Quantcast
Channel: ارسبارانیار / اهریار / ارسباران یار
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1140

جامعه مطبوعاتی اهر به مقام خبرنگار شهید این شهر ادای احترام کرد

$
0
0

اهروصال: همزمان با روز خبرنگار جامعه مطبوعاتی اهر ضمن حضور در گلزار شهدای این شهر بر مقام شامخ ابراهیم عمله زاده خبرنگار شهید این شهر ادای احترام کرد.

روز پنجشنبه 17 مردادماه همزمان با روز خبرنگار، اصحاب مطبوعات و خبرنگاران فعال در اهر با حضور در سر مزار خبرنگار شهید ابراهیم عمله زاده یاد و نام این شهید را گرامی داشتند. جامعه مطبوعاتی اهر همچنین با حضور در جوار آرامگاه مرحوم رحیم غفاری ـ مدیرمسئول هفته نامه شهاب اهر ـ به مقام بنیانگذار مطبوعات ارسباران ادای احترام کردند. حضور در گورستان حاجی معین و قرائت فاتحه به روح مرحوم حاج یوسف خدادادی که از بنیانگذاران صنعت چاپ و نشر در اهر به حساب می آیند، در ادامه انجام شد.

در این آیین که با همت تحریریه دوهفته نامه گویا انجام شد، هاشم مشرفی و جعفر خضوعی، مدیرمسئول و سردبیر این نشریه و همچنین حسین دوستی نویسنده برجسته اهری و عبدالحسین اعلم الهدا خبرنگار پیشکسوت در اهر و حسن بالاگر از خبرنگاران فعال و باسابقه اهر و جمعی دیگر از خبرنگاران و فعالان مطبوعاتی حضور داشتند.
جعفر خضوعی در حاشیه این برنامه به خبرنگار اهروصال گفت: جامعه مطبوعاتی اهر در راستای ارج نهادن به مقام بزرگ خبرنگار شهید منطقه و بنیانگذار مطبوعات ارسباران و همچنین پیر کتاب و چاپ و نشر در اهر، این برنامه را ترتیب داد.
سردبیر نشریه گویا افزود: ابراهیم عمله زاده خبرنگار شهید اهری است که خبرنگار مجله امید انقلاب بود و در عملیات کربلای 5 به مقام شهادت نائل آمد.
وی با اشاره به انتشار نخستین نشریه منطقه ارسباران گفت: مرحوم رحیم غفاری در سال 1331 انتشار نشریه شهاب اهر را آغاز کرد و او بنیانگذار مطبوعات ارسباران است. غفاری با کمک جمعی از روزنامه نگاران در یک سالی که این نشریه را منتشر ساخت، توانست تجربه موفقی از مطبوعات محلی برجای بگذارد. این نشریه با کوشش تمام ضمن انعکاس رویدادهای ریز و درشت منطقه ارسباران سعی در ارتقای آگاهی عمومی و انعکاس نیازمندی ها و مشکلات مردم منطقه را داشت. این نشریه همان طور که مرحوم غفاری گفته است؛ نامه سرگشاده ارسباران بود.
خضوعی با اشاره به رسالت هفته نامه شهاب اهر، گفت: نشریه گویا را که از سال 1384 در اهر منتشر می شود، می توان شهاب اهر دوم نام نهاد که همانند شهاب اهر در معرفی هرچه بیشتر ارسباران و احیای هویت فرهنگی و تاریخی و مدنی این منطقه وارد عمل شده است.
وی افزود: در روز خبرنگار و به مناسبت سالروز آغاز انتشار نشریه در ارسباران سعی داریم برنامه هایی در راستای شناخت هرچه بهتر پیشینه فعالیت مطبوعاتی در منطقه و آشنایی نسل جوان با پیشکسوتان کار اطلاع رسانی و خبری برگزار کنیم و برنامه ای که امروز برگزار شد، در همین راستا بود.
خضوعی همچنین در حاشیه حضور اهالی مطبوعات در جوار آرامگاه مرحوم خدادادی، گفت: مرحوم حاج یوسف خدادادی پیش از انتشار نخستین نشریه در اهر با تهیه روزنامه دیوار و درج اخبار شهر در آن نخستین گام هایی اطلاع رسانی در اهر را برداشت. مرحوم خدادادی از بنیانگذاران صنعت چاپ در اهر است و مدتی چاپ هفته نامه شهاب اهر را بر عهده داشت. وی نخستین کتابفروشی را در اهر دایر کرد و تا زمانی که عمر داشت، به کتاب و کتاب فروشی عشق می ورزید.
حسین دوستی نویسنده سرشناس اهری نیز در این آیین طی سخنانی گفت: در اوایل دهه سی زنده یاد رحیم غفاری به همراه تعدادی از آگاهان و دلسوزان در اهر نشریه شهاب اهر را منتشر می ساخت. این نشریه به قصد آگاه کردن جامعه و فریاد کردن صدای مردم منطقه فعال شد. موج بیداری که در اواخر دهه بیست و اوایل دهه سی در تهران راه افتاد، در ارسباران نیز خود را نشان داد و نشریه شهاب اهر نمودی از انعکاس این موج در اهر بود.
مولف کتاب تاریخ انقلاب اسلامی ارسباران همچنین گفت: در شرایطی که نویسندگان شهاب اهر تحت فشار ساواک بودند، شجاعانه جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند و فعالیت جدی کردند و کودتای 28 مرداد در تهران دامن این ها را گرفت و اکثرا به زندان افتادند. این نشریه با امکانات محدود و در حیطه منطقه ارسباران منتشر می شد اما به نقاط مختلف کشور راه یافته بود.
دوستی در ادامه انتشار نشریه گویا را در امتداد راه شهاب اهر توصیف کرد و گفت: دوهفته نامه گویا در جهت معرفی قابلیت ها و استعدادها و از طرفی انعکاس مشکلات و نیازها و خواسته های مردم و آگاهی مردم منطقه همچون شهاب اهر خالصانه فعالیت می کند.

برگرفته از وبلاگ قاراداغ نیوز


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1140

Trending Articles