Quantcast
Channel: ارسبارانیار / اهریار / ارسباران یار
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1140

نظري به قابليت گردشگري شهرستان هوراند (2)

$
0
0

سايت گردشگري چيناب و پشتو

از اهر تا شهر هوراند 55 كيلومتر راه است كه از گردنه سامبران ( 20 كيلومتري اهر ) به سمت راست متمايل مي شود. دو نقطه تا شهر هوراند، ايستگاهي مهم به حساب مي آيد. يكي  روستاي بزرگ« مجيدآباد» است و ديگري كافه اينجار كه ورودي جاده روستاي اينجار و روستاي كوجان و پشتو همان جاست و تمايل دره « علي آباد » به سمت شرق تا به رود « قره سو» بپيوندد. اندكي بعد از مجيدآباد راه روستاي « چيناب» به چشم مي آيد و بعد، راه خاكي بسيار پير پيچ و خم و طولاني روستاهاي « نيق»، « محمدآباد»، و « تازه كند» و البته راه قله « هشته سر».

اين اسامي معرف بخش اعظم قابليت هاي گردشگري در جنوب « هوراند» است. روستاي چيناب، راهش آسفالت است و در ارتفاعات ضلع شرقي جاده اهر ـ هوراند واقع است. اين روستا را كه به سمت شمال و شمال شرق ترك مي كنيم، به دره ي گسترده اي مي رسيم كه آثار تاريخي مهمي را آنجا نشانه است. گورستان تاريخي قوبول دره سي و ميدان هوشنگ شاه و تپه باستاني اژدهاداشي. در دامنه هاي شمالي همين دره، غارهاي چيناب واقع است. اگرچه عمق كمي دارند اما زيبا هستند و در مقابل شان قارچ سنگي كه هر مهماني هوس عكس گرفتن با آن را مي كند. اگر پشت سر غار، به سمت شمال برويم، جنگل چيناب پيش روي ماست و به ستيغ رشته كوه كه وارد شويم، چشم انداز عالي در شرق مان با زيبايي تمام جلوه گري مي كند. قلعه ي قهقهه از قلاع قره داغ كه اكنون در محدوده سياسي شهرستان مشگين شهر واقع است، به چشم مي خورد و رود عظيم قره سو كه به سوي ارس جاري است.

ادامه راه در خط الرأس كوه ها ما را به صخره ي بلند « فرهاد داشي» مي رساند كه صعب العبور است اما زيبا و فرود از آن ما را به قلعه ي پشتو مي رساند.  اما پشتو راه آسفالت ( تا نيمه ) از جاده اهر ـ هوراند دارد. در نزديكي قلعه چشمه اي وجود دارد كه كنارش بنايي با عنوان كمپ گردشگري هم ايجاد شده است. از همين مسير تا پاي قلعه با خودرو مي توان رفت و پاي دره اي كه به قله فرهاد داشي مي رود. در اين دره روستاي كوجان واقع است كه درختان گردو و زغال دارد. اين دره و پاي قلعه، مكان مهمي براي ايجاد تأسيسات گردشگري است. در آن سوي قلعه ي پشتو و دامنه شرقي، روستاي پشتو واقع است. قلعه پشتو جزو آثار ملي است و متعلق به هزاره اول قبل از میلاد مي باشد.آثاری از تمدنهای اشکانی و ساسانی و قرون میانه اسلامی نيز در آن محل پيدا شده است. از سمت شمال قلعه پله هايي براي صعود وجود دارد. در واقع پاي قلعه پشتو هم اكنون مهم ترين و شناخته شده ترين مكان گردشگري هوراند به حساب مي آيد.

منبع: برگرفته از وبلاگ یوخا-۱۹/۰۱/۹۲


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1140

Trending Articles