رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مورد آلودگی آب رود ارس از سوی ارمنستان به مواد شیمیایی گفت: در سفر اخیری که مسئولان محیط زیست این کشور به تهران داشتند، از آنها خواستیم به پروتکل و تفاهمنامه مشترک در از بین بردن آلودگی آب ارس اهتمام جدی داشته باشند.
معصومه ابتکار در گفتوگو با خبرنگار فارس در اردبیل اظهار کرد: اگر امروز آب زایندهرود به اصفهان نمیرسد و بارها در این زمینه تذکر کافی به مسئولان امر داده شده است که نسبت به مصرف آب در بالا دست حوضه آبریز تامینکننده آب زایندهرود باید یک تدبیر و فکر اساسی شود اما بیتوجهیها سبب شد تا بالاخره این رود که مظهر حیات و زیبایی اصفهان بود امروز به حالت احتضار بیفتد.
وی افزود: ما تفاهمنامهای را با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی به امضا رساندیم که بر اساس آن قرار است با یک راهکار اساسی در این زمینه به احیای زایندهرود بپردازیم که اراده جمعی نیز بر این است تا زایندهرود حیات مجدد خود را بازیابد ولی بعید به نظر میرسد با این وضعیت مصرف آب در کشور آن هم در بخش کشاورزی و شبکههای احداث شده بتوان کاری از پیش برد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: ما به یک اراده جمعی در اصلاح الگوی مصرف در بخش کشاورزی نیاز داریم و معتقدیم طرحهای انتقال آب از حوزههای مختلف یک سم مهلک برای ضربه زدن به طبیعت است چراکه ما به جای هزینه گذاشتن زیاد برای انتقال بین حوزهای باید در حد وسع و توان سعی کنیم اصلاح الگوی مصرف و کشت محصولات به روش آبیاری مدرن همراه با مصرف کم کود و سم را شاهد باشیم تا سفرههای زیرزمینی ما که به دلیل برداشتهای ناصحیح در آستانه نابودی است بیشتر از این در معرض خطر قرار نگیرد.
ابتکار در مورد دریاچه نئور اردبیل نیز که زمانی دارای لذیذترین ماهی و همچنین دارای رونق بسیار زیاد در بخشهای تفریحی، گردشگری و توریستی بوده است که امروز به وضعیت ناهنجاری افتاده است، به خبرنگار فارس در اردبیل گفت: دریاچه نئور نیز به مانند صدها تالاب و دریاچه کشور در معرض آسیب است و دلیل آن نیز بیبرنامهگیها در سالهای گذشته است که واقعاً به دلیل بهرهکشی بالا اکثر این رودخانهها و منابع آب کشور در آستانه خشک شدن و یک ناهنجاری واقعی قرار دارند.
این مسئول عنوان کرد: برای احیای دریاچه نئور محیط زیست استان اردبیل برنامه مناسبی را طراحی کرده که بعد از تکمیل شدن مطالعات عملیات احیا و بازسازی نئور همراه با احیای گونههای آبزی قدیمی در اولویت برنامهریزیهاست که امیدواریم در یک فرایند مناسب بتوانیم حیات مجدد را به این دریاچه بازگردانیم.
ارمنستان به پروتکل جهانی در حذف آلودگی آب ارس پایبند باشد
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مورد آلودگی آب ارس از سوی کشور ارمنستان به مواد شیمیایی و خطرناک گفت: در سفر اخیری که مسئولان محیط زیست کشور ارمنستان به تهران داشتند ما از آنها خواستیم تا به پروتکل و تفاهمنامه مشترک در از بین بردن آلودگی آب ارس اهتمام جدی داشته باشند و در یک برنامه مشترک بتوانیم پایش مستمر این رودخانه را با توجه به اهمیت بهرهمندی کشورهای مختلف از آب آن داشته باشیم.
ابتکار ادامه داد: ما این موضوع را در ماههای آینده با دقت نظر بیشتر رصد خواهیم کرد تا کشور ارمنستان به تعهدات خود عمل کند چراکه هرگونه آلودگی رودخانه مشترک ارس که کشورهای مختلف از آن استفاده میکنند تبعات منفی را به دنبال دارد.
وی در پایان نگاه دولت یازدهم را به حوزه محیط زیست به ویژه منابع طبیعی و آب پایدار و همچنین کم کردن خطرات و آسیبهای آن یادآور شد و گفت: دولت اعتبارات خوبی پیشبینی کرده تا با اصلاح الگوی مصرف در بخش کشاورزی و استفاده از روانآبها بتوانیم بخش عظیمی از خواستههای مردمی را جامه عمل پوشانده و جلوی بسیاری از آسیبها را بگیریم.