، جوشين، آوارسين، قهقهه، آغجاقلعه،‌ نودوز، كردشت و... مساجد قديمي چون مسجد جامع اهر و خاروانا، بازار تاريخي اهر، كاروانسراهاي قديمي چون گويجه بئل و گورادره در اهر، خانه هاي قديمي چون خانه دكتر قاسم خان اهري و اميرارشد قراجه داغي، امامزاده ها چون امامزاده سيدلر در اهر، امامزاده سيد ابراهيم در ورزقان، امامزاده سيدمحمد در نوجه مهر، امامزاده شاه قاسم در كليبر و امامزاده هاي متعدد ديگر. پل هاي تاريخي چون دو پل قديمي خداآفرين كه گفته مي شود قديمي ترين پل هاي ايران هستند، پل ونيار ( صفوي اهر)، حمام هاي قديمي مانند حمام كردشت و بناهاي قديمي به ويژه بقعه شيخ شهاب الدين اهري و برج دوزال از جمله آثار تاريخي مهم اين منطقه هستند.

اين منطقه همواره شاهد جنگ هاي خونين بوده است. چه در دروه صفوي كه عثماني ها در شهر اهر « قانلي گؤل » ـ‌ بركه خون ـ راه انداخته بودند و چه در دوره فتحعلي شاه قاجار كه جنگ هاي ايران و روس اتفاق افتاد و عهدنامه هاي گلستان و تركمانچاي منعقد گرديد و بخشي از سرزمين ايران مان از دست رفت و چه در جريان جنگ هاي جهاني اول و دوم كه اين منطقه از ايران به اشغال روسها درآمد. در جنگ جهاني دوم كه شوروي به اشغال ايران دست زد، ابتدا از منطقه ارسباران با نيروهاي زميني وارد شد و همزمان هواپيماهاي آن شهر اهر را بمباران كردند و بيش از 90 نفر از مردم اين شهر كشته شدند. در واقع اهر اولين شهر ايران بود كه در جنگ جهاني دوم و دقيقاً سوم شهريور سال 1320 توسط شوروي ـ متفقين ـ بمباران شد. در جريان جنگ هاي ايران و روس كه عباس ميرزا ـ وليعهد فتحعي شاه ـ فرمانده جنگ بود،، اين منطقه و شهر اهر مدتى‌ مركز فرماندهى‌ عباس‌ ميرزا بود و مردم مبارز ارسباران در جنگ با روسها رشادت هاي بسياري بروز دادند. وقتي هم كه عهدنامه هاي تركمانچاي منعقد شد، اسد اله سلطان از ايل حاج عليلوي قره داغ كه 9 فرزندش در راه ميهن شهيد شده بودند، نزد عباس ميرزا رفت كه در 12 تن از فرزندان و نوادگانش نيز با او بودند. اسد اله سلطان به عباس ميرزا اعلام كرد كه حاضرم خود و اين 12 تن نيز در دفاع از كشور شهيد شوند ولي عهدنامه تركمانچاي منعقد نشود. اسد اله سلطان اولين كسي بود كه از اين عهدنامه با صفت « ننگين » نام برد.

منطقه ارسباران در جريان جنگ تحميلي 8 ساله و دفاع مقدس 1200 شهيد تقديم دين و ميهن كرده است. از سال 1390 هر سال در اين منطقه يادواره شهداي ارسباران برگزار مي شود كه ابتدا در اهر و سال گذشته در كليبر برگزار شد. در يادواره اول و در پيامي كه از آيت الله نوري همداني قرائت شد، نام اسداله سلطان نيز برده شد.

شخصيت هاي بزرگي چون شيخ شهاب الدين اهري، علامه جعفري، ستارخان، ميرزا طاهر خوشنويس، آيت الله كوه كمري، قطبي اهري، كلنل محمد تقي خان پسيان، حكيم ابوالقاسم نباتي، عندليب قراجه داغي، ساري عاشيق،‌آيت الله برقي، آيت الله نجفي، ميرزا جعفر قراجه داغي، محمد طاهر قراجه داغي از شخصيت هاي بزرگ اين منطقه هستند. از شخصيت معاصر اين منطقه مي توان؛ پرفسور محمود آخوندي ( نخستين پرفسور حقوق و پدر دادرسي ايران )، عليرضا مدقالچي ( چهره ماندگار و رئيس انجمن رياضي كشور) را نام برد.

كوهستان هاي « قره داغ » در نيمه ي شمالي و « قوشاداغ» در نيمه ي جنوبي آن كشيده شده و قله هاي بلندي چون « كيامكي » با ارتفاع 3314 متر و « قوشاداغ » با ارتفاع 3150 متر در اين رشته كوه ها واقع اند. گوشه ي شمال شرق اين منطقه « گوراديز» تنها 140 متر ارتفاع دارد. در نتيجه ي فعاليت هاي آتش فشاني دوران سوم زمين شناسي، رشته كوه قره داغ از معادن مس سرشار است و معادن قابل توجه ديگري همچون طلا، سرب،‌ روي،‌ نفلين سينيت، آهن و... در آن وجود دارد. از معادن مهم مس در اين زون كه يكي از زون هاي 20 گانه ي معدني كشور به حساب مي آيد، مس سونگون و مزرعه و از معادن مهم آهن در آن، معدن جويبند مي باشد.

جنگل هاي ارسباران كه ميراث جهاني شناخته مي شود و در سازمان يونسكو ثبت نيز شده است، يكي از مناطق جنگلي مهم كشور به حساب مي آيد. اين منطقه از تنوع گونه هاي گياهي و جانوري قابل توجهي برخوردار است. از برنج و انار و پنبه و زعفران و سماق تا گيلاس، زغال و ذرت و چغندرقند و گندم و لوبيا و عدس و از سيب و انگور و توت و هندوانه و تمشك و گلابي و زالزالك و انجير در آن مي رويد.

