معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرماندار تبریز با اشاره به اینکه 50 درصد از جمعیت آذربایجانشرقی در تبریز زندگی میکنند، گفت: موضوع مهاجرت از شهرستانهای اطراف به تبریز باعث بروز تبعات عدیده فرهنگی و اجتماعی میشود.
وی با بیان اینکه نرخ اشتغال در مشاغل خانگی کشور 11 درصد است، گفت: این رقم در کشورهای پیشرفته 25 درصد است.
اسدی اضافه کرد: با اعتبار تخصیص یافته برای مشاغل خانگی، برای 805 نفر از مردم تبریز اشتغال ایجاد شده است.
وی با تاکید بر اینکه مشاغل خانگی میتوانند جلوی هزینههای اضافی را بگیرند، افزود: به کارگیری ظرفیتهای سایر اعضای خانواده و انتقال تجارب به یکدیگر، کاهش هزینههای سربار، سرعت و انعطافپذیری فعالیتها از دیگر مزایای توجه به مشاغل خانگی است.
معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرماندار تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به محدودیتهای مشاغل خانگی، تصریح کرد: عدم دسترسی مطلوب به عرضه کالا و خدمات، عدم توانایی تامین مواد اولیه مطلوب به دلیل کوچک بودن مقیاس محیط کاری، محدودیتهایی در زمینه تامین آب و برق و دفع پساب، ضعف بنیه در منابع مالی و نبود واحدهایی برای پژوهش و توسعه از جمله این عوامل است.
اسدی ادامه داد: مسائل و مشکلاتی که اخیرا در رابطه با مشاغل خانگی احصا شده عدم وجود وحدت رویه بین بانکهای عامل و نرخ بالای بهرههای بانکی را نشان میدهد.
وی تاکید کرد: به همین دلایل بود که امسال دو دستگاه اجرایی در این بخش انصراف دادند که ما مجبور شدیم این رقم را بین دیگر دستگاهها توزیع کنیم.
معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرماندار تبریز یادآور شد: تلاش مسئولان مربوطه برای افزایش مشاغل خانگی در جهت ایجاد ارزش افزوده و افزایش تولید ناخالص داخلی تاثیر فراوانی دارد.
اسدی افزود: در این خصوص بین بانکهای عامل وحدت رویه وجود ندارد و در بعضی موارد مشاهده میشود که بانکها به صورت سلیقهای و ناهماهنگ برخورد میکنند.
وی همچنین با اشاره به میزان بیکاری در استان، گفت: بیکاران در شهرستانهای استان به تبریز مهاجرت کرده و میزان بیکاری در این شهر را افزایش دادهاند.
معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرماندار تبریز با اشاره به اینکه 50 درصد از جمعیت آذربایجانشرقی در تبریز زندگی میکنند، اظهار کرد: موضوع مهاجرت از شهرستانهای اطراف به تبریز باعث بروز تبعات عدیده فرهنگی و اجتماعی میشود.