مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی اظهار کرد: مرمت آسیبهای داخلی خانه تاریخی امیر ارشد ورزقان بیش از 70 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، فرزین حقپرست در جمع خبرنگاران افزود: مرمت بخشهای داخلی بنا از اردیبهشت سال 93 آغاز شده بود که پیشبینی میشود تا پایان تیرماه به اتمام برسد.
وی با اشاره به مرمتهای انجام گرفته در بخش داخلی بنا گفت: گچکاری، مرمت دیوارهای داخلی، کفسازی، مرمت شیروانی و نیز مرمت پنجرهها از جمله اقدامات مرمتی است.
حقپرست اعتبار سال 93 این بنا را یک میلیارد ریال اعلام و اظهار امیدواری کرد با تخصیص کامل اعتبارات، کارهای تاسیساتی و محوطه سازی بنا نیز طی چند ماه آینده به اتمام رسیده و شاهد بهرهبرداری کامل از خانه تاریخی امیر ارشد ورزقان باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به آسیب 40 درصدی خانه امیر ارشد از زلزله سال 91 ارسباران، یادآور شد: پیش از این در سال 92 مرمت نمای بیرونی ساختمان انجام گرفته بود.
حق پرست با اشاره به مشخصات این خانه دو طبقه قاجاری خاطرنشان کرد: بدنه ساختمان سنگی، سقف طبقه همکف آجری با طاقهای آهنگ متقاطع و سقف طبقه اول چوبی بوده و ساختمان دارای دو بال در جانبین شمالی و جنوبی و ایوانی در سمت غربی است.
وی وسعت این خانه را 1100 متر مربع اعلام کرد و گفت: بنای این ساختمان سنگی یا همان «داش عمارت» مشهور به کاخ امیر ارشد قراجه داغی از بناهای زیبا و منحصر به فرد شهرستان ورزقان است که در روستای آبخواره به فاصله 12 کیلومتری غرب ورزقان قرار داشته و با بهرهگیری از شیوه معماری تاریخی منطقه و سبک ویژه ابنیه قاجاری طراحی و ساخته شده است.
یادآور میشود، خانه امیر ارشد ورزقان، در آذرماه سال 1378 با شماره 2522 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.