ارسباران حتي نام خيابان و فرهنگسرايي در پايتخت كشورمان را به خود اختصاص داده است و با جنگل هاي هميشه سبزش جهاني نيز شده است. اما زلزله تابستان امسال باعث شد كه ارسباران با نگاهي تازه ديده شود. زلزله 21 مرداد ابتدا با نام « اهر، هريس و ورزقان» خوانده مي شد اما طولي نكشيد كه عنوان ارسباران و قره داغ در محافل علمي و خبري مطرح شد. زلزله در منطقه مياني ارسباران رخ داده بود و حدود 5 هزار كيلومترمريع از اين منطقه را تحت تأثير قرار داده بود. عنوان ارسباران وقتي زنده تر شد كه پس از وقوع زلزله رهبر معظم انقلاب در سفري به اين منطقه و بازديد از روستاهاي تخريب شده و ديدار با مردم زلزله زده ي اين منطقه فرمودند؛ « مردم مؤمن ارسباران كه اكنون اين منطقه دچار حادثه زلزله شده همواره به رشادت و شجاعت مشهور بوده اند». پس از آن بود كه توجه به اين منطقه از سوي مسئولان ابعاد تازه اي پيدا كرد و پس از آن بنرها هاي بسياري با عبارت « ارسباران سرزمين شجاعت است» و « منطقه ارسباران، منطقه شجاعت است»، به نقل از مقام معظم رهبري در ميادين شهرهاي اين منطقه در برابر ديدگان قرار گرفت.

حكيم ابوالقاسم نباتي شاعر و عارف بزرگ قرن سيزدهم كه مدتي را در بقعه شيخ شهاب الدين اهري بيتوته كرده است، منطقه قراجه داغ ( ارسباران) و مقام شيخ شهاب الدين اهري را چنين به شعر آورده است:

اي خوشا خاك قراداغ كه خُلد آيين است

بوسه گاه ملك و مهبط حورالعين است

عرش با آن عظمت سجده كند بر خاكش

زانگه آرامگه شيخ شهاب الدين است

برگرفته از وب سایت دومین همایش فرصت های سرمایه گذاری شهرستان اهر

و حالا نماد مس آذربایجان در تبریز

$
0
0
نجاتی

آرخا:پس از تشکیل شرکت مس آذربایجان ( و نه شرکت مس سونگون یا ارسباران) اکنون رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی در دیدار با شهردار تبریز از؛ « آمادگی این سازمان برای ساخت نماد مس آذربایجان در تبریز» خبر داد. نجاتی اخیراً به عنوان رئیس این سازمان منصوب شده است و پیش از آن مدیرعامل شرکت جدیدالتأسیس مس آذربایجان بود.

هشتمین دوره « تئاتر کوتاه ارسباران» برگزار می شود

$
0
0

آرخا: هشتمین دوره « تئاتر کوتاه ارسباران» ۲۱ الی ۲۴ مردادماه امسال همزمان با دومین سالگشت زلزله ارسباران در اهر برگزار می شود.

هشتمین جشنواره تئاتر ارسباران در دو بخش صحنه ای و خیابانی و با اولویت موضوعات؛ افزایش حس نوع دوستی و مشارکتهای اجتماعی بویژه در بلایای طبیعی (نظیر زلزله) از طریق هنر تئاتر، توجه به محیط زیست و آموزش غیر مستقیم حفظ و نگهداری از آن، با اولویت حفظ و نگهداری منابع آب، آشنایی بیشتر و ملموس تر با حوادث طبیعی، آمادگی رویایی با آن و مشارکت در ترمیم صدمات آن (مادی و معنوی) و تقویت روحیه همیاری و همکاری به ویژه در مسائل کلان اقتصادی و فرهنگی بر پایه توصیه های مقام معظم رهبری در راستای اعتلای ایران اسلامی فراخوان دریافت آثار منتشر کرده است.

بنا به اعلام  دبیرخانه جشنواره نمایشهایی می توانند متقاضی حضور در جشنواره باشند که حداکثر زمان آنها ۱۵ دقیقه باشد و متقاضیان می بایست ضمن ارسال درخواست حضور، چهار نسخه از اثر نمایشی خود را بصورت CDبه دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

مهلت ارسال آثار به این جشنواره تا ۲۵تیر ۱۳۹۳ اعلام شده و  نتایج ارزیابی آثار ۱۰ مرداد ۱۳۹۳، اعلام خواهد شد. همچنین زمان برگزاری جشنواره ۲۱ تا ۲۴مرداد ۱۳۹۳ در شهرستان اهر اعلام شده است.

آدرس دبیرخانه جشنواره: آذربایجان شرقی – شهرستان اهر – خیابان حزب ا…، جنب کتابخانه عمومی شیخ شهاب الدین – اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی- انجمن هنرهای نمایشی اهر.

تلفن تماس: ۲۲۳۵۰۱۲- ۰۴۲۶ – ۰۹۱۴۴۰۳۷۳۸۸

طرح جایگزینی سوخت در ذخیره گاه ارسباران برنده یونسکو شد

$
0
0

monapourzadi

آرخا:مونا پورزادی بانوی ایرانی با طرح جایگزینی منابع سوخت جنگلی توسط منابع تجدیدپذیر در ذخیره‌گاه ارسباران برنده جایزه دانشمند جوان « انسان و کره مسکون» یونسکو در سال ۲۰۱۴ شد.

براساس اعلام کمیسیون ملی یونسکو ایران؛ برندگان جایزه دانشمند جوان « انسان و کره مسکون» در سال ۲۰۱۴ در نشست شورای بین‌المللی هماهنگی انسان و کره مسکون (MAB) که از ۱۰ تا ۱۳ ژوئن ۲۰۱۴ در سوئد برگزار شد مشخص و اعلام شدند.

کمیسیون ملی یونسکو فراخوان اخیر جایزه دانشمند جوان « انسان و کره مسکون» یونسکو را در سال ۹۲ به رسانه‌ها، دانشگاه‌ها، سازمان‌ها و مراکز تحقیقاتی ارسال کرد و پس از دریافت تقاضاها و بررسی آن در شورای علمی مرتبط، دو پروپوزال به یونسکو ارسال کرد که مونا پورزادی از کشورمان جزو ۶ برنده جایزه دانشمند جوان انسان و کره مسکون یونسکو در سال ۲۰۱۴ اعلام شد.

