Quantcast
Channel: ارسبارانیار / اهریار / ارسباران یار
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1140

طرح جایگزینی سوخت در ذخیره گاه ارسباران برنده یونسکو شد

$
0
0

monapourzadi

آرخا:مونا پورزادی بانوی ایرانی با طرح جایگزینی منابع سوخت جنگلی توسط منابع تجدیدپذیر در ذخیره‌گاه ارسباران برنده جایزه دانشمند جوان « انسان و کره مسکون» یونسکو در سال ۲۰۱۴ شد.

براساس اعلام کمیسیون ملی یونسکو ایران؛ برندگان جایزه دانشمند جوان « انسان و کره مسکون» در سال ۲۰۱۴ در نشست شورای بین‌المللی هماهنگی انسان و کره مسکون (MAB) که از ۱۰ تا ۱۳ ژوئن ۲۰۱۴ در سوئد برگزار شد مشخص و اعلام شدند.

کمیسیون ملی یونسکو فراخوان اخیر جایزه دانشمند جوان « انسان و کره مسکون» یونسکو را در سال ۹۲ به رسانه‌ها، دانشگاه‌ها، سازمان‌ها و مراکز تحقیقاتی ارسال کرد و پس از دریافت تقاضاها و بررسی آن در شورای علمی مرتبط، دو پروپوزال به یونسکو ارسال کرد که مونا پورزادی از کشورمان جزو ۶ برنده جایزه دانشمند جوان انسان و کره مسکون یونسکو در سال ۲۰۱۴ اعلام شد.

موضوع پروژه پیشنهادی او جایگزینی منابع سوخت جنگلی توسط منابع تجدیدپذیر در ذخیره‌گاه ارسباران است. وی در پاسخ به روابط عمومی کمیسیون ملی یونسکو در مورد هدف خود از انتخاب این پروژه گفت: از آن جایی که جنگل‌های ارسباران یکی از ذخایر ژنتیکی مهم کشور محسوب می شود، حفاظت و نگهداری از این میراث ملی به عنوان یکی از کانون‌های مهم تنوع زیستی در سطح بین‌المللی، از اهداف مهم در جهت توسعه پایدار است.

مونا پورزادی که اکنون دانشجوی دوره دکتراست، با اشاره به این‌که جنگل‌های ارسباران واقع در شمال غربی ایران و در استان آذربایجان شرقی، یکی از ذخیره‌گاه‌های زیستی ثبت‌شده در یونسکو است، یادآور شد که مطلب قابل توجه در این منطقه زندگی مردم بومی ساکن در حاشیه جنگل و روستاهای اطراف یا به عبارتی جنگل‌نشینان منطقه‌ای است. وی اضافه کرد: امرار معاش این افراد، ارتباط تنگاتنگی با منابع جنگلی منطقه دارد و بومیان آن بخش بزرگی از نیازهای سوختی خود را از منابع جنگلی این منطقه تأمین می کنند.

برنده جایزه دانشمند جوان “انسان و کره مسکون” یونسکو در سال ۲۰۱۴ در ادامه گفت: در این منطقه جایگزینی منابع سوختی تجدیدپذیر(Renewable energies) به جای استفاده از چوب و هیزم جنگلی می تواند به حفاظت از منابع جنگلی کمک بیشتری کند. وی اضافه کرد: در این صورت آسیبی به دلیل برداشت چوب و هیزم قاچاق به جنگل نمی رسد و علاوه بر آن، روستاییان جنگل‌نشین برای تأمین نیازهای سوختی خود دچار مشکل نخواهند شد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1140

Trending Articles