نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس گفت: کمتر از 34 درصد اعتبارات هزینه شده در مناطق زلزلهزده بلاعوض و از اعتبارات دولتی بوده در حالی که قانونگذار راهکار لازم برای هزینه در مناطق زلزلهزده را در اختیار دولت قرار داده است.
الهوردی دهقانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: براساس ماده 10 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت به مجری قانون اجازه داده تا 1.2 درصد از بودجه عمومی کشور را برای مناطقی که در اثر حوادث غیرمترقبه دچار حادثه شدهاند هزینه کند.
وی به بند 12 قانون تشکیل ستاد بحران به عنوان راهکار دیگری برای این امر اشاره کرد و افزود: در این قانون نیز اجازه برداشت یک درصد از بودجه عمومی به پیشنهاد شورای عالی کشور و تصویب هیئت دولت به قوه مجریه برای هزینه در مناطق حادثهدیده داده شده است.
دهقانی اضافه کرد: هر دو رقم اشاره شده در قوانین مذکور در برنامه پنجم توسعه به ترتیب به سه و دو درصد افزایش یافته است.
این نماینده مجلس نهم تاکید کرد: با قوانین یاد شده به دولت اختیارات کامل داده شده تا در حوادث نظیر زلزله ارسباران نیازی به مصوبه دولت و یا سایر نهادها و سازمانها نباشد.
دهقانی کل هزینه بلاعوض صورت گرفته در مناطق زلزلهزده ارسباران را 2 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این رقم 34 درصد اعتبار هزینه شده در این مناطق بود و بقیه اعتبار به صورت تسهیلات در اختیار آسیبدیدگان قرار گرفته که ملزم به بازپرداخت آن هستند.
وی کل حجم هزینهای را که در مناطق زلزلهزده آذربایجانشرقی صورت گرفته 6 هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: 4 هزار میلیارد ریال این اعتبار در قالب تسهیلات بانکی به آسیبدیدگان پرداخت شده است.
براساس گزارش اعلام شده از سوی نهاد مربوطه در اثر زلزله 21 مرداد سال گذشته و پس لرزههای آن در آذربایجانشرقی نزدیک به 10 هزار میلیارد ریال خسارت مالی به مناطق زلزلهزده وارد شده که این میزان خسارات علاوه بر مسکن شهری و روستایی به بخشهایی نظیر مدارس، مساجد، راه، کشاورزی، صنعت و معدن، آب و فاضلاب شهری و روستایی، برق، گاز، بهداشت و درمان نیز تحمیل شده است.