موضوع پروژه پیشنهادی او جایگزینی منابع سوخت جنگلی توسط منابع تجدیدپذیر در ذخیره‌گاه ارسباران است. وی در پاسخ به روابط عمومی کمیسیون ملی یونسکو در مورد هدف خود از انتخاب این پروژه گفت: از آن جایی که جنگل‌های ارسباران یکی از ذخایر ژنتیکی مهم کشور محسوب می شود، حفاظت و نگهداری از این میراث ملی به عنوان یکی از کانون‌های مهم تنوع زیستی در سطح بین‌المللی، از اهداف مهم در جهت توسعه پایدار است.

مونا پورزادی که اکنون دانشجوی دوره دکتراست، با اشاره به این‌که جنگل‌های ارسباران واقع در شمال غربی ایران و در استان آذربایجان شرقی، یکی از ذخیره‌گاه‌های زیستی ثبت‌شده در یونسکو است، یادآور شد که مطلب قابل توجه در این منطقه زندگی مردم بومی ساکن در حاشیه جنگل و روستاهای اطراف یا به عبارتی جنگل‌نشینان منطقه‌ای است. وی اضافه کرد: امرار معاش این افراد، ارتباط تنگاتنگی با منابع جنگلی منطقه دارد و بومیان آن بخش بزرگی از نیازهای سوختی خود را از منابع جنگلی این منطقه تأمین می کنند.

برنده جایزه دانشمند جوان “انسان و کره مسکون” یونسکو در سال ۲۰۱۴ در ادامه گفت: در این منطقه جایگزینی منابع سوختی تجدیدپذیر(Renewable energies) به جای استفاده از چوب و هیزم جنگلی می تواند به حفاظت از منابع جنگلی کمک بیشتری کند. وی اضافه کرد: در این صورت آسیبی به دلیل برداشت چوب و هیزم قاچاق به جنگل نمی رسد و علاوه بر آن، روستاییان جنگل‌نشین برای تأمین نیازهای سوختی خود دچار مشکل نخواهند شد.

اصناف و بازاريان، بازوان توانمند جامعه در توليد امنيت

$
0
0

فرمانده انتظامي اهر تاکید کرد:
اصناف و بازاريان، بازوان توانمند جامعه در توليد امنيت

فرمانده انتظامی شهرستان اهر امنيت را مقوله ای اجتماعی دانست و گفت: اصناف و بازاريان، بازوان توانمند جامعه در توليد امنيت هستند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، سرهنگ "رحيم محمدي"در دیدار با اصناف و بازاريان اهر، اصناف را بزرگترين لايه جمعيتي تاثيرگذار در جامعه عنوان كرد و افزود: اصناف به عنوان اصل مهم و كليدي جامعه به شمار مي رود.

وی نقش اصناف را در پيشگيري از وقوع جرم يکي ار نقش هاي بااهميت در جامعه دانست و اصناف و بازاريان را بازوان توانمند جامعه در توليد امنيت عنوان کرد و گفت: توليد امنيت در جامعه حاصل مشاركت مردم، اصناف و ساير دستگاه ها با پليس است.

وی ادامه داد: طلافروشان،کسبه و بازاريان بايد در کنار همکاری با عوامل انتظامی، همواره نکات امنيتی از قبيل نصب دوربين هاي مدار بسته در مغازه و نصب حفاظ هاي امنيتي در ورودي ها و نقاط حساس مغازه ،رعايت نکات امنيتي هنگام ترک مغازه،چک کردن آژير خطر بصورت مداوم،استفاده از تجهيزات ايمني و امنيتي در راستاي پيشگيري از سرقت ، جمع کردن پول ، اجناس قيمتي و قرار دادن آن در گاو صندوق در مواقع تعطيلي مغازه وهمکاري با نيروي انتظامي ، قرار دادن عوامل گشت و پاسبان در مواقع تعطيلي را رعايت کنند.

سرهنگ محمدي خاطرنشان کرد: در صورت سرقت از واحد صنفي مشخصات افراد مراجعه کننده و مشکوک را به خاطر آورده و يادداشت کرده و در اولين فرصت مراتب را سريعاً به کلانتري محل و مرکز فوريت هاي پليسي 110 يا به سامانه پيامکي 110 اطلاع دهند.

فرمانده انتظامي اهر اظهار کرد: پليس به صورت 24 ساعته در خدمت مردم بوده و شماره تلفن های 110 و 197 به صورت شبانه روزی جهت ارائه خدمات پليسی و دريافت هرگونه انتقادات و پيشنهادات، تقدير از عملكرد پليس مي باشد.


ارسباران خاطره می‌شود / جاده‌سازی در حریم جنگل

$
0
0
فارس گزارش می‌دهد
ارسباران خاطره می‌شود / جاده‌سازی در حریم جنگل

در زمانی که همه از پیامدهای خشکی دریاچه ارومیه برای منطقه خشک و نه چندان سرسبز آذربایجان خبر می‌دهند، بخشی از جنگل‌های ارسباران به بهانه جاده‌سازی همین حالا در حال تخریب است.

خبرگزاری فارس: ارسباران خاطره می‌شود / جاده‌سازی در حریم جنگل

به گزارش خبرگزاری فارساز تبریز، گرچه تا قبل از این ارسباران به عنوان قطب گردشگری و جاذبه طبیعی  آذربایجان مطرح بود ولی با زنگ خطرهای جدی‌ که از دریاچه ارومیه به گوش می‌رسد، این پوشش گیاهی و لزوم حفظ آن دو چندان احساس می‌شود.

ولی انگار این نگرانی زیست محیطی تنها در دل گروه‌های مردمی و شهروندان منطقه به چشم می‌خورد و سازمان‌های متولی مثل محیط زیست و منابع طبیعی از این بابت خطری احساس نمی‌کنند.

خبر جاده‌سازی روی خط سبز ارسباران آن قدر عجیب و غیرقابل باور است که برای پیگیری موضوع با سازمان محیط زیست آذربایجان‌شرقی تماس می‌گیرم. همین ارتباط ساده کافی است تا خبر تائید شود.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با تائید خبر می‌گوید: ما هم همین امروز خبر را از طریق یکی از دوستداران طبیعت شنیدیم و سریعا با رئیس محیط زیست ورزقان تماس گرفتیم.

