مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجانشرقی گفت: ستاد بحران از بازسازی 300 مسجد آسیب دیده در زلزله ارسباران غفلت کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارساز تبریز، حجتالاسلام والمسلمین سید شهاب حسینی شامگاه امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در زلزله 6.2 ریشتری ورزقان و اهر سال گذشته 300 مسجد در منطقه ارسباران آسیب دید.
وی افزود: بعد از زلزله با اعزام اکیپهای مهندسی به مناطق زلزله زده و بررسی خسارات به مساجد مشخص شد در این زلزله 300 مسجد آسیب دیده است.
حسینی اضافه کرد: در این زلزله 60 مسجد به صورت 100 درصد تخریب، 100 مسجد نیاز به بازسازی و 140 مسجد نیز نیاز به مرمت توسط اکیپهای مهندسی اعلام شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی یادآور شد: از 300 مسجد آسیب دیده در مناطق زلزله زده 60 مسجد بطور کامل تخریب شده است که از این تعداد فقط 7 مسجد توسط اداره اوقاف تجدید بنا شده و 20 مسجد در حال بازسازی است.
وی عنوان کرد: در بودجه امسال بودجه برای بازسازی مساجد مناطق زلزله زده قرار نگرفته است.
حسینی با بیان اینکه مساجد زلزله زده ارسباران مورد غفلت ستاد بحران قرار گرفته است، ابراز داشت: طبق برآوردهای انجام شده برای بازسازی مساجد مناطق زلزلهزده 370 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجانشرقی با تشریح آمار موقوفات استان آذربایجان شرقی و فعالیتهای فرهنگی و اقتصادی ذیل آن، بیان داشت: در حال حاضر 2 هزار و 800 موقوفه و 11 هزار رقبه (زیر مجموعه وقف) در سطح استان وجود دارد که برای امور فرهنگی و اقتصادی استفاده میشود.
حسینی با تشریح مراحل راهاندازی سامانه اطلاعاتی جامع وقف، گفت: راهاندازی این سامانه با ایجاد تحول اساسی مدیریت اموال وقفی سبک سنتی را تبدیل به مدیریت جامع الکترونیک کرده است.
وی، وقف را پشتوانه اقتصادی اسلام دانست و افزود: در صورت بهرهوری و مدیریت صحیح از اموال وقفی می توانیم به بسیاری از مشکلات اقتصادی و فرهنگی جامعه فائق آییم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجانشرقی با اشاره به مشکلات موجود بر سر راه وقف و گسترده بودن اموال وقفی تصریح کرد: در صورت استفاده صحیح و حل موانع سر راه، موقوفات عظیم در سطح کشور از ربع رشیدی گرفته تا قائم مقام فراهانی میتوانند مشکلات فراوانی را رفع کنند.
حسینی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری و توصیه ایشان به مدیران وقف برای عمل امینانه به نیات واقف، گفت: علاوه بر تلاشهای مدیران وقف، باید با همکاری تمام ارگانها گامهای اساسی برای احیای وقف برداشته شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان آذربایجانشرقی با اشاره به تفاهمنامههای منعقد شده میان دستگاهها و ادارات مختلف با سازمان اوقاف، متذکر شد: با تفاهم نامههای مختلف دستگاهها و ادارات مختلف حق و حقوق وقف را شناختهاند.
وی با بیان اینکه بیشترین نیاز جامعه در حال حاضر وقف در زمینه فرهنگی است، تأکید کرد: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری نیز بارها تاکید کردهاند مسائل فرهنگی همواره اصل بوده و اقتصاد و سایر مسائل زیرمجموعه فرهنگ است، امیدوارم بتوانیم با وقف در زمینه فرهنگی سیره اهل بیت را کاربردی کرده و تحویل جامعه دهیم تا بتوانیم سبک زندگی اسلامی را احیا کنیم.
حسینی در پایان ابراز داشت: کسانی که درد دین دارند بدانند وقف بزرگترین پشتوانه برای حمایت و حل مشکلات اساسی جامعه اسلامی است.۹۲/۱۰/۰۹