اختصاصی اویان نیوز: با نزدیک شدن به سالروز وقوع زلزله ۲۱ مرداد۹۱ و اوج گیری ادعای پایان بازسازی در مناطق زلزله زده هنوز نزدیک به نیمی از مدارس آسیب دیده دست نخورده باقی مانده اند.
به گزارش خبرنگار اویان نیوز، روز ۱۸ تیر ۹۲ داریوش فتحی مدیر آموزش و پرورش ورزقان در گفتگو با ایلنا اظهار کرده بود: از ۴۵ باب مدرسه تخریب شده در زلزله ۲۱ مرداد ماه سال گذشته در منطقه، ۲۱ مدرسه توسط کانکس جایگزین شده و تاکنون هیچ اقدامی در مورد آنها صورت نگرفته است.
فتحی در حالی این مسئله را عنوان نموده بود که علی آذرنژاد مدیرکل نوسازی مدارس آذربایجانشرقی روز ۱۵ اردیبهشت ۹۲ در گفتوگو با فارس از احداث و بازسازی ۸۰ کلاس در ۹۱ باب مدرسه در مناطق زلزلهزده قره داغ خبر داده بود.
براساس آخرین آمار در زلزله ۲۱ مرداد و پس لرزههای آن در آذربایجان، به میزان ۳۱۰ میلیارد ریال به مدارس ۸ شهرستان اهر، ورزقان، هریس، تبریز، کلیبر، جلفا، شبستر و خداآفرین خسارت مالی وارد شد که در این میان مدارس اهر با ۱۶۶ میلیارد ریال، ورزقان با ۷۱ میلیارد ریال و هریس با نزدیک به ۳۷ میلیارد ریال بیشترین خسارت را دیدهاند.
کمبود امکانات آموزشی قبل و بعد زلزله
اکثر دانش آموزان در مناطق زلزله زده قره داغ سال تحصیلی گذشته را به دلیل کمبود فضای آموزشی استاندارد، مدرسه در مقاطع مختلف، آموزگار، لوازم التحریر، و سایر امکانات تحصیلی به سختی پشت رو گذاشتند.
بی بی سی فارسی در گزارشی از وضعیت امکانات آموزشی مناطق زلزله زده قره داغ از قول یک امداگرعنوان نموده بود: “مثلا روستای تِویل که از مناطق شمالی ورزقان است و ۳۶ خانوار دارد، ۱۵ دانش آموز هستند که مدرسه شان یک کانکس است و از قبل هم همین طور بوده. معلمشان هم یک سرباز معلم است که در تصادف پایش شکسته و در این مدتی که از سال تحصیلی میگذرد هنوز سر کلاس نرفته اند. یا در روستای کَلَم، که ۲۱ دانش آموز اول تا ششمی دارد، یک معلم مسئول همه این بچه هاست. فاجعه اینجاست که آنها مجبورند به زبان فارسی درس بخوانند.
در ادامه این گزارش آمده بود اظهارات مسئولان آموزش و پرورش دچار تناقض است.
بر اساس این گزارش، مرتضی رئیسی، معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش، پس از بازدید از مدارس روستایی به ایسنا اعلام می کند: “از ۷۳۰ مدرسه که در این مناطق قرار گرفتهاند تنها به ۴۰ درصد مدرسه ها آسیبی در حدود ۲ تا ۱۰ درصد وارد شده که نشان میدهد مدارس با مقاومت و استانداردهای خوبی ساخته شده و جزو مقاومترین ساختمانهای ساخته شده در همه مناطق است”؛ اما فیروز رضایی، رییس کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی، در گفت و گو با واحد مرکزی خبر میزان خسارت را بین ۵ تا ۹۰ درصد برای ۳۲۰ مدرسه اعلام می کند.
در این گزارش از زبان یک دانش آموز آذربایجانی بیان شده بود: برای رفتن به مدرسه باید لباس، کفش، کیف، کتاب و دفتر تهیه کنیم که هیچکدام را نداریم، “مجبور هستم برای تحصیل به تبریز بروم که آن هم هزینههای زیادی دارد. با این وضعیت تأمین هزینه ها برای خانوادهام امکانپذیر نیست. من ناچارم ترک تحصیل کنم.”
پایان بازسازی؟!
با وجود اظهارات متناقض مسئولین در خصوص کم وکیف بازسازی در مناطق زلزله زده قره داغ بر اساس اظهارات اهالی منطقه ادعای پایان بازسازی از طرف مسئولین ذیربط از واقعیت به دور می باشد.
با این همه مسئولین دولتی به برگزاری جشن پایان بازسازی در روز ۲۱ مرداد (سالروز وقوع این حادثه) اصرار دارند.
منبع: http://oyannews.com