عبدالله رسولی با بیان اینکه «متولی این طرح اداره منابع طبیعی ورزقان است» ، ادامه می‌دهد: منابع طبیعی به دلیل آتش‌سوزی‌های اتفاق افتاده طی سال‌های اخیر در حریم جنگل و نبود جاده دسترسی، این تصمیم را گرفته است تا ایجاد این جاده هم راهی برای رسیدن وسایل آتش خاموش کن به جنگل باشد و هم عاملی برای قطع آتش و رسیدن آن به مناطق دیگر جنگل نباشد.

رسولی می‌گوید: طی روزهای آینده باید برنامه بازدیدی برای مشاهده روند چگونگی این اقدامات ترتیب دهیم چرا که در مناطق جنگلی روش‌های جاده‌سازی باید متفاوت باشد و نکاتی رعایت شود؛ به هر حال سرانه جنگل و محیط طبیعی اندک است و باید دقت بیشتری داشته باشیم!

این مسئول زیست محیطی در حالی از دقت بیشتر و بازدید طی روزهای آینده خبر می‌دهد که حالا چند روزی است نعره دستگاه‌های تخریب کننده فضای آرام جنگل و زندگی طبیعی در ارسباران را بر هم زده و پای ساخت و ساز را به این آرامش باز کرده است.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی تاکید می‌کند: برای جاده سازی‌های این چنین نباید از بلدوزر استفاده شود و باید دقت شود تا واژگونی سنگ‌های بزرگ در جنگل موجب آسیب رسیدن و قطع درختان نشود.

رسولی در پاسخ به اینکه اداره‌ای مثل محیط طبیعی که خود باید حافظ حریم جنگل باشد، چطور می‌تواند متولی این تخریب و تیشه‌زدن‌ها باشد، می‌گوید: شاید این طرح از سوی دیگری به آنها پیشنهاد داده شده باشد. چیزی که الان مهم است قرارداد جاده‌سازی 22 کیلومتری در این بخش از جنگل است.

وی یادآوری می‌کند: حتی طبق چیزی که ما شنیده‌ایم، گفته شده اگر اعتبار عمرانی برای این طرح را بیشتر کنند، این جاده سازی ادامه پیدا کرده و بیش از 22 کیلومتر را هم طی خواهد کرد!

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، اعتراضات مردمی و تلاش دوستداران طبیعت را تنها راهکار جلوگیری از این روند تخریبی عنوان کرده و می‌گوید: حالا که منابع طبیعی خود متولی این اقدام است، این درخواست باید از طرف مردم و دوستداران طبیعت مطرح شود و هر قدر هم این درخواست و فشارهای عمومی بیشتر باشد، مفیدتر خواهد بود.

رسولی در پاسخ به اینکه در این بین نقش سازمان محیط زیست دقیقا چیست، ادامه می‌دهد: ببینید وقتی متولی این قضیه خود یک نهاد دولتی است دیگر کاری از دست ما ساخته نیست. مثلا اگر نهاد دیگری مثل راه و شهرسازی و یا مردم این کار را می‌کردند ما می‌توانستیم شکایت کنیم از این موضوع، ولی حالا کاری از ما ساخته نیست.

اینطور که شنیده‌ها می‌گوید، اصلی‌ترین دلیل این جاده‌سازی همان بحث امدادرسانی به جنگل در هنگام آتش‌سوزی است. شاید دلیل این موضوع هراس مسئولان محلی از آتش‌سوزی سال گذشته در ارسباران باشد.

آتش سوزی‌ که به گفته ستاد حوادث غیرمترقبه استان، خسارت ناچیزی داشته و بخش مرکزی ورزقان، منطقه هفت چشمه و امامزاده پیرداود در بخشی از جنگل‌های ارسباران روی داده بود. این آتش با سرایت به بوته‌زارها و علف‌های خشک اطراف پیشروی می‌کند اما به منابع جنگلی و درختان منطقه آسیبی نمی رساند. پس اعلام آتش‌سوزی در جنگل‌ ارسباران، اکیپ‌هایی از منابع طبیعی ورزقان، کلیبر و استان به محل اعزام می‌شوند که چون منطقه کوهستانی و صعب‌العبور بوده مجبور به اقدامات دستی بدون استفاده از تجهیزات می‌شوند و همین امر کار را به کندی پیش می‌برد.

شاید با توجه به همین نکته بتوان توجیهی منطقی برای این جاده‌سازی اخیر در حوالی روستای آستمال مطرح کرد ولی آن طور که شاهدان محلی و مردم منطقه می گویند این جاده جدید ربطی به آن جاده اصلی ندارد و از این مسیر نمی‌تواند هیچ گونه اقدامات کمک‌رسانی انجام داد!

برای پیگیری بیشتر موضوع با نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی تماس می‌گیرم. الهوردی دهقان با آگاهی از موضوعی که مطرح می‌کنم، می‌گوید: اصلا بحث تخریب جنگل در این منطقه مطرح نیست و نمی‌توان اسم این جاده‌سازی را تخریب گذاشت!

او ادامه می‌دهد: در ورزقان و ارسباران جنگل‌های وسیعی داریم که متاسفانه راه دسترسی ندارند و همین موضوع در مواقع اضطراری برای منطقه مشکل ساز می‌شود.

دهقان تاکید می‌کند: هنگام آتش‌سوزی‌هایی که در جنگل اتفاق می‌افتد راهی نیست تا افراد خود را سریع برسانند و به همین دلیل ما مجبوریم برای این مواقع اضطرار راه و جاده در نظر بگیریم.

نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی ادامه می‌دهد: با آتش‌سوزی‌ که سال گذشته رخ داد چند هکتار از جنگل‌های ارسباران از بین رفت، به دنبال همان حوادث اداره منابع طبیعی منطقه نسبت به تعیین این نقشه راه جدید اقدام کرده است و اصل طرح هم از سوی منابع طبیعی است.

در این بین مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌شرقی هم با تاکید بر اینکه ما هیچ گونه کار غیرقانونی انجام نمی‌دهیم، می‌گوید: این طرحی است که به عنوان جاده آتش بر از سال‌های قبل با تائید سازمان جنگل‌ها مصوب شده تا زمان حریق بتوان دسترسی سریع‌تری به منطقه داشت.

