وي، افزود: با توجه به اهميت پرورش گوسفند و نقش آن در تأمين نيازهاي جامعه، پروژه آميخته گري گوسفندان بومي( مغاني ) با گوسفندان نژاد رومانف كه داراي خصوصيت چندقلوزايي است مي تواند در پيشبرد اين اهداف مؤثر باشد.
معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي استان آذربايجان شرقي، گفت: بعد از انتخاب اوليه گله ها، به تمامي ميش هر گله جهت همزمان سازي فحلي اقدام به سيدر گذاري ننموده و بعد از 14 روز سيدرها را برداشته و به هر رأس گوسفند مقدار 20 سي سي هورمون P.M.S.G تزريق مي گردد كه در اين مدت گوسفندان بايد از علوفه پرانرژي تغذيه نمايند و بعداز 48 ساعت گوسفندان با روش لاپاراسكوپي توسط متخصصين امر تلقيح مصنوعي مي شوند.
وي، خاطر نشان كرد گوسفند نژاد رومانف كه يك نژاد روسي مي باشد، نژادي است بي دنبه و داراي خاصيت چندقلوزايي مي باشد و حس مادري در اين نژاد بسيار بالاست و مي تواند به چند بره شير بدهد.
عبدالهي، گفت: نژاد ژاكستاني هم نژادي است با سرعت رشد بالا و سنگين وزن كه بعداز مراحل كار در طي 3 يا 4 سال نژادي سنتز مي شود كه 50 درصد آن مغاني، 25 درصد آن رومانف و 25 درصد ژاكستاني است و تركيبي از خصوصيات مفيد هر سه نژاد را خواهد داشت/
منبع: باشگاه خبرنگاران تبريز-۹۲/۰۴/۲۲