سیروس داودی با رد هرگونه حرف و حدیث در ارتباط با این جاده‌سازی تاکید می‌کند: افرادی که در این باره اظهار نظر می‌کنند، غیرمرتبط با موضوع هستند. اگر جاده‌ای در این بخش نباشد چطور می‌توان در هنگام حادثه، خدمات رسانی انجام داد؟

داوودی ادامه می‌دهد: در این مورد هیچ گونه جای نگرانی نیست چرا که آسیبی به جنگل نخواهد رسید چرا که این جاده در حاشیه جنگل و اراضی مرتعی ساخته می‌شود. ما در منابع طبیعی حتی به تخریب یک متر مربع از جنگل هم اعتقادی نداریم!

وی می‌گوید: بدون قطع حتی یک درخت هم می‌توان این جاده را توسعه داد. الان اگر اتفاق و حادثه در ارسباران رخ دهد هفت – هشت ساعت زمان لازم است تا پای پیاده به محل حادثه رسید که پس از آن هم جنگل سوخته و تمام شده است. این طرح جزو ضروریات سازمان منابع طبیعی است.

حالا آنطور که مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی می‌گوید هیچ درختی در مسیر این جاده آتش‌بر از بین نخواهد رفت ولی چیزی که سازمان محیط زیست استان می‌گوید و با ابراز نگرانی از گروه‌های مردمی برای توقف این جاده‌سازی یاری می‌خواهد، دو موضوع متفاوت است!

به هر حال، همچنان امیدواریم وعده منابع طبیعی رنگ واقعی‌تری داشته باشد و نیازی به فریادهای مردمی نباشد. امیدواریم ارسباران همچنان سبز بماند و در این وانفسای آلودگی و خطرات زیست محیطی همچنان طبیعت بکر این بخش، امید کوچکی باشد برای مردم آذربایجان. مردمی که خیلی وقت است ریه‌های سوخته‌شان بستر گرد و خاک شده است.

..............................

نگارنده: سحر فکردار

کنگره علامه جعفری و بزرگداشت ستارخان در ورزقان برگزار می شود

$
0
0
ستارخان و علامه جعفری

آرخا:شورای فرهنگ عمومی شهرستان ورزقان در جلسه روز یکشنبه خود برگزاری کنگره  علامه جعفری  و برزگداشت ستارخان  و همایش مشروطیت  در این شهرستان را تصویب کرد.

 در این جلسه رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی شهرستان بعنوان دبیر،  جهت پیگیری  و برگزاری نشست های تخصصی و رایزنی های  لازم در این خصوص تعیین شد.

در این جلسه همچنین تشکیل مجمع خیرین و برگزاری جشن گلریزان در سالگرد وقوع زلزله ارسباران با محوریت کمک به بازسازی مساجد در ورزقان به تصویب رسید.

گفتنی است برگزاری این برنامه ها در جلسه قبلی این شورا نیز مورد بحث و تأکید قرار گرفته بود.

هفته نکوداشت ارسباران برگزار می شود

$
0
0
نقشه قره داغ

آرخا:بسیاری از قابلیت ها و استعدادهای فرهنگی شهرستان های منطقه قره داغ در کلیت این منطقه نمود دارد و مجموعه ای از ویژگی های طبیعی و اقلیمی و عناصر فرهنگی  و مدنی مشترک ارج و اعتبار ویژه ای به این منطقه تاریخی بخشیده است. همین منطقه شخصیت های علمی و هنری و سیاسی و مدنی بسیاری برای معرفی دارد و همچنین محصولات کشاورزی و باغی متنوع. تنوع معیشت و شیوه های زندگی، تنوع ناهمواری و آب و هوا، گونه های گیاهی و جانوری متنوع و همه و همه زیبایی خاصی را در قره داغ شکل داده است.

اگرچه در سال های اخیر اقدامات مؤثری در معرفی زوایای مختلف این منطقه به اشکال مختلف صورت گرفته است اما برگزاری هفته ارسباران که در بحث های اولیه جشنواره ارسباران و نکوداشت ارسباران نیز مطرح شده است، گام بزرگی است که علاوه بر معرفی هرچه بهتر و بیشتر این منطقه، موجی از غرور و خودباوری و اعتماد به نفس در منطقه ایجاد می کند.

شهردار اهر اخیراً در گفتگو با نشریه گویا از برگزاری این برنامه در اهر خبر داده است. به گفته مهندس شکری هفته ارسباران همزمان با دومین سالگشت زلزله ارسباران در مردادماه امسال برگزار می شود. وی گفته است؛ قصد داریم با مشارکت شهرداری های منطقه ارسباران، جشنواره ارسباران را همراه با بازارچه و نمایشگاه محصولات مناطق مختلف ارسباران و برنامه های متنوع هنری به مدت یک هفته در اهر برگزار کنیم.

پدیده بنر و بازی با شعور مردم

$
0
0

Aharnews-Eliyas-Mamipour

اهر نیوز – الیاس ممی پور:تبلیغات و اطلاع رسانی راه های بسیاری دارد که از آن جمله می توان به، رادیو، تلویزیون،اینترنت، روزنامه ها و مجلات، تراکت ،بیلبورد و پرتابل وبنر اشاره کرد.

تبلیغات اشکال دیگری هم دارد مثل، دیوار نویسی، پشت نویسی خودروها، روی بلیط های وسائل حمل ونقل عمومی، کف زمین و… که کارشناسان علم تبلیغات و رسانه با نگاه فنی این نوع تبلیغات را دسته بندی می کنند.

نحوه تبلیغ کالا و موارد تجاری با اطلاع رسانی برای یک رویداد اجتماعی و فرهنگی و سیاسی تفاوت عمده ای دارد.

هر چند انواع تقریبا جدید تبلیغات که تبلیغات تلویزیونی و اینترنتی می باشند عمومیت یافته و معمولا موضوعات اجتماعی و سیاسی و فرهنگی را نیز بهمراه روزنامه از طریق این دو رسانه شنیداری و دیداری مطرح می کنند باید توجه داشت هر موضوع تبلیغی و اطلاع رسانی شرایط خاص خودش را جهت مطرح شدن در جامعه دارد به عنوان مثال نمیشود تبلیغ پفک نمکی را صفحه اول و یا در بالای یک مجله صرفا فرهنگی و یا سیاسی انجام داد و یا هنگام پخش خبرسراسری تبلیغ یخچال فلان شرکت را کرد! و یا فرماندار یک شهر در جلسه شورای اداری تبلیغ روغن موتور فلان را انجام دهد! آیا معمول است بر روی سپر یک خود رو یا کف زمین خبر فعالیتهای رئیس جمهور و یا وزیر ویا امثالهم را اطلاع رسانی کرد!؟

با این مثال واضح شان و جایگاه تبلیغ و اطلاع رسانی مشخص می شود و پی به این نکته می بریم که” هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد”

پس هر خبر و موضوعی جایگاه و شرایط خاص خود را دارد،پسندیده نیست که مسئولی اخبار کارهای کرده و ناکرده خود را که موظف به انجام آنهاست، را با بنر به اطلاع مردم برساند تبلیغات این چنینی کالاهای تجاری را به ذهن متبادر می کند که در این صورت خدمت به مردم که وظیفه است نه منت ، همچون کالای تجاری انگاشته می شود اگر کار برای رضای خدا باشد مردم با کوچکترین اطلاع رسانی صحیح از آن مطلع خواهند شد.

مدتیست در نقاط مختلف شهرمان شاهد نصب انواع بنرهای تبلیغاتی و رسانه ای و خودنمایی و امثالهم هستیم بطور حتم بعضی موارد لازم و ضروریست از قبیل تبلیغات اصناف و کسب رتبه و مقامی قابل ستایش و غرور آفرین که باید انجام گیرد مثلا اخیرا جوان اهری دانشجوی نمونه کشور شد باید این افتخار اطلاع رسانی شود مایه مباهات و غرور است ولی روی سخنم با بعضی بنرهایی است که با شعور مردم سروکار دارد یارو به طور دوره ای مسئولیتی را پذیرا شده یعنی هرکس دیگری جای ایشان بود همین اتفاق میفتاد به قولی اگر سنگی را هم بجایش در کرسی مورد نظر می گذاشتند همین کار صورت می گرفت چنان با تبختر و افاده و با عکس و فیگور آنچنانی خودنمایی می کند ( لااقل عکس ساده باشد نه با فیگور و اشاره دست به افقهای مبهم و از این قبیل تمثالهای مضحک ) انگار فتح الفتوحی کرده غافل از اینکه مردم شعورشان بالاتر از این حرفهاست و خیلی ها با ریشخندی معناداراز جلوی این بنر هاعبور می کنند خدمت آقایان عرض شود که کمی مردم را باور بفرمایند مردم داناتر از این حرفها هستند اکثریت قریب به اتفاق از اینترنت و رسانه های مختلف استفاده می کنند گذشت زمانی که امکانات در انحصار عده قلیلی بود کمی از لاک جهالت بیرون بیایید با مردم روراست باشید میدان شهرداری محل جولان بنرهای عده ای از افرادی شده معلومه خیلی کمبود داشته اند و خبر نداشتیم کاش بجای این مانورهای خنده دار کاراساسی انجام دهید مردم ریزودرشت عملکردهایتان را رصد می کنند جوانان بیکار را دریابید که چشم انتظار شما آقایان هستند وقت طلاست به عکس و پوستر و تبلیغات خنده دار تلفش نکنید .

انتشار کتاب باستان شناسی اهر(ارسباران)

$
0
0

کتاب باستان شناسی ارسباران در راستای معرفی آثار باستانی و تاریخی منطقه ارسباران منتشر شد

به گزارش اهرنما این کتاب به همت همشهری عزیزمان جناب آقای دکتر مهدی کاظم پور که دارای دکترای باستان شناسی می باشد تهیه ،تدوین و به زیور طبع آراسته شده است

2040

دکتر مهدی  کاظم پور از نخبگان اهری ساکن تهران می باشد .که به جهت علاقه ای که به زادگاه خود دارد در دانشگاه محقق اردبیلی و دانشگاه آزاد اهرنیز تدریس دارد،از سابقه علمی و تآلیفاتی این همشهری عزیزدر مورد تاریخ و فرهنگ شهر اهر می توان به  کتب: ۱٫ باستان شناسی اهر(ارسباران)، دکتر رضا رضالو، دکتر مهدی کاظم پور، دکتر کریم حاجی زاده، انتشارات نشر ترجمه حسنلو، ۱۳۹۲ ۲٫ تبیین فرهنگ هزاره دوم ق.م شمالغرب ایران، انتشارات میراث کتاب، ۱۳۹۲ مقالات داخلی: ۱٫ میراثی از دوره اشکانی و ساسانی در دل موزه اهر، دکتر فیروز مهجور، دکتر مهدی کاظم پور، دکتر مجید منتظر ظهوری، مجله باستان پژوهی دانشگاه تربیت مدرس تهران، ۱۳۹۰ ۲٫ تبیین گورهای کلان سنگی شمالغرب ایران براساس کاوش های محوطه زردخانه اهر، دکتر مهدی کاظم پور، دکتر بهروز عمرانی، دکتر رضا رضالو، مجله مطالعات باستان شناسی دانشگاه تهران ۳٫ اسناد ومدارک قوم باستان شناسی جهت تعیین کاربری یک بنا در آذربایجان شرقی، دکتر مهدی کاظم پور، مجله انسان شناسی و فرهنگ، ۱۳۸۹ ۴٫ کاروانسرای آق مچید اهر، دکتر مهدی کاظم پور، همایش بین المللی باستان شناسی دانشگاه بیرجند، ۱۳۹۰ ۵٫ کاوش محوطه زردخانه اهر، پروفسور کمال ادین نیکنامی، دکتر مهدی کاظم پور، همایش بین المللی دانشگاه تهران، ۱۳۹۲  و چندین مقاله در مجلات و ژورنالهای خارجی اشاره کرد.

چگونگی و چرایی تشکیل شرکت مس آذربایجان و کرمان

$
0
0

تأسیس شرکت مس کرمان

شرکت مس کرمان با معرفی مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره تأسیس شد.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران در گفتگوی تلفنی با خبرنگار باشگاه خبرنگارانِ کرمانبا بیان اینکه این شرکت برای تسهیل امور تأسیس شده است ، افزود: از این پس مدیران از اختیار بیشتری برای تصمیم گیری برخوردار می شوند.

مرادعلیزاده خاطرنشان کرد: با این موضوع حساب های مالی شرکت در استان به گردش در می آید و خرید ملزومات آن از کرمان صورت می گیرد.

وی تصریح کرد: هم اکنون برای خرید ملزومات شرکت از استان کرمان نزدیک به 70 میلیارد تومان در گردش مالی استان تزریق می شود که با ساز و کار بهتر شرکت ، سالانه به مبلغ آن افزوده می شود.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران به حیطه اختیارات شرکت نیز اشاره کرد و گفت: این شرکت در پنج حوزه اکتشاف، تجارت خارجی ، فروش داخلی ، فعالیت های توسعه ای و مسئولیت های اجتماعی که نیازمند تصمیمات کشوری است ، ورود نمی کند.

مرادعلیزاده یادآور شد: در بقیه امور مانند ثبت قرار داد، تولید ، استخراج ، خرید ملزومات و تنظیم حساب های مالی این شرکت اختیار کامل دارد.

وی با اعلام اینکه گستردگی فعالیت های شرکت ملی سبب شده بود ، در برخی مواقع تصمیم گیری ها با تأخیر انجام شود ، افزود: با ساز و کار جدید وضعیت مس کرمان از یک کمپانی ساده خارج و به هلدینگ کمپانی تبدیل می شود که فعالیت های تخصصی را پیگیری می کند./

ورزقان نیوز

اقدام قابل توجهی در بهره برداری از بزرگراه اهر ـ تبریز وجود ندارد

$
0
0
سرهنگ فرجی

آرخا:امروز در پی وقوع تصادف در جاده اهر ـ تبریز و کشته و مصدوم شدن سه نفر در این سانحه رانندگی، سرهنگ حسن فرجی رئیس پلیس راه آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرگزاری ایسنا؛ جاده اهر ـ  تبریز به عنوان پرترافیک ترین و خطرناک ترین جاده های استان به ویژه در روزهای تعطیل و فصل تابستان یاد کرد و گفت: علی رغم اینکه طرح ۴ بانده کردن این جاده مدتهاست آغاز شده ولی هنوز اقدام قابل توجهی در بهره برداری از این طرح وجود ندارد.

عکس: ایرنا


در همایش سرمایه‌گذاری شهرستان اهر انجام شد

$
0
0
در همایش سرمایه‌گذاری شهرستان اهر انجام شد
امضای 79 تفاهمنامه با 9 هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی 3 هزار نفر

فرماندار اهر از امضای 79 تفاهمنامه در زمینه کشاورزی، معدن، عمران شهری و میراث فرهنگی و گردشگری به ارزش 9 هزار میلیارد تومان با اشتغالزایی قریب به 3 هزار نفر در همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در شهرستان اهر خبر داد.

خبرگزاری فارس: امضای 79 تفاهمنامه با 9 هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی 3 هزار نفر

به گزارش خبرگزاری فارساز اهر، رضا صدیقی بعد از ظهر امروز در همایش اصناف شهرستان اهر، سرمایه‌گذاری برای توسعه شهرستان را یکی از محورهای مهم برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی منطقه عنوان کرد و افزود: با هر مسئول اداره‌ای که برای سرمایه‌گذاری در منطقه مانع‌تراشی کند برخورد جدی می‌شود.

وی از آغاز عملیات اجرایی کمربند شرقی و غربی اهر با مشارکت مس سونگون، راه و شهرسازی و شهرداری اهر برای کاهش ترافیک و عبور و مرور ماشین‌های سنگین از داخل شهر خبر داد و اظهار داشت: انتظار داریم با اختصاص به موقع اعتبارات شاهد تسریع در اجرای این پروژه‌ها باشیم.

این مقام مسئول از احداث بزرگ‌ترین پارک شهرستان با مشارکت میراث فرهنگی، شهرداری تهران و شهرداری اهر تحت عنوان پارک ولایت در تقاطع جاده اهر – مشگین‌شهر – تبریز خبر داد.

وی در ادامه به برگزاری همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در شهرستان اهر اشاره کرد و گفت: امضای 79 تفاهم نامه در زمینه کشاورزی، معدن، عمران شهری و میراث فرهنگی و گردشگری به ارزش 9 هزار میلیارد تومان با اشتغالزایی قریب به 3 هزار نفر از دستاوردهای مهم این همایش بود.

فرماندار شهرستان اهر با اشاره به وجود بیش از یک میلیون واحد دامی در شهرستان ساماندهی میدان دام زنده و عقد تفاهم نامه با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را برای رونق این مرکز و راه‌اندازی امکانات و تجهیزات ویژه و صنایع جنبی را برای رونق اقتصادی منطقه مهم ارزیابی کرد و خواستار همراهی مردم و مسئولان در تحقق این امر شد.

نمایشگاه مشق نقاشی در اهر دایر می شود

$
0
0
آرخا:نمایشگاه نقاشی با عنوان « مشق نقاشی» مجموعه ای از آثار دکتر ابوالفضل قاسمبیگلو در کتابخانه عمومی آیت اله نجفی اهر واقع در خیابان شیخ شهاب الدین اهری دایر می شود. این نمایشگاه روز شنبه هفتم تیرماه گشایش می یابد و تا سیزدهم این ماه ادامه دارد.

نمایشگاه مشق نقاشی در روزهای تعیین شده از ساعت ۹ صبح الی ۱۳٫۳۰ و از ساعت ۱۷ الی ۱۹ دایر می شود.

اهالی ورزقان و خارواناییهای مقیم تبریز زیر پرچم آل محمد دور هم جمع میشوند

$
0
0
استان آذربایجان شرقی >منطقه ارسباران یا قره داغ >شهرستان ورزقان >ورزقان و خاروانا

اهالی ورزقان و خارواناییهای مقیم تبریز زیر پرچم آل محمد دور هم جمع میشوند

اطلاعیه: اهالی شهرستان ورزقان شامل شهرهای خاروانا و ورزقان و تمام روستاهای تابعه ورزقان،ساکن تبریز، زیر پرچم هیئت آل محمد به زودی گرد هم جمع میشوند. هیئت آل محمد ورزقان و خارواناییهای مقیم تبریز که در شورای مرکزی هیئتهای مذهبی تبریز به ثبت رسیده در شب پانزده ماه مبارک رمضان مصادف با 21 تیرماه طی مراسمی در مسجد آیت الله انگجی( احتمال تغییرمکان وجود دارد) افتتاح خواهد شد. از مهمترین اهداف این هیئت هماهنگی مردم خاروانا و ورزقانیهای ساکن در مرکز استان می باشد. و با این هماهنگی اهداف دیگری مانند ایجاد یک صندوق قرض الحسنه، بنیاد خیریه و همچنین ساخت حسینیه و سایر مراکز خدماتی درمانی و غیره دنبال خواهد شد.

منبع : وبلاگ  هیئت آل محمد ورزقان و خارواناییهای مقیم تبریز

http://alemohammadv.blogfa.com

جشن برداشت محصول در ورزقان برگزار شد

$
0
0

تبریز- ایرنا - جشن برداشت محصولات کشاورزی در آستانه ماه رمضان در دو روستای ینگجه و سقا از توابع شهرستان ورزقان برگزار شد.

به گزارش ایرنا، در این مراسم که روز جمعه برگزار شد، اهالی این دو روستا در کنار اراضی کشاورزی با پخت غذاهای محلی، شروع فصل برداشت را جشن گرفتند.

نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی در روستای سقای (زادگاه علامه جعفری) برگزاری جشن برداشت محصول را نمونه ای از تلفیق اقتصاد و فرهنگ دانست و گفت: با برنامه ریزی بهتر می توان جشن برداشت محصولات کشاورزی در این شهرستان به یک آیین محلی تبدیل کرد.

الله وردی دهقانی از گازرسانی به 12 روستای این شهرستان در سالجاری خبرداد و افزود: فاضلاب روستای فیقار هم ساماندهی می شود.

فرماندار ورزقان هم با بیان اینکه برگزاری چنین مراسمی نشان از توجه اهالی منطقه ارسباران به ویژه شهرستان ورزقان به حفظ آداب و رسوم گذشته دارد، گفت: انتظار می رود این مراسم در سال های آتی با شکوه بیشتری برگزار شود.

علی وفادار اظهارکرد: شهرستان ورزقان ظرفیت های فرهنگی و تاریخی بسیاری دارد که ناشناخته مانده است.

وی از ساخت مدرسه پنج کلاسه در روستای سقا به همت خیران خبرداد و گفت: تمام تلاش خود را برای اعتلای علمی فرزندان دیار علامه جعفری انجام می دهیم.

آغاز فعالیت شورای سیاستگذاری جشنواره تئاتر ارسباران

$
0
0
تئاتر ارسباران

آرخا: شورای سیاست گذاری جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران فعالیت خود را آغاز کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، علی محرمی سرپرست معاونت فرهنگی و هنری این اداره کل اظهار داشت: شورای سیاستگذاری جشنواره سراسری تئاترهای خیلی کوتاه باارائه راهکار و ایجاد زمینه مناسب برای توسعه و تعالی هنر نمایش، فضای جدیدی را جهت ارائه آثار فاخر هنرمندان تئاتر فراهم می سازد.

ویا فزود: هدف این شورا بر مبنای تقویت و تحکیم زیرساختهای هنر نمایش و حرکتی پویا برای شناسایی قابلیت های هنری و استعدادهای هنرمندان این حوزه است.

محرمی همچنین بر لزوم کیفی گرایی و ارائه نمایش‌هایی پرمحتوا و هدفمند از سوی هنرمندان به این جشنواره تاکید کرد.

براساساین گزارش علی‌اکبر صفی‌پور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری و صدیقی فرماندار اهر،علی محرمی سرپرست معاونت فرهنگی هنری اداره کل، ولی‌پور رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اهر،رجب‌پور مسوول انجمن نمایش اهر، رامین راستی رئیس انجمن نمایش استان، شکری شهردار اهر، بخشعلی‌پور رئیس اداره امور هنری اداره‌ کل ارشاد استان و حسین دوستی به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره سراسری تئاترهای خیلی کوتاه معرفی شدند.

همچنین براساس تصمیم شورای سیاستگذاری علی‌اکبر صفی‌پور به عنوان دبیر جشنواره،صدیقی فرماندار اهر به عنوان رئیس ستاد برگزاری جشنواره، رجب‌پور مسوول انجمن نمایش اهر به عنوان مسوول دبیرخانه جشنواره و عباس شاهمحمدزاده به عنوان دبیر اجرایی جشنواره معرفی شدند.

این جشنواره همزمان با دومین سالگرد زلزله ارسباران در دو بخش صحنه‌ای و خیابانی و با  موضوعاتی شامل افزایش حس نوع‌دوستی و مشارکتهای اجتماعی بویژه در بلایای طبیعی( نظیر زلزله) از طریق هنر تئاتر، توجه به محیط زیست و آموزش غیرمستقیم حفظ ونگهداری از آن، آشنایی بیشتر و ملموس‌تر با حوادث طبیعی، آمادگی رویارویی با آن و مشارکت در ترمیم صدمات و همچنین تقویت روحیه همکاری و همیاری به ویژه در مسائل کلان اقتصادی و فرهنگی بر پایه توصیه‌های مقام معظم رهبری درراستای اعتلای ایران اسلامی برگزار می‌شود.

علاقمندان می‌توانند آثار خود را تا بیست و پنجم تیرماه جاری به دبیرخانه جشنواره واقع در آذربایجان‌شرقی، شهرستان اهر، خیابان حزب‌ا…، جنب کتابخانه عمومی شیخ شهاب‌الدین،‌ اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن هنرهای نمایشی اهر  ارسال نمایند.

تئاتر ارسباران

 هشتمین جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران
Viewing all 1140 articles
Browse latest View live